08/05/2014

**קרקרים מקמח תירס: 4 מרכיבים וקערה אחת+ עוגיות פרח איטלקיות

את הקרקרים הללו קל להכין וקשה להפסיק לאכול. בתום האפייה נקבל 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם
הקרקרים דקיקים ופריכים וישתדכו היטב לכל מטבל פיקנטי. מערבבים 4 מרכיבים (וגם מים חמים) בקערת מעבד המזון. משטחים את הבצק הרך המחולק ל- 8 חלקים דק, דק. מסמנים משולשים ומשלחים לתנור אפייה לוהט למשך 5 דקות אפייה בלבד


.הקרקרים נאפים באותה תבנית שטוחה וגדולה על אותו נייר אפייה (המשחים מעט בגלל חום התנור) ב- 8 סבבים
אפשר לשבור את הקרקרים האפויים לכל גודל רצוי ולאחסן אותם בשקית רכיסה גדולה או בצינצנת גדולה ואטומה

השבוע גיליתי כנראה מעט באיחור רוטב חרפרף וחמצמץ מעט (נהדר!) מסדרת הרטבים של טבסקו. הרוטב הנמכר בבקבוק גדול מבקבוק הטבסקו הרגיל (תכולה של 150 מ"ל) נקרא - טבסקו- רוטב פלפל חריף בסגנון בפאלו (מכיל פלפל אדום קייאן,חומץ, מים, מלח ושום). מחירו של הרוטב במרכול הקרוב 25 ש"ח. טעים לטבול חתיכות קרקר ברוטב הזה. נסו


קרקרים דקיקים גם מקמח תירס
הכמות: 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם סה"כ
המרכיבים נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
שתי כוסות קמח רגיל, מנופה
חצי כוס קמח תירס צהוב - לא קמח תירס אינסטנט, מומלץ להשתמש בקמח תירס מיובא מאיטליה
חצי כפית מלח דק
חמישים גרם חמאה , רכה
שלושת רבעי כוס מים חמים מאוד- לא מים רותחים
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות
.בקערת מעבד מזון או בקערה לערבוב ידני, לערבב קצרות את הקמח הרגיל, קמח התירס והמלח
להוסיף לקערה את החמאה הרכה, בחתיכות. לעבד קצרות עד שהחמאה נבלעת בקמחים והתערובת פירורית ואחידה
.בזמן שמעבד המזון עובד, לצקת לתוכו באיטיות את המים החמים
.לעבד קצרות לקבלת כדור בצק הנפרד מדפנות הקערה
.לחלק את כדור הבצק ל- 8 חלקים שווים
לשטח את חלק הבצק הראשון לדיסקית עבה ועגולה. לרדד לעיגול (לא חייב להיות עגול לגמרי) דק עד כמה שאפשר, בקוטר כ 27-28 ס"מ
.מומלץ שעובי הבצק המרודד יהיה אחיד, בכדי שהאפייה תהיה אחידה
.להעביר את הבצק המרודד לנייר אפייה
במידה וברשותכם מערוך קטן, רדדו עוד מעט את הבצק בתוך התבנית, במידה ויש לכם רק מערוך ארוך רגיל, רדדו את הבצק המונח על נייר האפייה מחוץ לתבנית
.חתכו את עיגול הבצק ל- 8 חלקים, כשהוא מונח על נייר האפייה בתבנית
הכניסו את התבנית למרכז התנור החם . אפו 5 דקות או (דקה נוספת) עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים היטב
.העבירו את הקרקרים לרשת ,לצינון
.הכינו בדרך זו את יתרת 7 חלקי הבצק. מומלץ לצנן את התבנית (לפושר) בין כל סבב אפייה
.לשמור את הקרקרים בשקית רכיסה או צינצנת גדולה

