09/08/2013

*כך תכינו טרטלטים עם קרם פיסטוק ותותים בדקה וחצי

?מה צריך
סלסלה של תותים
230 גרם בצק פריך
120 גרם קרם פטיסרי
60 גרם חמאה רכה
30 גרם פיסטוקים
30 גרם סוכר
:צפו בסרטון המשובח
 

 

06/08/2013

*~~~~~אפרסקים אפויים ברום~~~~~

אפרסקים אפויים ברום
.בחרו 6 אפרסקים גדולים ויפים
.האפרסקים יכולים להיות בשלים יותר מאלו שכאן- אפרסקים לבנים או צהובים
.חצו וגלענו את האפרסקים
במידה ואתם אוהבים את תבלין הציפורן (דומיננטי בטעמו) -  תקעו מסמר ציפורן אחד בכל מחצית אפרסק
 
 
.חממו את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.שמנו תבנית עגולה 26 או 28 ס"מ או תבנית קרמית נאה ב- 20 גרם חמאה
.הניחו את חצאי האפרסקים על החמאה שבתבנית 
משחת וניל על חצאי האפרסק
.פזרו על האפרסקים ומעט על התבנית רבע עד חצי כוס סוכר לבן
.ניתן להשתמש בסוכר וניל במקום הסוכר הלבן, או לחלופין לצקת מעט משחת וניל על חצאי האפרסקים
.על האפרסקים פזרו חתיכות כ- 20 גרם חתיכות חמאה נוספות
.צקו על האפרסקים 50 מ"ל ברנדי או רום
 
 
.אפו את האפרסקים 30-40 דקות עד שהם מתרככים
.הגישו חם או קר
:הצעת הגשה
.הגישו לכל סועד שני חצאי אפרסק וליד קצפת ממותקת קלות ומעט פיסטוקים קצוצים
.ניתן לקשט את המנה בעלי נענע טריים
 
דיויד ברוזה - סיגליות


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

05/08/2013

*פרוסות עגבניה אפויות עם פירורי פאנקו

פרוסות עגבניה אפויות עם פירורי פאנקו
 
והפעם מפינת המתכון המהיר: פרוסות עגבניות אפויות בתנור. מנת תוספת מהירת הכנה וטעימה. לאכול חם לוהט מהתנור או קר. פירורי הפאנקו הפריכים , מתרככים לגמרי בתום האפייה
הנה (חלק מ) העגבניות לפני ההאפייה. ותודה למותק שלי שקנה בסוף השבוע הרבה הרבה.. עגבניות על אשכול
 
 
.הפוסט הזה צולם בסמארטפון בלילה בו המזגן לא חדל לעבוד לרגע, מזל שהוא עושה זאת חרש
 

  
איך מכינים ?
מורחים תבנית (20 על 30 ס"מ) בכף שמן זית.
מפזרים מעל מספר כפות פטרוזיליה קצוצה.
מעל מסדרים קילו עגבניות נקיות ופרוסות בינוני,ללא קצוות העגבניות= רק הפרוסות היפות והגדולות.
מפזרים על העגבניות ככפית סוכר לבן ו(הרבה) מלח אטלנטי.
מערבבים כוס (=40 גרם) פירורי פאנקו עם כף וחצי עד 2 כפות שמן זית וככפית פפריקה מתוקה או חריפה לטעם.
מפזרים את הפירורים על פרוסות העגבניות.
אופים בחום גבוה 200 מעלות 40-50 דקות.
לקראת סוף האפייה ניתן לכסות בנייר כסף למניעת השחמת הפירורים.
טעים חם לוהט או קר.


Something Stupid - Frank Sinatra
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

04/08/2013

**אתה עולה ל(קאסטרד) קפה ? - פודינג קפה אפוי

קינוח מושלם ליום חם : קאסטרד קפה-פודינג קפה אפוי 

לאוהבי קפה: קינוח נהדר המוכן מ- 5 מרכיבים בלבד ! המתיקות עדינה, הטעם מושלם וההכנה כל כך קלה
!מומלץ להכפיל כמויות
 
  
קאסטרד קפה=פודינג קפה אפוי
הכמות: 4 מנות הגשה
:החומרים לפודינג
חמש כפות אבקת (או גרגירים) נס קפה איכותי
שלוש מאות מ"ל חלב
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
שתי ביצים גדולות
שתי כפות סוכר לבן

