06/09/2010

*מינכן - תמונות מהשוק העירוני +מסעדה מומלצת

השוק העירוני של מינכן : Viktualienmarkt - 26.8.2010
השוק העירוני במינכן פתוח מהשעה 8:00 בבוקר ועד 20:00 בערב. כך מדווח יקירי שסייר במקום. הפוסט הזה הוא הראשון מסדרת פוסטים המסקרים טיול למינכן. הפוסטים יתרכזו בעיקר בדוכני מזון, שווקים ומעט מסעדות (אשתדל להביא כצ'ופר בהמשך מופע רחוב מקורי). רשמי האוכל תועדו במצלמה הקטנה ומפיו של יקירי שצילם ואכל ונהנה (ודאג לנו למתנות) השוק נקי ומסודר ומציע מגוון של פירות, ירקות, ביצים, גבינות ויינות. בשוק גם דוכני מזון מהיר. השוק שוקק אנשים ונסגר לעת ערב (בסביבות השעה 19:00 מתחילים להתקפל, שוק צבעוני ושווה ביקור. ניתן לרכוש מזון לפיקניק או להמשך הטיול היומי הרגלי /ממונע. נרכשו בשוק מגוון מיצים טריים העשויים מתערובות פירות וגבינות
אודות השוק בויקיפדיה




בחנתי שוב ומקרוב את תמונת האפפל שטרודל ברוטב הוניל שעל המסך ... "היה טעים.." הוא חזר ואמר לי
"אני רואה.." .התמונה שעשתה לי תשוקה לשטרודל תפוחים כאן ועכשיו. אתם מוזמנים לקחת ביס וירטואלי


המקום : מינכן, מרכז הגנים האנגליים
המסעדה Chinesischen Turm
ארוחה טעימה בתמורה ל 25 יורו לסועד
מה הוא אכל
סלט ירוקים מצויין
שניצל הודו וצ'יפס (שמגיע עם סלט נוסף
שטרודל תפוחים ברוטב וניל המוגש עם פירות יער, פרוסות ענבים ועלי מנטה
אספרסו
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

*The Human Marionette :Salzburg Sep. 2010 מריונטה אנושית

The Human Marionette - Isn't he Cute ?

באמצע רחוב בזלצבורג (בעיר העתיקה) עומד לו איש גבוה ואוחז בחוטי המריונטה
הוא מפעיל את הבובה 'המנגנת' בפסנתר .כמה אנושית יכולה להיות בובה אחת , המסובבת ראשה אחר החתיכות שברחוב, נותנת יד לשלום לעוברים והשבים .. כורעת ברך ובסוף בודקת כמה כסף השארתם לה על נגינתה
בפוסט תמונות של האיש והמריונטה צולם השבוע בזלצבורג, אוסטריה - 1.9.2010





The Human Marionette :Salzburg Sep. 2010- Video by my Ran
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

* ~~~פיצה להמונים~~~~ It's Pizza Time

~~~~פיצה להמונים~~~
It's Pizza Time !הפיצה הכי טובה שלך.." את זה הוא אמר"
אינני יודעת מה אתם עושים עם קילו עגבניות, ביננו..טעמן לאחרונה לא משהו גם המחיר לא. קפצנו לשוק לקנות עגבניות לרסק (הוא: ג'חנון לחבר'ה) ועגבניות לפיצה. הנה מתכון לפיצה עם 100% הצלחה. והצילומים, לטעמנו, פוד פורנו ממש
לרוטב: לאחר שבצל קטן נקצץ יחד עם שום(חובה) שניהם הוזהבו בווק עמוק וכבד. מרבית העגבניות נקצצו והוספו לבישול יחד עם מעט סוכר ועלי בזיליקום טריים קצוצים
מחצית השעה עברה, הרוטב המבושל הסמיך והוא מוכן. כעת יתובל במלח גס ופלפל שחור. יש לצנן את הרוטב לפני מריחתו על הבצק
 

מתכון פשוט לפיצה קלת הכנה. מכינים בצק ומתפיחים אותו במשך כשעה. מחלקים ל- 4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים ברוטב הפיצה המבושל, מפזרים בנדיבות מוצרלה פרוסה (אפשר גם קצת פרמזן) ולתנור. הפיצה תאפה בסבבים במשך כ- 10 דקות בתנור חם. פיצה אחת היא מנת הגשה אישית גדולה .עלי בזיליקום טריים נוספים פוזרו מעל הפיצה האפויה
 
פיצה
:לבצק
חמש מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
כפית מלח דק
כפית סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים = 7.5 גרם
שלוש מאות מ"ל מים מינרלים מהבקבוק
:לרוטב
צרור עלי בזיליקום טרי
חמישים מ"ל שמן זית
בצל קטן קצוץ
שתי 1-2 שיני שום קצוצות
קילו עגבניות קצוצות, ניתן להשאיר מעט עגבניות לפריסה על הפיצה
כפית סוכר לבן
שלוש מאות גרם גבינת מוצרלה פרוסה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לשים את הקמח. לערב לתוכו את המלח והסוכר
.בקערית קטנה להמיס את השמרים ב - 50 מ"ל מים, מכמות המים הכוללת
לצקת את תערובת השמרים לתוך תערובת הקמח. להוסיף בהדרגה את כל יתר כמות המים וללוש לבצק חלק במשך 5 דקות
.להתפיח את הבצק במשך שעה עד שמכפיל את נפחו
.בזמן שהבצק תופח יש להכין את הרוטב
.להזהיב את הבצל והשום במשך דקות ספורות
להוסיף עגבניות קצוצות (לא חייבים לקלוף) סוכר ועלי בזילקום קצוצים (אפשר לתלוש עם היד..). להביא את הרוטב לרתיחה ולבשל קרוב למחצית השעה עד שהרוטב מסמיך, לבחוש מידי פעם
.להסיר מהלהבה ולתבל במלח ופלפל. לצנן
:אפייה
.לחמם תנור לחום גבוהה 220 מעלות
. ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. לרדד כל חלק דק. למרוח על הבצק מכמות הרוטב (ניתן לקשט בפרוסות עגבניה/לבחירתכם) לפזר למעלה פרוסות מוצרלה. לאפות כ- 10 דקות בתנור החם. ניתן להפעיל לסרוגין את הטורבו בתנור

22/08/2010

*מעבדת בישול מודרני" - ספר הגסטרונומיה המודרנית"

טרם נכתב אודות סדרת חמשת הספרים הללו בעברית. למעשה הסדרה עתידה עדיין לצאת לאור.
מעבדת הבישול המודרנית החדשה כרוכה כולה בהוצאה מהודרת וכוללת לא פחות מ 2,400 דפים. התענוג הזה יעלה למי שירצה לרכוש אותו 421.87 דולר בסדרה צבעונית ומיוחדת. לא, אי אפשר עדיין לקנות מהמדף להזמין זה אפשרי
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking



הנה מה שפראן אדריה כותב על הספר :"This book will change the way we understand the kitchen"
הסופרלטיבים ממשיכים לזרום ממיטב השפים בעלי וסוקרי המסעדות על התגלית החדשה שנמצאת בספרים
הסטון בלומנטל :" A fascinating overview of the techniques of modern gastronomy"






המטבח המודרני נועד למעשה ל'המציא מחדש' את הבישול ולהסביר כיצד הוא עובד לפרטי פרטים. הספר מלווה באיורים וצילומי צבע מקוריים, מאחד את המדע והטכנולוגיה בשרות הבישול המודרני. האם זוהי מהפכה באומנות הבישול? ימים יגידו. טכניקות הנעשות במעבדה חברו יחד עם מוחות המגה שפים הטובים בעולם שמדגימים יצירות מזון חדשות המקבלות השראה מחדרי המעבדה הסטריליים



