01/04/2013

*צפו: ג'יימי אוליבר מתחרה בסבתות איטלקיות על בצק פסטה

?אז מי יכין וירדד את בצק הפסטה הגדול ביותר
ג'יימי אוליבר מתחרה בסבתות איטלקיות. התחרות מתחילה בהכנה ידנית של בצק פסטה מקמח וביצים. כל נונה (סבתא) והמערוך הפרטי שלה ובאיטלקית כמובן שזה נשמע טוב יותר. מעניין מי ינצח בסוף.. וכן, היה מי שמדד של מי (הבצק המרודד) הגדול יותר


:צפו בסרטון בערוץ של ג'יימי אוליבר בקישורJamie Oliver vs the Nonnas

27/03/2013

* אומנות השוקולד עם נורמן לאב

:אומנות השוקולד - נורמן לאב


Art of Chocolate with Fannie May chocolatier Norman Love

.ניתן לצפות בסרטון גם כאן
.סרטונים נוספים של הערוץ ביו טיוב: כאן

26/03/2013

הכינו :שעועית מאש מונבטת

מהמטבח (הירוק): שעועית מאש מונבטת
.קראו לה שעועית מאש או שעועית מש, הקטנייה הירוקה הזו טעימה ובריאה כל כך
תהליך ההנבטה [כאן כתבה טובה] הקצר יחסית מעשיר את השעועית (בזכות הנבטים) בחומרים נוגדי חמצון וברזל
כמויות שעועית המאש שנאכלו כאן לאחרונה , הפכו אותי לקצת יותר 'ירוקה', התמכרתי לטעם שעועית המאש הטרייה-מונבטת וגם המבושלת. שפע רעיונות טעימים נוספים בהמשך. ותודה לאמא שלי שנתנה בידי מידע, יד ועידוד בכל זה

שעועית המאש: יומיים אחרי תהליך ההנבטה
צילומים: חני הראל
:הערות לפני שמתחילים

*להכין קינוח גבינה ותותים

חדש: קינוח גבינה ותותים
כן, אני יודעת שחלקכם נחים כעת, לאחר ארוחת ליל הסדר המסורתית, מפגש משפחתי מחבק ונעים..או בשלהי צוהרי החג ..אצלנו היה טעים ונעים הערב. כולל מנת הקינוח הזו. קינוח מהיר הכנה, אדום לבן, טעים להפליא ויפה להגשה. הקינוח חלבי ומורכב מגבינה, שמנת מתוקה, מעט סוכר, ג'לטין לייצוב ותותים. המירקם קליל, כמו של מוס והמתיקות עדינה. "מוצלח מאוד" אמרו החבר'ה שלי, אחד אחד
.הערה: את הקינוח ניתן להכין בכלי הגשה אחד גדול או בכוסות הגשה אישיות. הכמות תספיק ל 7-8 איש
ליצירת 'עוגות גבינה' אישיות: פזרו בתחתית וכשכבות בין מלית הגבינה פירורי עוגיות/תערובת אגוזים וכדומה
קרם גבינה ותות שדה
?כיצד מכינים

24/03/2013

*קינוח של הרגע האחרון: קרם אספרסו

מנת קינוח קלה להכנה, תתאים גם להגשה לחג הפסח ולכל ימות השנה. מתיקות עדינה. השתמשו בחומרי גלם איכותיים
קרם אספרסו
ל-14 מנות הגשה = כלים בתכולה 60 מ"ל
?איך מכינים
בקלחת יש לבשל בבחישה 10 כפות מדידה סוכר לבן וקורט מלח עד לקרמול וקבלת נוזל בצבע זהוב חום- בהיר
.להוסיף לקלחת 250מ"ל אספרסו (לא המשקה הקר). להביא לרתיחה ולבשל כ- 5 דקות
.להעביר לקערה ולקרר, לא במקרר
.להוסיף לקערה 250 גרם גבינת מסקרפונה. לערבב עם מקצף ידני לקרם חלק לגמרי
.לקפל לקערה  250 מ"ל שמנת מתוקה שהוקצפה היטב בנפרד
.לצקת לכלי הגשה ולצנן
:הצעת הגשה
שמתי בתחתית כל כלי הגשה חתיכה מעוגיית השוקולד אגוזים [מתכון] קישטתי מעל במעט קצפת ושברי עוגיות
אפשרי להכין את קרם האספרסו יום-יומיים מראש או להכין ולאכול באותו היום.צר לי ..על התמונה הלא מסוגננת הפעם