03/05/2014

* קערות לחם אכילות ועוגיות שקדים נוסח ונציה

KI•RA
.מעצבת יווניה יצרה מיכלי מזון אכילים עשויים בצק לחם, המתאימים לא רק לפיקניק
קוסטנטיה מנטו ילידת סלוניקי, היא ארכיטקטית, מעצבת ויותר מכל, אמנית. היא עובדת על מגוון דיסציפלינות ומגלה לעולם משמעויות חדשות של 'מלאכה ידנית'. משנת 2008, היא עובדת כמעצבת ויועצת פרילנס במגוון תחומי עיצוב. 'קירה' זהו שמה של קולקציה אכילה חדשה שיצרה, הכוללת מגוון מיכלים המתאימים מאוד לפיקניק ואכילה מחוץ לבית
בנוסף להיבט האקולוגי, קערות הלחם הופכות להיות חלק מהמנה ונאכלות בתום הארוחה. חסכנו כלים ?.. והוספנו גם טעם טוב ויופי רב
מיכלי הלחם ניתנים ל'שבירה' ושימוש כצלחות מיניאטוריות. הרעיון הוצג בשבוע העיצוב במילאנו 2014 כחלק מתערוכה  [קישור] שנקראה
קירה היא ערכה פשוטה הכוללת מתכון ללחם שבתום האפייה הוא 'חזק' מספיק לשימוש כקופסא של מזון.  בנוסף, בערכה, כלי קרמי, אביזר אפיה וגם מפה המתאימה לפיקניק
 בראיון [קישור] לפאסט קומפני, ציינה קירה בנוגע למוצרי פיקניק 'סטנדרטיים' ואיכות הסביבה
“No matter the material, there is always waste,” .... “And frankly, the containers are also usually very ugly.”
:קישורים
.הבלוג של [קישור] קוסטנטיה מנטו
קרדיט


.טרי מהמטבח, עוגיות שקדים נוסח ונציה. קערה אחת וכלום עבודה (והעיקר , הפיינשמקר אהב) הכמות 20 עוגיות פריכות וקטנות
? איך מכינים
מפזרים 80 גרם שקדים מולבנים שלמים על תבנית אפייה. אופים דקות אחדות (כ- 5-8 דקות) בתנור בחום בינוני. (אני מערבבת מדי פעם ביד..) עד שהשקדים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור. כשהשקדים פושרים, קוצצים גס בעזרת סכין חדה
:בקערה בינונית מערבבים
כוס ורבע קמח רגיל= 175 גרם
שליש כוס סוכר לבן= 67 גרם
קורט מלח דק

בוחשים פנימה בעזרת כף עץ/ כף רגילה
 שבעים (70) גרם חמאה מומסת פושרת
את השקדים הקצוצים
ביצה אחת גדולה
ומעט תמצית וניל איכותית, אפשר גם תמצית שקדים

התערובת תהיה לחה ומעט פירורית. לאחד בידיים לכדור. לעטוף ולשמור במקרר למשך שעתיים או למשך לילה , או בפריזר ל17-20 דקות
אפייה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית גדולה שטוחה (התבנית של תנור סטנדרטי) בנייר אפייה
ליצור מהבצק 18-20 כדורים. להניח במרחקים קטנים יחסית בתבנית. לשטח כל כדור בעזרת האצבע לדיסקית
לאפות 17-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת יפה
 sbrisolone: באיטלקית 

02/05/2014

*קרם לימון וקצפת - קינוח בכוס, קטנה

קרם לימון וקצפת
הכמות : 10-11 יחידות קטנות
:מרכיבים
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתיים וחצי כפות קורנפלור, מנופה
זסט או גרידה מלימון
קורט מלח רגיל או מלח גס
כוס ושלושת רבעי חלב= 420 מ"ל
חצי כוס פחות כף, מיץ לימון סחוט טרי

