01/04/2014

**כופתאות הלחם של השף, יום א' ללימון הכבוש וגם קצת שוקולד

פריך מבחוץ, רך וגבינתי מבפנים, עשוי מתרד טרי, גבינת ריקוטה ולחם של יום אתמול. נתונות ברוטב חמוץ מתוק, מתובלות בעלי מרווה, ביס אחד והגבינה ניגרת.. מה זה יכול להיות? השף ג'ונתן סואייר תושב קליבלנד מדגים הכנת כופתאות הנקראות במקורן
strangolapreti
.הכופתאות הממולאות ,חגיגת לחם, תרד, גבינות וחמאה יוגשו במסעדה החדשה של השף 'טרנטינה' העומדת להיפתח בחודש מאי הקרוב
המסעדה החדשה תאגד אוכל עם השפעה גרמנית, אוסטרית , שוויצרית ואיטלקית ונקראת על שם העיר האיטלקית טרנטו, מוצא משפחתה של אימלייה, אשתו של ג'ונתן
:כדברי השף
"The dish goes back to an old proverb" Yesterday's waste is today's treasure.'" 

אתמול הוחל  'ניסוי' חדש בלימונים כבושים במלח. שתי צינצנות הועמדו על השיש. בכל צינצנת 8 רבעי לימונים בתוספת מלח בלבד. צינצנת ראשונה, כאן בצילום עם מלח אטלנטי. הצינצנת השנייה עם מלח דק. הגליק כאן שרבעי הלימונים מוקפאים קודם בשקיות הקפאה למשך כ- 8 שעות. מהפריזר, הם נכנסים לצינצנת יחד עם המלח וכך אמורים לעמוד בחוץ 6 ימים. עם ההפשרה ניגר גם מיץ לימון והריח חמוץ מלוח וטוב. המשך יבוא, הנה מדגם מיום א' לניסוי
 

:יום ב' ללימון הכבוש

29/03/2014

**ללקק ת'תות: מעדן תות שדה ודאבל שמנת

..תותים, תותים וקצפת
.קינוח תותים מ  4-5  מרכיבים בלבד
 
 
אין אין סיפוק גדול מליצור משהו חדש (ומתוק) במטבח. קינוח שהוא טבעי, מופחת סוכר, בריא, מורכב מ 4-5 מרכיבים בלבד (מים לא נחשבים, נכון?), קינוח נהדר שהוא קל הכנה והוא כולל תותים ודאבל שמנת ומוכן מהר מאוד
.וזה קרה היום
הכל אולי בזכות שתי סלסלות התות שדה 'ביו' , 'שתיים ב- 10 ש"ח' , הבודדות על המדף , רגע לפני סגירת המרכול הסמוך לחניון


כמה דברים טובים חברו להם יחד: הזיזו את השעון . הזזנו גם אנו כמו כולם, אך השעון המרכזי בבית מורה עדיין שעה אחת אחורה
מישהו כאן ... (שכעת קרא לקינוח 'פנקוטה') עצל לעלות על הסולם הגבוה בשביל להוריד את השעון ולכוון אותו
בחנות לכלים חד פעמיים ומוצרי אפייה מצאתי את כוסיות הפלסטיק לקינוח החדש שלי. ראו בתמונה (כמובן שלא פרסומת ,אלא המלצה), כוסיות ה'שוט' שנועדו לשתייה דווקא, קשיחות ודומות לכוסיות זכוכית וגם ניתנות לשטיפה ושימוש חוזר. הגליק הגדול שהן עבות מהרגיל, פחות שבירות ועולות ממש כלום. לא אספר לכם איך אני בודקת חוזק כוסיות בחנות..:)  ומותירה אותן ככה שם
הכוסיות נקראות 'בוטיק'-10 כוסיות 'שוט מרובע'. נמכרות במארז פלסטי שקוף במחיר של כ 8.90 למארז בחנויות לציוד חד פעמי


את מפיות הנייר היפות (יבוא גרמני) מצאתי ברשת טיב טעם. על שקיות הזילוף החדישות (קטנות) ונוחות לשימוש, אכתוב בהמשך, כולל צילום


מאה וחמישים צילומים לערך עבר הקינוח החדש שלנו, והחזיק מעמד. לטובתו יש לציין שהוא לא עבר עיבוד בפוטושופ, כמו שום צילום בבלוג שלנו. הכל טבעי, לגמרי והמתיקות עדינה ומתונה, ככה אנו אוכלים, כדאי גם לכם
תותים ושמנת חמוצה הם קלאסיקה הזכורה לרובנו מהילדות, כאן היא מכילה טוויסט קטן ההופך אותה לקינוח אלגנטי בכוס


