06/03/2014

*~~~~~ממתק קוקוס, קרמל ומרשמלו~~~~~

ממתק או עוגיה
זוכרים שהבטחתי לכם אתמול מתכון נוסף לשימוש בחלב המרוכז הממותק?. לטעמי, חלב מרוכז מאיכות טובה הוא טעים כפי שהוא.. (אל תשאירו אותו לידי..) אך ניתן לשדך לו מרכיבים נוספים ליצירת עוגיה או ממתק חדש
:שלוש שכבות בעוגיה אחת
.שכבה תחתונה - בצק פריך המכיל גם קוקוס וסוכר חום כהה, זו השכבה היחידה הנאפת בתנור
.שכבה אמצעית - קרמל, אותו נבשל בעיקר עם החלב המרוכז
. שכבה שלישית - מרשמלו, גם אותו נכין בקלחת בקלות בדקות ספורות
.נשמע המון עבודה? האמת שזה קל יותר מכפי שניתן לתאר


את הממתק שלנו מומלץ להכין 4-6 שעות לפני ההגשה או לילה לפני. לטעמי, הוא טעים יותר דקות ספורות לאחר שהוצא מהמקרר
.הממתק נחתך בקלות, יציב לגמרי, אינו מתפורר
.האפייה בתבנית קטנה - אפשר לחתוך להרבה ריבועים קטנים, נגיסות מתוקות
. את הממתק אפשר יהיה לשמור כשבוע במקרר, הוא אינו ניתן להקפאה
ממתק קוקוס,קרמל ומרשמלו
:מרכיבים לבסיס
חצי כוס קמח לבן ,מנופה = 70 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
ארבעים וחמישה גרם קוקוס = 1/3 כוס + כף קוקוס
רבע כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה, מומסת

:מרכיבים לקרמל
מאתיים גרם חלב מרוכז ממותק = חצי פחית או שפופרת אחת- מומלץ לרכוש מתוצרת אירופאית
שלושים גרם חמאה
כף דבש נוזלי

:מרכיבים למרשמלו
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס מי ברז= 120 מ"ל
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה- רצוי תבנית מעט עמוקה
הערה: במידה ואתם מכפילים כמויות השתמשו בתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מבתבנית זו, העוגה תתקבל גבוהה קצת יותר
קלחת, קערה
:אופן ההכנה

05/03/2014

*~~~~עוגיות וניל וחלב מרוכז מ 6 מרכיבים בלבד~~~

היום בפינת המתכון הקצר יש לנו מתכון לעוגיות קלות להכנה המורכבות מ- 6 מרכיבים. את בצק העוגיות מערבבים בקערה אחת ידנית, אפשר גם במיקסר. מכדררים את הבצק הרך לכדורים ומיד אופים. רשמו מתכון מוצלח, מומלץ להכפיל כמויות למשלוח המנות הקרוב
את יתרת החלב המרוכז מומלץ להעביר לצינצנת ולשמור במקרר. ביומיים הקרובים או לפני כן, יפורסם מתכון של פרוסות קרמל ומרשמלו ביתי העושות שימוש ביתרת החלב המרוכז
חלב מרוכז- מומלץ לרכוש את פחית החלב מתוצרת אירופאית 


עוגיות וניל וחלב מרוכז
הכמות:כ- 45 עוגיות
:מרכיבים
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן
מאתיים גרם חלב מרוכז = חצי פחית (או שפופרת אחת) את מחצית הפחית הנותרת העבירו לצינצנת ושמרו במקרר למתכון נוסף
מעט משחת וניל או כפית תמצית וניל איכותית
שלוש מאות ועשרים גרם קמח לבן ,מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה
--
שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה או לאפות בשני סבבים באותה התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערה להקרים את החמאה הרכה והסוכר. אפשר לערבב במיקסר או עם ידנית עם מזלג
.להוסיף לקערה את תמצית או משחת הוניל והחלב המרוכז, לערבב היטב
.להוסיף בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה . לאחד עם כף ואחר כך מעט עם הידיים לבצק אחיד
.בעזרת כפית מטבח ליטול כמות בצק, לכדרר לכדור. לגלגל את כל הבצק ל- 45 כדורים
.להניח את כדורי הבצק ,באופן מרווח מעט בשתי תבניות האפייה על נייר האפייה
.בעזרת מזלג לשטח מעט כל כדור
לאפות כל תבנית 15-20 דקות. העוגיות יהיו זהובות וטיפה רכות בעודן חמות. לאחר צינון הן מתקשות מעט
.לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום
--
.אפשר לתבל את העוגיות בתמצית אחרת במקום טעם ההוניל ולחזק את המתיקות בקורט מלח דק



