06/10/2013

*מותק של עגבניות - חצאי עגבניות אפויות

מותק של עגבניה - חצאי עגבניות אפויות בשמן זית ומלח
למעשה אין כאן מתכון ממש, רק אפיית עגבניות בתנור בשלוש דרגות חום שונות. העגבניות נאפות בשמן זית ומעט מלח בלבד. צורת הכנה זו מניבה חצאי עגבניות מתקתקות וטעימות מאוד. העגבניות נותרות עסיסיות
 
העגבניות לפני האפייה
?איך מכינים
.מחממים תנור אפייה לחום 200 מעלות
בתבנית אפייה מסדרים חצאי עגבניות. חשוב שהעגבניות תהיינה אחידות בגודלן וקטנות יחסית - לא עגבניות מסוג תמר או שרי
.מנטפים מעל העגבניות שמן זית בנדיבות רבה
אצלי בתבנית סודרו 600 גרם עגבניות ומעליהן נטפתי כרבע כוס שמן זית, אפשר להשתמש בכמות גדולה קצת יותר של שמן זית
.בוזקים מעל כל עגבניה מעט מלח - מלח אטלנטי או מלח רגיל
:אפייה
.אופים את העגבניות בתנור בחום 200 מעלות 30 דקות
.מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מוציאים מתהתנור וזוללים או שומרים במקרר ימים אחדים


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

05/10/2013

*פרוסות בצל כבוש (מהיר) עם פלפל חריף, לימון ונענע

פרוסות בצל סגול כבוש
בסדרת השאלות 5 (או יותר) דברים שלא ידעתם אודותיי, אני בטוחה שהיה לי מה לספר לכם. בטוח  שאת מרבית הרגלי האכילה שלי אינני שומרת בסוד. כחובבת שפע פירות וירקות טריים, חשוב לי לשים דגש גם על אכילת מרכיבי 'על' טבעיים ובריאים. למשל ? (רשימה חלקית)- שמן זית, שום, לימון, אבקת כורכום במגוון צורות הכנה (בייחוד מעורב עם שמן זית ופלפל שחור גרוס), ג'ינג'ר טרי, שפע עגבניות, והרבה הרבה בצל. אני אכלנית של בצל (!). כן, כל סוג הבצל. כבר לא חריף לי
לעיתים קרובות יאכל בצל קטן ושלם ביממה.. אזי לא פלא שאני חובבת משחקי בצל במטבח הפרטי.   היום יש לנו סדרת צילומי שלב-אחר-שלב בהכנת בצל סגול כבוש מהיר. הבצל המוכן פיקנטי ורק טיפונת חריף. האור הרך ונהדר עזר לי לצלם תמונות אהובות. וגם, לאחר כשבוע (סיוט) של זוחל אפור ובלתי רצוי בבית שטופל ... שבתי במרץ למטבח. המתכון הזה דומה ושונה ממתכוני הבצל הכבוש הקיימים כבר בבלוג. ההכנה, מהירה ונעשית בדקות ספורות. גם הבצל הזה טעים יותר ו'מוכן' במקרר רק לאחר שעות ספורות או למחרת היום
 

הבצל מוכן, לאחר כיממה
בצל כבוש מהיר
:רשימת חומרים
שש מאות גרם בצל סגול =  3-5 בצלים
מיץ סחוט טרי מלימון וחצי עסיסיים בינוניים עד גדולים או מיץ משני ליים גדולים
שלוש כפות סוכר לבן או כף נוספת סוכר לבן ע"פ הטעם
רבע עד חצי כפית מלח
פלפל ירוק חריף טרי, להרחיק גרעינים ולפרוס או לקצוץ דק דק
חופן עלי נענע- לא חובה אבל זה יפה וטעים
 

רוחצים את הירקות . קולפים את הבצלים
 
:  נענע טרייה היא חגיגה, הו, הריח. קחו כמה עלים שמתייבשים כאן על נייר סופג
 
:בואו , ניגש להכנת בצל סגול כבוש

*חמישה צלמי מזון נהדרים: חלק א

'חמישה צלמי מזון נהדרים - חלק א
1.
: שם הצלם
Joakim Blockstrom
יליד שוודיה
פעיל בלונדון
:אתר
הכל התחיל במפגש עם צלם האומנות האוסטרי אוטמר טורמן
פעילות משנת 1991
:מצלם גם למגזינים
:הציצו בעבודותיו גם כאן
 
2.
:שם הצלמת
Carol Sachs
ילידת ברזיל
:אתר
http://carolsachs.com/
:דף המזון באתר של קרול
http://carolsachs.com/food
.פעילות משנת 2007. בוגרת קולג' צילום בלונדון
: קרול זקס מצלמת גם למגזינים ואתרים כגון
Wallpaper
Another Magazine
Nowness.com
.בין הקליינטים של קרול ניתן למצא גם את גוצ'י ונוקיה
 
