17/05/2009

** May 17 הוא שווה(גם) עוגיה- ביסקוויט הג'ינג'ר של דן ליפארד

ביסקוויט הג'ינג'ר של דן ליפארד
.העוגיות עדינות במיוחד, פריכות ונהדרות בטעמן
 

 דן ליפארד הוא יופי של אופה. כתבתי אודותיו לא פעם, אני מכינה הרבה ממה שהוא מפרסם. בחנות ספרים מיוחדת במינה בפריז רכשתי את ספר הלחמים שלו. אני מעריצה את האיש הזה
בהתכתבות קודמת כתב לי שביקר בארץ ואהב את מיני הלחמים שאכל ביפו ..אפשר לי גישה לכתוב אצלו
היום הכנתי את העוגיות שלו, נפלאות לא פחות
פרטי המתכון -
כאן
האיש כותב באופן מדוייק, למתכוניו טוויסט מיוחד, הוא דוגל בחומרי גלם איכותיים, שיטות האפייה שלו במיוחד בבצקי שמרים דוגלות בתהליכים ממושכים יותר ובתוצאה משובחת. צריך סבלנות שתמיד משתלמת. אינסטנט זה לא אצלו, גם לא אצלי
טיפ שלי: הקפיאו גרידה או זסטים של תפוז בשקיות הקפאה קטנות רכוסות ברוכסן. נח מאוד לשימוש בקיץ. לצורך הכנת עוגיות אלו השתמשתי בזסטים קפואים שהיו ארומתיים וריחנים ממש כמו הטריים
בנוסף, כפי שמציין דן בהקדמה למתכון
ניתן להכין גליל או שניים מהבצק, לאחסן במקרר, לחתוך ולאפות תמיד את כמות העוגיות הנחוצה. ניתן גם להקפיא את הבצק
 
ביסקוויט ג'ינג'ר
:החומרים
שתי כפיות זנגויל טחון
זסט מחצי תפוז
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
מאה גרם אבקת סוכר
רבע כפית מלח
ביצה גדולה
מאתיים עשרים וחמישה גרם קמח רגיל
מאה עשרים וחמישה גרם שברי אגוזים

:ההכנה
:בקערת מיקסר לערבב
ג'ינג'ר טחון, קליפת תפוז מגוררת, חמאה, אבקת סוכר, מלח וביצה. לטרוף עד קבלת תעורבת קלה ואוורירית
.להוסיף את הקמח ולערבב היטב
.להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערב
להניח את הבצק על נייר אפייה וליצור ממנו מלבן עבה במידות :20 ס"מ אורך, עובי כ- 5 ס"מ לעטוף בנייר האפייה
.לצנן את הבצק במקרר למשך כ- 3 שעות או לכל הלילה
:אפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.להכין את התבנית הגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
להוציא את הבצק מהמקרר להסיר את הנייר העוטף ובעזרת סכין חדה לפרוס פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ . להניח בעדינות את פרוסות העוגיה במרחקים בתבנית. לאפות כ- 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות
.לצנן על רשת ולאחסן במיכל אטום
מקור : הטור של דן - הגרדיאן 2008
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

16/05/2009

*May 16 גלידת שזיפים וברנדי

גלידת שזיפים, ברנדי וקרם קסיס
אין צורך במכונת גלידה להכנת גלידה בלתי שגרתית זו
 
עיון בספר "מטעמי החלב של נירה רוסו" הוליד הלילה 'גלידה' מעניינת. הגלידה בשלבי קפאון עמוק ובינתיים ידובר על רוטב השזיפים בסיס הגלידה. הרוטב, טעים בפני עצמו ויכול להתאים לדעתי לסוגי קינוחים נוספים. הספר כולל מיני מטעמים חלביים, יצא לאור לפני למעלה מעשור ועוצב בטעם על ידי חנוך בר- שלום. העיצוב והעבודות של חנוך אהובות עלי וכמובן מפורסמות בספרי בישול עדכניים.
הרוטב מורכב מ-30 שזיפים יבשים (כמו אלו שבהקופסא בתמונה), 1/2 כוס ברנדי, חצי כוס שרי ברנדי -שמתי קרם דה קסיס במקום, חצי כוס סוכר ו-2/3 כוס מים
יוצקים את כל החומרים על השזיפים ומבשלים 15-20 דקות