:ידיעה שהתקבלה, תודה לאיריס זילברמן
ביום שני 10/3/14 בבוקר (10:30) יגיע ישראל אהרוני להרצות בפני הסטודנטים והקהל הרחב במסגרת כנס

"מכוער: היפה החדש"

04/03/2014

*~~~~פנקייק.פנקייק - הרבה מתכונים מוצלחים~~~~

! יום הפנקייק הבינלאומי היום, בואו ונחגוג 

.בבוקר, בצהריים, בערב, מתי שמתחשק - פנקייק קרפ או אומלט , תמיד קל להכין והכי טעים
:אסופה של 10 מתכוני פנקייקים, קרפים וגם אומלט אחד 
[קרפ עם סירופ סיידר [מתכון*


[קרפ שוקולד וריבת שזיפים  [מתכון

[פנקייק פלפלים אדומים [מתכון

01/03/2014

*אורז אדום וכרובית במנה אחת

המוכר במחלקת הירקות עמד וסידר כרובית לצד כרובית. כולן היו קטנטנות, כל אחת קיבלה מידיו טיפול אישי, גם הוסרו ממנה עלים מיותרים. הן היו יפות כל כך, העמסתי אחדות לתוך עגלת הקניות. אורז אדום (שאני מאוד אוהבת) היה כבר בבית, גם יתר מרכיבי המנה. האתגר היה לשלב בין אורז אדום לכרובית למנה אחת טעימה


.וזה הצליח ! קבלנו סיר של כרובית ואורז: מתובל בלימון, מלח, שום והרבה פלפל שחור גרוס
המנה אינה מצטלמת הכי יפה בעולם- היא מחיתית , משביעה וטעימה מאוד. לאכול חם ממש או לחמם היטב במחבת לאחר הקרור
.שמרו מעט מפרחי הכרובית המטוגנים לקישוט המנה המוכנה

אורז אדום וכרובית
הכמות: 3-4 מנות
:מרכיבים
כרובית קטנה במשקל חצי קילו, שטופה, מפורקת/חתוכה לפרחים בגודל נגיסה
שלוש כפות שמן זית
שלוש עד 4 שיני שום גדולות קלופות וכתושות
שלושת רבעי כוס אורז אדום (של 'סוגת' באריזות קילו, מוצלח) - לשטוף ולסנן מהמים
שלוש כוסות מי ברז
חופן גדול גבינת פרמזן מגוררת
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי או כף נוספת לטעם
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל , לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
--
סיר בתכולה של 4 ליטר

26/02/2014

*חדש מברזיל ! - פקק חכם: גם לבקבוק המשקה גם למשחק

. סיימתם את בקבוק המשקה ? רגע, אל תשליכו את הפקק
חברת קלאבר קאפס מברזיל מציעה שימוש בפקקי הבקבוקים כדומה לאבני לגו. פקקי הבקבוק ישמשו כאבני משחק במקום למחזר פלסטיק

[קישור לאתר החברה ]Clever Caps


*עוגיות דאבל שקדים (וצנוברים) איטלקיות

בטלפון ,היא אמרה לי: "קניתי לך 150 גרם שקדים מולבנים אצל מיכאל" (הבעלים של חנות התבלינים). זה היה אתמול, לפנות ערב, כשהייתי באמצע כל מיני ..גם מהורהרת. "הוא עמד לסגור את החנות.."  (יום שלישי).. עזבתי הכול ,אצתי לקחת ממנה את השקדים ועוד כמה דברים טובים
חנות התבלינים והפיצוחים קרובה לביתנו יותר, אך לה יש יחס מיוחד אצלו. האיש המזוקן פותח עבורה מארזים חדשים של אגוזים וקטניות ,מגלה מה טרי יותר, מסכם לה את החשבון זריז וגם מאחל כל טוב,עם חיוך ומבטא דרום אמריקאי מתנגן

24/02/2014

*להכין בבית: גבינת קסו פרסקו ביתית

קל וכייף להכין את גבינת הקסו פרסקו (גבינה טרייה) המקסיקנית בגירסא הביתית. הגבינה מורכבת משלושה מרכיבים בלבד (כולל המלח) ותהיה מוכנה כמעט מיידית
גבינת הקסו פרסקו הביתית מזכירה במקצת בטעמה גבינת ריקוטה אולי גם גבינה צפתית (רזה). הגבינה נחתכת יפה וטעמה מעודן
.את הגבינה המקסיקנית המקורית מכינים מחלב מלא
 