:לציפוי
מיכל שמנת מתוקה 38% שומן = 250 מ"ל
כף סוכר להמתקה
-
כוסיות קטנות

:אופן ההכנה

30/04/2014

*חידושים והמצאות בספל הקפה: כוס עם צג מיוחד

הכירו את מוקי
פיתוח חדשני מפינלנד - מוקי, ספל שתייה עם צג מובנה המציג טקסט או תמונה בעת מזיגת הקפה לספל 
פותח על ידי מותג הקפה הפיני פאוליג ומאפשר ללקוח לשנות את עיצוב ספל הקפה בעזרת אפליקציה ייעודית
.במקום טקסט קבוע, אפשר ל'העלות' לצג הכוס תמונה או טקסט אישיים
.הצג שעל הספל מתחבר למתמר טרמי-חשמלי העושה שימוש בחום המשקה בכדי ליצור חשמל
.כשממלאים את הספל בקפה חם הצג מופעל מיד ומוצגת תמונה
מכיוון שהמסך מצריך כמות מזערית של חשמל, הכוס תציג את תמונה גם כשאין בתוכה כבר קפה כלל
:כך זה פועל



.המוצר נמצא כעת בשלב הבטא, עם כ 2,500 משתמשים ואמור לצאת להפצה בפינלנד בשנת 2015
האתר עם פרטים
דף הפייסבוק

.וכיצד מגיבים ילדים (לא מישראל)  הטועמים לראשונה קפה? הנה

29/04/2014

ידיעה: פיצאיולו ישראל 2014 - Pizzaiuolo Israel

מי יהיה הפיצאיולו (אופה הפיצה) הטוב ביותר בישראל? ב-13.5 נדע את התשובה


!לראשונה בישראל
אליפות הפיצאיולו (אופה הפיצה) של ישראל 2014, יוצאת לדרך.

זה קורה ב-13.5 בבית שגריר איטליה, ברמת גן. 
אחד מבכירי אופי הפיצה של ישראל, יוכרז כפיצאיולו של ישראל, ויטוס לייצג את המדינה,
באליפות העולם בהכנת פיצות, בנאפולי, באיטליה.



מהי אליפות הפיצאיולו? 
מזה 12 שנה, מקיים איגוד הפיצאיולי הנפוליטאני, בשיתוף טחנת הקמח קאפוטו, מייצרת הקמח הטוב בעולם, את אליפות העולם בהכנת פיצה, בה נבחר, הפיצאיולו (אופה הפיצה) הטוב ביותר. 

זה התחיל כאליפות מקומית בעיר נאפולי, אך תוך זמן קצר, התפשט אל מחוץ לאיטליה. יותר ויותר מדינות החלו מאמצות את התחרות המסורתית ובוחרות את הפיצאיולו המצטיין שלהן. 
והשנה גם בישראל.
הפיצאיולו הישראלי הטוב ביותר, שיזכה בגביע קאפוטו, יטוס לנאפולי לייצג את המדינה באליפות העולם, שתיערך בספטמבר.

התחרות השנה מיועדת לאופי פיצה מקצועיים בלבד.
ההרשמה עדיין פתוחה !
לתקנון התחרות  [קישור] להרשמה ולפרטים נוספים
 
 


27/04/2014

**בקערה אחת: קרקרים (משולשים) משיבולת שועל וקמח מלא

לא החלטתי עדיין האם כייף יותר לשחק עם משולשי הקרקרים הללו או פשוט לאכול אותם, אז הלכתי על שניהם. מתכון חדש לקרקרים המוכנים בזריזות בקערה אחת, רצוי בזו של מעבד המזון. במידה ואתם מעדיפים צורות גיאומטריות נוספות, גוונו בחיתוך לריבועים, מלבנים או עיגולים או פשוט העבירו גלגלת במרווחים לא קטנים על הבצק המרודד


.העוגיות מכילות מספר סוגי קמחים, ללא ביצים והן מעט כהות וקלות להכנה
אפשר לגוון את ציפוי העוגיות ולזרות במקום סוכר זהוב - סוכר לבן או סוכר חום כהה או מספר גרגירי שומשום



