31/08/2013

*ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

 *!לטחון - לשטח - להקפיא - לאכול *
ריבועי אנרגיה טבעיים, קטנים וטעימים. המתיקות עדינה וההרגשה גם בפה, טובה.
לשים 200 גרם (1.5 כוסות מדידה) אגוזי קשיו במיכל מעבד המזון. במספר פולסים לטחון כמעט לקמח.
להוסיף: 200 גרם תמרים מגולענים קצוצים גס(זה משקל התמרים לאחר גילעון)= 3/4 כוס תמרים לפני טחינה= כ- 10 תמרים שמנמנים
כף וחצי מי ברז
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
לעבד קצרות לקבלת תערובת אחידה ורכה.
--
לשטח בידיים את התערובת על נייר אפיה (שהונח על תבנית בינונית) למלבן בגודל 18 על 24 ס"מ ובגובה חצי ס"מ.ניתן להעזר במערוך על מנת לישר את התערובת (ראו תמונה למטה). כעת הניחו בפריזר.
להכין ציפוי:
להמיס 2 כפות שמן קוקוס נוזלי.
2 כפיות דבש נוזלי
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (או יותר לפי הטעם)
להסיר מהלהבה.
לטרוף את הציפוי במטרף לקבלת צבע ומירקם קרמלי.
למרוח את הציפוי על התערובת שבפריזר.
להחזיר לפריזר.
לאחר התקשות (כ- 20 דקות) לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי.
 לשמור בפריזר.

.ניתן לאכול את הריבועים ישירות מהפריזר
:הערה בנוגע לחומרי הגלם
.כבכל מתכון ,ישנה חשיבות לאיכותם של חומרי הגלם. אגוזי הקשיו היו נהדרים. מושלמים בצורתם וטעימים
כוכב המתכון היה התמר.
קילו תמרים במארז, מזן מג'הול נרכשו אתמול- תמרים יפים, דבשיים, כהים, לחים בדיוק כפי שצריך, תענוג
ותמונות משלבי ההכנה: 
אגוזי הקשיו הטחונים, התמרים המגולענים ואבקת הג'ינג'ר

לשטח את התערובת על נייר אפייה. קל ליישר עם גלגלת/מערוך קטן
 
לאחר הקפאה קצרה, לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי 
 

:עידן רייכל את גפן - קוצים
 



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

29/08/2013

**להכין בבית : ממרח מרשמלו

ממרח  מרשמלו ביתי  (כמו הבתוכו של קרמבו וניל אך טעים יותר) כך תכינו בבית
 
.ממרח או קרם מרשמלו בצבע לבן בוהק, קרמי, יציב מאוד וטעים באופן בלתי רגיל 
פה ושם נראות עוד במרכולים צינצנות מיובאות של ממרח מרשמלו לבן או ורוד. במסגרת ה'הכינותי בבית'..לקחתי השבוע אתגר חדש: הכנת ממרח מרשמלו. התוצאה מצויינת
המתכון האמריקאי למהדרין נמצא באתר יצרנית הקמח האמריקאית-קינג ארתור. הכנתי את הממרח כמעט וללא שינויים מהמתכון המקורי
.כעזר לכם ולי, שקלתי ומדדתי את כל המרכיבים ופישטתי הוראות ההכנה

 
את ממרח המרשמלו קל להכין בבית בתנאי שאתם נערכים מראש ונעזרים בשעון עצר (סטופר). מדידת זמן הבישול לצד מדידת טמפרטורה היא חיונית מאוד הפעם. ההכנה עצמה עורכת דקות והיא כייפית, מספקת ומאתגרת
דבר נוסף - אין לערבב את סירופ הסוכר המתבשל בסיר, מלבד ערבוב ראשוני קצרצר להמסת הסוכר. ערבוב הסירופ בזמן הבישול יגרום לקבלת גבישי סוכר (קריסטלים) ולא סירופ חלק ושקוף בגוון צהבהב בהיר. בחמש דקות הראשונות של בישול הסירופ חומו יעלה מהר יחסית ויגיע למאה מעלות. בהמשך,עליית הטמפרטורה תהיה איטית יותר ותערך דקות נוספות
?מה ולמה צריך להכין מראש

28/08/2013

*~~~~~~~בראוניז הכי טובים שיש~~~~~

בראוניז.  פשוט.  בראוניז.  טעימים.  מאוד
...הכל החל בקוביות החמאה והשוקולד (השוויצרי) שקרצו לי בוקר אחר השבוע
 