מעדן תות שדה ודאבל שמנת
הכמות: 10-12 יחידות של 60 מ"ל
:מרכיבים
כוס שמנת מתוקה = 250 מ"ל- שמנת מתוקה 32% שומן אפשר גם 38%
שליש כוס סוכר לבן = 67 גרם
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
שתי כפות מי ברז
מיכל שמנת חמוצה 15% שומן = 200 מ"ל
מעט תמצית וניל או משחת וניל - לא חובה
חופן תות שדה טרי או פרי עונתי אחר לקישוט, אפרסמון יתאים
--
מעט שמנת מתוקה מוקצפת לקישוט- לא חובה
--
קלחת או סיר קטן
-
עשר עד 12 כוסיות/כלי הגשה מזכוכית או קרמיקה או חד פעמיים בתכולה של 60 מ"ל או מיכלים גדולים יותר להכנת קינוח גדול יותר

:אופן ההכנה
.יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מחממים על להבה בינונית קטנה. בינתיים מפזרים את אבקת הג'לטין לתוך קערית עם 2 כפות מי ברז. מנערים את האבקה למים, אין צורך לערבב. מניחים לג'לטין להתמוסס במים למשך 5 דקות
כשהשמנת המתוקה חמה מאוד והסוכר נמס, מוסיפים בזילוף את הג'לטין המומס במים. מבשלים עד סף הרתיחה. עד שנראות בועיות אחדות
.מניחים את הקלחת על השיש למשך כ- 10 דקות
.מוסיפים מעט וניל - לא חובה
.בקערית מערבבים מעט את מיכל השמנת החמוצה במזלג
.מוסיפים את השמנת החמוצה לקערה עם תערובת השמנת המתוקה. מערבבים קלות
.מחלקים את המעדן בין הכוסיות באופן שווה. מצננים מעט במקרר או בפריזר עד להתגבשות
.מרסקים מספר תותים בשלים במעבד מזון. במידת הצורך ממתיקים באבקת סוכר


יוצקים מספר כפיות רסק תות על כל מעדן. חשוב שהמעדן יהיה קר לגמרי, באופן זה תיווצר 'שכבת' רוטב תות אדומה שלא תשקע לתוך השמנת
.מקציפים מעט שמנת מתוקה. מזלפים על כל מנה
.מקשטים בפיסת תות שדה- מומלץ לנגב לפני כל חתיכת תות חתוך במגבת נייר
.במקום תותי שדה ניתן להשתמש במחית אפרסמונים טרייה או בפרי עונתי ורך אחר לטעם


 

26/03/2014

**לחם תה, סוכר זהוב וקינמון

:שלחתי לו הודעת ווטסאפ בזו הלשון
"..הלחם טעים ויפה. המלית נזלה החוצה... טעות שלי שלא הדקתי מספיק"
...אז הוא השיב לי
!!"על טעויות משלמים "
.הוא כמובן הוסיף איזה חייכן מיוחד עבורי שתמיד גורם לי לחייך..
 
 
:ואני ? השבתי מיד מביטה תוך כדי בכיכר הלחם השחומה והיפה שלי
"...זה טעים באופן בלתי רגיל (!) . תכף תמונה"
 
 
המתכון ללחם התה הזה פורסם השנה במגזין הבריטי "גוד פוד" וזיכה את יוצרת המתכון פרנסס קווין בציון לשבח ב
BBC Two's Great British Bake Off champion 2013
.המתכון נכלל גם בספר הזה של הצמד האהוב במיוחד
 
 
צילום הלחם המוכן שפורסם במגזין (של דיוויד מונס), היה מפתה. לצד כיכר לחם יפה, בעלת קרום שחום במיוחד ומלית קינמון כהה מגולגלת בתוך הבצק, היו מונחות קוביות חמאת קינמון וכפיות עשויות סוכר זהוב וקינמון. כמה חינני זה, לפרוס מהלחם המתקתק, ולאכול אותו עם קוביות חמאה וכפיות סוכר קינמון. דבר ראשון הכנתי את הכפיות ושמרתי אותן בפריזר, את אפיית הלחם דחיתי במעט, עד השבוע שלא יכולתי להתאפק עוד
 