חשוב: ללוש מעט את בצק הקרקרים לאחר איחוד כל המרכיבים לכדור בצק, על מנת שהבצק לא יתפורר או יתפרק בזמן הרידוד
.האפייה מהירה -  כ- 13 דקות, גם אם השחימו מדי, פה ושם קרקרים או קצוות, הם טעימים מאוד
הכמות תניב כ- 20 קרקרים משולשים (בעזרת חותכן מתכתי 'משולש', אורך כל צלע כ- 7 ס"מ) או כמות גדולה מעט יותר של עוגיות קטנות יותר. קל להכפיל כמויות


מתכון לקרקרים
הכמות: כ- 20 עוגיות בצורת משולשים
:מרכיבים
שמונים גרם קמח מלא, מנופה
שמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
עשרים וחמישה גרם שיבולת שועל ,מהירת הכנה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
ארבעים גרם סוכר זהוב
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ארבעים גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט חלב קר - כ- 3 כפות
-
:להברשה
מעט חלב + מעט סוכר זהוב- דמררה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.מעבירים את הקמח המלא והקמח הרגיל לקערת מעבד המזון או לקערה רגילה
.להוסיף את שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסוכר. לערבב קצרות
.להוסיף את קוביות החמאה ולעבד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף את האגוזים ומעט חלב, לעבד קצרות לקבלת כדור בצק
[.את החלב מומלץ להוסיף בהדרגה, יתכן וידרשו רק 2 כפות]
.להעביר את כדור הבצק למשטח רגיל או סיליקון, ללוש מעט
.לשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח קלות דק אך לא דק מדי - 3 או 5 מ"מ
.לקרוץ משולשים או צורות אחרות.  להניח במרחקים קטנים בתבנית האפייה
.במידה וחותכים לצורות, לאסוף ולאחד שוב את השאריות ולרדד אותן מחדש
.להבריש את הקרקרים במעט חלב. לזרות מעט סוכר (זהוב) מעל כל קרקר
.לאפות בתנור החם עד שזהוב היטב כ 13 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לאחסן בצינצת אטומה

 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

26/04/2014

* פאי קרמל וקצפת

?..פאי קרם קרמל מעוטר בקצפת, כבר אכלתם
.פאי אלגנטי עשוי קרמל אמיתי שכל אחד יכול להכין בבית



בצילומים למעלה: מלית הקרמל המוכנה
.לא כדאי להיבהל מהוראות ההכנה המעט ארוכות
:הכנת פאי הקרמל בשלושה שלבים
הכנת קלתית בצק- בצק דקיק שאינו מכיל כלל סוכר. הבצק הפריך, גם לאחר המילוי בקרם הקרמל, מוכן בדקות אחדות, ידנית או במעבד מזון וגם נאפה בזריזות . המשך הכנת פאי הקרמל אינו דורש אפייה
הכנת הקרמל- בשלב זה נהפוך את הסוכר הלבן לקרמל נוזלי וזהוב. חשוב להיצמד להוראות ההכנה המפורטות. זהירות, זה חם. כאן נחוצה סבלנות רבה ודיוק. בשלתם את הסוכר יותר מדי? הוא ישחיר ולא תקבלו קרמל. את הסוכר הלבן ההופך באיטיות לקרמל אין לבחוש או לגעת בסיר
בישול קרם הקרמל - זהו החלק הקל והכייפי שבמתכון שלי. מבשלים קרם קרמל מחלב, חומרי עיבוי וכמובן הקרמל הנוזלי שהכנו קודם. הקרם סמיך, בצבע קרמלי (כמובן) וטעים מאוד. במידה ולא מתחשק לכם פאי קרמל, על בצק -ערבבו את קרם הקרמל הצונן בקצפת מוצקה שהוכנה משמנת מתוקה וטיפונת סוכר, והרי לכם מוס קרמלי. ניתן ליצור מהמוס או שכבות של מוס וקרם קרמל קינוח כוסות מרהיב

