09/02/2013

*עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס
והיום יש לנו עוגיות פריכות ועבות זרויות ב'דאבל שוקולד צ'יפס'. למי מכם שאיננו מכיר את המוצר, אלו נטיפי שוקולד בשני צבעים המורכבים משוקולד חלב/שוקולד לבן. הנטיפים נמכרים במרכולים יבוא טורקי. את מירב הנטיפים מכניסים לתערובת העוגיות, זה קל להכנה- הכל מעורב בקערה אחת של המיקסר (או ידנית). לפני האפייה זורים נטיפים נוספים מעל כדורי העוגיות, הנטיפים אינם שוקעים לגמרי וזה יפה כל כך וטעים, גללו למטה למתכון


עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס
 ?איך מכינים
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידנית מקרימים 150 גרם חמאה רכה עם רבע כוס סוכר חום כהה+שליש כוס סוכר לבן
.מוסיפים חלמון מביצה גדולה וכפית תמצית וניל
.מערבבים לקערה כוס וחצי קמח רגיל מעורב עם כפית אבקת אפייה מנופה
.להוסיף 130 גרם דאבל שוקולד צ'יפס
.ליטול כמות של כף תערובת, לגלגל לכדורים, להניחם על תבנית האפייה
.לשטח מעט כל כדור
.להניח מספר נטיפי שוקולד צ'יפס על כל עוגיה
.לאפות בחום בינוני עד שהעוגיות זהובות ומוכנות
-
:עדכון
אני יודעת שרבים מכם , קוראי היקרים הכנתם את כיסני הגבינה האוסטריים. לאור טעמם הנפלא, הכנתי אותם אתמול שוב ובכמות כפולה. מתברר, שאפייתם בתבנית קטנה יותר כשהם כמעט צמודים זה לזה לפני האפייה, מניבה מאפים הנראים קצת אחרת ולא פחות דוגמנים. צולם במצלמת הנייד, שבת שלום

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

04/02/2013

* להכין עוגיות שיבולת השועל (והצימוקים)הטובות ביותר+פייג' :פיית העוגיות מברוקלין

:רשמו מתכון לעוגיות שיבולת השועל הטעימות ביותר שיש
טעים אצלנו במטבח, העוגיות קלות להכנה, הכמות תמלא לכם בדיוק 2 תבניות אפייה גדולות, אפשרי להכין מחצית הכמות

 
.זמן האפייה 12-14 דקות. זמן אפייה של 14 דקות יניב עוגיות פריכות קצת יותר
 עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
הכמות: כ- 46 עוגיות
:החומרים
מאתיים גרם חמאה רכה
כוס ושליש הכוס סוכר דמררה זהוב
שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל
כוס וחצי קמח לבן רגיל, מנופה
כפית סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית קינמון טחון
שלוש כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה= לבישול= מקופסא
כוס ושליש הכוס צימוקים כהים, חלוטים ויבשים
--
תבנית גדולה או שתיים מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר לטרוף יחד משך דקות ספורות החמאה הרכה והסוכר
.להוסיף תמצית וניל והביצים
:בקערה נפרדת לערבב
.קמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון
.בהדרגה ובמהירות נמוכה, להוסיף תערובת הקמח לקערת המיקסר
.לערבב לקערה, ידנית בעזרת כף את הצימוקים
.לערבב ידנית בעזרת כף את שיבולת השועל, להוסיף בחצאי כוסות, כך יקל הערבוב
.לכדרר כדורים בעזרת כף, כן, זה מעט דביק לידיים
להניח את הכדורים על תבנית האפייה במרחקים- מחצית כמות העוגיות על תבנית אחת. אפשרי לשטח מעט בעזרת היד
.לאפות כ- 13 דקות או 2 דקות נוספות עד שהעוגיות מוכנות וזהובות היטב

