30/04/2009

* April 26 עוגת לימון והפורטרטים של ויקטוריה

~~עוגת לימון~~
 

עוגת לימון
עוגה רכה טעימה ומפנקת. נצלו את סוף-עונת-הלימון
בואו נתחיל: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
החומרים:
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה ושלושים גרם סוכר לבן
ארבע ביצים גדולות
כפית תמצית וניל אמיתית
זסט מלימון
מאתיים ושמונים גרם קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה
רבע כפית מלח
רבע כוס מיץ לימון (60 מ"ל)
זיגוג:
שבעים גרם אבקת סוכר מעורב עם 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
בקערת המיקסר לטרוף במשך 3 דקות: חמאה וסוכר. להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם ולהמשיך לטרוף. להוסיף תמצית וניל
בקערה נפרדת לנפות ולערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח. להוסיף תערובת הקמח לסרוגין עם מיץ הלימון לתוך קערת המיקסר. לבחוש להמנע מערבוב רב
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה. לאפות במשך 45 דקות או עד שמוכן (לבדוק עם קיסם עץ)
לצנן על רשת
להכנת הציפוי:לערבב מיץ לימון ואבקת סוכר ולצקת על העוגה הצוננת


ויקטוריה - ציירת הפורטרטים

הציור המצורף למעלה, נקרא "ברברה". זוהי יצירה של הציירת ויקטוריה סלבאך מניו יורק. לצפייה בכל תמונות הגלריה שלה לחצו נא כאן
ניתן לראות את היצירה "ברברה" באופן מוגדל -
כאן.
ויקטוריה מתמחה בציור פורטרטים בצבעים אקרילים, עבודות הציור של ויקטוריה מוצעות למכירה במחיר של אלפי דולר לציור בפורמט גדול של עשרות אינצ'ים. ויקטוריה מציירת פורטרטים מגיל צעיר ומייחדת לכל דמות הבעות פנים ואופי משל עצמו. התווים המצויירים מוסיפים חיות ועניין לכל יצירה. הציירת למדה במוזיאון של פיטסבורג והמשיכה בלימודי אומנות באוניברסיטת קרנגי מלון. לימודיה כללו ציור של מודלים ואנטומיה. בהמשך, עברה ויקטוריה לניו יורק והתמחתה בלימודי עיצוב אופנה, תחום בו גם עסקה והביעה את אהבתה לצבעים, טקסטורות ויצירתיות. טיוליה הניבו פורטרטים מעניינים של בני משפחה וחברים
'Friends'
זה שם הסדרה האחרונה של ויקטוריה
משנת 2008 מתרכזת ויקטוריה רק בציור. מקוה שאהבתם את עבודותיה, כמוני

29/04/2009

*April 29 ניוקי נהדרים - מתכון מצולם

מתכון לניוקי - בקלי קלות
 

קילו תפוחי אדמה, 1 ביצה, מלח-כחצי כפית, כוס ורבע עד כוס וחצי קמח לבן רגיל= 170-210 גרם קמח

החלטתי להכין היום ניוקי . אצלנו ניוקי רכים ומפנקים מהווים תמיד תוספת טעימה ואהובה ושידוך טוב לכל מנה עיקרית, היום זה היה דג סלמון עשיר רוטב ונהדר של אמא
הפעם הכנת
הניוקי היתה מהירה הרבה יותר מתמיד, והתוצאה גם לדעתי מוצלחת. אכן נהנתי מכל רגע בהכנת הניוקי
במכוון לא ייצרתי ניוקי 'דוגמנים' עם מזלג וגם לא גילגלתי אותם בקרש העץ המיוחד.
המלצות וטיפים להכנת ניוקי בקלי קלות
לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם.
לרחוץ את התפודים עם מים וסבון וליבש אותם. לאפות בתנור/בטוסטר אובן עד שהם רכים. אצלי :40-45 דקות בחום 200 מעלות (בטוסטר אובן)
יתרון באפייה: התפודים האפויים יתקבלו יבשים, יתקלפו בקלות רבה ולא תזדקקו לתוספת רבה של קמח להכנת בצק הניוקי. כוס וקצת קמח (כוס ורבע עד כוס וחצי= 170-210 גרם קמח לערך) לקילו תפודים היא טובה ליצירת ניוקי רכים
--
למעוך את התפודים עם מועך תפודים טוב
למה: תפוחי אדמה מעוכים היטב וללא גושים, יניבו ניוקי חלקים ואחידים. 

