27/04/2014

**בקערה אחת: קרקרים (משולשים) משיבולת שועל וקמח מלא

לא החלטתי עדיין האם כייף יותר לשחק עם משולשי הקרקרים הללו או פשוט לאכול אותם, אז הלכתי על שניהם. מתכון חדש לקרקרים המוכנים בזריזות בקערה אחת, רצוי בזו של מעבד המזון. במידה ואתם מעדיפים צורות גיאומטריות נוספות, גוונו בחיתוך לריבועים, מלבנים או עיגולים או פשוט העבירו גלגלת במרווחים לא קטנים על הבצק המרודד


.העוגיות מכילות מספר סוגי קמחים, ללא ביצים והן מעט כהות וקלות להכנה
אפשר לגוון את ציפוי העוגיות ולזרות במקום סוכר זהוב - סוכר לבן או סוכר חום כהה או מספר גרגירי שומשום



חשוב: ללוש מעט את בצק הקרקרים לאחר איחוד כל המרכיבים לכדור בצק, על מנת שהבצק לא יתפורר או יתפרק בזמן הרידוד
.האפייה מהירה -  כ- 13 דקות, גם אם השחימו מדי, פה ושם קרקרים או קצוות, הם טעימים מאוד
הכמות תניב כ- 20 קרקרים משולשים (בעזרת חותכן מתכתי 'משולש', אורך כל צלע כ- 7 ס"מ) או כמות גדולה מעט יותר של עוגיות קטנות יותר. קל להכפיל כמויות


מתכון לקרקרים
הכמות: כ- 20 עוגיות בצורת משולשים
:מרכיבים
שמונים גרם קמח מלא, מנופה
שמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
עשרים וחמישה גרם שיבולת שועל ,מהירת הכנה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
ארבעים גרם סוכר זהוב
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ארבעים גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט חלב קר - כ- 3 כפות
-
:להברשה
מעט חלב + מעט סוכר זהוב- דמררה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.מעבירים את הקמח המלא והקמח הרגיל לקערת מעבד המזון או לקערה רגילה
.להוסיף את שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסוכר. לערבב קצרות
.להוסיף את קוביות החמאה ולעבד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף את האגוזים ומעט חלב, לעבד קצרות לקבלת כדור בצק
[.את החלב מומלץ להוסיף בהדרגה, יתכן וידרשו רק 2 כפות]
.להעביר את כדור הבצק למשטח רגיל או סיליקון, ללוש מעט
.לשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח קלות דק אך לא דק מדי - 3 או 5 מ"מ
.לקרוץ משולשים או צורות אחרות.  להניח במרחקים קטנים בתבנית האפייה
.במידה וחותכים לצורות, לאסוף ולאחד שוב את השאריות ולרדד אותן מחדש
.להבריש את הקרקרים במעט חלב. לזרות מעט סוכר (זהוב) מעל כל קרקר
.לאפות בתנור החם עד שזהוב היטב כ 13 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לאחסן בצינצת אטומה

 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

26/04/2014

* פאי קרמל וקצפת

?..פאי קרם קרמל מעוטר בקצפת, כבר אכלתם
.פאי אלגנטי עשוי קרמל אמיתי שכל אחד יכול להכין בבית



בצילומים למעלה: מלית הקרמל המוכנה
.לא כדאי להיבהל מהוראות ההכנה המעט ארוכות
:הכנת פאי הקרמל בשלושה שלבים
הכנת קלתית בצק- בצק דקיק שאינו מכיל כלל סוכר. הבצק הפריך, גם לאחר המילוי בקרם הקרמל, מוכן בדקות אחדות, ידנית או במעבד מזון וגם נאפה בזריזות . המשך הכנת פאי הקרמל אינו דורש אפייה
הכנת הקרמל- בשלב זה נהפוך את הסוכר הלבן לקרמל נוזלי וזהוב. חשוב להיצמד להוראות ההכנה המפורטות. זהירות, זה חם. כאן נחוצה סבלנות רבה ודיוק. בשלתם את הסוכר יותר מדי? הוא ישחיר ולא תקבלו קרמל. את הסוכר הלבן ההופך באיטיות לקרמל אין לבחוש או לגעת בסיר
בישול קרם הקרמל - זהו החלק הקל והכייפי שבמתכון שלי. מבשלים קרם קרמל מחלב, חומרי עיבוי וכמובן הקרמל הנוזלי שהכנו קודם. הקרם סמיך, בצבע קרמלי (כמובן) וטעים מאוד. במידה ולא מתחשק לכם פאי קרמל, על בצק -ערבבו את קרם הקרמל הצונן בקצפת מוצקה שהוכנה משמנת מתוקה וטיפונת סוכר, והרי לכם מוס קרמלי. ניתן ליצור מהמוס או שכבות של מוס וקרם קרמל קינוח כוסות מרהיב