שלב ב': כעת כשרוטב השזיפים מוכן וצונן, ניתן לגשת להכנת הגלידה. בתמונות למטה הגלידה שהוצאה לאחר לילה ארוך בפריזר, וזמן רב אחרי.. כשהיא מתחילה להתמוסס
ככה תכינו גלידת שזיפים לפי נירה רוסו
את הרוטב שזיפים הטחון, (טחנתי את השזיפים בסירופ, במעבד מזון קטן). שמים בקערה בינונית, מוסיפים קורט מלח, כפית תמצית וניל וחבילה של 250 גרם גבינה לבנה רכה 5-9%. בוחשים קלות בלבד, לא עד שהכל מעורב. בקערת נפרדת, מקציפים שמנת מתוקה אחת (רצוי 38% שומן) עם שתי כפות אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השזיפים והגבינה. יוצקים לתבנית מוארכת קטנה/כלי בו תקפיאו את הגלידה. יש לאחסן במקפיא לפחות לילה אחד שלם

 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

15/05/2009

* May 15 מניפות תפוחי אדמה

~~~מניפות תפוחי אדמה אפויות בתנור~~~

מניפות תפוחי אדמה אפויות
. מומלץ לאכול אותם חמים מהתנור
כך תכינו
לרחוץ במים וסבון תפוחי אדמה כמספר הסועדים. רצוי שהתפודים יהיו אחידים בגודלם
כל תפוח אדמה יש לחתוך לפרוסות דקיקות, לא לחתוך עד הבסיס, אלא פרוסות דקות שייפתחו כמניפה. התפוח אדמה נותר שלם בבסיסו
להניח את תפוחי האדמה בתבנית
בין הפרוסות הדקיקות של מניפת התפוח אדמה לפזר שיני שום, מלח גס, פלפל שחור, חמאה ושמן זית
חשוב: לדחוף את שיני השום פנימה לתוך תפוחי האדמה,אחרת אלו שיציצו החוצה יחרכו אל דאגה
אפיה
לאפות את מניפות תפוחי האדמה בתנור חם בחום 220 מעלות כ- 45 דקות או עד שהתפודים מוכנים ורכים. אפיתי בטוסטר אובן בתבנית הגדולה של הטוסטר
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

14/05/2009

* May 14 עוגת בסבוסה טעימה במיוחד

עוגת בסבוסה
:: בסבוסה - עוגת סולת ::
 
הקדמה
הבסבוסה, עוגת הסולת האהובה, הרבה גירסאות לה. (גם אצלנו בבלוגים) היום הכנתי את הבסבוסה של דרורי פניאס ז"ל. דרורי היה מנהל אהוד של קהילות נוסטלגיה ואקטואליה בקפה דה מרקר. מצער היה לקרא על מותו בטרם עת. את המתכון שמרתי חודשים אחדים ולפתע התעורר בי הרצון דווקא היום להכין את העוגה הזו. הבסבוסה הזו היא לדעתי מהטובות יותר. העוגה עדינה, לא כבדה, לא מתוקה מדי, מבושמת בלימון, ווניל. עוגה ממש שווה
 


 
16.5.09
עידכון קרדיט למתכון כפי שהתקבל אצלי במייל: מתכון עוגת הבסבוסה פורסם לראשונה בפורום האוכל של אורט בשנת 2003 - כאן זהו מקור המתכון של העוגה המצויינת הזו שתזכה לשידור חוזר אולי כבר מחר
הערות
הכנתי מחצית הכמות העוגה, בתבנית ריבועית 20 ס"מ. את כל החומרים חילקתי לחצי ושמתי יוגורט וגם שקדים לא מולבנים
אפיתי בטוסטר אובן בחום בינוני .זמן האפיה אצלי היה בדיוק 20 דקות, כל החומרים נבחשו ידנית בקערה כשהנוזלים הוספו לחומרים היבשים בקערה
הכנתי את סירופ הסוכר עוד קודם מכוס סוכר וכוס מים ולא כפי שכתוב (גם שמתי לימון קטן שלם=מיץ וקליפה מגוררת) גרידת הלימון מוסיפה טעם ויופי מיוחד. הסירופ הצונן נמזג על העוגה החמה כשרק יצאה מהתנור

המתכון של דינה -'גן עדן' כפי שרשם אותו דרורי
-
כאן


המתכון המלא של עוגת הבסבוסה
נרשם והובא ע"י דינה -'גן עדן' מפורום האוכל של אורט ישראל

:לעוגה
שתיים וחצי כוסות סולת
כוס קמח לבן מנופה
אחד לבן/אשל
כוס שמן
שתי ביצים
שקית אבקת אפיה מנופ 