טעמים חדשים נולדים לצד טקסטורות חדשות שנוצרו בעזרת אמבטיות מים גם צנטריפוגות לצד אינזימים ואמולסיות כולם מהמעבדה
הספר נותן בחינה מעמיקה ומדוייקת לסוגיות שכל בשלן נתקל בהן ביום יום -לדוגמא
?כיצד ליצור אומלט מושלם
?כיצד יוצרים טוגנים הכי טובים
- איך ניתן ליצור קרם פיסטוקים המכיל פיסטוקים בלבד
הספר כולל איורי שלב-אחר-שלב לצד הסברים מאירי עיניים להבהרת טכניקות במטבח. שפע צילומים ותרשימים לצד צילומים העושים שימוש בטכניקות צילום חדישות המתעדות את המזון בשלבי הכנתו כתחת עין המיקרוסקופ. בישול ואוכל מוארים מזוית חדישה
הספר נוגע בתהלכי בישול כגון: חליטה, הרתחה, בישול על אדים, טיגון, צלייה, עישון מזון לצד אפייה ושימוש בכלי בישול מגוונים. כיצד הבישול המודרני יכול לתת לנו תוצאות מושלמות עם תיזמון נכון וגם קצת מזל בהכנת אוכל מסורתי
הספר מייחד פרקים מורחבים לבשר, פירות ים, ירקות, פירות ודגנים. מתכונים ורעיונות של שפים מהמסעדות המפורסמות בעולם לשם השגת תוצאות=מנות מושלמות הנעזרות בטכניקות חדישות של עיבוי, ג'לי, אמולסיות, קצף. לצד המתכונים ישנן גם נוסחאות

המלצה על משחק מתנה: משחק מומלץ מגיל 3 עד בלי גיל: גיאומטריקס. המון חלקי עץ צבעוניים נתונים בדלי .חפשו ברשתות

20/08/2010

*תמונה אחת שווה אלף מילים: לחמניות עם חמאה

חם חם מהתנור, לחמניות טובות וחמאה, כמה בסיסי וטעים. "אימא, הלחמניות הכי טובות שלך.." אומר הטועם הראשון שלי המסיים את הלחמנייה בכמה ביסים ויוצא מהבית. הטועמת השנייה שקיבלה לחמניות אחדות לביתה לטעימה עם ארוחת הערב, אכלה אותן למחרת ונהנתה. "הלחמניות היו מצויינות גם למחרת וללא חימום" .. ציינה. זהו מתכון לחמניות קל שבקלים המתאים גם להכנה בקיץ (כלום עבודה) ובמיוחד למי שלא הכין בצק שמרים מעולם


==
:טיפים לפני שמתחילים
.מומלץ לשמור את הקמחים בקיץ בקרור, להוציא מהמקרר זמן קצר לפני השימוש
.ניתן ללוש את הבצק ידנית או במיקסר
.לא לוותר על תוספת הסולת שבתוך הבצק. הסולת תורמת למירקם 'מלא' יותר
.אין התססה מוקדמת של השמרים
.יש להשתמש בקמח מיוחד ללחם בלבד
.בצק הלחמניות מכיל חמאה בכמות קטנה יחסית וזה טעים יותר
.הלחמניות יהיו מוכנות תוך פחות משעתיים כולל זמן האפייה


==
==
==
==










.ניתן להוסיף לבצק כמות קטנה (כף) של עשבי תיבול או זרעונים לפי בחירה
.בצק הלחמניות הוא חלק ונעים לעיבוד, דורש התפחה אחת בלבד של הלחמניות המעוצבות