--
רידוד הבצק על משטח סיליקון
לחלק את בצק הניוקי למספר חלקים. כל חלק, רבע או שמינית בצק לגלגל לגליל דק. אם תגלגלו על משטח סיליקון, כמעט לא תזדקקו לתוספת קמח. אצלי: משטח סיליקון קטן יליד צרפת אבל כל משטח סיליקון אחר יעשה יופי את העבודה
בסבבים יש לבשל את הניוקי הקטנים בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ועוד טיפה




אביב בגינת החלון

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

28/04/2009

*April 27 עוגת בננה שוקולד -לחם ארז

~~"עוגת בננה שוקולד - לחם ארז~~
 

 
עוגת בננה-שוקולד
לחם ארז" שף קונדיטור רותה טניזר"

המתכון התפרסם במגזין הזה גליון אפריל 2001 ע"מ 63-64
!העוגה בעלת מתיקות עדינה, קלה להכנה וטעימה
ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 35 ס"מ
החומרים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
ארבע ביצים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל
רבע כפית קינמון
חצי כפית סודה לשתייה מנופה
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
כוס וחצי רסק מבננות צהובות -שמתי 3 בננות מרוסקות במזלג
חצי כוס שוקולד צ´יפס, אני שמתי כ-80 גרם שוקולד חלב קצוץ
ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת קרמית.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות (40 דקות) או עד למבחן הקיסם הערה : את השוקולד ערבבתי קודם עם קמח


למעלה:הפרחים של אמי
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

25/04/2009

*April 25 האופה ממלזיה


האופה ממלזיה או :למה נגמרה לי השמנת מתוקה דווקא עכשיו
מישהו יכול לגלות לי מדוע נגמרה לי השמנת מתוקה בדיוק שאני צריכה אחת כזו ? . אפייה אצלי היא תחביב, אומנם תחביב ותיק ומהנה, וגם נלמד באופן עצמי עם השנים, כמה שנים? לא פחות מ-30. קיום התחביב לאורך השנים חייב תמיד 2 דברים בסיסיים, מלבד חומרים, זמן וכל היתר
מטבח נקי מכלים
המון חשק
- לעולם לא אתחיל לאפות במטבח המלא כלים מלוכלכים -כיור, שיש, השולחן מלאים הם לא לעניין ... אין יותר מידי מקום, זה מפריע לי בעיניים..זו לא עבודה נקייה וזה לא עושה חשק לגבב כלים על כלים
--
עם הנס קפה 
בכרטיס האופה ממלזיה בעל הכינוי
bigboysovenנדלקתי מיופי יצירות של האיש, ממש אמן. שום קישור מהיצירות לא עבד, דבר שהצריך חפירה מסויימת ברשת, הייתי חייבת לדעת יותר על היוצר המוכשר. מדובר על שף קונדיטור בשם סאני המתגורר ויוצר בקואלה לומפור, בירת מלזיה. הוא מקצוען אמיתי. הנה בלוג המטבח שלו
לצד התמחות האיש במקרונים צרפתיים דווקא בכל מיני צבעים, הוא גם אופה לחם. ראיתי אצלו את הלחם הצרפתי שלו, דף הוראות ארוך מאוד מאוד ועצלות של בוקר שבת הותירו אותי על כסא המחשב הבורדו, המסתובב, גם מעדן התפוזונים שלו קרץ לי הבוקר
והעוגות שלו, עשירות שכבות, גלוקוזה וצבע מבהיקות, חלקות ויפיפיות
לזכותו גם יאמר שדרכו הגעתי לביקור אצל ורוניקה שהכינה
מעדן שוקולד חלומי שלולא היתה לי שמנת מתוקה אחת במקרר.. לא הייתי כותבת פוסט זה.. הייתי רצה למטבח הנקי מכלים, לאחר העוגה הטעימה של אתמול בלילה - כאן ומכינה את השוקולד המושחת הזה
המשך יבוא ...
מקור תמונת המקרונים בפרופיל של סאני האופה ממלזיה -כאן * קישור,אל תהססו ללחוץ

עוגה עם שומשום שחור

עוגה עם שומשום שחור- הפתעה טעימה

עוגה קטנה בגודלה ,רכה, טעימה וזרויה בשומשום שחור.המתכון המקורי - כאן
:שינויים שערכתי מהמתכון המקורי
.הפחתתי בשליש את כמות הסוכר,העוגה עדיין מספיק מתוקה
.שמתי יוגורט % 4.5 שומן במקום ריוויון
.הוספתי מעט שמן רגיל במקום שמן שומשום
.את השומשום השחור לא קליתי.אפיתי בתבנית עגולה 22 ס"מ , 30-32 דקות