:לקישוט
יתרת מיכל השמנת המתוקה = 100 מ"ל
מעט סוכר לבן להמתקת הקצפת
אבקת קקאו מנופה לקישוט
------
:כלים
ארבעה רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
מעט נייר כסף
תבנית אפייה קטנה בערך בגודל 22 ס"מ
מים חמים/רותחים למילוי חלקי של התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לצקת את אבקת הקפה לקערה בינונית
.בקלחת לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.לצקת את החלב על אבקת הנסקפה ולהניח ל-5 דקות. הקפה יימס גם ללא ערבוב
.להחזיר את החלב עם הקפה הנמס לסיר או לקלחת
.להוסיף את השמנת המתוקה, לחמם עד סף הרתיחה
.בקערה בינונית חסינת חום לטרוף (עם מטרף ידני) את הביצים והסוכר
.לצקת בעדינות ובטריפה ללא הפסקה את תערובת החלב-שמנת והקפה לתערובת הביצים
.לטרוף קצרות
לחלק את התערובת הנוזלית (עם מצקת/כף מרק) שווה בין ארבעת הרמקינים. אין צורך לשמן את כלי האפייה
.לכסות כל רמקין בנייר כסף ולהניח בתוך תבנית האפייה
.לצקת מים חמים מאוד/רותחים לתוך התבנית עד מחצית גובה הרמקינים
.לאפות 40-45 דקות בתנור החם. כמה זמן לאפות ? עד שהקאסטרד יתמצק קלות
.להוציא את הרמקינים מהתבנית
.לצנן מעט בחוץ ,לקרר במקרר לפחות למשך שעתיים
:להגשה
להקציף את יתרת השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצף מוצק. קל להקציף כמות קטנה כזזו עם מטרף ידני בקערה גדולה
.להסיר מכל רמקין את נייר הכסף, אפשרי גם לקרר את הקאסטרד במקרר ללא הנייר מעל
.לנפות מעל כל מנה אבקת קקאו. לקשט בקצפת
.אפשרי גם לנטף מעל סירופ מייפל אמיתי
.לשמור בקירור

?אחד מהחלמונים,האם גם אתם רואים קריצה ..וצל של חיוך
 
:אריק איינשטיין - אני אוהב אותך היום- גם אני אוהבת אותך היום .גם מחר
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

מגזין דסרטס חדש יצא לאור

.השבוע יצא לאור גיליון חדש של מגזין דסרטס מספר 33. המגזין מיועד לחובבי אפיה וכן למקצוענים בתחום
הגליון החדש (133ע"מ) כולל מגוון מתכוני קיץ קרירים ומרעננים כמו גם- גלידות,קינוחים, מאפים מתוקים, חגיגיים , צילומים יפים וטיפים לרב




?מה בגליון החדש

31/07/2013

*לחם בננה קל הכנה

לחם בננה הכי טעים

 לחמם תנור ל 180 מעלות.
למעוך עם מזלג בננה אחת קלופה(משקל הבננה עם הקליפה כ 180 גרם).
בקערה אחת להקרים:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר לבן
להוסיף-
2 ביצים. לטרוף לאחר הוספת כל ביצה

בקערה נפרדת לערבב-
230 גרם קמח לבן, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
תבלינים לטעם - פלפל אנגלי טחון/מוסקט/ציפורן- או כולם יחד
להוסיף תערובת הקמח לקערת החמאה ולערבב היטב.
להוסיף לקערה:
מיכל (200 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה
את הבננה המעוכה
כפית או שתיים תמצית וניל
 
לצקת לתבנית אפייה מוארכת בגודל כ- 22 ס"מ על 11 ס"מ
לאפות בתנור החם 45-50 דקות
ניתן לזגג באבקת סוכר מעורבת במעט מיץ לימון, לא חובה




חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

16/07/2013

**קלאפוטי דובדבנים - כזה עוד לא אכלתם

קלאפוטי דובדבנים - קינוח אוריגינלי מפריז
CLAFOUTI  AUX  CERISES
.במתיקות עדינה וטעם נפלא - מדובדבנם טריים או דובדבנים משומרים
 
