31/10/2013

*~~~להכין בבית ליקר שוקולד : למבוגרים בלבד~~~

ליקר שוקולד
 
המתכון לליקר השוקולד המשגע הזה התקבל השבוע במייל. הפוסט מאתר דה דיזיין פיילס היה נהדר. צילומי הליקר המוכן, שלבי הכנתו וגם פלחי המנדרינות הכתומות הטבולות (חלקית) ברוטב שוקולד כהה, זרויות במעט שבבי מלח, מסודרות באופן מופתי על רשת, היו קשים עד מאוד לצפייה. התלהבתי עד מאוד וניגשתי למטבחנו הקט להכין
 
.הליקר מכיל מרכיבים מועטים, חשוב שכולם יהיו מהמשובחים שיש
. הליקר טעים, בעל צבע יפה ובעל רמת אלכוהול גבוהה
הכנת הליקר פשוטה: מכינים סירופ/רוטב שוקולד משוקולד מריר, סוכר דמררה ומים. מבשלים את הרוטב קצרות ומצננים
את הרוטב שומרים במקרר עד להכנת הליקר. הרוטב מסמיך מעט עם הקירור. את ליקר השוקולד ניתן להכין למנה בודדת/אישית או מנות אחדות על פי יחס מרכיבים קבוע, פירוט, למטה במתכון
.לאחר ערבוב סירופ השוקולד עם רום וליקר קוואנטרו, ניתן להגיש ואת הליקר ולשתות אותו מיד
 
 
:מילה על המרכיבים

30/10/2013

חוברת מתכוני שוקולד (באיטלקית) להורדה חופשית ומקציף בירה

ידיעה : מתכוני שוקולד משובחים באיטלקית
.השבוע פורסמה על ידי המגזין האטילקי חוברת מתכוני שוקולד. 27 עמודים של מתכונים שוקולדים נהדרים
.את החוברת כקובץ ניתן להוריד למחשב האישי (חינם) על ידי לחיצה על הקישור הזה
:מעל התמונה הזו, כתוב
.לחצו על הקישור והורידו את הקובץ למחשבכם . ניתן לדפדף ולהדפיס מתכונים
.למי שאיננו קורא/דובר איטלקית, ניתן לצפות ברעיונות לעיצוב והגשת קינוחי שוקולד

: מקור


אתר האוכל ספלנדיד טייבל מביא היום מתכון לקבב מתובל מספר הבישול החדש :"בלבוסטה" מאת עינת אדמוני (אנגלית), נראה טעים:


צילום Quentin Bacon
.הנה המתכון, הצילום פורסם גם באתר ספלנדיד טייבל

*תערובת לפנקייק (3) ג'ינג'ר ברד, מתכון נהדר

תערובת לפנקייק בטעם ג'ינג'ר ברד: הנוסחא
 
  
בצילום: תערובת הפנקייק בצינצנת- כאן מחצית הכמות התערובת היבשה
  
בצילום: מצד שמאל המולסה הכהה
 ?..כמנהג הפולניות (ואני לא פולנייה !! אבל די טובה בחיקויים) : תגידו , גם אצלכם ירד גשם הבוקר

בצילום:מימין- התערובת היבשה, משמאל בקערה האדומה -תערובת מוכנה להכנת 3 פנקייקים, רק לצקת למחבת ולטגן
?ואתה, כן אתה ..אולי תקח כבר מטרייה
?! אימאאאאאאאאאא
(כן, צודק , הילד כבר גדול)
?אולי לספר לכם שנישנשתי צימוקים כהים (הרבה!) בעת ההכנה.. וזה לא בגלל שהוא אוהב.. אותם
[אגב,מתאים לעונה -ראו את סידור השולחן הסתווי הזה מהמגזין האיטלקי]
 
צימוקים כהים, זה הצ'ופר לצד הרבה סירופ מייפל, אמיתי
?! ואולי אספר לכם כמה פנקייקים זללתי (2, 3.. מי סופר) לבד, כן

 
ואולי להציע לכם להגיש את פנקייק הג'ינג'ר ברד עם סירופ מייפל אמיתי (רק אמיתי !) וקצפת ממותקת בסירופ מייפל, נסו את זה
 
 
.תערובת פנקייק הג'ינג'ר ברד מוכנה תוך מספר שניות. מערבבים מרכיבים יבשים בקערה וזהו
מאחסנים את התערובת בצינצנת ומכינים פנקייקים טעימים מתי שרק רוצים. כמו בתערובות הפנקייק הקודמות (פנקייק שיבולת שועל+פנקייק קמח תירס), מומלץ מאוד להגיש צינצנת תערובת פנקייק במתנה למי שאתם אוהבים. לצרף פתק עם הוראות קצרות הכוללות את כמות הנוזלים/ביצה שיש להוסיף.וזהו
הפנקייק המוכן הוא בעל מתיקות עדינה. תופח יפה לאחר הטיגון ונפלא בזכות מרקמו ומיעוט חומרי ההתפחה שבתערובת
 