3.
:שם הצלמת
Shini Park
ילידת סאול
:שיני היא מעצבת גרפית וצלמת מוערכת, מנהלת את בלוג האופנה
Park Cube
פעילה בלונדון מאז סיום לימודי האומנות והעיצוב בקולג' של סט.מרטינס. עבודות הצילום שלה משלבות אהבתה למזון ואופנה
:עבודות נוספת באתר
Editer.com
 
4.
:שם הצלמת
Sarka Babicka
:אתר
http://sarkababicka.com/
:דף המזון באתר של סרקה
http://sarkababicka.com/food/
:בלוג
Cook Your Dream
:עבודות פרסום ל
 Cuisinart
 Kallo Foods
:צילום גם למגזינים
 Cereal
Foodie Bugle
Hello!
.עבודותיה של סרקה מצטיינות בשימוש נהדר באור טבעי ומינימליזם משובח
:שם הצלמת

04/10/2013

* ~~~~~~~~סלט שומר טעים וקל הכנה~~~~~~~~~

מפינת המתכון המהיר : סלט שומר
סלט קל להכנה, רק לערבב את כל המרכיבים ולהגיש . סלט בצבעי סתיו שהמרכיב העיקרי בו הוא שומר. הטעם רענן ומיוחד .סלט שכייף להכין ולאכול . הכפילו כמיות ,חיתכו את כל המרכיבים דק דק ותבלו בנדיבות במלח אטלנטי, מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית משובח .אל תשכחו להוסיף חופן גדול מגרעיני הדלעת הירקרקים

 
 סלט שומר,סלרי ופרמזן 
כ- 2 מנות הגשה
 בקערה לערבב:

22/09/2013

* להכין בבית רסק תפוחי עץ אפוי

מתכון קצרצר : רסק תפוחי עץ אפוי/מעשה בשישה תפוחים
רוחצים וקולפים קילו תפוחי עץ מסוג גרני סמיט. זה לערך שישה תפוחי עץ
 

חוצים את תפוחי העץ הקלופים. מגלענים וחותכים לרבעים. כל רבע תפוח חותכים לשניים או שלושה חלקים
מזלפים ככף מיץ לימון על התפוחים ומערבבים
 
 
במחבת ממיסים כ- 30 גרם חמאה. מוסיפים את חתיכות התפוחים ומבשלים כ- 5 דקות
בוחשים מדי פעם

20/09/2013

Morning of the World *

Morning of the World by Gunther Gheeraert
 
 
:הסרטון צולם בבאלי על ידי האמן הצרפתי
Gunther Gheeraert
אתר הצלם: לינק
דף הפייסבוק של גונטר : לינק

19/09/2013

*להכין בבית: פופקורן בקרמל

פופקורן בקרמלניתן להכפיל כמויות
 המרכיבים:
1/4 כוס גרעיני פופקורן
2 כפות שמן צמחי - לא שמן זית

לרוטב הקרמל:
כף אחת מולסה
חצי כוס סוכר זהוב דמררה

50 גרם חמאה מלוחה
1/8 כוס סירופ תירס בהיר
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
 ההכנה:


*להכין בבית : קצטה - רוטב קרמל מקסיקני Cajeta

רוטב קרמל - קצטה
Cajeta
.קצטה הוא רוטב קרמל כהה מאוד הנוצר על ידי בישול איטי של חלב פרה או חלב עיזים ממותק
הרוטב נפוץ במקסיקו בעיקר וברחבי דרום אמריקה, טעים מעל גלידה משובחת או כרוטב למגוון קינוחים, קרמים ועוגות. המרכיב החשוב ביותר במתכון הוא סבלנות. שימו עין וקורט נדיב של אהבה על הרוטב שלכם והוא יתקבל מושלם. הרוטב מסמיך עם הקירור
מתכון מבוסס על ספר הגלידות של מולי מון נייטצל. אודות רוטב הקצטה בויקיפדיה : כאן 
 
 
 
רוטב קצטה מקסיקני
Cajeta
הכמות : ככוס ורבע רוטב, ניתן להכפיל כמויות

מרכיבים:
 2 כוסות חלב פרה או חלב עיזים
200 גרם = כוס סוכר לבן
שמינית כוס דבש נוזלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח

 
ההכנה

15/09/2013

*משקה יוגורט, דבש וזעפרן- לערבב ולשתות

משקה יוגורט,דבש וזעפרן
שתי מנות או מנה אחת גדולה
מחממים 60 מ"ל מים (רבע כוס) עם מעט חוטי זעפרן. מכבים את הלהבה ומניחים ל- 5 דקות.
מוסיפים לקלחת 2-3 כפות דבש או יותר לטעם, מערבבים להמסה.
מוסיפים כוס וחצי יוגורט לבן וסמיך= 375 מ"ל. השתמשו ביוגורט יווני או יוגורט לבן אחר. אני משתמשת קבוע ביוגורט פרוביוטי 3%. דללו בשתיים עד שלוש כפות= 30 מ"ל חלב קר (במידה והיוגורט סמיך מאוד יש לדלל עם חלב נוסף).
מצננים שעה במקרר או רבע שעה בפריזר.
מוזגים ומגישים.


13/09/2013

*להכין בבית משקה חלב שקדים ותמרים