===
==
.ניתן לאבק את הלחמניות במעט קמח לפני האפייה (לנפות ככפית קמח מעל), לא חובה
זמן תפיחת הלחמניות בתבנית ישתנה בהתאם לעונות השנה. זמן ממוצע הוא שעה. מכיון שהלחמניות ממשיכות לתפוח עם הכנסתן לתנור ניתן להתפיחן 75-80% מגודלן המקורי
ז'אן כריסטוף נובליס יוצר המתכון מוסיף לבצק 10 גרם פישתן טחון . לדבריו זה לא הכרחי, הוא גם מוסיף ממרח חמאתי ולא חמאה כפי שאני הוספתי כחלק מקמפיין פרסומי למוצר החמאה
זמן האפייה ישתנה בהתאם לתנור שברשותכם. זמן ממוצע לאפיית לחמניות הוא 15-20 דקות בתנור חם
.לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות
הבצק מיועד ליצירת 12 לחמניות בינוניות או 16 קטנות יותר. באפיית לחמניות קטנות יותר יש להפחית מזמן האפייה בהתאם



==
==
לחמניות
:החומרים ל- 12 לחמניות
חמש מאות גרם קמח מיוחד ללחם
שלוש כפות סולת =30 גרם
שבעה גרם שמרים יבשים =2.5 כפיות מדידה
שבעה גרם מלח שולחני דק = 1.25 כפיות
חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שלוש מאות מ"ל מים חמימים +50 מ"ל מים לפי הצורך

:אופן ההכנה
:בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבב
.קמח (תיבול) וסולת. לערבב פנימה את השמרים היבשים
.להוסיף את המלח והחמאה חתוכה קטן, לערבב הכל יחד
.להוסיף בהדרגה את מרבית כמות המים ולהתחיל ללוש את הבצק
.ללוש את הבצק במשך כ- 5 דקות במיקסר או ידנית
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחלק ל- 12 יחידות (לחצות את הבצק שוב ושוב עד קבלת חלקים שווים בגודלם), ניתן גם לשקול
.לכדרר כל חלק בצק לכדור חלק ולהניח במרחקים בתבנית הגדולה של התנור
.לכסות קלות את הלחמניות, להתפיח עד שכמעט מכפילות את נפחן כ- 50 דקות
בזמן שהלחמניות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות. ניתן כעת לאבק את הלחמניות במעט קמח
.לאפות את הלחמניות כ 16-17 דקות או עד שהן שחומות ומוכנות
חניתה©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

*פודפורנו במגזין אוכל איטלקי - קיץ 2010

...איני בטוחה הכיצד לפתוח פוסט המהווה המלצה על מגזין אוכל מבית איטלקי טוב
אפשרי לפתוח עם תמונה ,לא כן ?- מה אתם רואים כאן ?... לחצו על תמונת הכדורים בכתום לשם הגדלתה .התקרבו והביטו שוב , רמז: זה לא סורבה
:מדובר על תמונה ממגזין האוכל האיטלקי
La Cucina Italiana

המגזין הדו-חודשי ממתפרסם ומופץ בעולם במספר שפות(אנגלית,צ'כית,הולנדית) מלבד איטלקית והוא מגזין פודפורנו במיטבו . אל תספרו לאף אחד ואולי בעצם כן ,אבל 'כשאהיה גדולה יותר ' אני רוצה לצלם אוכל בדיוק ככה ,אבל קודם כל להכין אותו טעים טעים לכל יקיריי,אני הולכת בכיוון,אל דאגה
בתמונה המצורפת :הצעת הגשה לקנטלופ (מלון כתום) המוגש ברוטב פטל שחור ופיסטוקים.[כאן המתכון המלא]. כדורי מלון עגלגלים וקרים ברוטב בשילוב צבעים וטעמים . המתכון הזה [רבע כוס פיסטוקים קלויים,כוס פטל שחור מעוך בחלקו ,3 כפות סוכר,מעט מיץ ליים ומלון כתום במשקל של כקילו וחצי) הוא דוגמא לאחת מהמנות המפתיעות המצורפות לגליון הקיץ הזה -יולי -אוגוסט של המגזין .גליון הסתיו כבר יצא לאור
החוברת כוללת מגוון מנות מצולמות נפלא על צלחות בהירות פרוסות על עמודי צבע שלמים. זה כמו לאכול ולא מהמסך. הגיליון גדוש בכל טוב של הקיץ הזה ברובו גם אצלנו ומובא בטוב טעם מהמטבח האיטלקי . רכשתי את המגזין אתמול באחת מחנויות רשת ספרים.פרטים במייל