 למעלה: צילמתי את קוביות החמאה והשוקולד בהשראת 'ספר הבישול' של איקאה - שנת 2010
לחצו פעמיים כאן לצילום גדול

 
בראוניז קל מאוד להכין (וקל לקלקל). חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים ולא לאפות אותם זמן רב מדי 
 
 

?פסים של שוקולד

 
בראוניז
:החומרים
מעט אבקת קקאו לאיבוק תבנית האפייה
-
מאה גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
מאה גרם שוקולד עם חתיכות תפוז ושקדים (לינדט) או שוקולד ללא תוספים הרכב לפחות  60-70% מוצקי קקאו
חמישים גרם שוקולד בתוספת צ'ילי (לינדט) או שוקולד לפחות 60-70% מוצקי קקאו אחר
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן מנופה
כף אבקת אספרסו או אבקת נס קפה איכותי

כף אבקת קקאו, מנופה 
רבע כפית מלח
שתי ביצים גדולות
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כמעט כוס סוכר 
כפית תמצית וניל
--
תבנית ריבועית 20 ס"מ
--
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.למרוח את תחתית ודפנות תבנית האפייה בחמאה או שמן
.לנפות מעט אבקת קקאו על תחתית התבנית
.בקלחת להמיס את החמאה והשוקולד השבור לקוביות. לצנן מעט על השיש
.בקערית לערבב : קמח מנופה,אבקת אספרסו,מלח וכף אבקת קקאו
.בקערה בינונית לטרוף  2 דקות: הביצים והסוכר. להוסיף את תמצית הוניל
.לקפל פנימה תערובת שוקולד פושרת. לערבב קצרות
.לקפל פנימה תערובת הקמח. לערבב קצרות
.לצקת את התערובת לתבנית האפיה, ליישר
.לאפות 20-27 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
.לצנן מעט ולחתוך ל - 16 ריבועים
 

גבריאל בלחסן- דשא


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

17/08/2013

*חדשנות במטבח : מיכל מזון חכם

- חדשנות במטבח : The kitchen safe
חדש במטבח , עדיין לא נמכר בארץ- המיכל עם אפשרות הנעילה שישמור לכם גם על הגיזרה, ככה זה עובד:
הקיטצ'ן סייף הוא מיכל פלסטיק עם סגר המכיל טיימר ואפשרות נעילה. הפטנט החדש ימנע מהזללנים שבחבורה לצרוך ג'אנק פוד או סתם עוגיות/חטיפים בכמות גדולה מדי. ניתן 'לנעול' במיכל גם מוצרים בלתי אכילים


..אולי נמצא סוף כל סוף הפתרון לאנשים שאינם שולטים לגמרי על יצר הזלילה שלהם
מיכל הפלסטיק (בתכולה של 3.5 ליטר) יתאים לאחסון - שוקולד,עוגיות, ממתקים ומיני חטיפים לצד משחקי וידאו,מכשירי סמארטפון וגם צעצועים, כרטיסי אשראי, מפתחות וסיגריות
.במכסה המיכל מותקנת נעילה דיגיטלית הניתנת לכיוון (כולל תצוגת לסד). המיכל יינעל למשך דקה אחת ועד 10 ימים
.לא ניתן יהיה לפתוח את המיכל רגע לפני הזמן המוקצב
.המיכל החכם נמצא כעת בהליך ייצור. ניתן להזמינו באתר היצרן עבור 39.95 דולר היחידה

:פרטים על המוצר
אתר הבית של המוצר : כאן
דף הפייסבוק של המוצר : כאן

מתכוננים לראש השנה ? ראו אילו הצעות יש ליותם אוטולנגי: כאן הכתבה

15/08/2013

**להכין בבית: 8 לחמי נאן: מתכון מיוחד

לחם נאן מהיר הכנה
?חם לכם? רוצים לחם טעים ומהיר הכנה
היום יש לנו מתכון לשמונה לחמי נאן: מרכיבים המצויים בכל בית, בצק מהיר הכנה, מלית מפתיעה ורק שלוש דקות (!!) אפייה בתנור: רשמו מתכון מיוחד ורוצו לספר לחבר'ה