הבצק מיד לאחר הכנתו
 
כפיות הסוכר 'היו' יפיפיות, שקופות מעט, בעלות טעם קינמון מודגש וטעימות באופן בלתי רגיל. לצערי או שמחתי, נחטפו מהפריזר חיש קל ואינן כבר. אתם יודעים, כל אחד צריך איזה ממתק מנחם פה ושם, ככה, מדי פעם והכי כייף להכין בבית ממרכיבים טהורים וטובים
הלחם קל להכנה ויצלח לכל אחד גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו. אין צורך בתסיסה מוקדמת של השמרים, הם מעורבים עם יתר מרכיבי הבצק. אפשר להכין את הלחם במיקסר עם וו הלישה (כמוני) או ללוש אותו ידנית
בשלב ראשון יש לחמם היטב (ממש עד סף הרתיחה) את החלב עם שקיות התה והתבלינים. החלב יקבל צבע חום בהיר וריחו יבושם. כשזה מתקרר מעט מרחיקים את שקיות התה, מקל הקינמון וזירעוני ההל. תערובת זו תשמש כתוספת הנוזלים בהכנת בצק הלחם
 
הבצק בתום שעת התפיחה
מכינים בצק שמרים- (הכמויות במתכון מדוייקות) ויתקבל מיד בצק חלק אחיד ונעים. מתפיחים את הבצק, לאחר שעה, משטחים מעט, מורחים את מלית החמאה והסוכר הזהוב ומגלגלים
.כן.. ולי נשכחה תוספת הקינמון במלית
.יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים
 
 
עצור או שמה עצרי, כאן הודעה על פאשלה: לא הדקתי היטב את גליל הבצק ובזמן האפייה החמאה והסוכר (ללא הקינמון..) שבמלית נזלו על נייר האפייה. לכן... לא תיראו בצילום מלית. המלית הציצה פה ושם ..כשהלחם נפרס עד סופו
הלחם בעל מתיקות מתונה בלבד וצבעו חום בהיר והטעם נהדר. התאפקתי לא לפרוס ולאכול יותר משלוש פרוסות(!) מחר אני במיני צום

!כן, שחכתי להוסיף קינמון למלית שלי
לחם תה
הכמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים לבצק

24/03/2014

**~~~לחם כפרי : נוסחא מוצלחת וקלת הכנה~~~

לחם כפרי


:הערות לפני שמתחילים
את הבצק המקדים מומלץ להכין מספר שעות מראש, הוא מכפיל את נפחו ולכן יש לדאוג לערבבו (במזלג) במיכל או קערה עמוקה
.את הבצק אפשר ללוש במעבד מזון או במיקסר עם וו לישה או ידנית
.מידות הקמחים והנוזלים מדוייקות. סביר שלא יהיה צורך להוסיף בזמן הלישה קמח או נוזלים
בצק הלחם חייב לעבור מספר התפחות ארוכות. אלת תותרו על התפחה מלאה וארוכה ואל תדלגו אל אף אחת. ההתפחות מקנות ללחם טעם משובח, גם הקרום טעים מאוד
הלחם מכיל אחוז ניכר של קמח מלא המקנה ללחם צבע חום (לא כהה).את הקמח המלא מומלץ לנפות גם כן
תתקבלנה שתי כיכרות (בגודל בינוני) לחם כפרי על 'קומות'. הלחם נפרס בקלות ויישמר פרוס בשקית הקפאה בפריזר למספר שבועות


הלחם קל מאוד להכנה. גם מי שלא אפה לחם מימיו ויכין את המתכון במדוייק, וככתוב- יצליח בוודאות
.הלחם יתאים לדברי מאכל מלוחים, גם מתוקים
.אפשרי לאבק את הלחם לפני האפייה בקמח מלא ולא בקמח לבן
.את שתי כיכרות הלחם הכפרי ניתן לאפות יחדיו בתנור, בתבנית גדולה על נייר אפייה
האפייה אורכת כ- 50 דקות. כיביתי את התנור לאחר כ- 45 דקות והשארתי את הלחם עוד דקות ספורות
הלחם המוכן יהיה שחום היטב וריחני.הוציאו את התבנית ובדקו לאחר אפייה של 50 דקות על ידי נקישה קלה בתחתית הלחם, ישמע צליל חלול ? הלחם מוכן. הוציאו מהתנור וצננו על רשת


.פרסו את הלחם כשהוא פושר או קר,לא בעודו חם
..גשו לתנור 20 או 30 דקות לאחר תחילת האפייה, הריח הטוב לבטח יקרא לכם


