קלאפוטי דובדבנים - קינוח אוריגינלי מפריז
CLAFOUTI AUX CERISES
.במתיקות עדינה וטעם נפלא - מדובדבנם טריים או דובדבנים משומרים
.במתיקות עדינה וטעם נפלא - מדובדבנם טריים או דובדבנים משומרים
מנת קינוח נפלאה וקלה להכנה. קאלפוטי או קלפוטי דובדבנים. את המנה אכלו חמה (עדיף) או בטמפרטורת החדר. הגישו קלפוטי מאובק באבקת סוכר לצד שמפניה ורודה או כדור גלידת וניל
המנה מכילה בעיקר דובדבנים ובלילה. קלפוטי ניתן להכין בכל ימות השנה- מדובדבנים טריים או דובדבנים מגולענים משומרים
דובדבנים טריים - יש לחרצן. קל לעשות זאת עם צנטר. את הצנטר (עם פתח צר) תוקעים בתחתית הדובדבן ודוחפים אותו כלפי מעלה, הגלעין משתחרר בקלות. דקות אחדות יארך החרצון של כל הדובדבנים. הזהרו.. רק על הבגדים
דובדבנים אדומים או כהים - במה להשתמש ? במקור מכינים את הקלפוטי הזה מדובדבנים כהים, הכנתי מתערובת של דובדבנים טריים אדומים וכהים = שני מארזים של 200 ומשהו גרם כל אחד
קאלפוטי מוכן ממספר מועט של מרכיבים. דאגו שכולם יהיו משובחים. המטעם האוריגינלי מבוסס על מתכון שפורסם בספר השווקים הותיק של פריז. מתכון בעל צורת הכנה פחות שגרתית המקנה לקלפוטי טעם מיוחד
את הדובדבנים המחורצנים, מקפיצים דקות אחדות עם מעט חמאה וסוכר לבן. ראו למעלה כמה יפים הם, שוחים ברוטב האדמדם
יוצרי המתכון הפריזאי הזה יוצקים גם רבע כוס (60 מ"ל) קירש על הדובדבנים המוכנים ומציתים אותם לרגע ועד לכיבוי הלהבה. אני וויתרתי הפעם
השתמשו בכמות גדולה יותר של דובדבנים מאשר אני שמתי. השתמשתי בכ 450 גרם דובדבנים טריים מעורבים
קלאפוטי דובדבנים
על פי מר ומרת לאבו משוק פרזידן מרקט- פריז
:החומרים
:לדובדבנים
שלושים גרם חמאה
חצי קילו דובדבנים כהים ללא גרעינים
שתי כפות סוכר לבן
:לבלילה
חמש כפות קמח רגיל
חמש כפות סוכר לבן
קורט מלח
'שלוש ביצים- אני שמתי ביצים גדולות= לארג
תוכן של מקל או חצי מקל וניל (שלי מקלות משוויץ) או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
כוס חלב
-
אבקת סוכר לזריה
-
תבנית פיירקס עגולה 22 או 23 ס"מ או כלי קרמי ריבועי דומה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להבריש את התבנית בחמאה
.במחבת גדולה להמיס את החמאה
.להוסיף למחבת את הדובדבנים, לזרות מעליהם את הסוכר. לבחוש דקות ספורות. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לערבב קמח, סוכר וקורט מלח
.להוסיף את הביצים ולבחוש עם כף עץ
.לערבב תוכן מקל וניל (או תמצית וניל) עם כוס (240 מ"ל) החלב חלב
.לצקת את החלב לקערת הבלילה ולערבב
לצקת חלק מהבלילה לתבנית המשומנת. גובה הבלילה בתבנית יהיה 1 ס"מ בלבד. את יתר הבלילה לשמור בינתיים בקערה
לאפות את הבלילה 10-14 דקות (בתלות בסוג התבנית והתנור שלכם) עד שהבלילה מוצקה ולא נוזלית. להוציא מהתנור
.לפזר את הדובדבנים (וגם את מעט הסירופ שבמחבת) על הבלילה האפויה
.לצקת מעל את יתרת הבלילה הנוזלית. להחזיר לתנור
להמשיך לאפות בחום בינוני 180 מעלות 50-60 דקות. הקלפוטי מוכן כשהוא זהוב היטב וסכין הננעץ במרכזו יוצא נקי
.להגיש חם או פושר
:לבלילה
חמש כפות קמח רגיל
חמש כפות סוכר לבן
קורט מלח
'שלוש ביצים- אני שמתי ביצים גדולות= לארג
תוכן של מקל או חצי מקל וניל (שלי מקלות משוויץ) או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
כוס חלב
-
אבקת סוכר לזריה
-
תבנית פיירקס עגולה 22 או 23 ס"מ או כלי קרמי ריבועי דומה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להבריש את התבנית בחמאה
.במחבת גדולה להמיס את החמאה
.להוסיף למחבת את הדובדבנים, לזרות מעליהם את הסוכר. לבחוש דקות ספורות. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לערבב קמח, סוכר וקורט מלח
.להוסיף את הביצים ולבחוש עם כף עץ
.לערבב תוכן מקל וניל (או תמצית וניל) עם כוס (240 מ"ל) החלב חלב
.לצקת את החלב לקערת הבלילה ולערבב
לצקת חלק מהבלילה לתבנית המשומנת. גובה הבלילה בתבנית יהיה 1 ס"מ בלבד. את יתר הבלילה לשמור בינתיים בקערה
לאפות את הבלילה 10-14 דקות (בתלות בסוג התבנית והתנור שלכם) עד שהבלילה מוצקה ולא נוזלית. להוציא מהתנור
.לפזר את הדובדבנים (וגם את מעט הסירופ שבמחבת) על הבלילה האפויה
.לצקת מעל את יתרת הבלילה הנוזלית. להחזיר לתנור
להמשיך לאפות בחום בינוני 180 מעלות 50-60 דקות. הקלפוטי מוכן כשהוא זהוב היטב וסכין הננעץ במרכזו יוצא נקי
.להגיש חם או פושר
Sea Of Love - Juno:
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment