15/01/2012

*מתנות מהמטבח - שום כבוש

שום כבוש
המרכיבים: ראש שום גדול, חומץ יין לבן, סוכר, פלפל שחור, פלפל צ'ילי
 
:שיני השום בתחמיץ מוכנות

:תקריב


מתכון מהיר הכנה לשום בתחמיץ עם חומץ מתובל. המתכון מוכן תוך דקות ספורות אך יש להשאירו במקרר 24 שעות לפני ההגשה
השום מאבד את חריפותו וקשיחותו הטבעית, הוא מתרכ , צבעו משתנה והוא מאוד טעים (ובכלל לא חמוץ). למה ישתדך השום ?- הוא יכול להוות פתיח מעורר תיאבון/תוספת למנות בשר (עם שום), סלטים וסנדוויצ'ים
.מומלץ להשתמש בשיני שום גדולות. במידה והן גדולות מדי - חצו אותן לאורכן
.השום יישמר במקרר כחודש. אפשר להכפיל כמויות
.מתנה מהמטבח לעצמכם או למישהו.. שאתם אוהבים
.ותודה לאימא'שלי שהכינה לי את משטח העץ (המצולם כאן), בדיוק כפי שרציתי
שום כבוש
:הנוסחא : לכל ראש שום גדול במשקל (כולל הקליפה) 100 גרם
שלושת רבעי כוס חומץ בן יין לבן
שתי כפות סוכר לבן
רבע כפית פלפל צ'ילי גרוס
רבע כפית זרעוני פלפל שחור שלמים
רבע כפית תערובת תבלין לכבושים (למשל של החברה הזו) או כמות זהה של זרעוני כמון- לא טחון
*
צנצנת קטנה
:ההכנה
.בקלחת קטנה (או סיר קטן) על להבה בינונית לערבב את החומץ,סוכר ותבלינים. להביא לרתיחה
. להוסיף את שיני השום הקלופות
.להרתיח ללא מכסה במשך 3 דקות
.לצקת את השום עם התחמיץ והתבלינים לצינצנת זכוכית
.לכסות ולצנן מעט בחוץ. לאחסן במקרר יממה לפני ההגשה

14/01/2012

*דגי הזהב המופלאים יציר מכחולו של אמן יפני Riusuke Fukahori

 בסוף השבוע האחרון נחתמה תערוכה מיוחדת במינה. הגלריה הממוקמת בלונדון מציגה בשיגרה אומנים יפניים וממדינות אסיאתיות נוספות
התערוכה נתנה הפעם במה לעשרים עבודות נבחרות ולאומנותו המופלאה של האמן היפני ריוסוקה. עולם שלם של דגי זהב התגלה, עזי צבע, מלאי חיות- פרי מכחולו של הצייר

Goldfish Salvation
העבודות נוצרות על ידי טכניקה מיוחדת. ציור תלת מימד, בשימוש בצבעים אקריליים ושרף שקוף. הציור/הפיסול של הדגים נעשה במספר שכבות, מעל כל שכבת צבע נמזג שרף שקוף נוזלי. היצירה כולה נעשית ונתונה בתוך מיכל. שכבות הצבע והשרף יוצרות מראה תלת מימד ומצגת חיה לגמרי. הנה דוגמא

12/01/2012

*קוראים לו כריסטופר פורד-פסטרי שף מוכשר כשד Christopher ford

Christopher ford
"Food is my passion, photography is my outlet"
.קבלו במחיאות כפיים סוערות את כריסטופר פורד. פסטרי שף מוירג'יניה

* עיצוב חדש ומדליק

ספל הקפה הגדול בעולם



במידה ואתם מנסים להפחית את כמות הקפאין היומית שלכם- ספל הקפה הענקית הזו לא תתאים לכם...גימיק חביב בדמות ספל ענק שיכול להכיל בממוצע 20 ספלי קפה סטנדרטיים. הספל ברוחב של 25 ס"מ ועלותו 50 דולר