כוס סוכר לבן
:לסירופ
שתיים וחצי כוסות סוכר
שתי כוסות מים
תמצית וניל
גרדת לימון
מיץ מחצי לימון
מעט מי-זהר
לקישוט:שקדים מולבנים

:ההכנה
לערבב את מרכיבי העוגה בקערה (אפשר ישר בתבנית) לשטח בתבנית, לקשט בשקדים מולבנים תקועים ברווחים שווים, שקד תקוע לכל מעויין שיחרץ אחרי אפיה ולאפות בתנור עד שמזהיב
מוציאים מהתנור וחורצים למעויינים-שקד בכל מעוין
מרתיחים את חומרי הסירופ, יוצקים את הסירופ החם על עוגה קרה.(או סירופ קר על עוגה חמה)
מומלץ להעזר בכף ליציקת הסירופ. משאירים לספיגה מלאה
מניחים לעוגה לפחות שעתיים

* May 14 מאפה תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינה
 


רכשתי היום שקית מדליונים של תרד, המוצר (יבוא בלגי) בשקית 800 גרם, מכיל הרבה מדליונים ירוקים, מוצר משובח וללא עודף נוזלים, נח לשימוש, מפשיר יחסית מהר וזמין לשימוש
מה הכנתי ? כמו חביתת ירק אבל אפויה בתנור!
ערבבתי ביצים, חלב, קמח תופח, בצל ושום שנקצצו קודם וטוגנו קלות בחמאה, הוספתי את המדליונים שבינתיים הפשירו, הוספתי גבינות: פטה וקשקוול, מוסקט .. צ'ילי טחון טרי..אפשר לגוון גם עם בזיליקום טרי קצוץ, ולתנור
שילוב הטעמים והרכות של המאפה מפתים לחתוך עוד ועוד חתיכה

מאפה תרד וגבינה
:המרכיביםבצל בינוני קצוץ
שן שום גדולה או 2 קטנות יותר קצוצות
כף חמאה = 15 גרם
שלוש ביצים גדולות
כוס חלב
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
ארבע כפות בזיליקום טרי קצוץ- לא חובה
חצי כפית מוסקט טחון טרי
שלוש מאות וחמישים גרם של תרד טחון-כמעט מחצית השקית של מדליוני תרד הקפואים,לשקול את המוצר הקפוא ולא המופשר
מאה וחמישים גרם גבינת פטה מפוררת ביד
מאה גרם גבינת קשקוול
מעט פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרפד תבנית בגודל 20 על 30 לערך, או תבנית קטנה יותר בנייר אפייה.
במחבת לטגן בבחישה לא תכופה את השום והבצל בחמאה עד שמתרככים.
בקערה גדולה לטרוף : ביצים וחלב. להוסיף קמח מעורב באבקת אפיה, מוסקט ומעט צ'ילי גרוס
כעת להוסיף לקערה: בצל ושום מטוגנים, תרד וגבינות.
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה. לאפות כ 35 דקות בתנור החם. בדקות האחרונות של האפייה מומלץ להפעיל את הטורבו לקבלת גוון יפה. לצנן את המאפה מספר דקות, לחתוך לגודל הרצוי
המאפה טעים חם, פושר או קר

 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

12/05/2009

*May 12 Tarte au citron טארט לימון נוסח פרובאנס

Tarte au citron- טארט לימון נוסח פרובאנס
 

בחודש מאי 1999 יצאה לאור חוברת אוסף בנושא פרובאנס. המוציא לאור מגזין -בון אפטיט. אני חוזרת ומעיינת בחוברת הזו שוב ושוב, מגלה כל פעם אוצר טעים אחר
בפרק על פרי הלימון מככב הטארט לימון נוסח פרובאנס, כמובן. מקושט בפלחי לימון דקים.. צהבהב ומפתה. החלטתי :זו תהיה עוגת היום שלי, התחלתי בהכנת 5 לימונים
עדכון*** הנה המתכון המלא של טארט הלימון-
כאן
רציתי לקבל בדיוק את הטארט לימון שבתמונה במגזין, דייקתי בהוראות
הבצק לתחתית הוכן במעבד מזון קטן וצונן שעה בקרור. כעת רודד והודק על תבנית הפאי וצונן בפריזר
הבצק נאפה באפייה מקדימה ארוכה. הכנת מלית כוללת: מיץ לימון, סוכר, מעט שמנת חמוצה-או קרם פראש וביצים. יציקת המלית הנוזלית לגמרי(זה בסדר) על התחתית השזופה והמשך אפייה