לחם כפרי - נוסחא מנצחת
הכמות: 2 כיכרות
:מרכיבים לבצק המקדים

20/03/2014

*לימון בארס - ריבועי לימון חלומיים , רוצו להכין

 עדיין לא תמה עונת הלימונים. הבית שלנו מלא לימונים, אלו מהעץ של אח'שלי הגדול חלקם בגודל ענק, אלו עם הקליפה הכתמתמה (תודה יקירי) וגם אלו הקטנים יחסית מהסופר (רוצה להספיק לכבוש אותם במלח ומיץ לימון). תקופה לימונית- הרבה מתכונים חמצמצים מתוקים וצהבהבים, ימים עסוקים, מתוקים במיוחד. וזו הקדמה למתכון חלומי לחובבי לימון, שהוכן אצלנו השבוע: למון בארס- ריבועי או מלבני לימון מופלאים. מתכון קל מאוד הכנה נמס בפה בגירסא הרכה. לחתוך לקוביות קטנות, זה מתוק מאוד. ואל תגלו לאף אחד: אפשר לאכול ישר מהפריזר, לא צריך להפשיר בכלל. רשמו מתכון ממכר, רוצו להכין

:למון בארס
שכבת בצק חמאתי דקיק שאין צורך אפילו ללוש אותו ומעליו מלית לימון עשירה בלימון טרי ושמנת מתוקה, טעם המלית מזכיר קארד לימון
.קל להכין את הבצק במעבד מזון. אפשר גם ידנית

לימון בארס
:מרכיבים לבצק
מאה ושבעים (170) גרם קמח רגיל, מנופה
חמישים (50) גרם אבקת סוכר
חצי כפית מלח דק
מאה שבעים (170) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

:מרכיבים למלית
ארבע ביצים גדולות
שלוש מאות ועשרים (320) גרם סוכר לבן
זסט/גרידה מלימון בינוני/גדול
מאה ועשרים (120) מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאתיים (200) מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
-
מעט אבקת סוכר מנופה לעיטור העוגה
-
תבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ. לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק

19/03/2014

*~~~משהו טעים: עוגיות תפוז וצימוקים~~~~~

תחילת עונת התפוזים. תפוזים
יכולתי לכתוב סופרלטיבים לרוב על עוגיות התפוז הנפלאות הללו. על הצימוקים הזהובים הקטנטנים הנטמעים בהן, גרידת התפוז הארומטית, שילוב החמאה הרכה בבצק הפריך המשובח, הרי הכל אמת. יכולתי לצלם את הכנת הבצק שלב אחר שלב, ולסיים את הרשומה בצילום תקריב




אני אוהבת להכין את עוגיות התפוז דווקא במעבד מזון, ההכנה מהירה יותר. כמובן שאפשר להכינן במיקסר או ידנית


.הערה: 'התפוזים' החינניים שבצילומים הם למעשה לימונים מזן מיוחד. קבלתי אותם ישר מהעץ מאי שם
אלו עוגיות קירור, הבצק חייב לשהות במקרר או בפריזר לפני האפייה אחרת אי אפשר לפרוס ממנו פרוסות יפות כל כך. מכינים את הבצק לפחות חצי שעה לפני האפייה.מגלגלים לגליל ומאחסנים במקרר או בפריזר
!גליל הבצק יספיק להתמצק בפריזר לאחר 30-40 דקות, יש
אני מודה, השקע הכעור במרכז גליל הבצק לא היה כאן קודם, אני יצרתי אותו במו ידי. מהפריזר יש להוציא בשתי ידיים..
כשמתחשק לכם עוגיות,או כשמגיעים 'בהפתעה' אורחים.. מוציאים את הגליל (מהפריזר) מפשירים מעט ופורסים פרוסות. מהמקרר אפשר לחתוך מיד ולאפות
.זמן האפייה קצר (פחות מ 15 דקות), ריח חמאה תפוזי מתפשט גם מחוץ למטבח
.העוגיות מתקבלות אחידות, עגלגלות ונהדרות. בצילום, תבנית ראשונה של העוגיות לפני ואחרי האפייה