למעלה: את קצוות הבצק האפויות, הלא ישרות (מסומנות באיקסים) ישרו בזהירות בעזרת האצבעות, פשוט לשבור חתיכה קטנטנה

.פאי הקרמל הוא במתיקות עדינה, קרם הקרמל משתלב נהדר עם הבצק הפריך שאינו ממותק
...במידה והייתי אוכלת את הפאי לבדי.. הייתי זורה על קרם הקרמל מעט מלח אטלנטי
 
פאי קרם קרמל וקצפת
פאי בקוטר 22 ס"מ
לפאי מעט גבוה יותר (הפאי נמוך) אפו בתבנית בקוטר 20 ס"מ
:מרכיבים
:לבצק
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם, מנופה
קורט מלח דק
חמישים (50) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מים קרים מאוד-  מי קרח (מים מקרור)  כ- 3 כפות מדידה
:לקרם הקרמל
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם-להכנת הקרמל
שליש כוס מים חמים מאוד, כמעט רותחים
- - -
חצי ליטר (500 מ"ל) חלב
חמישים גרם חמאה, אין צורך חמאה רכה
שש כפות קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
שתי ביצים גדולות טרופות בקערית

:לקישוט הפאי
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% שומן = 250 מ"ל (כוס) מוקצפת לקצפת יציבה עם מעט אבקת סוכר או סוכר
:כלים ואביזרים

24/04/2014

*הג'וב הטעים בעולם

.לוק סטפנסון הבריטי , בחר ותכנן לעצמו את הג'וב הטוב והטעים ביותר בעולם, הוא גם תיעד אותו על הדרך
זה קרה בקיץ שעבר, ב- 25  ימים , 3,500 מילים (כ 5600 קילומטרים)  הוא סבב את החוף הבריטי ודגם בו 99 גלידריות. לאחר שליקק 24 אלף קלוריות , טיולי הגלידה הופכים לספר צילום
.האתר[קישור] של לוק סטפנסון
.עמוד הפייסבוק [קישור] של הקמפיין
.פרטים על הפרוייקט [קישור]  ומקור הצילומים

קרדיט לצילום
האתגר של לוק היה להגיע לגלידרייה שעל הדרך, לבקש מנת גלידה הנקראת 99 פלייק [קישור] ולהספיק לצלם אותה לפני שהיא נמסה

**פנקייק מרוקני עם סולת, באגריר

תחקיר קצר העלה שלפנקייק המרוקני הזה, יש מספר שמות, מגוון מתכונים, הרבה חורים קטנטנים ולא, אני במקרה לא מכירה את המעדן הזה מבית הורי, זו הפעם הראשונה שלי השבוע להכינו
תערובת הפנקייק מוכנה- לאחר תפיחה של 40 דקות
הפנקייק הזה מכונה אלברריר (כך בספרה של רבקה לוי מלול- הבישול המרוקני-למתכון שלה-גללו לתחתית הרשומה), או באגריר וגם בשמות נוספים . מתכוני הפנקייק האלו מתחלקים לשניים בהרכבם: תערובת המוכנה עם שמרים או תערובת הכוללת אבקת אפייה כחומר התפחה
הפנקייק בזמן הטיגון- חלקו העליון עדיין לבנבן ועדיין לא מוכן לגמרי
.שתי תערובות הפנקייק, אלו המכילים שמרים או אבקת אפייה מצריכים זמן תפיחה מסויים, אך קצר
כל גירסא של פנקייק מרוקני תכלול תערובת, בדרך כלל ביחס שווה, של קמח לבן רגיל וסולת. תמיד ימצאו שם ביצים, לא הרבה, ובמקום מוצרי חלב שהם תוספת הכרחית בתערובות מרבית הפנקייקים, כאן ימצאו מים חמים
assets Creative Commons License