: קחו הצצה לתוך גליון הקיץ
.סקירה של כלי מטבח, אוכל, ספרים,עיצוב
.סקירה על כרם איטלקי : "the diva grape" + סקירת יינות
.[הצעה למשקה קייצי: [מקור+ מתכון


======
======
===============
=========
=========
=========
=========
======
=======
================.מנות פתיחה הכוללות פסטה,לחם, ירקות
.פסטה ממולאת מוגשת ברוטב אדמדם
.סלטי קיץ בצירופים מנצחים . לדוגמא : סלט עוף בלימון, פלפלים צהובים ומיורן
.כתבת אמצע הכוללת מתכוני קנטלופ , גם קרפצ'יו (!) של מלון- כאן בקישור מתכוני קנטלופ מפתיעים
:כתבת צבע גדולה על מאסטר נקניקים

.מתכוני גריל על שיפוד
.מתכונים לשימורים,כבושים מתוקים וחמוצים בצינצנת, נהדרים אחד אחד


[צילום מתוך הגליון]
:) הלכתי לאכול משהו , אשוב בקרוב
:מקור צילום מנת המלון

18/08/2010

* רוטב מרימונים וחומץ בלסמי וקוקטייל בירה מתובל

!רעיון
רוטב מתובל עשוי מיץ רימונים וחומץ בלסמי.הפוסט פורסם בשבוע שעבר ע"י אלקסה ונבחר היום בטוב טעם (ע"י הטייסטספוטינג ) כחלק מתמונות הפודפורנו היומיות .הרוטב טרם נוסה במטבחי אבל נראה שווה ניסוי
?איך מכינים
לבשל עד צימצום כ- 20 דקות
חצי כוס מיץ רימונים
רבע כוס חומץ בלסמי
כפית דבש
שמינית כפית מלח
שניים עד שלושה = 2-3 מקלות קינמון

לצקת את הרוטב החם על מנות פתיחה מבושלות ולהגיש
:כך נראה הרוטב של אלקסה

========
========
========
========
========
========
========
========
========
========
========
========
===========
========
========
:מקור
:רעיון נוסף
.קוקטייל קייצי מבירה ובורבון וקליפת תפוז
קלייר מציעה בחביבות רבה קוקטייל קייצי מפתה המבוסס על בירה ובורבון .והפעם התודות למדור האוכל של האתר
לצפייה בקלייר מכינה את קוקטייל הבירה - לחצו כאן
:המתכון מכיל
אונקייה בורבון
קוביה סוכר חום
קליפת תפוז
מעט אנגוסטורה* dashes angostura bitters
שתיים עד 3 אונקיות בירה = Hottenroth, of any other berliner weisse or wheat beer

(המתכון המלא : כאן (טרם ניסיתי
===
===
===


====
====
===
http://www.theurbn.com/2010/08/the-beer-fashioned-recipe/beer-fashioned-3/
אודות אנגוסטורה ביטרס בויקיפדיה - כאן