עוגיות תפוז וצימוקים
הכמות: 30 עוגיות גדולות
:מרכיבים
שתיים ורבע כוסות קמח לבן רגיל מנופה = 315 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
שני שליש כוס סוכר לבן = 133 גרם
ביצה גדולה
גרידה או זסט מתפוז שלם כתום ויפה במיוחד
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים- רצוי צימוקים קטנים, לחלוט ולייבש
-
תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מערבבים את הקמח ואבקת האפייה, מניחים בצד
.מכניסים את החמאה, בחתיכות גדולות יחד עם הסוכר למיכל מעבד מזון, מעבדים קצרות עד שמעורב
.מוסיפים את הביצה וגרידת או זסט התפוז. מערבבים קצרות
.מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קצרות
.מוסיפים את תערובת הקמח (עם אבקת האפייה) במספר פעמים. מעבדים קצרות לבצק אחיד
.מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 5 ס"מ, באורך 27-29 ס"מ
.עוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים או בפריזר 35-40 דקות
.ניתן להכין את הבצק במראש ולאחסן יומיים שלושה במקרר או מספר שבועות בפריזר
:עיצוב ואפייה

15/03/2014

*עוגה לשבת: עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה לימונית עם קרם (קארד)לימון

.בצק דקיק בתחתית, מלית גבינה עשירה משובצת בקרם לימוני סמיך ומרוכז, תענוג
העוגה החגיגית שלנו מכילה 25 גרם חמאה בלבד, גבינה רזה וכמות מדודה של סוכר, טעמה נהדר. אפשר להתענג על פרוסה לא דקה מהעוגה וללא נקיפות מצפון. ואל דאגה.. יישאר לכם קארד לימון בצינצנת לפינוקים נוספים או לשימוש בכפית בלבד, תהנו


12/03/2014

*עוגיות שיבולת שועל וסוכר חום: שתי קערות ועוגיות נהדרות

.מפינת המתכון המהיר: עוגיות שיבולת שועל קלות הכנה וטעימות מאוד. למשלוח מנות ולכל ימות השנה
 עוגיות שיבולת שועל וסוכר חום
הכמות: 18 עוגיות גדולות
:מרכיבים
כוס וחצי שיבולת שועל להכנה מהירה, לא שלמה
חצי כוס קמח לבן רגיל מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
חצי כפית מלח דק
 חצי כפית קינמון טחון
מאה גרם חמאה, רכה
שליש כוס סוכר חום כהה
שליש כוס סוכר לבן
ביצה גדולה
חצי כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
:בקערה אחת לערבב
.שיבולת שועל, קמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לטרוף את החמאה, סוכר חום והסוכר הלבן
. להוסיף לקערה ביצה ווניל ולטרוף
.להוסיף את תערובת המרכיבים היבשים
.לנטף 18 עוגיות גדולות לתבנית. לדאוג למרווחים בין העוגיות
.לאפות את העוגיות כ- 15 דקות או עד להזהבה טובה
.להוציא מהתנור. לצנן בתוך התבנית כ- 5 דקות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לשמור בכלי אטום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

*פרג , פרג תרדוף - מאפינס פרג ולימון בשתי קערות וחמש דקות הכנה

לחובבי הפרג והלימון- כל אחד לחוד ושניהם גם יחד, יש לנו מתכון בשבילכם: מאפינס פרג לימון נפלאים, מתכון בדוק ומוצלח מאוד כתמיד 
מאפינס פרג ולימון 

מאפינס עשירי הטעם, מופחתי קלוריות, קלים להכנה, מנוקדים בפרג שלם וניחוח לימון 
הכמות:12 מאפינס
:מרכיבים
שני שליש כוס סוכר
מיץ וקליפה מגורדת/ זסט משני לימונים קטנים
שתי כוסות קמח לבן רגיל= 280 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה

רבע כפית סודה לשתיה, מנופה

רבע כפית מלח

שלושת רבעי כוס יוגורט יווני או יוגורט לבן אחר =מיכל אחד גדול=  200 גרם
 שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל או משח וניל
חצי כוס שמן קנולה
שתי כפות פרג טרי שלם- לא פרג טחון

 

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה- 200 מעלות

 להכין תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים, לשמן מעט כל שקע או לרפד כל שקע בעטרת נייר יפה או להשתמש בעטרות סיליקון

.בקערה לערבב את הסוכר וזסט/גרידת הלימון עד שריח הלימון מורגש היטב

.להוסיף לקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה ומלח
:בקערה נפרדת לערבב
.יוגורט, ביצים, תמצית וניל, מיץ לימון ושמן
לצקת את קערת הנוזלים לתוך הקערה עם החומרים היבשים. לערבב קלות רק שכל המרכיבים מתאחדים. חשוב להימנע מערבוב יתר
.לבחוש פנימה את הפרג השלם
.לחלק את התערובת שווה בין 12 שקעי המאפינס
.לאפות 18-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש
.לצנן את המאפינס מעט בתבנית ולהעביר לרשת לצינון מוחלט
.אפשר לזגג בזיגוג לימוני
[אנו בעד מתן קרדיט: מתכון זה ,ע"פ דורי גרינספן הנהדרת שגם מזגגת את המאפינס בזיגוג לימון]