-היא טוענת ש
“Life tastes better with a cookie.”
...ואני מסכימה יחד עם זה שהייתי מתבלת גם במשהו נוסף
קוראים לה פייג' מק'קורדי-פלין והיא 'פיית העוגיות' מברוקלין. יש לה חברה קטנה לייצור עוגיות שהקימה בעצמה. בסרטון ראו את פייג' בעבודה, תענוג (היא עובדת עם כפפות ח"פ !) גם מארזי העוגיות פונקציונליים ויפים. רוצים למכור/למסור עוגיות גם כן? הכינו את עוגיות שיבולת השועל שבפוסט הזה ויש לכם סיפתח נהדר - ההצלחה מובטחת העוגיות הללו גם עמידות
!כתבו /ספרו לנו מה הכנתם
.ופייג'? -  גם אופה וגם יפה או אולי ההיפך גם חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

03/02/2013

מפינת הקונדיטוריה: כיסני גבינה אוסטריים בקלי קלות

 !כיסני גבינה אוסטריים- זה טעים
Topfenkolatschen
כיסני הגבינה הללו טעימים כל כך וקלים להכנה שזה תענוג גדול . מובטח לכם שתבנית האפייה אך תצא מהתנור תרגישו ולא לרגע אחד כאילו פתחתם מאפייה אוסטרית קטנה במטבח. מתכון להיט, הכינו היום והפיצו לעולם גם מחר
והפעם ,מתכון מהיר הכנה לכיסנים אפויים(בעברית נקראים גם 'גביניות' אני לא אוהבת לקרא להן כך) ממולאים בגבינה. הכיסנים עשויים בצק שמרים העובר התפחה אחת בלבד ומלית גבינה שונה מהרגיל(קראו בהמשך בהוראות ההכנה) ועשירה בכל טוב. הבצק יתאים גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו. את המאפים ניתן ורצוי לאכול חמים מהתנור או פושרים. באם נותרו מספר מאפים אכלו והגישו אותם מחוממים מעט. לידיעתכם.. כותבת שורות אלו נאלצה לאכול את הכיסנים הראשונים פושרים עקב הצילומים והשמש המשחקת.. ונהנתה עד מאוד
.מתחשק לכם גם שוקולד ? הציצו כאן : ככה פותחים שבוע מתוק וטוב ותודה לאבנר לסקין על הקישור לסרטון

כיסני גבינה אוסטריים
:החומרים לבצק
הכמות: 16 יחידות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 20 גרם שמרים טריים
שמינית ליטר = 125 מ"ל חלב חמים
שלוש מאות גרם קמח רגיל מנופה
רבע כוס = 50 גרם סוכר לבן
חמישים גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
קורט מלח

:החומרים למלית הגבינה
חמישים גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
מאתיים חמישים גרם גבינה יבשה מסוג טוב טעם
חמישים גרם צימוקים בהירים חלוטים ויבשים
זסט מלימון שלם- להשאיר מעט זסט להוספה לבצק
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית להמיס השמרים בחלב החמים.אין צורך להתפיח
-לקערת מיקסר או לקערה גדולה לערבוב ידני להוסיף
.קמח,סוכר,חתיכות החמאה,מעט זסט לימון, ביצה והמלח
.לצקת לקערה את תערובת החלב-שמרים .ללוש לבצק חלק ואחיד במשך דקות ספורות, הבצק רך ונעים למגע
.להתפיח את כדור הבצק עד להכפלת נפחו כשעה
:הכנת מלית הגבינה
.בקערה בינונית לערבב (עם מזלג) חמאה רכה וסוכר
.להוסיף בבחישה את החלמונים
.להוסיף את הגבינה,צימוקים וזסט הלימון. לערבב היטב
.בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף מוצק
.לקפל את הקצף לתערובת הגבינה
:עיצוב ואפייה

02/02/2013

*נשנשו- חומוס אפוי מתוק

והפעם מפינת המתכון המהיר, גרגירי חומוס אפויים בטעם מייפל וסוכר חום
זוכרים את גרגירי החומוס האפויים המלוחים מלפני כמעט 3 שנים? המתכון הפך ללהיט והוכן אצל רבים מכם בבית
אפשר ורצוי לגוון את המתכון בטעם מתוק בתוספת קטנה (יחסית) של סוכר חום כהה וסירופ מייפל- אמיתי בלבד
אפשר להשתמש בחומוס מבושל מוכן כבר במשקל 450 גרם, או עשו כמוני, בריא וטעים יותר- השרו את גרגירי החומוס לפחות ללילה, למחרת בשלו אותם לריכוך, ערבבו עם יתר המרכיבים (המעטים) ואפו בתנור
חומוס אפוי עם סוכר חום ומייפל
:ההכנה

