11/09/2013

**רוצו להכין: מאפה פירות יער מופלא

עוגת פירות יער משובחת

.....היא גם יפה וגם
בעודי מרווה צמאוני (לצלם חומרי הגלם והעוגה מכל הכיוונים ..קצת עבודה) בעסיס פירות היער.. אני יודעת שעוגה כזו לא טעמנו אף פעם
והיום, עוגת שמרים מבצק קל להכנה ומשובח .במלית יש הרבה (כמחצית הקילו) פירות יער עזי צבע וטעם. ומעל הכול - פסי בצק שתי וערב יפים, שזופים ובוהקים
...ואו וניתן הפעם לתמונות לדבר לפני הכול
....עוגה יפה גם טעימה
 
 
 
 
העוגה נאפית בתבנית שטוחה ומתיקותה עדינה. הטעם,בעודה חמימה, כמו סופגניה תפוחה גדושה בפירות אדמדמים ועסיסיים ועם הרבה ..אבקת סוכר מלמעלה
את העוגה אפשרי להכין מכל סוג של פרי יער. אפשר מסוג פרי אחד אך יפה לשלב מספר סוגים ומספר צבעים. השתמשו בפירות יער טריים או קפואים ומופשרים. השתמשתי במרבית התכולה של שני מארזי פירות יער קפואים. כל מארז במשקל 300 גרם. הפירות נמכרים במקפיאי המרכולים לצד מארזי גלידות. על מארז הפירות שלי כתוב  "מאמא מרי" (זו לא פרסומת) - יבוא פולני
הפירות הקפואים בעוגה שלי: פטל אדום ודמדמניות שחורות היו ללא פחת, נקיים ומוכנים לשימוש וגם נהדרים לאכילה. הודמדמניות שמרו יותר על צורתם השלמה לאחר הפשרה והאפייה, הפטל האדום נמס בחלקו לתוך הבצק, דבר שהותיר בצק אדמדם, לח בחלקו ומופלא בטעם (הגדילו את התמונות). הפירות הופשרו מעל שעה על השיש, בקערה ולאחר מכן במסננת. בהמשך סוננו מנוזלים והיו עסיסיים וטעימים (שתו את המיץ האדום הניגר). אל תפשירו את הפירות יותר מדי זמן. מתברר שמשלוח פירות היער מפולין היה טרי ומשובח
.הצעת הגשה: מנת עוגה לצד קצפת ממותקת קלות


מאפה פירות יער מופלא
:המרכיבים לבצק

10/09/2013

*ירקות ביין מרלו

ירקות ביין מרלו או ביין אדום יבש - מנת תוספת טעימה
 
 
גזר וסלק ביין מרלו
מרכיבים

05/09/2013

**~~~~חלות - מתכון נהדר~~~~

חלות נפלאות
Challah Bread
השבוע פרסם אתר פוד 52 כתבה על החלות של ג'ואן נתן. החלה הקלועה המצולמת של ג'ואן נתן, היתה יפיפיה. הייתי חייבת לרוץ ולהכינה
שיניתי מעט את הוראות ההכנה, במקום להכין שתי חלות גדולות הקלועות מ- 6 חבלי בצק כל אחד, הכנתי 4 חלות צרות יותר מ- 3 חבלי בצק כל אחת. החלות קלות מאוד להכנה וטעמן מצויין. בנוסף, הן נותרות רכות גם לאחר מספר שעות, טרם פריסתן 
ארבע חלות טריות מצולמות לעת ערב - צולם בנייד

המתכון בסיסי ומוצלח ומכיל מינימום ביצים, קמח רגיל ומעט סוכר המקנה לחלות צבע שזוף ומתיקות עדינה. את הבצק ניתן להכין בקלות במיקסר או ללוש אותו ידנית בקערה גדולה. החלות יתאימו לכל מאכל מלוח או מתוק. פנקו את החלות שלכם בשפע שומשום או גרגרי פרג שלם. הנה המתכון המקורי של ג'ואן נתן


חלות
Joan Nathan's Chosen Challah
הכמות: 4 חלות

04/09/2013

**שנה טובה

!שנה טובה קוראים יקרים 
 
שנה עשירה בטעמים חדשים 


שנת בריאות ויצירה 
 

צולם היום בשוק 4.9.2013

01/09/2013

**להכין בבית מתנה מהמטבח- חומץ בלסמי ודבש

מתנה מהמטבח : חומץ בלסמי מצומצם עם דבש
.סמיך, כהה, חמוץ- מתוק וטעים מאוד: רוטב מחומץ בלסמי מצומצם עם דבש
.זו דרך נוספת ל'שדרג' חומץ בלסמי באיכות פחותה ולהגיש מתנה מקורית מהמטבח הפרטי
?איך מכינים
.על כל כף מדידה דבש נוזלי שמים 2 כפות מדידה חומץ בלסמי
.הרוטב שלי הוכן מ- 5 כפות דבש נוזלי ו- 10 כפות חומץ בלסמי
כן, מותר להשתמש הפעם בחומץ בלסמי 'זול' הנמכר במרכולים. חשוב שהחומץ שאתם רוכשים לא יכיל צבעי מאכל ומינימום תוספים
השתמשו בדבש נוזלי ולא דבש סמיך. מרחו את כף המדידה בטיפונת שמן צמחי (לא שמן זית) כך שהדבש יחליק מכף המדידה
:בישול
.יוצקים את הדבש והחומץ לסיר או קלחת (רצוי עם תחתית עבה) , בוחשים להמסת הדבש בחומץ
.מביאים לרתיחה איטית על להבה קטנה ונמוכה
ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה על להבה קטנה ונמוכה עד שתערובת החומץ והדבש מצומצמת אך לא סמיכה מדי
?מתי להסיר מהלהבה
.ערבו את הרוטב עם כף עץ, כשהרוטב יכסה את הכף כבו את הלהבה
במידה ובשלתם את הרוטב יותר מדי והא סמיך מאוד, לא נורא. זה קרה לי (צילום למטה) אפשר להציל את הרוטב
.הוסיפו לרוטב מעט מים חמים, בחשו והחזירו לסיר לרתיחה קצרה
 .הרוטב ישמר בצינצנת במקרר ויתאים למגוון סוגי קינוחים וגם על גלידה


:הרוטב הסמיך מדי מהפעם הקודמת 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

31/08/2013

*ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

 *!לטחון - לשטח - להקפיא - לאכול *
ריבועי אנרגיה טבעיים, קטנים וטעימים. המתיקות עדינה וההרגשה גם בפה, טובה.
לשים 200 גרם (1.5 כוסות מדידה) אגוזי קשיו במיכל מעבד המזון. במספר פולסים לטחון כמעט לקמח.
להוסיף: 200 גרם תמרים מגולענים קצוצים גס(זה משקל התמרים לאחר גילעון)= 3/4 כוס תמרים לפני טחינה= כ- 10 תמרים שמנמנים
כף וחצי מי ברז
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
לעבד קצרות לקבלת תערובת אחידה ורכה.
--
לשטח בידיים את התערובת על נייר אפיה (שהונח על תבנית בינונית) למלבן בגודל 18 על 24 ס"מ ובגובה חצי ס"מ.ניתן להעזר במערוך על מנת לישר את התערובת (ראו תמונה למטה). כעת הניחו בפריזר.
להכין ציפוי:
להמיס 2 כפות שמן קוקוס נוזלי.
2 כפיות דבש נוזלי
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (או יותר לפי הטעם)
להסיר מהלהבה.
לטרוף את הציפוי במטרף לקבלת צבע ומירקם קרמלי.
למרוח את הציפוי על התערובת שבפריזר.
להחזיר לפריזר.
לאחר התקשות (כ- 20 דקות) לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי.
 לשמור בפריזר.

.ניתן לאכול את הריבועים ישירות מהפריזר
:הערה בנוגע לחומרי הגלם
.כבכל מתכון ,ישנה חשיבות לאיכותם של חומרי הגלם. אגוזי הקשיו היו נהדרים. מושלמים בצורתם וטעימים
כוכב המתכון היה התמר.
קילו תמרים במארז, מזן מג'הול נרכשו אתמול- תמרים יפים, דבשיים, כהים, לחים בדיוק כפי שצריך, תענוג
ותמונות משלבי ההכנה: 
אגוזי הקשיו הטחונים, התמרים המגולענים ואבקת הג'ינג'ר

לשטח את התערובת על נייר אפייה. קל ליישר עם גלגלת/מערוך קטן
 
לאחר הקפאה קצרה, לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי 
 

:עידן רייכל את גפן - קוצים
 



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

29/08/2013

**להכין בבית : ממרח מרשמלו

ממרח  מרשמלו ביתי  (כמו הבתוכו של קרמבו וניל אך טעים יותר) כך תכינו בבית
 
.ממרח או קרם מרשמלו בצבע לבן בוהק, קרמי, יציב מאוד וטעים באופן בלתי רגיל 
פה ושם נראות עוד במרכולים צינצנות מיובאות של ממרח מרשמלו לבן או ורוד. במסגרת ה'הכינותי בבית'..לקחתי השבוע אתגר חדש: הכנת ממרח מרשמלו. התוצאה מצויינת
המתכון האמריקאי למהדרין נמצא באתר יצרנית הקמח האמריקאית-קינג ארתור. הכנתי את הממרח כמעט וללא שינויים מהמתכון המקורי
.כעזר לכם ולי, שקלתי ומדדתי את כל המרכיבים ופישטתי הוראות ההכנה

 
את ממרח המרשמלו קל להכין בבית בתנאי שאתם נערכים מראש ונעזרים בשעון עצר (סטופר). מדידת זמן הבישול לצד מדידת טמפרטורה היא חיונית מאוד הפעם. ההכנה עצמה עורכת דקות והיא כייפית, מספקת ומאתגרת
דבר נוסף - אין לערבב את סירופ הסוכר המתבשל בסיר, מלבד ערבוב ראשוני קצרצר להמסת הסוכר. ערבוב הסירופ בזמן הבישול יגרום לקבלת גבישי סוכר (קריסטלים) ולא סירופ חלק ושקוף בגוון צהבהב בהיר. בחמש דקות הראשונות של בישול הסירופ חומו יעלה מהר יחסית ויגיע למאה מעלות. בהמשך,עליית הטמפרטורה תהיה איטית יותר ותערך דקות נוספות
?מה ולמה צריך להכין מראש

28/08/2013

*~~~~~~~בראוניז הכי טובים שיש~~~~~

בראוניז.  פשוט.  בראוניז.  טעימים.  מאוד
...הכל החל בקוביות החמאה והשוקולד (השוויצרי) שקרצו לי בוקר אחר השבוע
 
 למעלה: צילמתי את קוביות החמאה והשוקולד בהשראת 'ספר הבישול' של איקאה - שנת 2010
לחצו פעמיים כאן לצילום גדול

 
בראוניז קל מאוד להכין (וקל לקלקל). חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים ולא לאפות אותם זמן רב מדי 
 
 

?פסים של שוקולד

 
בראוניז
:החומרים
מעט אבקת קקאו לאיבוק תבנית האפייה
-
מאה גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
מאה גרם שוקולד עם חתיכות תפוז ושקדים (לינדט) או שוקולד ללא תוספים הרכב לפחות  60-70% מוצקי קקאו
חמישים גרם שוקולד בתוספת צ'ילי (לינדט) או שוקולד לפחות 60-70% מוצקי קקאו אחר
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן מנופה
כף אבקת אספרסו או אבקת נס קפה איכותי

כף אבקת קקאו, מנופה 
רבע כפית מלח
שתי ביצים גדולות
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כמעט כוס סוכר 
כפית תמצית וניל
--
תבנית ריבועית 20 ס"מ
--
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.למרוח את תחתית ודפנות תבנית האפייה בחמאה או שמן
.לנפות מעט אבקת קקאו על תחתית התבנית
.בקלחת להמיס את החמאה והשוקולד השבור לקוביות. לצנן מעט על השיש
.בקערית לערבב : קמח מנופה,אבקת אספרסו,מלח וכף אבקת קקאו
.בקערה בינונית לטרוף  2 דקות: הביצים והסוכר. להוסיף את תמצית הוניל
.לקפל פנימה תערובת שוקולד פושרת. לערבב קצרות
.לקפל פנימה תערובת הקמח. לערבב קצרות
.לצקת את התערובת לתבנית האפיה, ליישר
.לאפות 20-27 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
.לצנן מעט ולחתוך ל - 16 ריבועים
 