08/03/2014

*~~~פודינג סולת לימוני~~~~

שכבתי לרגע על הכורסא של רופא השיניים ('כורסא' יפה, בחום עמוק-דמוי עור) ושאלתי בחשש (שאלה טמבלית) את רופא השיניים
:הנחמד שאינני מכירה
.."?ד"ר..  אתה חושב שאפשר יהיה להציל את השן"
.רוצה שהוא יהנהן שכן, שירמוז שננסה. יודעת מראש את התשובה
לפני כשלושה ימים , בשעת ערב, הכנתי סיר מלא פופקורן. מלאתי קערות פלסטיק בפופקורן החם, זריתי מעל מלח גס .. לפתע הרגשתי משהו מוזר בפה. גרגר פופקורן קשה לגמרי פגע לי בשן. אני ממששת ,השן מתנדנדת!. וודאי, הרגשה של פאניקה קלה... ואני תוהה: האם אני הולכת לאבד שן
מאידך, ברור, שאיבוד שן אפשר לתקן ,זה דבר פעוט... ולא מהדברים שאפשר לאבד לגמרי אולי לתמיד
אז בדקתי. יהיה פתרון קרוב. שום סוף העולם. ובינתיים, ליומיים הבאים, אני יכולה לאכול דברים רכים מחיתיים..כמו פודינג הסולת והלימון הזה
.כייף לי, אכלתי שניים
בצילום: הפודינג לפני האפייה באמבט המים
היום יש לנו פודינג סולת לימון אפוי. הפודינג טעים כשהוא חם ממש לצד תוספת קרה/מתוקה כגלידה למשל.אכלתי פודינג שלישי קר מהמקרר- טעם הלימון מודגש אף יותר מזה החם, טעים לי! ובעצם זו מנת קינוח קלה להכנה ודלה יחסית בקלוריות
הפודינג כמרבית הרפרפות מורכב מחלב, סולת המעבה אותו וטעם לימוני בזכות מיץ וגרידת לימון טריים. את הפודינג ניתן לאפות בכלי אחד גדול או כמנות אישיות. אפיתי בשמונה רמקינים (תוצרת דורלקס) בתכולה של 100 מ"ל כל אחד. לאפייה בכלי גדול השתמשו בכלי עמוק (של סופלה או דומה) בתכולה של כ 800 מ"ל או גדול קצת יותר
את הכלים האישיים או הכלי הגדול מניחים באמבט(תבנית) עם מים מי ברז וכך אופים כשלושת רבעי השעה. מתקבל פודינג רך ומפנק
.במידה ולקראת תום האפייה, הפודינג מזהיב מדי, כסו את התבנית בנייר כסף

פודינג סולת ולימון
הכמות: 4-8 מנות
:מרכיבים
חצי כוס סולת= 80 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
גרידה או זסט מלימון או מחצי לימון
ארבע כפות מיץ לימון סחוט טרי
שלושים גרם חמאה, מומסת
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
שלוש מאות וחמישים מ"ל חלב
-
:כלים
שמונה רמקינים בתכולה 100 מ"ל כל אחד או תבנית עמוקה לסופלה בתכולה של כ 800 מ"ל
תבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ מלאה עד מחציתה במי ברז
-
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערה בינונית מערבבים את הסולת, הסוכר וגרידת הלימון
.להוסיף לקערה את מיץ הלימון, החמאה המומסת והחלמונים
.לצקת בהדרגה את החלב ולערבב קלות בעזרת כף
.להקציף את החלבונים לקצף רך
.לקפל את הקצף לקערה עם יתר החומרים
.תתקבל תערובת נוזלית לגמרי, זה בסדר. בתום האפייה היא תתמצק מעט
.לשמן קלות את הרמקינים או את כלי האפייה הגדול
.למלא את הרמקינים עד 3/4 מתכולתם או את כלי האפייה הגדול
.לסדר את הכלים האישיים/הכלי האחד בתוך התבנית עם המים
.לאפות בתנור החם 45-55 דקות
.להגיש חם
:הצעת הגשה
.בתוספת גלידה או קצפת או דובדבן אמרנה או קארד לימון או עם ריבת לימון

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
assets Creative Commons License