30/01/2013

חידושים והמצאות בתחום האוכל

קוביות קרח חכמות ומנות מתפריטי מסעדה בטאבלט
.קוביות הקרח הללו ישגיחו עליכם בזמן שתשתו אלכוהול ואולי תפריזו בשתייה
האם אלו קוביות קרח תמימות ופשוטות ? מתברר שכלל לא. 'קוביות הקרח' בנויות אלקטרוניקה מבוססת לדים. הלדים יחליפו את צבעם כשכמות המשקה האלכוהולי שבכוס תגדל. הלד הירוק בתחילת השתייה יהפוך לכתום ולאחר מכן לאדום המסמן שיש לחדול מהשתייה רגע לפני השתכרות
בנוסף, במידה ו'השתיין' במצב מצוקה, קוביות הקרח החכמות 'יוכלו' גם לשלוח הודעת טקסט לחבר או קרוב המחזיק מכשיר מסוג סמארטפון
דאנד ,סטודנט בוגר המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס קיבל את ההשראה לפרוייקט יצירת קוביות הקרח החכמות מחייו האישיים. חודשים לפני בנובמבר 2012 שעות מתום מסיבה, מצא עצמו בבית החולים לאחר שתייה מופרזת של  אלכוהול כשהוא סובל משתיית יתר ובלאק אאוט מוחלט. כתוצאה מכך יצר את קוביות הקרח. כדבריו- ציטוט
"Cheers, “self-aware glowing ice-cubes that beat to the ambient music"
.קוביות הקרח מודדות בנוסף לכמות המשקה האלכוהולי גם את מהירות השתיה
:שם היוצר
dhairya dand
:שם המוצר
Cheers ice cubes
אתר היוצר ופרוייקטים נוספים : כאן
Cheers - alcohol-aware glowing ice-cubes that beat to ambient music from Dhairya Dand on Vimeo
לצפייה בסרטון בפורמט גדול לחצו כאן
--
:מנות בוידאו על מסכי הטאבלט
.תצוגת התפריט החדשה מאפשרת לצפות במנות מהתפריט בזמן הכנתן או סידורן על הצלחת טרם הזמנתן
.הפאב הלונדוני טרייסטי ביר ('הדב הצמא') כבר משתמש בטכנולוגיה זו ובהצבת טאבלטים להזמנת משקאות
.החברה הצרפתית 'לייבמניו' משתמשת לאחרונה בטכנולוגיה זהה לסייע לסועדים לראות ולהתרשם ממנות בזמן הכנתן
אחד החששות בבואנו לבחור מסעדה החדשה(לנו) הינן מנות אוכל שאינן מוכרות לנו קודם. גם תפריטים הכוללים צילומי מנות לא יסייעו בידנו להחליט- מה בעצם כדאי בדיוק לבחור מהתפריט
מערכת לייבמניו (דף הפייסבוק שלהם) מאפשרת לסועדים לבחור בתפריטים כתובים המוצגים על מסכי הטאבלטים המונחים על שולחנות המסעדה במקום התפריט המקובל עשוי נייר, קרטון או כאוגדן
בבחירת מנה רצויה יוצגו על מסך הטאבלט שלבי ההכנה (אחרונים)או סידור המנה בצלחת , וכל זה יוצג בוידאו צבעוני ומעורר תיאבון
? ..האם נראה טאבלטים במסעדות בישראל
הנה וסרטון הדגמה - כאן
סרטון נהדר כאן
מקור
:שם החברה
livmenu
סרטון הדגמה ופרטים באתר :  כאן