משקה חלב שקדים, תמרים, אבוקדו ודבש
Moroccan Assir Al Avoca
ראיתי השבוע סרטון המדגים הכנת משקה שקדים מרוקאי אותנטי, דיגדג לי להכין. חומרי הגלם המרכיבים את המשקה הזה, בעיקר שקדים בתוספת של תמרים, אבוקדו (קטן) מעט דבש ותמצית וניל. המשקה מרווה, מזין וטעים מאוד. האבוקדו לא מורגש.. אך הוא כן מסמיך מעט את המשקה. הנה חומרי הגלם
משקה האנרגיה הזה יתאים גם לשבירת צום יום כיפור, במידה ואתם מהצמים ובעצם בכל עת שאתם רוצים לרוות צמאונכם במשקה טבעי ומיוחד

ההכנה פשוטה: משרים שקדים טבעיים עם קליפתם החומה במים למשך 4-8 שעות. אפשר להניח את השקדים המושרים על השיש במטבח או להשרותם בצינצנת במקרר. ההשרייה מרככת מעט את השקדים. לאחר מכן מסננים את השקדים מהמים. וטוחנים אותם בבלנדר עם מי ברז טריים. הטחינה תרסק את השקדים ותצבע את המים בלבן. באופן זה קבלנו חלב שקדים. יוצקים את התערובת של השקדים והמים לתוך מסננת שכוסתה בבד דק או מגבת נייר עבה ומסננים את כל הנוזלים. חשוב למעוך בעזרת כף את חתיכות השקדים הקטנות על מנת שנקבל כמה שיותר חלב שקדים. כמות חלב השקדים שתתקבל היא כשתי כוסות. אנו נשתמש בכל הכמות להכנת המשקה שלנו
ראו את הנוזל הלבן שבקערה הנראה כחלב. את השקדים המרוסקים אפשר לשמור במקרר ולאכול אותם עם מעט דבש


לאחר מכן יוצקים את חלב השקדים לבלנדר. חשוב לשטוף קודם את הבלנדר במעט מים על מנת שלא ישארו בו חתיכות קטנות של שקדים
מוסיפים לבלנדר אבוקדו קטן קלוף וחתוך גס, 12 תמרים מזן מג'הול - להרחיק קודם גלעינים, כף עד 2 כפות דבש נוזלי, וכפית תמצית וניל
מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת משקה סמיך ואחיד. בתחילת העירבול המשקה יהיה עדיין דליל, משמע שלא כל התמרים נטחנו עד דק. תנו לבלנדר לעבוד עוד זמן מועט וזה כבר מוכן
.חיוני לשתות בעוד המשקה טרי. אפשר לשתות עם קשי שתייה. אפשרי להגיש בתוספת קוביות קרח


:הכמויות
כוס וחצי שקדים טבעיים- לא שקדים מולבנים, משקל השקדים =150  גרם
שניים עשר תמרים מזן מג'הול, לגלען
אבוקדו קטן ובשל קלוף וקצוץ גס- משקל האבוקדו לפני קילוף = 100 גרם
כף עד 2 כפות דבש נוזלי
כפית תמצית וניל
:ההכנה
.משרים את השקדים בשלוש כוסות מי ברז למשך 4 שעות או לכל הלילה
.מסננים את השקדים מהמים ושמים אותם בבלנדר
.מוסיפים לבלנדר 3 כוסות מים וטוחנים היטב
.מסננים את חלב השקדים לתוך מסננת מרופדת במגבת נייר עבה (ח"פ) או בד דק
.יוצקים את חלב השקדים המסונן לבלנדר
.מוסיפים: תמרים, אבוקדו, דבש לטעם ותמצית וניל
.טוחנים את כל המרכיבים
.מוזגים לכוסות ומגישים




-הנה מתכון נוסף שישבור את הצום או יהווה חתיכת אנרגיה -  עוגיית בריאות משיבולת שועל וקמח מלא
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים כהים
הכמות: 25 עוגיות
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמס 80 גרם חמאה, לצנן מעט
.להוסיף לחמאה המומסת ביצה גדולה וטרוף היטב
:בקערה גדולה לערבב
מאה ושישים (או 170 גרם) גרם סוכר דמררה זהוב
מאתיים גרם שיבולת שועל לבישול
מאה וחמישה עשר גרם קמח מלא, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאה וחמישים גרם צימוקים כהים- לחלוט ולייבש קודם לכן
.לצקת את תערובת חמאה וביצה למרכז קערת החומרים היבשים
.להוסיף כפית תמצית וניל ושתי כפות מים
.לערבב הכול לתערובת דביקה
.ניתן להוסיף מעט מים במידה והתערובת יבשה מדי
.בעזרת כף ליטול כמות , לכדרר לכדור להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה
.ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לשטח מעט את העוגיות
.לאפות כ- 18 דקות בתנור החם
.לצנן על רשת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License