למעלה: את קצוות הבצק האפויות, הלא ישרות (מסומנות באיקסים) ישרו בזהירות בעזרת האצבעות, פשוט לשבור חתיכה קטנטנה

.פאי הקרמל הוא במתיקות עדינה, קרם הקרמל משתלב נהדר עם הבצק הפריך שאינו ממותק
...במידה והייתי אוכלת את הפאי לבדי.. הייתי זורה על קרם הקרמל מעט מלח אטלנטי
 
פאי קרם קרמל וקצפת
פאי בקוטר 22 ס"מ
לפאי מעט גבוה יותר (הפאי נמוך) אפו בתבנית בקוטר 20 ס"מ
:מרכיבים
:לבצק
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם, מנופה
קורט מלח דק
חמישים (50) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מים קרים מאוד-  מי קרח (מים מקרור)  כ- 3 כפות מדידה
:לקרם הקרמל
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם-להכנת הקרמל
שליש כוס מים חמים מאוד, כמעט רותחים
- - -
חצי ליטר (500 מ"ל) חלב
חמישים גרם חמאה, אין צורך חמאה רכה
שש כפות קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
שתי ביצים גדולות טרופות בקערית

:לקישוט הפאי
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% שומן = 250 מ"ל (כוס) מוקצפת לקצפת יציבה עם מעט אבקת סוכר או סוכר
:כלים ואביזרים

24/04/2014

*הג'וב הטעים בעולם

.לוק סטפנסון הבריטי , בחר ותכנן לעצמו את הג'וב הטוב והטעים ביותר בעולם, הוא גם תיעד אותו על הדרך
זה קרה בקיץ שעבר, ב- 25  ימים , 3,500 מילים (כ 5600 קילומטרים)  הוא סבב את החוף הבריטי ודגם בו 99 גלידריות. לאחר שליקק 24 אלף קלוריות , טיולי הגלידה הופכים לספר צילום
.האתר[קישור] של לוק סטפנסון
.עמוד הפייסבוק [קישור] של הקמפיין
.פרטים על הפרוייקט [קישור]  ומקור הצילומים

קרדיט לצילום
האתגר של לוק היה להגיע לגלידרייה שעל הדרך, לבקש מנת גלידה הנקראת 99 פלייק [קישור] ולהספיק לצלם אותה לפני שהיא נמסה

**פנקייק מרוקני עם סולת, באגריר

תחקיר קצר העלה שלפנקייק המרוקני הזה, יש מספר שמות, מגוון מתכונים, הרבה חורים קטנטנים ולא, אני במקרה לא מכירה את המעדן הזה מבית הורי, זו הפעם הראשונה שלי השבוע להכינו
תערובת הפנקייק מוכנה- לאחר תפיחה של 40 דקות
הפנקייק הזה מכונה אלברריר (כך בספרה של רבקה לוי מלול- הבישול המרוקני-למתכון שלה-גללו לתחתית הרשומה), או באגריר וגם בשמות נוספים . מתכוני הפנקייק האלו מתחלקים לשניים בהרכבם: תערובת המוכנה עם שמרים או תערובת הכוללת אבקת אפייה כחומר התפחה
הפנקייק בזמן הטיגון- חלקו העליון עדיין לבנבן ועדיין לא מוכן לגמרי
.שתי תערובות הפנקייק, אלו המכילים שמרים או אבקת אפייה מצריכים זמן תפיחה מסויים, אך קצר
כל גירסא של פנקייק מרוקני תכלול תערובת, בדרך כלל ביחס שווה, של קמח לבן רגיל וסולת. תמיד ימצאו שם ביצים, לא הרבה, ובמקום מוצרי חלב שהם תוספת הכרחית בתערובות מרבית הפנקייקים, כאן ימצאו מים חמים