עוגה עם שומשום שחור
:החומרים
כוס וחצי קמח רגיל
חצי =1/2 כפית סודה לשתיה
רבע =1/4 כפית אבקת אפיה
רבע=1/4 כפית מלח
שתי =2 ביצים גדולות-מס' 1 בטמפ' החדר
שתיים וחצי =2.5 כפיות שמן שומשום או שמן קנולה
כפית תמצית וניל
מאה ועשרים=120 גרם חמאה רכה
שני שליש =2/3 הכוס סוכר לבן
חצי =1/2 כוס ריוויון או יוגורט
רבע =1/4 כוס שומשום שחור



:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להכין תבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ס"מ, לרפד את התבנית בנייר אפיה
.בקערה בינונית לערבב:קמח, סודה לשתיה,אבקת אפיה ומלח
.בקערית או כוס גדולה לטרוף את הביצים,להוסיף שמן ווניל
בקערת המיקסר לטרוף משך דקות ספורות את החמאה,להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף משך דקות ספורות
כעת להוסיף לקערת המיקסר את תערובת הביצה בעדינות בזמן שהמיקסר ממשיך לעבוד
לעצור את פעולת המיקסר ובבחישה ידנית להוסיף שליש מכמות הקמח, לערבב רק עד שנבלע בתערובת
.לערבב פנימה מחצית כמות היוגורט/ריוויון, עד שנבלע בלבד
להמשיך להוסיף את החומרים היבשים והריוויון לסרוגין ,לסיים בקמח ובשומשום השחור
.כל עירבוב יהיה קצר
לצקת את עיסת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ולאפות כ- 30 עד 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
.העוגה המוכנה תהיה זהובה-שזופה וקיסם הננעץ במרכזה יהיה יבש



:המלצה על בלוג אוכל
אם יש לכם תמיד מקום(בבטן..) לדסרטים - אתם חייבים
לבקר כאן, תהנו.אני אהבתי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

24/04/2009

* April 23 אין יותר סודותCIA

CIA = Culinary Institute of America ,בית ספר הגבוה לבישול האמריקאי בשיתוף פורטל המתכונים מהגדולים והטובים בעולם ייצר את הסדרה זוכת פרס האמי Around the World in 80 Dishes
בתחרות שנערכה בחודש שעבר בניו יורק זכתה הסידרה המשלבת סרטי וידאו ומתכונים נבחרים מכל העולם בפרס בקטגוריית המידע והסדרה החינוכית
הסדרה השלמה תכלול 80 אפיזודות טעימות בהן ילמדו להכין מטעם אופייני ונבחר מכל מדינה. כמו כן יימסר מידע על מקור התבשיל וטכניקות מיוחדותדוגמאותאירן: אורז פרסי
איטליה:
ארנציני מאורז
צרפת:
סופלה גרנד מרנייה
--
CIAה השיק לאחרונה בלוג אוכל משלו, המשלב סרטוני וידאו לצד מתכונים
הבלוג החדש כולל קטגוריות/תגיות לפי סוגי כל מנה, מנוע חיפוש, לימוד טכניקות בישול, אפשרות הרשמה לקבלת עידכונים במייל ובכלל- מקצוענות. זו מילת המפתח. למי שאוהב -
הנה הבלוג
הגשמתי היום חלום.. עירבבתי קארד לימון עם קצפת וייצרתי קינוח לימוני תלת שכבתי. שכבה ראשונה קארד לימון מעליו קארד לימון מעורב עם קצפת ומעל קצפת בלבד. יוגש כמתנה



:משקה מומלץ
עצרנו בחנות משקאות החריפים. רכשנו בירה לף בראון , זו בירה בלגית -הכהה בעלת צבע שחור כבירה שחורה ישראלית, הבירה לא מרה ויש לה גם טעם קרמלי נהדר. מומלצת בחום (הבירה נתונה בבקבוק נאה ויש גם אחת בלונדינית של אותו היצרן). מקור לוגו הבירה בויקיפדיה


ידיעה לכל המעוניינים: תחרות שפים צעירים, עד גיל 27 של מסדר אבירי הגריל פתוחה עדיין להרשמה. פרטים באתר מסדר אבירי הגריל בישראל - כאן
מדריך התחרות הרשמי =PDF
כאן קובץהשף הצעיר אשר ינצח בתחרות המקדימה בישראל יזכה ליצג את ישראל בתחרות העולמית
כתבה קודמת -
בהארץ