פנקייק ג'ינגברד
הכמות: 12 יחידות
להכנת 3 פנקייקים : לערבב 2/3 כוס תערובת יבשה+ חצי כוס חלב+ חצי ביצה טרופה
:מרכיבים
:לתערובת היבשה
שתיים ורבע כוסות קמח לבן רגיל= 315 גרם
חצי כוס קמח מלא
שתי כפות סוכר דמררה או סוכר לבן
שלוש כפיות אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
כפית קינמון טחון

:לתערובת הפנקייק
שליש כוס מולסה
רבע כוס שמן רגיל
שתי ביצים גדולות
שתי כוסות חלב

:אופן ההכנה
.הכנת תערובת הפנקייק: מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה
.מאחסנים בצינצנת בחוץ על השיש/על מדף או במקרר או בפריזר

:הכנת - טיגון- הפנקייקים
.בקערה לטרוף את המולסה והשמן
.להוסיף ביצים (ביצה אחר ביצה) ולטרוף היטב
.להוסיף את החלב
.לטרוף הכל במטרף ידני או בכף/מזלג
.להוסיף לקערה תערובת מרכיבים יבשים ולערבב לעיסה אחידה וללא גושים
.לחמם מחבת ולשמן במעט מאוד שמן רגיל
.לכל פנקייק למדוד כמות של 1/4 כוס מדידה. לצקת על המחבת החם
.לטגן קצרות משני הצדדים
.להגיש חם עם סירופ מייפל או מרמלדה טובה
 

Educational Center for Kids by Sarit Shani Hay אשכול גנים בכפר שמריהו
הכתבה
 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

29/10/2013

**~~~~~תערובת לפנקייק קמח תירס: הנוסחא~~~~

תערובת (2) לפנקייק מקמח תירס : הנוסחא
 
תערובת הפנקייק שהכנתי לפני ימים הכילה שיבולת שועל וקמח מלא נהדרת. החלטתי לגוון את הטעמים ולהכין תערובת נוספת בסדרה. סדרת תערובות יבשות להכנת פנקייקים. התערובות קלות להכנה וכייפיות לשימוש, גם לילדים. והפעם, תערובת צהבהבה וקלה להכנה- תערובת לפנקייק מקמח תירס
גם את התערובת הזו ניתן לשמור במקרר או בפריזר, לזמן ממושך יותר וגם בחוץ על מדף או השיש במטבח
 

מתערובת הפנקייק הזו נקבל פנקייקים דקים וגדולים יחסית. פנקייק בסגנון מקסיקני המכיל קמח תירס, קמח רגיל, חומרי טעם בסיסיים, יוגורט או ריוויון וביצים
אני אוהבת לאחסן את תערובת הפנקייק בצנצנת נאה וגם למסור אותה מתנה

 
לצנצנת אני מוסיפה פתק עם הוראות ההכנה: לקחת כמות (מדודה) מתערובת הפנקייק, להוסיף ביצה ויוגורט ומעט שמן. להניח למשך דקות אחדות (שקמח התירס יספוג נוזלים). התערובת מוכנה לטיגון מהיר. טיגון על מחבת טפלון לא יידרוש כמעט תוספת שמן או חמאה

27/10/2013

* צפו: ככה מכינים קישוטים משוקולד

להכין בבית: קישוטי שוקולד
Making Easy Chocolate Decorations
.עם ההסברים של הנס ווליקס, זה פשוט,יפה וכל אחד יכול



Hans Wilkes demonstrates how easy it is to make chocolate decorations
 !לקוראי לאישה : חפשו אותנו במדור האוכל במגזין החדש של השבוע: זה פיקנטי, טעים ונכבש בסערה

26/10/2013

* דיאן וטוד, צמד הבלוגרים הוציא לאור ספר בישול

:קדימון לספר בישול חדש
Bountiful: recipes inspired by our garden
:חיברו את הספר זוג הבלוגרים בעלי בלוג האוכל המצויין
Diane Cu , Todd Porter
http://whiteonricecouple.com
מקור הצילום

 
 