גבריאל בלחסן- דשא


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

17/08/2013

*חדשנות במטבח : מיכל מזון חכם

- חדשנות במטבח : The kitchen safe
חדש במטבח , עדיין לא נמכר בארץ- המיכל עם אפשרות הנעילה שישמור לכם גם על הגיזרה, ככה זה עובד:
הקיטצ'ן סייף הוא מיכל פלסטיק עם סגר המכיל טיימר ואפשרות נעילה. הפטנט החדש ימנע מהזללנים שבחבורה לצרוך ג'אנק פוד או סתם עוגיות/חטיפים בכמות גדולה מדי. ניתן 'לנעול' במיכל גם מוצרים בלתי אכילים


..אולי נמצא סוף כל סוף הפתרון לאנשים שאינם שולטים לגמרי על יצר הזלילה שלהם
מיכל הפלסטיק (בתכולה של 3.5 ליטר) יתאים לאחסון - שוקולד,עוגיות, ממתקים ומיני חטיפים לצד משחקי וידאו,מכשירי סמארטפון וגם צעצועים, כרטיסי אשראי, מפתחות וסיגריות
.במכסה המיכל מותקנת נעילה דיגיטלית הניתנת לכיוון (כולל תצוגת לסד). המיכל יינעל למשך דקה אחת ועד 10 ימים
.לא ניתן יהיה לפתוח את המיכל רגע לפני הזמן המוקצב
.המיכל החכם נמצא כעת בהליך ייצור. ניתן להזמינו באתר היצרן עבור 39.95 דולר היחידה

:פרטים על המוצר
אתר הבית של המוצר : כאן
דף הפייסבוק של המוצר : כאן

מתכוננים לראש השנה ? ראו אילו הצעות יש ליותם אוטולנגי: כאן הכתבה

15/08/2013

**להכין בבית: 8 לחמי נאן: מתכון מיוחד

לחם נאן מהיר הכנה
?חם לכם? רוצים לחם טעים ומהיר הכנה
היום יש לנו מתכון לשמונה לחמי נאן: מרכיבים המצויים בכל בית, בצק מהיר הכנה, מלית מפתיעה ורק שלוש דקות (!!) אפייה בתנור: רשמו מתכון מיוחד ורוצו לספר לחבר'ה


:הערות לפני שמתחילים
.כמות הקמח הנחוצה שווה לשלוש כוסות ועוד חמישית הכוס קמח
.אפשרי, לא חובה להגדיל את כמות המלח (מלח דק) לשלושת רבעי הכפית או לפי הטעם
.אבקת האפייה שבבצק תורמת לתפיחה יפה ומירקם מצויין, אל תוותרו על תוספת זו
במידה ואתם משתמשים בשמרים טריים/לחים בגרגירים השתמשו בכ- 6 כפיות מדידה שמרים =במשקל כ 18 גרם
.אין לכם ביצה אחת גדולה ? - השתמשו בשתי ביצים ממש קטנות
.את הבצק ניתן להכין במיקסר וגם ידנית. דאגו ללוש את הבצק קרוב ל- 10 דקות גם במיקסר גם ידנית
יוגורט- אני השתמשתי לבצק ביוגורט עיזים קרמי. כל יוגורט לא סמיך מדי ובטעם טבעי וללא תוספי טעם יתאים
.הבצק מצריך תפיחה אחת עד להכפלת נפחו. תהיו נחמדים, כסו את קערת הבצק והרחיקו אותה מהמיזוג למשך שעה אחת
את אגוזי המלך הטחונים שבמלית ניתן להחליף בשקדים טחונים. טחנו בעצמכם את האגוזים/שקדים במעבד המזון
לציפוי ולפני האפייה ניתן לפזר כפיות ספורות פיסטוקים קצוצים ומעט זרעוני אניס- אך תוספת זו אינה הכרחית
.שומשום - השתמשו בשומשום שחור או בהיר רגיל
.אפשר לוותר על המלית ולמרוח את הלחמים בחמאה ושומשום בלבד
זמן האפייה קצר. מומלץ להפעיל את תוכנית הטורבו ולאפות במדפי התנור העליונים משך כל זמן האפייה
.נשארו לחמי נאן ? הקפיאו אותם בעודם טריים


לחם נאן
:המרכיבים לבצק
assets Creative Commons License