23/04/2014

*פסטה עם תוספת מיוחדת - מליסה קלארק+קנישס תפודים אפויים


Melissa Clark makes pasta with toasted garlicky bread crumbs, anchovies and fresh parsley
המתכון

קנישס תפוחי אדמה אפויים
הכמות: 40 קנישס קטנים
:מרכיבים

21/04/2014

*האם דייזי לואו היא הנייג'לה החדשה

היו שהכתירו אותה כנערת הרוק הלוהטת בבריטניה, דייזי לואו הדוגמנית (ילידת לונדון) היפיפיה עומדת לפרסם בחודש יולי הקרוב את ספר האפייה הראשון שלה בשם מתוק וקל
Sweetness & Light 
הספר עוסק במיני מתיקה בריאים המכילים מרכיבים טבעיים. חלקם של המתכונים הם ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ויש גם מתכונים טבעונים לצד מתכוני 'רו פוד' שאינם עוברים כלל תהליך בישול 
בספר,  7 פרקים, גם עוגות, פודינגים וגלידות. דייזי דיגמנה לגדולי המעצבים וחיבתה למטבח החלה כבר בגיל צעיר. הספר מבטיח שימוש בחומרי גלם נפוצים לצד רכישות מרכיבים יחודיים בחנויות טבע
.לדברי דייזי , המעבר לתזונה בריאה תרם להרגשתה הטובה, החיונית, לשינה ערבה וחסינות ממחלות
" I wanted to share these recipes so you can do the same, and love yourself from the inside out."
Photo By Guy Aroch
: מקור הצילום בווג הבריטי
 http://www.vogue.co.uk/news/2014/03/28/daisy-lowe-launches-cookery-book---sweetness-and-light
צילומים נוספים מהספר

19/04/2014

*רוטב משורש חזרת + כרובית בטחינה

 האם נותר לכם שורש חזרת מפסח?.. במידה ולא, או שלא רכשתם (מה נעשה עם השורש הזה?) רוצו לקנות שורש אחד לפחות (לשמור בקירור) לפני שייגמר (ותרו על השורשים עם הכתמים הירקרקים). הרוטב הזה על בסיס שורש החזרת הטרי -פיקנטי, חרפרף, רענן ונהדר (תודה לאלטון בראון על הרעיון משנת 2004). מערבבים חמישה מרכיבים בקערה והרוטב כבר מוכן. מומלץ להכין את הרוטב שעות אחדות לפני ההגשה. וכן, גירוד שורש חזרת במגרדת מזיל דמעות, אבל מעט. הרוטב ישתדך היטב עם סלטי ירקות, ירקות חיים וגם חמים/קרים מבושלים, דגים וגם ככה עם כפית. לשמור במקרר 2-3 שבועות

 
רוטב חזרת קרמי עם שמנת
?איך מכינים
בקערה מערבבים חתיכת שורש חזרת קלוף ומגורד דק (רבע כוס מגורד=25 גרם) + מיכל שמנת חמוצה 15% + כף חרדל דיז'ון (רצוי גרגירי ולא חלק) + חצי כפית מלח אטלנטי /מלח רגיל + שפע (רבע כפית) פלפל שחור גרוס טרי
.שומרים בצינצנת או קערית מכוסה עד 2-3 שבועות בקירור

מנת הכרובית בטחינה מערב פסח
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן רגיל (למשל שמן קנולה)- לא שמן זית

שוטפים ראש גדול של כרובית יפה. מפרקים לפרחים קטנים בגודל נגיסה. מניחים בשכה אחת בתבנית. בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי ושמן קנולה נוסף
אופים כ- 30 דקות או עד שפרחי הכרובים זהובים היטב . באמצע האפייה הופכים את כל הכרובית שבתבנית
מעבירים את הכרובית האפויה לצלחת הגשה
מכינים טחינה טרייה (עם מים רותחים/חמים) מתבלים בנדיבות בשום ומיץ לימון סחוט טרי.
יוצקים את הטחינה על הכרובית.
מזלפים מעל מעט רכז רימונים (לא להחליף ברוטב רימונים).
מקשטים בהרבה עלי פטרוזילה קצוצה.
מגישים מיד