 
פרטים אודות הספר : כאן

*עוגת קרם שניט בקלי קלות

קרם שניט לעצלנים
.ולמה קרםשניט לעצלנים ?.. מכיוון שיש כאן שימוש בעלי קרם שניט מוכנים ויש לנו פחות עבודה
עוגה אהובה נהדרת גם כמתנה. להכין ולאכול בעודה טרייה, רצוי לאכול ביום ההכנה/למחרת
 ?איך מכינים
 במידה ואינכם מכינים/אופים את בצק העלים בעצמכם, רכשו עלים לקרם שניט מיבוא איטלקי בלבד. אלו עלי בצק עלים אפויים ואיכותיים הנתונים במארז פלסטיק דק ושקוף. משקל מארז קטן המכיל שלושה עלי בצק עלים אפויים שווה ל 300 מאות גרם
.את עוגת הקרם שניט המוכנה יש לשמור במקרר ואפשר ארוז באותו מארז פלסטיק
הכינו קרם וניל (אמיתי). מרחו קרם על העלה הראשון. כסו בעלה השני והדקו מעט. מרחו על העלה השני את יתרת הקרם. כסו בעלה שלישי. בזקו אבקת סוכר בנדיבות. קל לטחון סוכר לאבקה במטחנת תבלינים קטנה
להגשה: הוציאו את הקרם שניט ממארז הפלסטיק. חצו במרכז לשני חלקים. כל חלק פרסו למלבנים יפים. קל לעשות זאת בעזרת סכין שף גדולה וחדה
.פריכות העלים נשמרת היטב בעקר ביום הכנת העוגה
קרם וניל
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי ליטר חלב
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שישים גרם קמח לבן
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
קובייה קטנה של חמאה
 
:ההכנה
.בסיר קטן (2 ליטר) או קלחת, לבחוש את החלמונים, סוכר והקמח
.להוסיף מעט מהחלב ולטרוף לקבלת קרם חלק
.להוסיף קורט מלח, וניל ויתרת החלב
.כעת יש לבשל את הקרם על להבה בינונית נמוכה בבחישה מתמדת עד לרתיחת הקרם והסמכתו
.להסיר מהלהבה
.להוסיף ככף חמאה ולערבב להמסתה
.למרוח מחצית הקרם על העלה האפוי הראשון. לכסות בעלה השני
.למרוח יתרת הקרם על העלה שני. לכסות בעלה שלישי, להדק
. לבזוק מעל העלה השלישי ובנדיבות אבקת סוכר מנופה

בצילום :עלי הקרם שניט והעוגה המוכנה עוד לפני יישור הקרם

? כעת אתם לבטח תוהים מה לעשות עם 3 החלבונים שנותרו
 .הנה פתרון מצויין : הכינו 3/4 כמות מעוגיות המרנג הללו. בעזרת שק זילוף זלפו עוגיות(נשיקות) קטנות שימלאו תבנית אפייה גדולה
.אפו עד שהעוגיות מוכנות, פחות זמן מבמתכון המקורי מכיוון שאלו עוגיות קטנות יותר
כשהעוגיות צוננות לגמרי, מירחו מעט ריבה על עוגיה אחת. אני השתמשתי בריבת דובדבנים כהים (שוויצרית). מעל הריבה הזליפו קצפת והדביקו בעוגיה נוספת
.מיכל שמנת מתוקה אחת ממותקת בעדינות הספיק לכל כמות העוגיות שבתבנית
.אצלנו זה היה להיט (יום ההולדת של יונתן הקטן) -הנה ההוכחה


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

*צפו: Faces of Turkey : אוכל ואנשים בטורקיה

Faces of Turkey
 
Faces of Turkey from The Perennial Plate on Vimeo.

:יוצר ועורך הסרטון
Daniel Klein
האתר של דניאל קליין
הטוויטר של דניאל קליין

לצפייה בסרטון בפורמט גדול

25/10/2013

מנה שהיא ארוחה: מאפה טונה,כרישה,תירס ופסטה

מאפה טונה, פסטה וירקות

אפשר לזלול הישר מהתבנית , או לחלק למנות ולאכול בעוד המאפה חם. מאפה/קסרול עשיר, צבעוני ומשמח. המאפה מכיל פסטה צבעונית , אפשר גם להשתמש בפסטה רגילה , כרישות,  בצל ירוק, טונה משובחת, תירס,טימין, חלב, פירורי פנקו וקצת פרמזן. המאפה משביע ומרהיב , הגישו אותו לצד סלט ירק טרי ויש לכם ארוחה 


