קרם שניט לעצלנים
.ולמה קרםשניט לעצלנים ?.. מכיוון שיש כאן שימוש בעלי קרם שניט מוכנים ויש לנו פחות עבודה
עוגה אהובה נהדרת גם כמתנה. להכין ולאכול בעודה טרייה, רצוי לאכול ביום ההכנה/למחרת
?איך מכינים
במידה ואינכם מכינים/אופים את בצק העלים בעצמכם, רכשו עלים לקרם שניט מיבוא איטלקי בלבד. אלו עלי בצק עלים אפויים ואיכותיים הנתונים במארז פלסטיק דק ושקוף. משקל מארז קטן המכיל שלושה עלי בצק עלים אפויים שווה ל 300 מאות גרם
.את עוגת הקרם שניט המוכנה יש לשמור במקרר ואפשר ארוז באותו מארז פלסטיק
הכינו קרם וניל (אמיתי). מרחו קרם על העלה הראשון. כסו בעלה השני והדקו מעט. מרחו על העלה השני את יתרת הקרם. כסו בעלה שלישי. בזקו אבקת סוכר בנדיבות. קל לטחון סוכר לאבקה במטחנת תבלינים קטנהלהגשה: הוציאו את הקרם שניט ממארז הפלסטיק. חצו במרכז לשני חלקים. כל חלק פרסו למלבנים יפים. קל לעשות זאת בעזרת סכין שף גדולה וחדה
.פריכות העלים נשמרת היטב בעקר ביום הכנת העוגה
קרם וניל
קרם וניל
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי ליטר חלב
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שישים גרם קמח לבן
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
קובייה קטנה של חמאה
חצי ליטר חלב
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שישים גרם קמח לבן
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
קובייה קטנה של חמאה
:ההכנה
.בסיר קטן (2 ליטר) או קלחת, לבחוש את החלמונים, סוכר והקמח
.להוסיף מעט מהחלב ולטרוף לקבלת קרם חלק
.להוסיף קורט מלח, וניל ויתרת החלב
.כעת יש לבשל את הקרם על להבה בינונית נמוכה בבחישה מתמדת עד לרתיחת הקרם והסמכתו
.להסיר מהלהבה
.להוסיף ככף חמאה ולערבב להמסתה
.למרוח מחצית הקרם על העלה האפוי הראשון. לכסות בעלה השני
.למרוח יתרת הקרם על העלה שני. לכסות בעלה שלישי, להדק
. לבזוק מעל העלה השלישי ובנדיבות אבקת סוכר מנופה
בצילום :עלי הקרם שניט והעוגה המוכנה עוד לפני יישור הקרם
? כעת אתם לבטח תוהים מה לעשות עם 3 החלבונים שנותרו
.הנה פתרון מצויין : הכינו 3/4 כמות מעוגיות המרנג הללו. בעזרת שק זילוף זלפו עוגיות(נשיקות) קטנות שימלאו תבנית אפייה גדולה
.אפו עד שהעוגיות מוכנות, פחות זמן מבמתכון המקורי מכיוון שאלו עוגיות קטנות יותר
כשהעוגיות צוננות לגמרי, מירחו מעט ריבה על עוגיה אחת. אני השתמשתי בריבת דובדבנים כהים (שוויצרית). מעל הריבה הזליפו קצפת והדביקו בעוגיה נוספת
.מיכל שמנת מתוקה אחת ממותקת בעדינות הספיק לכל כמות העוגיות שבתבנית |
No comments:
Post a Comment