10/01/2012

*מתכון למאפינס תות לנצח

מאפינס תות לנצח
שתי הפתעות קרו הבוקר. עטרות המאפינס הכתומות עשויות סיליקון התגלו כמוצר מצויין. אפילו טוב יותר מתבנית מאפינס מסיליקון
הנחתי אותן על תבנית מתכת בגודל 20 על 30 ס"מ. הן אפו לי יופי של מאפינס. אפייה אחידה מכל כיוון. לאחר צינון קל המאפינס החליקו החוצה והם גם מתנקים חיש קל. ההפתעה השניה היתה בדמות התות שדה. זה ישמע כמו בדיחה אבל התותים הללו שנמצאו במקרר.. החזיקו כשבועיים 'כמו חדשים'

* ~~~~עוגיות שבבי שוקולד~~~~

קטנות פריכות וממכרות - עוגיות שבבי שוקולד שלנו. 5 דקות הכנה והתוצאה נפלאה. קחו משהו מתוק ליום שלישי פעמיים כי טוב


:הערות לפני שמתחילים
.המתכון מדויק, אל תשנו דבר 
.ניתן להחליף את חתיכות השוקולד בשוקולד צ'יפס
.ניתן להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפייה במקום קמח תופח
.חשוב ליצור עוגיות קטנות ואחידות בעזרת כפית ואז תקבלו כמה עשרות עוגיות. עוגיות גדולות יהיו רכות
את העוגיות יש להניח בתלוליות קטנות במרחקים - 16 עוגיות בתבנית גדולה של התנור, הן מתפשטות בזמן האפייה
זמן האפייה קצר ומוערך ב 10 דקות בתלות בתנור שלכם וגודל העוגיה. העוגיות עדיין אינן מוכנות? השאירו אותן שתי דקות נוספות
.יש לצנן את תבנית האפיה בין כל סבב אפייה, ניתן לאפות על אותו נייר אפייה
.העוגיות פריכות וישמרו בכלי אטום
.העוגיות יפות להגשה בצינצנת כמתנה
! קדימה לעבודה

08/01/2012

*עוגיות קוקוס:קערה אחת,6 מרכיבים,15 דקות אפייה וזה מוכן

עוגיות קוקוס
עוגיות הקוקוס יפות ועגולות כל כך. מערבבים עם כף את כל המרכיבים. לי זה לקח שתי דקות .מרטיבים את הידיים ומגלגלים לכדורים, משגרים לתנור ולאחר כ-15 דקות יש עוגיות !. רכשו קוקוס טרי, את יתר החומרים יש לכם לבטח בבית
!"מתכון של להדפיס-לשמור-לרוץ ולהכין"

*קוביות ג'לי טריפל סק לימון

מתכון מיוחד- שוטים ג'לי טריפל סק לימון
.במקום כוסית משקה אפשרי להגיש 'קוביה' שקופה בטעם לימוני אלכוהולי. טעים ומעט כהיל
.יש להכין את הקוביות כשש שעות לפני הגשה או יום לפני
.המתכון מעובד מבלוג מתכוני הג'לטין :  מטבח הנסיונות של הג'לי שוט

05/01/2012

*תערוכת הבירה של ישראל: BEERS 2012 - אירוע טעימות בירה וסיידר-

טעמי דבש ,קרמל ,ארומה פרחונית, בננה מקורמלת, וניל, הדרים, סיידר ישראלי (מעולה!) , ג'ינג'ית, בהירה, אדמונית, בלונדית, כהה עם סיומת כמו של אספרסו לאחר ארוחה טובה
."בירה - " יש לה גוף שקשה להתעלם
.כל זה ועוד בערב של טעימות 11 סוגי סיידר והרבה בירה - פתיח מסקרן לתערוכת הבירה לשנת 2012 
BEERS 2012
.התערוכה תתקיים ביום ד' 11 לינואר 2012 בין השעות 16:00 ל 23:00 (היכל נוקיה ת"א) ואנחנו היינו שם בשביל לטעום קודם וגם לדווח

02/01/2012

* השאירו אותי לבד (!) ..עם פודינג סולת חם וקערית סוכר- וזה כייף גדול

פודינג סולת -חלב ,שמנת ווניל
?איך מכינים
מערבבים בסיר: חלב, שמנת לבישול -רכשו קרטון קטן וסטנדרטי של שמנת לבישול, סוכר, קורט מלח ווניל. במידה ואין ברשותכם מקל וניל השתמשו בתמצית וניל, איכותית בלבד. את המקל חשוב לחצות או לרוקן תוכנו לתוך החלב. אני אוהבת לבשל את המקל בחלב בגלל חיבה עזה לטעם ונילי. מביאים לרתיחה ומזלפים פנימה את הסולת. מבשלים על להבה מתונה 10 דקות עד שמסמיך
.יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים חם, פושר או קר מהמקרר
.ניתן לבזוק מעט סוכר על הרפרפת החמה אבל זה לא חובה, הפודינג מושלם ככה
הערה: דייסת סולת 'רגילה' לא נאכלת בשיגרה כשהיא קרה. אבל זה לא 'סתם' דייסה וטעים מאוד גם קר. ישמר במקרר ימים אחדים בכלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול


מה צריך ? חלב -אבל הרבה חלב. שמנת לבישול 15 אחוזי שומן, ככה, לא הרבה מדי. סוכר, שיהיה קצת מתוק על הלשון, וניל שיהיה ריח וטעם גן עדן .. וסולת שיהיה סמיך, הפודינג המנחם שלנו

בצילום:מימין, שמנת לבישול 15% , במרכז סוכר + חצי מקל וניל חצוי, משמאל- הסולת
assets Creative Commons License