:הערות לפני שמתחילים
.כמות הקמח הנחוצה שווה לשלוש כוסות ועוד חמישית הכוס קמח
.אפשרי, לא חובה להגדיל את כמות המלח (מלח דק) לשלושת רבעי הכפית או לפי הטעם
.אבקת האפייה שבבצק תורמת לתפיחה יפה ומירקם מצויין, אל תוותרו על תוספת זו
במידה ואתם משתמשים בשמרים טריים/לחים בגרגירים השתמשו בכ- 6 כפיות מדידה שמרים =במשקל כ 18 גרם
.אין לכם ביצה אחת גדולה ? - השתמשו בשתי ביצים ממש קטנות
.את הבצק ניתן להכין במיקסר וגם ידנית. דאגו ללוש את הבצק קרוב ל- 10 דקות גם במיקסר גם ידנית
יוגורט- אני השתמשתי לבצק ביוגורט עיזים קרמי. כל יוגורט לא סמיך מדי ובטעם טבעי וללא תוספי טעם יתאים
.הבצק מצריך תפיחה אחת עד להכפלת נפחו. תהיו נחמדים, כסו את קערת הבצק והרחיקו אותה מהמיזוג למשך שעה אחת
את אגוזי המלך הטחונים שבמלית ניתן להחליף בשקדים טחונים. טחנו בעצמכם את האגוזים/שקדים במעבד המזון
לציפוי ולפני האפייה ניתן לפזר כפיות ספורות פיסטוקים קצוצים ומעט זרעוני אניס- אך תוספת זו אינה הכרחית
.שומשום - השתמשו בשומשום שחור או בהיר רגיל
.אפשר לוותר על המלית ולמרוח את הלחמים בחמאה ושומשום בלבד
זמן האפייה קצר. מומלץ להפעיל את תוכנית הטורבו ולאפות במדפי התנור העליונים משך כל זמן האפייה
.נשארו לחמי נאן ? הקפיאו אותם בעודם טריים


לחם נאן
:המרכיבים לבצק

09/08/2013

*כך תכינו טרטלטים עם קרם פיסטוק ותותים בדקה וחצי

?מה צריך
סלסלה של תותים
230 גרם בצק פריך
120 גרם קרם פטיסרי
60 גרם חמאה רכה
30 גרם פיסטוקים
30 גרם סוכר
:צפו בסרטון המשובח
 

 

06/08/2013

*~~~~~אפרסקים אפויים ברום~~~~~

אפרסקים אפויים ברום
.בחרו 6 אפרסקים גדולים ויפים
.האפרסקים יכולים להיות בשלים יותר מאלו שכאן- אפרסקים לבנים או צהובים
.חצו וגלענו את האפרסקים
במידה ואתם אוהבים את תבלין הציפורן (דומיננטי בטעמו) -  תקעו מסמר ציפורן אחד בכל מחצית אפרסק
 
 
.חממו את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.שמנו תבנית עגולה 26 או 28 ס"מ או תבנית קרמית נאה ב- 20 גרם חמאה
.הניחו את חצאי האפרסקים על החמאה שבתבנית 
משחת וניל על חצאי האפרסק
.פזרו על האפרסקים ומעט על התבנית רבע עד חצי כוס סוכר לבן
.ניתן להשתמש בסוכר וניל במקום הסוכר הלבן, או לחלופין לצקת מעט משחת וניל על חצאי האפרסקים
.על האפרסקים פזרו חתיכות כ- 20 גרם חתיכות חמאה נוספות
.צקו על האפרסקים 50 מ"ל ברנדי או רום
 
 
.אפו את האפרסקים 30-40 דקות עד שהם מתרככים
.הגישו חם או קר
:הצעת הגשה
.הגישו לכל סועד שני חצאי אפרסק וליד קצפת ממותקת קלות ומעט פיסטוקים קצוצים
.ניתן לקשט את המנה בעלי נענע טריים
 
דיויד ברוזה - סיגליות


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

05/08/2013

*פרוסות עגבניה אפויות עם פירורי פאנקו

פרוסות עגבניה אפויות עם פירורי פאנקו
 
והפעם מפינת המתכון המהיר: פרוסות עגבניות אפויות בתנור. מנת תוספת מהירת הכנה וטעימה. לאכול חם לוהט מהתנור או קר. פירורי הפאנקו הפריכים , מתרככים לגמרי בתום האפייה
הנה (חלק מ) העגבניות לפני ההאפייה. ותודה למותק שלי שקנה בסוף השבוע הרבה הרבה.. עגבניות על אשכול
 
 
.הפוסט הזה צולם בסמארטפון בלילה בו המזגן לא חדל לעבוד לרגע, מזל שהוא עושה זאת חרש
 