מסקנות ראשונות
הבצק המכיל גם שקדים - פריך וטוב
המלית מוצקה, צהבהבה, בטעם חמוץ ומתוק

:תקציר המתכון

:הרכב הבצק
שליש כוס שקדים טחונים
כוס ורבע קמח לבן רגיל
שלוש כפות סוכר
קורט מלח
תשעים גרם חמאה
כף עד 2 מי קרח
.יש לצנן את הבצק משך שעה או עד יממה
.להדק את הבצק על תבנית בקוטר 22 או 23 ס"מ
.יש גם לצנן את התבנית עם הבצק 20 דקות במקפיא
.הבצק נאפה בחום בינוני גבוה עד שהוא זהוב היטב
:למלית לטרוף
שני שליש כוס מיץ לימון
חצי כוס סוכר לבן
שלוש כפות קרם פרש או שמנת חמוצה
ארבע ביצים
 את המלית יוצקים על הקלתית האפויה שצוננה רבע שעה וממשיכים לאפות עוד כמחצית השעה
הטארט לימון הזה מושלם !! ויש לו .. טעם של עוד

יומיים אחרי העוגה יציבה, הבצק פריך והקרם מצויין
 








 
Tarte au citron

:הערה
משטח הסיליקון בצילום למעלה נרכש לאחרונה. מחירו יקר אך המשטח שהוא שיתוף פעולה יפני - אמריקאי מצויין הן לאפייה והן לרידוד בצק. נמכר מגולגל בגודל אחיד המתאים לתבנית תנור גדולה של תנור סטנדרטי

10/05/2009

*May 10 סוד ליצני הגלידה של קפה פרננדו

קפה פרננדו הוא בלוג של בחור יליד איסטנבול שחי וכותב בשנים האחרונות גם על אוכל טורקי מסן פרנסיסקו. זה מעל 3 שנים הוא כותב בלוג אוכל באנגלית. צלם מוכשר, יש לו פליקר, טוויטר, דלישס, פוד בוז וכל היתר.. והוא מתגאה בריבת הרימונים שלו כאחד המתכונים היותר פופולריים אצלו קישור לריבה. אני מציגה את האיש בגלל שהוא חושף את סוד ליצני הגלידה, בתמונה מהבלוג שלו קישור לליצנים
גלידה וניל
מתכון סירופ שוקולד וקונוסים פריכים של וופלה. פני הליצנים עשויים פיסות סוכריות ושוקולד מומס.כמובן שאפשר להכין מגלידת וניל קנויהsource:http://cafefernando.com/ice-cream-clown-sundaes-from-the-golden-girls/

09/05/2009

* May 9 ריבת תות טרייה וסרטון פרסומת

?היום אחר הצהריים הכנתי ריבת תות. סוף עונת התותים נכון
אתמול הושרו קילו תותים נקיים ושלמים בסיר. על התותים בזקתי 700 גרם סוכר.
הסוכר נמס לאט במשך שעות והציף את התותים ברוטב אדמדם ומתוק. היום בישלתי את הריבה כשעה וחמש דקות על להבה נמוכה מאוד ללא מכסה. ריבת התות טעימה ובסמיכות הרצויה

יש ! הריבה מוכנה.יש מה לחלק..
:סרטוני פרסומת
לדעתי, גם שיווק מזון חשוב שיעשה בחוכמה ויהיה גם עשיר הומור.
לא דיי בכך שרשת המזון תצא בפרסומות שאצלה הכי זול, הכי טרי והכי הכי, אנו קהל הצרכנים צריכים הוכחות. רשת מיגרוס, שהינה רשת מרכולים וסופרמרקטים שוויצרית יצרה סידרה של פרסומות לעידוד הקניה ברשת אצלם בשוויץ. מסקירה של מרבית הסרטונים, רובם עוסקים באוכל
שניים מוצלחים במיוחד: סרטון הביצים הטריות וסרטון החצי/רבע חינם/מתנה. שני הסרטונים קצרצרים,בני דקה אחת. המסר עובר
סרטון ראשון
קישור : התרנגולת, ללא מילים, תראו כמה הביצים טריות
סרטון שני קישור: לא חייבים להבין את השפה, רכשתם אצלנו פריט, מגיע לכם עוד משהו מתנה.. זה כבר לא משנה אם תוכלו לעשות בזה שימוש.. זה ברור שבנינו את המבצע עבורנו
מעט מריבת התות ללא הפרי, מתחתית הסיר, נשמרה בצינצנת נפרדת. היתה טעימה על עוגת הלימון עם הקפה של הבוקר
 חניתה©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