Q u e s o  F r e s c o
 
 
הגשתי את הגבינה הטרייה מפוררת עם ירק ורוטב לימוני שתובל בעלי כוסברה טרייה- המתכון המפורט -בהצעת ההגשה, בהמשך הרשומה
.במידה ותרצו להכין שני כדורי גבינה (יפה כמתנה מהמטבח) וזה מומלץ, הכפילו כמויות

גבינת קסו פרסקו ביתית
הכמות : כדור גבינה בינוני, כשתי כוסות גבינה
:המרכיבים

23/02/2014

*אגסים אפויים בקינמון וקקאו ועוגיות שוקולד לשלום עולמי- דורי גרינספן Korova


 
לאפות פרוסות אגסים מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וקקאו. לנישנוש כחטיף או לקישוט מנות קינוח.
ככה תכינו
מחממים תנור לחום נמוך- 135 מעלות.
פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין 3 אגסים. השתמשתי באגס אחד ירוק ושני אגסים אדמדמים מוצקים יחסית.
לפני פריסת האגסים יש לחצותם, לגלען בעזרת כפית 'תפוחן'. מומלץ לפרוס כל אגס לפרוסות שלמות ודקות. מכל אגס יתקבלו 15-20 פרוסות.
מניחים את פרוסות האגסים על רשת התנור או על משטח סיליקון המונח על תבנית/משטח אפייה.
בקערית מערבבים:
שלוש כפות סוכר לבן
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
שתי כפות קקאו
מפזרים את התערובת על פרוסות האגסים. אופים שעה בתנור לייבוש. לאחר כמחצית השעה הופכים את פרוסות האגסים לצידן השני.
פרוסות עבות יותר ידרשו דקות אפייה נוספות.
פרוסות האגסים האפויות ישמרו כיומיים בכלי אטום בחוץ או בפריזר בשקית הקפאה. ניתן לאכול ישירות מהפריזר.
למטה עוגיות השוקולד האהובות. המתכון פורסם לפני שנים בבלוג הנוסף שלנו, מתכוני אמא.


עוגיות שוקולד לשלום עולמי /Korova

18/02/2014

*לימון (תמיד) מוסיף המון: ריבת לימונים מופלאה

בחודש אפריל שנת 2006 פירסם 'איש אחד' מתכון לריבת לימונים. האיש האחד לא היה סתם איש, אלא חבר קבוע בכינוי זה בקהילת האוכל הנהדרת של אורט ישראל. תיאור הכנת הריבה שלו היה קצר, ענייני ומדוייק. בסיום הוראות ההכנה, כתב
."הריבה מצוינת ואני מכין אותה כבר הרבה זמן באותה צורה"
.הוא כמובן צדק, זו אכן ריבה נהדרת
מ'איש אחד' למדתי להכין ריבת לימונים. ישנם מתכונים שאנו למדים מכל מיני אנשים שעוברים בחיינו, מתכונים שנשארים לתמיד, זה אחד מהם. לריבה הזו טעם טוב במיוחד, צבע עמוק (כהה) ריח טוב והיא קלה להכנה. בנוסף, השוק אינו רוויו במיוחד בריבות לימונים
כייף להכין את הריבה הזו, שעות או ללילה לפני הבישול. אני אוהבת להגיש את הריבה הטובה הזו בצינצנות יפות כמתנה מהמטבח
.את הריבה הכנתי הפעם מלימוני ענק שנקטפו עבורי ישירות מעץ הלימונים שבמשפחה
.תבלין הציפורן מינימלי ואינו מודגש מדי (אני חובבת את התבלין הזה) על מקל הקינמון וויתרתי
ריבת לימונים
:מרכיבים
קילו לימונים רחוצים
שמונה מאות גרם סוכר לבן
שני מסמרי ציפורן
מקל קינמון - לא חובה ,אינני מוסיפה
--
צינצת גדולה להשריית הלימונים בסוכר או כלי אחר
סיר בתכולה של 4-5 ליטר עם תחתית עבה
חתיכת בד גבינה או בד גזה שיתאים לעטיפת הגרעינים והתבלינים לבישול הריבה
--
צינצנות מעוקרות לאיחסון הריבה
:אופן ההכנה
.קולפים את הלימונים מקליפתם הצהובה. בריבה זו לא נשתמש בקליפה הצהובה
חותכים את בשר הלימונים לחתיכות קטנות: אני חוצה כל לימון קלוף, חותכת לרבעים ושמיניות .כל שמינית נחתכת למספר פרוסות
.לקבלת קילו לימונים קלופים נחוצים כ 1.250-1.300 גרם לימונים בקליפתם
מרחיקים את הגרעינים מהפלחים אך שומרים אותם בצד- גרעיני הלימון ישמשו כחיזוק פקטין בזמן הבישול
.מפזרים את הסוכר מעל חתיכות הלימון, מערבבים היטב
.מעבירים לצינצנת גדולה ומאחסנים במקרר עד למיצוי הנוזלים ולהמסת הסוכר
.למחרת (או מספר שעות אחרי) , מעבירים את תכולת הצינצנת לסיר, מערבבים
את הגרעינים והתבלינים מגלגלים בבד גזה וקושרים לדופן הסיר. חשוב שהשקיק הקטן יטבול ויתבשל עם הריבה
.מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הריבה על להבה קטנה וללא מכסה כשעה
.מערבבים את הריבה מדי פעם
.לקראת סוף הבישול בודקים את הריבה לפי מבחן הטיפה בצלחת
.בסיום הבישול מעבירים את הריבה לצינצנות. סוגרים היטב. הופכים את הצינצנות ומקררים
.הופכים חזרה רק לאחר שהריבה התקררה
ריבת הלימונים שלנו בושלה 60 דקות בדיוק (מלאחר תחילת הרתיחה) צבע הריבה מתכהה בהמשך הבישול