:טעמנו ואהבנו - מוצר חדש
.טחינה 'חצי חצי' עם 55% שומשום מלא תוצרת אחוה
.'הקומוניקט הבטיח 'טחינה חדשה עשירה בסידן, ברזל וויטמינים.. טחינה גולמית משובחת
מומחה הטחינה שלנו , ערבב את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון סחוט טרי ומעט מלח (המוצר אינו מכיל תוספת מלח),  התקבלה טחינה חלקה, בהירה ומעודנת בטעמה, נאכלה עם סלט ירקות
.מחיר מומלץ לצרכן:13-15 ש"ח לאריזה של 500 גרם
--
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

*עוגת סאביוזה איטלקית - (לא רק) לפסח

נשאר לכם עודף של קמח תפוחי אדמה ?- הנה רעיון מתוק ,איטלקי וטעים במיוחד העושה שימוש ב- 200 גרם מהקמח. עוגה (מסוג עוגות 'חול') צהבהבה, מתובלת בלימון ווניל. זרויה בשפע אבקת סוכר, התותים ועלי הנענע הם תוספת שאינה הכרח, אך מייפים את פני העוגה. אפשרי לגוון את העוגה עם כל פרי אחר או פשוט לוותר


עוגת סאביוזה איטלקית
הכמות: עוגה אחת, לא גבוהה בגודל 22 ס"מ
:מרכיבים
כוס ושליש (200 גרם) קמח תפוחי אדמה, מנופה
כפית וחצי אבקת אפיה, מנופה
 מאתיים גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן (150 גרם) + כף נוספת של סוכר להקצפת החלבונים
שלוש ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כפית תמצית וניל או כפית סוכר וניל
גרידה/זסט מלימון
 
אבקת סוכר מנופה לקישוט
-
תותים ועלי נענע לקישוט- לא חובה
--
. תבנית ריבועית או עגולה בגודל 22 ס"מ, מרופדת בתחתית בנייר אפייה. לשמן את הדפנות
:אופן ההכנה

18/04/2014

*ככה מכינים: סוכר וניל וחזרת

.מפינת המתכונים הקצרים יש לנו שני מתכונים חדשים : סוכר וניל וחזרת קצת חריפה
? איך מכינים סוכר וניל 
סוכר וניל המוכן בבית מכיל 2 מרכיבים טבעיים בלבד: סוכר ווניל אמיתי.מומלץ להכין ולהשתמש במקום סוכר וניל קנוי
לכל 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) משתמשים ב- 7 גרם מקלות וניל. כמות מקלות הוניל היא שניים עד 2.5 מקלות
חוצים את מקלות הוניל לאורכם וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערית עם הסוכר. משפשפים את הסוכר ומקלות הוניל זה בזה עד שכל הסוכר מנוקד בוניל וריחו מבושם
.מעבירים הכל לצינצנת ומשתמשים במקום תמצית וניל או בכל מאכל שדרושה בו תוספת וניל
.סוכר הוניל אינו דורש אחסון בקירור ויישמר במטבח חודשים ספורים
.אפשר ומומלץ להכפיל/לשלש כמויות,גם לארוז בצינצנת נאה להגשה כמתנה מהמטבח


?איך מכינים חזרת 
קולפים סלק גדול (או 2 קטנים) במשקל כולל של 500 גרם. חותכים את הסלק לשמיניות. מבשלים במים עד לכיסוי בסיר מכוסה עד לריכוך (לא רך מדי) כ 15 דקות. בזמן הבישול מתבלים את המים במעט מלח וקורט סוכר
.מסננים את הסלק ומצננים מעט על השיש
.מגרדים את הסלק במגרדת דקה עדינה לתוך קערה
.מגרדים דק ומוסיפים לקערה חתיכת שורש חזרת קלוף במשקל 20-30 גרם או יותר
.מתבלים במלח דק לטעם. מוסיפים 1-3 כפיות חומץ בן יין אדום (או חומץ בן יין לבן) או מיץ לימון לטעם
.מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר
.במידה והחזרת (חריין) אינה חריפה מספיק אפשר להוסיף עוד מעט שורש חזרת לטעם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License