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

23/03/2013

*עוגיות שוקולד אגוזים

עוגיות שוקולד אגוזים (גם) לפסח
ל-16 עוגיות
.מקציפים 2 חלבונים מביצים גדולות בטמפרטורת החדר +  1/8 כפית אבקת קרם אוף טרטר עד לקבלת קצף רך
.מוסיפים לקערה בהדרגה חצי כפית תמצית וניל +50 גרם סוכר לבן (=רבע כוס). מקציפים לקצף מוצק
מקפלים לקערה ידנית 70 גרם אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים דק וגם
.מאה שבעים שוקולד 60% מומס פושר
.בעזרת 2 כפיות מנטפים עוגיות (חשוב לרווח בין העוגיות) על נייר אפייה
.תבנית אחת גדולה של התנור תספיק לכל העוגיות
.אופים בתנור מחומם מראש בחום בינוני- 180 מעלות 12-13 דקות
.הניחו לעוגיות דקה או שתיים לפני שיחרורן מנייר האפייה
 
  חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

20/03/2013

*ביפן -תערוכה של עוגיות אומנותיות

:כן ! זו עוגיה
 צפיתי בתדהמה ביצירות האומנות של ריסה האמנית היפנית. ריסה יוצרת אומנות מופלאה עשויה עוגיות פריכות וזיגוג מתוק וצבעוני
לפני הכל, אזכור כמובטח : הגרלת תבניות הסיליקון ליצירת כפיות שוקולד הסתיימה. שתי זוכות יקרות עלו בהגרלה: צופית והדס. הודעה נשלחה לכן וגם התבניות בדרכן בדואר, תהנו ! הגרלות נוספות, בהמשך. תודות לכל המשתתפים
:שם האמנית
Risa Hirai


ריסה, בוגרת אוניברסיטת האומנות תמה בטוקיו, יוצרת מודלים מיניאטורים של מזון וגם עצי בונסאי וגנים זעירים כולם מעוגיות אכילות
במקום צבעים ומברשת כמצופה מבוגרת אומנות שהתמחתה בציורי שמן, ריסה משתמשת בקמח, סוכר, חמאה ושמן וכמובן , בתנור צמוד וחם מאוד

מרכיבים המצויים בכל בית משמשים בסיס ליצירות האומנות של ריסה. ריסה מדגישה שבכוונתה שאנשים יחוו את עבודותיה במספר חושים:  חוש הראייה, הריח וכמובן חוש הטעם. היצירות אכילות, אבל ביננו, חבל לתת בזה ביס
?..מי יכול לעמוד בפני ריחה של עוגיה אפויה וטרייה
.ריסה הציגה את העוגיות בתערוכה הראשונה שלה בגלריה בטוקיו
:שם התערוכה