בצילום: שאריות הריבה המוכנה

בצילום: חתיכות הלימון והסוכר לאחר לילה במקרר

:סרטון מומלץ לצפייה
דייוויד סטיינדל-רסט: רוצים להיות מאושרים? היו אסירי-תודה
יש סחוג טרי ונהדר (הו, הריח) זו הפעם הנוספת בשבוע הזה . הסחוג הוכן בדקות אחדות - כלום עבודה לאחר קילוף כמה מאות גרגרי חומוס.. אחד אחד (חומוס עבודת יד- בקרוב מתכון). הפעם לא הוספתי לסחוג את הזרעונים, מצויין גם ככה

אוהבת סחוג ואוהבת אנשים שאוהבים ומבינים בזחוג  :) .הצינצנות האחרונות כבר נמסרו , אבל, המטבח מלא אותם פלפלים חריפים ירוקים
.
אגב, קל 'לייצר' כפיות משני מרכיבים בלבד:סוכר דמררה וקינמון, הבעיה שהן ממכרות ונגמרות מהר מדי. וזה כבר לרשומה אחרת.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

17/02/2014

*בננה אפויה ברום ומוס שוקולדי :2 קינוחים טעימים ומהירי הכנה

.היום בפינת המתכון המהיר יש לנו שני מתכונים חדשים ומפתים, מנות קינוח כה טעימות וגם קלות הכנה
? נתחיל עם הבננות האפויות ברום . איך מכינים
אופים דקות אחדות בננות חצויות בחמאה, סוכר חום ורום. הבננות האפויות רכות, נמסות ונהדרות. המרתי את מיץ הליים שבמקור למעט מיץ לימון סחוט טרי, וויתרתי על קורט מוסקט טחון, הוסיפו , במידה ואתם רוצים . כמובן, שמומלץ להכפיל או לשלש כמויות. לנו טעימות הבננות בעודן חמות
[בקרוב..בבלוג : סודות החומוס המושלם- הכינו חומוס גרגירים, טחינה משובחת והרבה מיץ לימון+מתכון לריבת לימון נפלאה]
:בצילום -חצאי הבננות בתבנית קרמית קטנה (תוצרת פורטוגל) רגע לפני כניסתן לתנור
 
 
בננות אפויות ברום
הבננות שלי נאפו בטוסטר אובן
הכמות:  2 מנות
:מרכיבים
שתי בננות מוצקות ולא רכות מדי
מיץ מחצי לימון או מיץ מליים
כף רום כהה - לא תמצית, או יותר מכף
מעט קינמון טחון, כרבע כפית
חצי כף או כף סוכר חום כהה
ככף חמאה חתוכה
--
מעט חמאה לשימון התבנית
תבנית ריבועית קטנה (18-20 ס"מ)- למרוח את תחתית התבנית במעט חמאה
 
:אופן ההכנה
assets Creative Commons License