 
מנת קינוח נפלאה וקלה להכנה. קאלפוטי או קלפוטי דובדבנים. את המנה אכלו חמה (עדיף) או בטמפרטורת החדר. הגישו קלפוטי מאובק באבקת סוכר לצד שמפניה ורודה או כדור גלידת וניל
המנה מכילה בעיקר דובדבנים ובלילה. קלפוטי ניתן להכין בכל ימות השנה- מדובדבנים טריים או דובדבנים מגולענים משומרים
דובדבנים טריים - יש לחרצן. קל לעשות זאת עם צנטר. את הצנטר (עם פתח צר) תוקעים בתחתית הדובדבן ודוחפים אותו כלפי מעלה, הגלעין משתחרר בקלות. דקות אחדות יארך החרצון של כל הדובדבנים. הזהרו.. רק על הבגדים
.דובדבנים משומרים יש לסנן קודם היטב מהסירופ

 
דובדבנים אדומים או כהים - במה להשתמש ? במקור מכינים את הקלפוטי הזה מדובדבנים כהים, הכנתי מתערובת של דובדבנים טריים אדומים וכהים = שני מארזים של 200 ומשהו גרם כל אחד
.וניל - השתמשו בתוכן מקל וניל שלם או חצי. לחלופין השתמשו בתמצית וניל איכותית

14/07/2013

*הכנת פאי קרם קוקוס שוקולד וקרמל, מפתה במיוחד

:סרטון חדש מהסדרה
'The Way I Cook"
הקונדיטור סאם הומן בן ה- 28 מדגים כיצד הוא מכין פאי מפתה במיוחד: פאי קרם קוקוס,שוקולד וקרמל, כך מומלץ לפתוח את השבוע



The Way I Cook: Mr Sam Homan Makes A Coconut Cream Pie

המתכון המפורט כאן

13/07/2013

*פודינג הל עם מנגו - קינוח מרענן וקל הכנה

פודינג הל עם מנגו - קינוח מרענן וקל הכנה
פרסמי את המתכון ! האיצו בי הטועמים היקרים שלי. חרף כאב הראש, עזבתי הכול והנה אני כותבת לכם. היום יש לנו קינוח יפה, צבעוני, רענן וקל להכנה לגמרי. המתכון התפרסם באביב לפני כעשור במגזין סאןסט האמריקאי ועבר התאמה קלה למטבח הישראלי
 
 
?איך מכינים

.מבשלים פודינג פשוט המוכן מחלב, סוכר וקורנפלור. מתבלים את הפודינג בהל
מצננים את הפודינג בכלי הגשה . במעבד מזון מרסקים מנגו בתוספת מועטה של סוכר וליקר ומורחים על הפודינג. זה הכול
.הקינוח בעל מתיקות עדינה וטעים קר מהמקרר. הכמות גדולה ממש ותספיק לשש עד שמונה מנות קינוח
 
הל טחון ניתן לרכישה במחלקת תבלינים בכל מרכול. מיכל בתכולה של 30 גרם עלה לנו בסוף השבוע - 8 שקלים 
פודינג הל עם מנגו
הכמות: 6-8 מנות
:החומרים לפודינג
חצי כפית הל טחון
ארבע ורבע כוסות חלב
רבע כוס סוכר לבן
שליש כוס קורנפלור

10/07/2013

סוכריות קרמל עם מלח אטלנטי

פאשלות במטבח וגם על סוכריות קרמל , קטנות וממכרות
:את הפוסט הזה אני כותבת כשסוכריית קרמל נוספת נמסה אצלי בפה
 לפני למעלה משבוע ימים רציתי לכבוש כרוב סגול. מעבד המזון חתך לי כרוב שלם בדקות ספורות. ערבבתי את הכרוב עם כף מלח אטלנטי ופלפלי צ'ילי יפים ופרוסים. לשתי את הכרוב בידיים. ולשתי שוב.. ואז העברתי לצינצנת גדולה. הכרוב לפני הכבישה היה טעים כסלט. למחרת הכרוב תסס, הכהה צבעו והיה מוכן. היתכן שהכרוב שלי החמיץ כל כך מהר?. שאלתי את המומחית שלנו במשפחה. היא השיבה בשלילה, אך העובדות בשטח היו אחרות. והכרוב הועבר לצינצנות קטנות יותר והוכנס חיש מהר למקרר. מאוחר יותר עבר הכרוב טעימה. הפיינשמקר שהגיע בכלל לא רעב.. טעם על קצה המזלג ופסק נחרצות : "זה לא טעים! ", אני החמצתי קצת פנים ואכלתי מלוא הצלחת כרוב סגול כבוש. זה היה טעים אבל רך לגמרי ולא קראנצ'י כפי שרציתי.. מה לא עבד בסדר ?.. טרם גיליתי

assets Creative Commons License