07/05/2009

* May 8 עוגת הגבינה של ג'וניור

:עוגת הגבינה של ג'וניור:
 
אתם מתכוננים כבר לחג השבועות?רוצים להפתיע עם עוגה מיוחדת? הנה בבקשה
עוגת הגבינה של ג'וניור
איך לא הכנו את עוגת הגבינה הזו קודם
:עוגת גבינה אמריקאית שמתכונה הוא סוד שמור, הנה מעט טיפים להצלחה
: הכמויות למלית הגבינה
חמש מאות גרם מסקרפונה
ארבע מאות וארבעים גרם גבינת נפוליאון טבעית, הגבינה רצוי שתהיה בטמ' החדר (במתכון המקורי יש שימוש רק בגבינת שמנת)
כוס ושליש סוכר לבן
רבע כוס קורנפלור
שתי ביצים גדולות מאוד
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
------

חומרים לתחתית
חצי כוס קמח לבן מנופה = 70 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
קורט מלח
שלוש ביצים גדולות, מופרדות
שליש כוס סוכר לבן+2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
ארבעים וחמש גרם חמאה נמסה
רבע כפית אבקת קרם אוף טרטר
---

העוגה קלה להכנה, חלק הבצק התחתית, לוקח את מירב זמן ההכנה, את החלמונים הקצפתי 8 דקות
אפיתי בתבנית קפיצית בקוטר 24
הנחתי את התבנית בתוך תבנית גדולה עם מים כאמבט
המתכון המלא של העוגה -
כאן
זו בהחלט ה"עוגה" הטובה ביותר. ולא כדאי לספור קלוריות
העוגה על טהרת גבינת השמנת. השתמשתי בשתי גבינות מסקרפונה + שתי גבינת נפוליאון טבעית
במתכון המקורי יש שימוש רק בגבינת שמנת
תחתית העוגה שונה מעוגות גבינה אחרות. זהו בסיס של עוגת טורט, שנאפת קצת לפניי. הבסיס תופח  מאוד. הקצפתי דקות ארוכות במיקסר, ולאחר צינון קצר העוגה מעט שוקעת, ומהווה כלי קיבול יפה לתערובת הגבינה
העוגה נאפתה בעדינות מעל שעה, באמבט מים. צוננה היטב בתנור, טרם יציאתה לאויר
היא גבוהה, נחתכת יפה, ועדינה מאוד

Whoa! Get A Load Of That Cheesecake!
Junior's Famous No.1 CheesecakeJunior's Famous No.1 Cheesecake
למתכון העוגה המלא, הכולל ציפוי עשיר לחצו כאן
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

06/05/2009

*May 6 סלט טבולה,כלי שחמט אכילים ועוד

סלט טבולה/סלט טאבולה
 
סלט טבולה
לא יידעתי כמה פשוט להכין סלט טבולה. קניות מוקדמות: בורגול עבה, צרור טרי פטרוזיליה וצרור עלי נענע, יתר המרכיבים לסלט - בצל, לימון, עגבניות, מלח ושמן זית יש תמיד בבית

? סלט טבולה-איך הכנתי
שטפתי בורגול מספר פעמים בקערה (מלאתי כוס מדידה- במשקל 150 גרם). כמות זו תספיק לקערה בינונית או 2-3 מנות סלט. השרתי ל- 40 דקות את הבורגול בקערה עם מים. המים כיסו את הבורגול לגמרי. סיננתי את הבורגול במסננת צפופה. הבורגול התרכך יופי. שמתי את הבורגול המסונן בקערה, הוספתי: בצל קטן קצוץ, 2 עגבניות קטנות קצוצות, צרור פטרוזיליה וצרור קטן יותר של נענע, שניהם קצוצים דק.ערבבתי הכל. זריתי למעלה מלח עבה גבישי, מיץ מחצי לימון גדול ושמן זית. ערבבתי הכל. תיקנתי תיבול.ויש !! יש סלט טבולה והוא טעים כל כך


 
TATTFOO שם האתר
האתר
מציג פרוייקטים צבעוניים ומקוריים במיוחד
בצד שמאל באתר-Food Game ניתן למצא משחקי שחמט העשויים כלים אכילים בקטגוריה
הכלים עשויים מעוגיות ! צריך רק חותכנים מתאימים ..היצירתיים יותר יכולים לצייר לבד על הבצק
מקור התמונה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License