פסטה בטעם גזר ועגבניה לפני הבישול
  :הערות לפני שמתחילים
.המאפה דורש הערכות- בישול הפסטה ובישול קצר של כל המרכיבים . מומלץ להכין מראש את כל המרכיבים
.המרכיבים עוברים בישול קצר ולאחר מכן אפייה בכלי המיועד לקסרול או כלי קרמי מוארך או מסוג פיירקס.כלי שניתן לאפות ולהגיש בו יחדיו
פסטה : השתמשו בכל סוג/יצרן של פסטה קצרה /מיני פסטה שאתם אוהבים. אני השתמשתי הפעם בפסטה שאני מאוד אוהבת : פסטה הנקראת :פיקוליני. פסטה מסדרת הפתיתים של ברילה: מיני פיפה רגטה סמולינה מחיטת דורום. הפסטה מכילה גם רסק עגבניות ומחית גזר, מכאן צבעה הכתום. זמן הבישול קצר- 5 דקות


טונה: השתמשו בכל סוג של שימורי טונה שאתם אוהבים. טונה במים או בשמן , רצוי ללא תוספי תיבול או טעם. אני השתמשתי בשלושה מארזי טונה 'ריו מרה' איטלקיים. יש לסנן את הטונה מהשמן או מהמים לפני הוספתה למאפה. כמו כן רצוי לפורר אותה במלזג או ביד לחתיכות קטנות
תירס: רכשו קופסא של שימורי תירס. רצוי קופסא קטנה של גרגירי תירס (תירס לא ממותק, לא דיאט וללא תוספי טעם) או רכשו קופסא גדולה יותר ושקלו 160 גרם תירס. המשקל לאחר סינון מנוזלים
.פירורים: השתמשו בפירורי פנקו לא מתובלים , הנמכרים בכל מרכול או בפירורי לחם יבשים. הפירורים יכולים להיות מכל סוג לחם אהוב
.גבינה: ניתן להמיר את גבינת הפרמזן המגוררת בגבינת גאודה
.אין במאפה ביצים וגם לא חסר . לטעמנו אין צורך בתיבול נוסף

בצילום: פסטה,תירס, טונה, חלב ופירורי פנקו

המאפה המוכן

מאפה טונה,פסטה וירקות
:מרכיבים
שלושת רבעי כוס מיני פסטה/פסטה קצרה ,לא מבושלת
כף שמן רגיל, קנולה למשל
שלושה בצלים ירוקים, נקיים ופרוסים דק
שתי כרישות בגודל בינוני, פרוסות דק - משקל 2 הכרישות = 250 גרם
שלוש קופסאות טונה משובחת (משקל כל מארז 160 גרם ברוטו, משקל לאחר סינון =120 גרם) כלומר צריך 360 גרם טונה מסונת
מאה ושישים גרם  גרגירי תירס , זהו המשקל לאחר סינון מנוזלים
מעט עלי טימין טרי, ככף לערך
כף קורנפלור
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
חצי כוס פירורי פנקו או פירורי לחם יבשים
שתי כפות גבינת פרמזן מגוררת
-
תבנית אפיה אובלית או מלבנית בתכולה של 6 כוסות או במידות :  27 ס"מ על 20 ס"מ לערך
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. לסנן ממי הבישול
.לחמם את השמן במחבת גדולה
.להוסיף למחבת את פרוסות הכרישה והבצל הירוק הפרוס. לבחוש מדי פעם ולבשל להזהבה
.להוסיף את הטונה,התירס וטימין . לבשל כ- 5 דקות. לבחוש מדי פעם
.בקערה בינונית לערבב את החלב והקורנפלור, עד שהקורנפלור נמס
.בהדרגה , להוסיף למחבת את החלב. לבחוש ולערבב עד לרתיחה והסמכה  כ- 3 דקות
.להוסיף למחבת את הפסטה המבושלת, לחמם קצרות
.לצקת את כל תכולת המחבת לתוך תבנית האפייה המשומנת
.בקערית לערבב את פירורי הפנקו עם הגבינה המגוררת. לפזר על פני המאפה 
.לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב
.לאכול חם


 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

23/10/2013

חממו את הסירים: מרק כרובית וחומוס

מרק כרובית וחומוס
מרק מפנק, קרמי, סמיך ומזין. ההכנה פשוטה - מתבלים כרובית מפורקת לפרחים וגרגירי חומוס מבושל בכמון, מלח , פלפל ושמן זית. אופים זמן קצר בתנור. בסיר מזהיבים קוביות תפוח אדמה גדול .מבשלים קצרות לריכוך. מוסיפים לסיר המרק את פרחי הכרובית הזהובים יחד עם החומוס. מחממים וטוחנים הכול. יפה להגיש את המרק מקושט בפרחי כרובית והחומוס (שימו קצת בצד) ענפי טימין ושמן זית
:עציץ הטימין שלנו התעייף.. לכן רכשתי צרור טימין טרי וריחני. להסניף ריחו וגם להוסיפו למרק שלנו, הנה הוא


בצילום : פרחי כרובית והחומוס לפני ואחרי האפייה הקצרה



:הערות

assets Creative Commons License