25/01/2013

ש משמש ! - עוגת משמש (יבש) עם קמח מלא

והפעם , מפינת המתכון הזריז יש לנו חיתוכיות משמש . הבצק קל הכנה ומורכב מקמח מלא וקמח רגיל ביחס שווה .לאחר האפייה הבצק חמאתי ורך.המשמש מבושל חיש קל עם מעט דבש ומים למלית רכה ,כתומה וטעימה.שמונה מרכיבים בעוגה, ספרתי .. וזמן הכנתה קצר. גשו לעבודה ותהיה לכם עוגת ט"ו בשבט מפתיעה

-הבוקר השמש חייכה והאירה את המשמשים היבשים ואת בני הבית
.היה כייף לצלם את שפע המשמשים באור השמש הרך, ובכלל ,זמן הכנת העוגה מהיר והתוצאה מספקת

:בצילום: מלית המשמש המוכנה(חיתכו את המשמש דק יותר משאני עשיתי) לצד כדור הבצק

בצילום למטה: העוגה לפני האפייה


.(הערה: העוגה עדינה ורכה, מעט מתפוררת. אפייתה בתבנית קטנה יותר (18 על 27 ס"מ תטיב עימה
.מומלץ להתחיל קודם עם הכנת המלית על מנת שלא תהיה חמה במריחתה על הבצק
חיתוכיות משמש וקמח מלא
:החומרים לבצק

24/01/2013

ט"ו בשבט הגיע ! - עוגיות פירות יבשים ואגוזים: מתכון חדש

:עוגה לט"ו בשבט
נכון שקניתם, קיבלתם , היה לכם בבית .. מלאי של שקדים, אגוזים, תמרים,תאנים,צימוקים .. ולא ידעתם מה לעשות עם כל השפע הזה? תודו. הנה , ברגע - מצאתי לכם פתרון. עוגה חדשה לט"ו בשבט שתעשה שימוש בכל הדברים הטובים וישאר גם משהו לנשנש בצד

?מה בעוגה החדשה
בצק פריך בתחתית. בצק טעים שמערבבים ידנית ואינו מצריך קירור. מעל הבצק שפע פירות יבשים ומיני אגוזים. יופי של עוגה במתיקות עדינה .אצלנו, אהבו אותה כולם


עוגה לט"ו בשבט
:החומרים לבצק

20/01/2013

*הכינו: הביסקוטי הכי טעימים+ לחמניות שוקולד

...התחשק לי ביסקוטי , אז הלכתי להכין 
נייג'לה מציינת את שידוע לכל- האיטלקים נוהגים לטבול את הביסקוטי שלהם ביין וין סנטו, אך היא אוהבת לטבול אותם ביין פורט דווקא. ובכלל, בהכנת ביסקוטי אין טריקים , מלבד הקפדה על אופן ההכנה והאפייה הכפולה בתנור. לחובבי נייג'לה מבינכם ,כן, גם אני ! ידוע מזה כבר על הספר החדש שלה (שיצא לאור ב 2012) העוסק באוכל איטלקי. מתכון הביסקוטי אומץ משם עם שינויים קלים - כהחלפת החמוציות בצימוקים בהירים וקיצור זמני האפייה, רק במעט. קבלנו יופי של ביסקוטי
הכנו עד היום ובדקו המוני סוגים של עוגיות ביסקוטי ואנו נוטים לאהוב את אלו קצת יותר. אין בביסקוטי האלו שומן מוצק או שמן ,כל המרכיבים מעורבים ידנית בקערה אחת וההכנה זריזה יחסית וכייפית. הביסקוטי פריכים ויפים גם הודות לתכולת הפיסטוקים ויישמרו לכם בצינצנת.. עד שיגמרו
.קחו בחשבון שהכמות המצויינת אינה גדולה ותתאים לתבנית אפייה אחת גדולה
.נייג'לה חותכת את הביסקוטי עבים יותר ומקבלת 15 יחידות. אצלי התקבלו 20