17/03/2013

* ~~~~הכינו מרק קרמי משורש סלרי~~~~

מרק קרמי משורש סלרי
חמישה שקלים כל הראש .. עונה לשאלתי עובד מחלקת הירקות בסופר הגדול שליד החניון, כשקרבתי, מחזיקה את הראש הענק בידי המלאות. האמת? התקשתי לבחור, הראשים היו טריים ויפים כולם. התרשמתי עד מאוד מראש הסלרי הזה, והריח.. היה כל כך טוב
אז לקחתי אותו הביתה.. אך הייתי חייבת תמונה אחת לפני שנוקה, קולף, ונחתך אצלי לקוביות בהירות וכמובן נכנס למרק

המרק הקרמי הזה קל להכנה מאין כמוהו. אין בו טיפת שמנת או חמאה (אינכם חייבים לגלות לסועדים, כן?) והוא מורכב משורש סלרי, תפוח אדמה, מעט בצל וחצי תפוח עץ ירוק. טעם שורש הסלרי דומיננטי ועדין . הטועם הראשון הביט לסיר ושאל למה לא הכנתי מנה מכופלת, צודק האיש
.צאו לרכוש ראש סלרי יפה, בשובכם.. יהיה כאן מתכון מפורט למרק הטעים הזה
הגרלת תבנית לכפיות שוקולד : עדכון יום ראשון
תודות לכל המשתתפים בהגרלה. היזונים נהדרים שלחתם לנו ! כמובטח -יש זוכים, נכון יותר זוכות !- פרטים בקרוב
לחצו על התמונה להגדלתה
מרק קרם סלרי
הכמות- 4 מנות הגשה

14/03/2013

*לחמניות עם אשכולית אדומה - הפתעה חדשה וטעימה

לחמניות עם אשכולית אדומה
 
האם הכנתם כבר פעם מאפה שמרים שבתוכו אשכולית אדומה ..?האם הוספתם מיץ מאשכולית אדומה לתוך בצק שמרים?..האם גררתם זסט או גרידת מקליפה של אשכולית אדומה ללחמניית השמרים שלכם
.הלכתי לבדוק את זה בשבילכם וגם עבורי.. הפוסט הזה מוכיח עד כמה זה מוצלח וטעים
.הרעיון אומץ ועובד מהכתבת ליסה פיין מנהלת הבלוג ומוציאה לאור של ספר הבישול הטקסני
 

ליסה מוסיפה למתכון גם קינמון ווניל ואני רציתי להרגיש את טעמה הטהור של אשכולית אדומה. בנוסף, ליסה מצפה את הלחמניות שלה בכמות גדולה יותר של ציפוי.מצאתי שהלחמניות טעימות גם ללא ציפוי ואפשרי לצפות רק את חלקן
.בציפו הסוכר-חמאה ואשכולית. הציפוי ורדרד וטעים.. בפני עצמו


לחמניות רכות במיוחד ממולאות בחמאה, סוכר וגרידה מקליפת אשכולית אדומה. מעל הלחמניות ולבחירתכם נמרח ציפוי ורדרד ויפה. את בצק הלחמניות קל להכין במיקסר עם וו הלישה או ידנית. הבצק רך במיוחד בזמן העיבוד והלישה כמו גם המאפה המוכן. במקור כמות הקמח לא היתה רשומה בדיוק, לכן שקלתי למען נדע כולנו
יחד עם זה שמאפה מאשכולית אדומה הוא עונתי, ניתן למצא פתרון להכנתו בכל השנה: הקפיאו מיץ אשכולית אדומה וזסט או החליפו במיץ וגרידה מתפוז

הלחמניות נאפות בתבנית מלבנית לא גדולה במיוחד. במהלך התפיחה והאפייה, הן נצמדות אחת לשנייה. הלחמניות הן למעשה עוגות שמרים לא מתוקות מדי שילוו את ספל הקפה שלכם בבוקר ובכל עת. הלחמניה תשאר רכה מאוד וטריה שעות אחדות לאחר האפייה - הקפידו לארוז אותה בשעות אלו בניילון. נותרו לחמניות ? הקפיאו אותן
.הערה: למתכון כולו תספיק מחצית אשכולית אדומה גדולה ויפה, בחרו אחת שקליפתה אדומה יותר


לחמניות עם אשכולית אדומה
הכמות: 12 לחמניות

11/03/2013

*כמו במאפייה טובה: לחמניות שיפון וצימוקים כהים

 לחמניות שיפון וצימוקים כהים
קמח שיפון מלא, צימוקים כהים וסירופ מייפל, בלחמניה כהה ויפיפיה. אכלו עם גבינות טובות ורכות, חמאה או וגם ריבה- ממש כמו במאפייה קטנה, אצלכם בבית


לחמניות שיפון וצימוקים כהים
הכמות: 8 לחמניות מוארכות קטנות יחסית
:החומרים
מאתיים וחמישים מ"ל מים חמימים
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה
כפית מלח דק
שלוש מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
מאה גרם קמח שיפון מלא
כף שמן רגיל לבחירתכם - לא שמן זית
כף וחצי סירופ מייפל או כף דבש נוזלי
חמישים גרם צימוקים כהים, לחתוך לשניים צימוקים גדולים
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפפיה
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לערבב להמסה מים והשמרים
.להוסיף לקערה מלח ושני סוגי הקמחים, ללוש לבצק רך
.ללוש את הבצק דקות ספורות במיקסר בעזרת וו הלישה או ידנית על משטח רידוד
.להוסיף לבצק שבקערת המיקסר את יתר החומרים
.ללוש את הבצק דקות אחדות. במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח - ככף לערך
.להתפיח את כדור הבצק בקערה מכוסה להכפלת הנפח, כשעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה מאוד :  240 מעלות
.ללוש מעט את הבצק התפוח ולחלקו ל- 8 חלקים שוים
.לגלגל כל חלק ללחמניה קטנה מוארכת, ליצור קצוות מחודדים. החלק הרחב של הלחמניה = 4 ס"מ
.להניח את הלחמניות בתבנית האפייה במרחקים. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח, כשעה
.לטבול סכין חדה במים קרים ולחרוץ 3 חריצים (אלכסוניים מעט עמוקים)  בכל לחמניה
.ניתן לאבק כל לחמניה במעט קמח
.לאפות את הלחמניות בתנור החם 12-13 דקות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License