09/08/2010

*~~~קיש כרישה צרפתי~~~

קיש כרישה צרפתי

אני חוזרת ואומרת ל*שמעון שהתענוג הגדול שלי מהמחסור (הזמני) במים חמים בבית (הדוד מקולקל) זה הידיים שלו והחלוק רחצה שהוא מביא לי אחרי. הוא מצידו מתווכח איתי שזה לא זה. ובכלל ללא הקשר אינני מבינה איך דוודים עובדים ולמה אי אפשר לרוקן את הדוד ממים לתוך האמבטיה לפני התיקון.. חישובים של כמה ליטרים יש לרוקן בשביל להחליף גוף חימום.. ולמה לא צריך בעל מקצוע הפעם..ועוד כהנה שלא בדיוק מעניינים אותי
תארו לעצמכם להכנס למקלחת בידיעה שיצאו ממנה רק מים קרים. לא פושרים,כלום .ברררר.. מזל שקיץ כעת
להרטב במים הקרירים הללו, מילא, אבל שצריך להגיע לאחורי הגוף זה קר הרבה יותר. כאן שמעון נקרא לעזרה. שובב האיש... הוא גם דואג להביא את החלוק הרך ...החלק הטוב הנוסף שאני מקבלת אחרי מיקלחת קרה שכזאת
-.התכנסנו כאן הערב מסיבה אחת בלבד. הקיש כרישה הצרפתי שהוכן אצלנו ונאכל עד תום
הידעתם שניקוי וחיתוך קילו שלם של כרישה מזיל גם כן דמעות?.. (לא כמו חיתוך קילו בצל)
 מאפה בעל טעם בסיסי של ירק ושמנת מתוקה, מתכון צרפתי. המאפה מכיל בצק פריך בסיסי השוהה במקרר במשך שעתיים+ כרישה, שמנת מתוקה, חמאה וגבינה
המתכון התפרסם בספר הבישול הצרפתי הותיק מסדרת טיים לייף (מסדרת בישול סביב לעולם) מתכון כמעט זהה מפורסם ברשת בהבדל שהוא כולל חלמון ולא ביצה שלמה בבצק
 

קיש כרישה צרפתי - Flan bourguignon
:המרכיבים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל
מאה עשרים גרם חמאה קרה
ביצה
קורט מלח
כ- 2 כפות מים מהברז
-
:המרכיבים למלית הכרישה
קילו כרישה=כ- 5 כרישות גדולות
ארבעים גרם חמאה
כף קמח רגיל
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה =32 או 38 % שומן
שישים גרם גבינת גרוייר מגוררת-החלפתי את סוג הגבינה
--
תבנית קיש/פאי בקוטר : 28 ס"מ
:אופן ההכנה
:בקערת מיקסר או ידנית להכין את הבצק
לנפות את הקמח לקערת המיקסר. ליצור במרכז גומה ולהוסיף את החמאה החתוכה קטן, הביצה והמים. לזרות מעט מלח. לערבב הכל לבצק אחיד (ניתן להוסיף טיפונת מים לאיחוד הבצק אבל הוא יתאחד גם ככה
.לגלגל את הבצק לכדור. לעטוף בניילון ולאחסן במקרר למשך שעתיים
.לחמם את תנור האפייה לחום של 200 מעלות
על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של 4 מ"מ. לרפד את התבנית המשומנת בבצק ולאפות אפייה עיוורת כ- 20 דקות
-
:בינתיים יש להכין את מלית הכרישה
לרחוץ את הכרישות. לחתוך ולזרוק את החלק העליון הירוק. את חלקי הכרישה הלבנים לפרוס לרצועות דקות וקטנות
להמיס 30 גרם מהחמאה במחבת (אני השתמשתי בווק עמוק). לטגן את הכרישה בבחישה במשך 5-6 דקות או עד שהיא הופכת להיות שקופה
לפזר מעל הכרישה את הקמח ולערבב. לבחוש פנימה את השמנת המתוקה ו-40 גרם מכמות הגבינה המגורדת. לבחוש ולהסיר מהלהבה
להעלות את חום התנור ל-250 מעלות. לצקת את מלית הכרישה לתוך קלתית הבצק האפויה וליישר
.לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת
.לפזר למעלה חתיכות קטנטנות של חמאה,15 גרם או מעט יותר
.לאפות במרכז התנור קרוב ל רבע שעה או עד שהמאפה זהוב היטב
.הצרפתים ממליצים להגיש את המאפה עם יין לבן יבש או רוזה לבחירתכם


:)*שמעון, שם בדוי
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License