 
ביסקוטי חמוציות ופיסטוקים
הכמות: 15-20 יחידות
:החומרים
ביצה גדולה
שבעים וחמישה גרם סוכר לבן
זסט מתפוז או 2 כפיות זסט
מאה עשרים וחמישה גרם קמח רגיל+ מעט קמח נוסף לקימוח הבצק
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
גרידה מאגוז מוסקט טרי
שבעים וחמישה גרם פיסטוקים קלופים , שלמים
חמישים גרם חמוציות יבשות או צימוקים
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית (לא חייבים להפעיל מיקסר) לטרוף עם מטרף ידני את הביצה והסוכר
.לטרוף משך דקות אחדות עד שהתערובת בהירה
.להוסיף את זסט התפוז. שמתי זסט מתפוז שלם, זה טעים.ניג'לה שמה 2 כפיות
.לקפל לקערה בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והמוסקט
.לערבב לקערה פיסטוקים וחמוציות/צימוקים
:תקבלו בצק דביק, זה בסדר. כעת גשו וקמחו היטב את הידיים
.קחו את הבצק שבקערה, וצרו ממנו (בידיים) מלבן
.הניחו על נייר האפייה ומתחו את הבצק לאורך 25 ס"מ
.תקבלו כיכר לא גדולה, הקפידו שתהיה ברוחב 5 ס"מ
.אפו את הכיכר 20-25 דקות בתנור החם
.הכיכר המוכנה תהיה בצבע זהוב עמוק
.הניחו את הכיכר האפויה על רשת וצננו לפחות 5 דקות
.בעזרת סכין גדולה (או סכין לפריסת לחם) פרסו את הכיכר לפרוסות בעובי 1 ס"מ או פחות
.החזירו את הביסקוטי לתבנית על נייר האפייה כשהן מונחות על צידן
בצילום- הביסקוטי לאחר פריסתם ולפני האפייה הנוספת

.אפו את הביסקוטי בתנור החם בחום בינוני עוד 8-10 דקות
.מומלץ להפוך את הביסקוטי לאחר 4-5 דקות אפייה
.צננו את היסקוטי על רשת ואחסנו בצינצנת
:וזהו ספרה החדש של נייג'לה
---

15/01/2013

~~~*כרובית אפויה בקקאו - מתכון להיט~~~

 !חדש מהמטבח : כרובית אפויה בקקאו- זה פריך וזה טעים מאוד  


כרובית אפויה בקקאו
 ?איך מכינים
מניחים על נייר אפייה (לא משומן) בתבנית גדולה ובשכבה אחת כרובית בינונית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים
.[הכרובית בצילום היתה במשקל 600 גרם לפני ניקוי]
.מנטפים מעל פרחי הכרובית שמן זית
.מפזרים מעל מלח אטלנטי /מלח גס
.מפזרים מעל פרחי הכרובית חצי כף עד כף אבקת קקאו (משובח) - דרך נפה של אבקת סוכר
.אופים בחום 200 מעלות 30 דקות
.אוכלים חם
:הנה הכרובית לפני האפייה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

12/01/2013

**עוגת שיש בננה שוקולד עם שמן וקמח מלא

עוגת שיש בננה שוקולד עם שמן וקמח מלא
-קערה אחת, מרכיבים זמינים, פחות סוכר, פחות שומן ויופי של עוגה. חלקו למשפחה, לחברים -פרוסת עוגה וגם מתכון
-אמא ,אני מעלה את המתכון בזריזות, לבקשתך (:
עוגת שיש בננה שוקולד
:החומרים
 שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל = 105 גרם
שישים גרם שוקולד מריר 60% , מומס
(שתי בננות גדולות בשלות וקלופות  (משקל 2 הבננות כולל הקליפה =400 גרם
שני שליש כוס סוכר דמררה זהוב או סוכר לבן באותה הכמות
 רבע כוס שמן קנולה = 60 מ"ל
שתי ביצים גדולות
 שלושת רבעי כוס קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה מנופה
חצי כפית סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח 'שולחני' דק
חצי כוס (100 מ"ל) יוגורט בלקני או יוגורט אחר
כפית תמצית וניל
 
תבנית כיכר בגודל 28 ס"מ על 11 ס"מ- לשמן את התבנית ולקמח היטב. לנער משאריות קמח
:אופן ההכנה
assets Creative Commons License