  
איך מכינים ?
מורחים תבנית (20 על 30 ס"מ) בכף שמן זית.
מפזרים מעל מספר כפות פטרוזיליה קצוצה.
מעל מסדרים קילו עגבניות נקיות ופרוסות בינוני,ללא קצוות העגבניות= רק הפרוסות היפות והגדולות.
מפזרים על העגבניות ככפית סוכר לבן ו(הרבה) מלח אטלנטי.
מערבבים כוס (=40 גרם) פירורי פאנקו עם כף וחצי עד 2 כפות שמן זית וככפית פפריקה מתוקה או חריפה לטעם.
מפזרים את הפירורים על פרוסות העגבניות.
אופים בחום גבוה 200 מעלות 40-50 דקות.
לקראת סוף האפייה ניתן לכסות בנייר כסף למניעת השחמת הפירורים.
טעים חם לוהט או קר.


Something Stupid - Frank Sinatra
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

04/08/2013

**אתה עולה ל(קאסטרד) קפה ? - פודינג קפה אפוי

קינוח מושלם ליום חם : קאסטרד קפה-פודינג קפה אפוי 

לאוהבי קפה: קינוח נהדר המוכן מ- 5 מרכיבים בלבד ! המתיקות עדינה, הטעם מושלם וההכנה כל כך קלה
!מומלץ להכפיל כמויות
 
  
קאסטרד קפה=פודינג קפה אפוי
הכמות: 4 מנות הגשה
:החומרים לפודינג
חמש כפות אבקת (או גרגירים) נס קפה איכותי
שלוש מאות מ"ל חלב
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
שתי ביצים גדולות
שתי כפות סוכר לבן

:לקישוט
יתרת מיכל השמנת המתוקה = 100 מ"ל
מעט סוכר לבן להמתקת הקצפת
אבקת קקאו מנופה לקישוט
------
:כלים
ארבעה רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
מעט נייר כסף
תבנית אפייה קטנה בערך בגודל 22 ס"מ
מים חמים/רותחים למילוי חלקי של התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לצקת את אבקת הקפה לקערה בינונית
.בקלחת לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.לצקת את החלב על אבקת הנסקפה ולהניח ל-5 דקות. הקפה יימס גם ללא ערבוב
.להחזיר את החלב עם הקפה הנמס לסיר או לקלחת
.להוסיף את השמנת המתוקה, לחמם עד סף הרתיחה
.בקערה בינונית חסינת חום לטרוף (עם מטרף ידני) את הביצים והסוכר
.לצקת בעדינות ובטריפה ללא הפסקה את תערובת החלב-שמנת והקפה לתערובת הביצים
.לטרוף קצרות
לחלק את התערובת הנוזלית (עם מצקת/כף מרק) שווה בין ארבעת הרמקינים. אין צורך לשמן את כלי האפייה
.לכסות כל רמקין בנייר כסף ולהניח בתוך תבנית האפייה
.לצקת מים חמים מאוד/רותחים לתוך התבנית עד מחצית גובה הרמקינים
.לאפות 40-45 דקות בתנור החם. כמה זמן לאפות ? עד שהקאסטרד יתמצק קלות
.להוציא את הרמקינים מהתבנית
.לצנן מעט בחוץ ,לקרר במקרר לפחות למשך שעתיים
:להגשה
להקציף את יתרת השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצף מוצק. קל להקציף כמות קטנה כזזו עם מטרף ידני בקערה גדולה
.להסיר מכל רמקין את נייר הכסף, אפשרי גם לקרר את הקאסטרד במקרר ללא הנייר מעל
.לנפות מעל כל מנה אבקת קקאו. לקשט בקצפת
.אפשרי גם לנטף מעל סירופ מייפל אמיתי
.לשמור בקירור

?אחד מהחלמונים,האם גם אתם רואים קריצה ..וצל של חיוך
 
:אריק איינשטיין - אני אוהב אותך היום- גם אני אוהבת אותך היום .גם מחר
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

מגזין דסרטס חדש יצא לאור

.השבוע יצא לאור גיליון חדש של מגזין דסרטס מספר 33. המגזין מיועד לחובבי אפיה וכן למקצוענים בתחום
הגליון החדש (133ע"מ) כולל מגוון מתכוני קיץ קרירים ומרעננים כמו גם- גלידות,קינוחים, מאפים מתוקים, חגיגיים , צילומים יפים וטיפים לרב




?מה בגליון החדש
assets Creative Commons License