15/04/2009

* April 16 גלויות משוק אביבי

גלויות משוק אביבי


 הזכויות שמורות על התכנים והתמונות






 

בערב החג ביקרתי שוב בשוק, לבדוק את המגוון המתחדש, להריח, לחוש את הצבעים והטעמים
השוק היה מלא בשום צעיר. רוכלים ישבו והפרידו את הראשים מהגבעולים, למי שאוהב שום פחות חריף, זו העונה. ארטישוקים בשפע, תותים, עגבניות בכל גודל, תפוזים, פלפלים צהובים/כתומים/אדומים ועלי גפן טריים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

13/04/2009

* April 13 אוכל ואומנות - ארבעה מצטיינים

אוכל ואומנות - 4 צל"שים
 

 יצירת אוכל היא סוג של אומנות
תן לכך וכך אנשים את אותם חומרי הגלם, את אותם התנאים, צייד אותם גם במצלמה, יהיה מעניין לבחון את התוצאה. ישנם פרוייקטים כאלו של אוכל המתועדים בעולם. זה מרהיב עין ויותר מזה- השאיפה של האנשים ליצור את הטוב ביותר שהם יכולים, נהדרת היא
--
בחרתי במספר יוצרים, הפעם לא מקומיים שיש להם נגיעה אחרת
THE DESIGN GEEK -
הבלוג
אנג'לו מקליפורניה. משלב בבלוג שלו עיצוב וגם אוכל. הוא מעצב את ידיות הרכב העתידי וגם את הפונטים בכרטיסי ביקור, הוא כותב בבלוג משלו ויוצר ברגש כבר למעלה משנה. הבלוג שלו כולל רשימת תגיות המקלות על הניווט, כמו כן אנג'לו מציג מעצבים נוספים ואוכל גם
--
Whitney in Chicago - הבלוג
וויטני היא אישה צעירה החיה עם חבר לחיים וחתול/ה בשיקגו. כבר קרוב לשנה היא יוצרת וכותבת בבלוג האוכל שלה. הבלוג מחולק לנושאים לפי סוגי המנות/המאכלים
הגעתי לוויטני בזכות הקינמון רולס שלה ומשם המשכתי הלאה.. היא אופה ומבשלת ומצלמת נהדר
אין כמו לפתוח את הבוקר של ימי פסח עם סיקור מתוק במאפייה מקומית..
[צילום הבירות למעלה הינו מהבלוג שלה]
--
5 Orange Potatoes -
הבלוג
ליסה בת ה-38 החיה באוהיו היא אם לשתי בנות וכפי שהיא כותבת
...I am a stay at home, nature lovin,' felt lovin,' vegetarian earth mama!..
הבלוג של ליסה נולד בתחילת השנה וכולל צילומים של הילדים, החווה וגם יופי של יצירה. אהבתי גם בזכות הינשופים והצבעים
--
Desert Candy -
הבלוג
מרצדס חיה בארה"ב אך יש לה שורשים במזרח התיכון. היא יוצרת וכותבת בבלוג משלה החל מחודש דצמבר 2006
יש לה אינדקס מתכונים מרשים -
כאן היא רוקחת לבנה וזעתר, מתוקים לבנוניים, ריבת מאשכוליות אדומות מבוסמת בוניל ..קולפי ובקלאווה ולחמים. היא מתארת שלב אחר שלב איך מכינים את הלחם הלבנוני הזה .קיבלה צל"ש, אעמיק ולבטח אכתוב לה בהמשך

10/04/2009

April 10 מונחי היין החדשים ,לחמניות לפסח ובלוג מצויין

לקראת חג הפסח אישרה האקדמיה ללשון העברית את רשימת מונחי היין בשפה העברית

הוועדה למונחי היין פעלה באקדמיה בשנתיים האחרונות וייצרה את המילון המכיל מעל 200 מונחים וכולל מילים חדשות בעברית
באתר האקדמיה PDF = הקובץ הכולל את כל מונחי היין -
נמצא כאן

:מדגם מונחי יין
אֶפְטָר – משקה כהיל שנוהגים לשתות אחרי הארוחה; digestif (מצרפתית)
אֶקְדָּם - אַפֵּרִיטִיף; משקה כהיל שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה. apéritif
בְּשֹׂמֶת – רכיב ריחו הטבעי של זן הענב ביין
בְּשֹׂמֶת מִשְׁנִית - בּוּקֶה, בשמת המתפתחת ביין בעת התיישנותו
יַיִן דּוֹמֵם – יין ללא בועות ,יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם
יַיִן פִּרְחָנִי – יין בעל בשומת של פרחים
יַיִן יָבֵשׁ בֶּן יָבֵשׁ – יין יבש מאוד; בייחוד לתיאור יינות מבעבעים; בלועזית: בְּרוּט
שִׁפְקוּק – החלפת פקק בבקבוק -נסו לחזור על המונח שוב ושוב
:< --לחמניות פסח
הלחמניות מחזיקות טריות מעט יותר זמן מלחמניות פסח אחרות של פסח
הכמות:12 לחמניות

.לחמם תנור ל190 מעלות
.בסיר לחמם 2/3 כוס מי ברז +70 גרם חמאה קרה
לבשל על להבה נמוכה, לא להרתיח. כשהחמאה נמסה לבחוש פנימה כוס קמח מצה+ 1/2 כפית מלח+ כף סוכר
לערבב בזריזות עד קבלת כדור בצק וספיגת כל הנוזלים
.להסיר מהאש
להוסיף 3 ביצים מס' 1 . להוסיף את הביצים אחת בכל פעם. לבחוש היטב לאחר הוספת כל ביצה
לקחת כמות של כף עיסה, בידיים רטובות לגלגל לכדור. ליצור חור במרכז וצורה של טבעת. להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה להמשיך כל עם יתר הבצק
.לאפות בתנור החם כ- 40 דקות או עד שמוכן

veggiebelly< --המלצה על בלוג אוכל

מצויין ! זה הציון שנתתי היום לבלוג האוכל הזה.צילומים נהדרים, מתכונים מקוריים ויופי של עבודה

אל תפספסו את בלוג האוכל היפה ביותר שנראה ברשת ממש לאחרונה - הנה הוא

סרטון שמופץ בעולם בשנתיים האחרונות וגם בימים אלו ,מסביר באופן מחוייך את התהליך הממוחשב של הכנת המצה במפעל בבני ברק. גם תהליך הכנת מצה עובר במשפחה זה דורי דורות
לצפייה בסרטון
לחצו כאן
כמו המספר הקבוע של גרגירי השומשום על לחמניית ההמבורגר כך גם לכל מצה מספר חורים קבוע :624 ..

להכנת מצות בבית, הציצו נא למתכון המצולם של השף - כאן,להכנת איטריות מרק כשרות לפסח-קראו אצל מימי

AddThis Social Bookmark Buttonחניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

09/04/2009

* April 9 ~~ מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית ~~ מילקי ביתי~~

 מ י ל ק י - המתכון הכי טעים

מעדן שוקולד וקצפת-~' מילקי ביתי' ~  עם דאבל קצפת 
המעדן גם כשר לחג הפסח לאוכלי קורנפלור ונהדר בכל ימות השנה


 

מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית מילקי ביתי 
 טעים בצורה בלתי רגילה 

:בסיר או קלחת (בתכולה 2 ליטר) מערבבים
*למדוד חומרים בכפות מדידה +כוסות מדידה
שש =6 כפות סוכר לבן
שתי = 2 כפות קורנפלור
שתי =2 כפות אבקת קקאו איכותי (רצוי הולנדי)- מומלץ לנפות
קורט מלח

:לטרוף פנימה בהדרגה

 כוס וחצי חלב
כעת לבחוש פנימה: 1/2 כוס שמנת מתוקה
:בישול
.לבשל על להבה בינונית בבחישה עד הרתיחה
.להמשיך לבשל בעדינות עד שמסמיך על להבה מתונה
להוסיף: 120 גרם שוקולד מריר 60%
.לבשל בבחישה עד שהשוקולד נמס והפודינג מסמיך, משך דקה או שתיים
.להסיר מהלהבה, להוסיף כפית תמצית וניל ולערבב
.לצנן בסיר 5 דקות. לערבב מעט למניעת יתירת קרום
.לצקת כמות (בערך שליש כוס פודינג) לכלי הגשה אישי
.לצנן מעט בחוץ על השיש, לאחר מכן להכניס לקרור לייצוב וצנון
.לעטר בשכבת קצפת מעל כל מעדן צונן.לשמור במקרר
לקצפת
להקציף היטב שמנת מתוקה אחת + כף אבקת סוכר או סוכר (או יותר סוכר לפי הטעם)
כמות הקצפת תספיק ל-6 מעדני מילקי
מומלץ להכין כמות כפולה מהמעדן הזה. יפה למסירה כמתנה.                  יישמר במקרר מכוסה כשבוע ימים
 


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License