הכנת פסטה באומבריה
31/12/2015
30/12/2015
הגרלה חדשה - מגזין אוכל טעים
קוראים יקרים
?..רוצים לקבל מגזין אוכל טעים במתנה
.ברצוננו להעניק לאחד מכם את מגזין האוכל של הבי.בי.סי גוד פוד של
חודש דצמבר 2015
החוברת תשלח במתנה בדואר לאחד מקוראי הבלוג שיעלו בהגרלה.
ההגרלה של החוברת פתוחה לכל קורא, חדש וגם ותיק. החוברת -162 עמודי צבע טעימים עם אוכל המתאים לימות החורף, לחגיגות אוכל ולכל ימות השנה
החוברת תשלח במתנה בדואר לאחד מקוראי הבלוג שיעלו בהגרלה.
ההגרלה של החוברת פתוחה לכל קורא, חדש וגם ותיק. החוברת -162 עמודי צבע טעימים עם אוכל המתאים לימות החורף, לחגיגות אוכל ולכל ימות השנה
.המגזין ישלח במעטפה באמצעות דואר ישראל, במהלך שבוע הבא,
לכתובת שתמסרו לנו במייל זה
.ההגרלה תיערך בתאריך 3.1.2016 בשעה 17:00
.תגובות ומיילים בעניין המגזין נשמח לקבל עד ה 3.1.2016
בשעה 15:00
במגזין החדש: נדייה - כוכבת האפייה החדשה, המלצות לספרי בישול חדשים, מהמאפייה של סנטה, הפתעות מתוקות של אד קימבר, מתנות מהמטבח (יאמי!), ארוחה בסגנון צרפתי, לבשל לחברים, ועוד עשרות הפתעות טעימות
:כל שעליכם לעשות
במגזין החדש: נדייה - כוכבת האפייה החדשה, המלצות לספרי בישול חדשים, מהמאפייה של סנטה, הפתעות מתוקות של אד קימבר, מתנות מהמטבח (יאמי!), ארוחה בסגנון צרפתי, לבשל לחברים, ועוד עשרות הפתעות טעימות
צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של המגזין |
25/12/2015
*Alonsa Guevara - התשוקה לאוכל, וציור
כשאוכל ואומנות נפגשים, על כן הציור
אלונסה, אמנית ילידת צ'ילה, חיה ועובדת בברוקלין. היא קונה פירות (בעיקר) בשווקים המקומיים, מפרקת אותם לגורמים ומעלה אותם על הבד, לפעמים גם היא משתתפת בחגיגת הצבעים והטקסטורות. הציורים ריאליסטיים, עסיסיים ומלאי תשוקה
האתר של האומנית - כאן
עמוד האינסטגרם - כאן
עמוד הטוויטר - כאן
הסרטון בפורמט גדול - כאן
24/12/2015
*אנדרה צ'יאנג -8 האלמנטים של מסעדת אנדרה The Eight Elements of Restaurant André
Octaphilosophy
The Eight Elements of Restaurant André
.שמונת האלמנטים של מסעדת אנדרה, הוא ספר אוכל מיוחד העומד לצאת לאור בשנת 2016
אנדרה צ'יאנג [ויקיפדיה] , השף ומחבר הספר, הוא יליד טיוואן . בהיותו בן 15 עבר מיפן לצרפת , שם עבד במספר מסעדות עטורות כוכבי מישלן ולמד מטובי השפים הצרפתיים. בשנת 2010 , עבר אנדרה לסינגפור בה פתח את מסעדתו - 'אנדרה' המונה 30 מקומות ישיבה. המסעדה שלו נמצאת עדיין ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם, בה בעת שאנדרה נחשב לשף היצירתי בעולם
תפריט המסעדה מבוסס על שמונה אלמנטים גסטרונומיים בינהם: מלח, מרקם, זכרון, טוהר, טרואר ויחודיות. הספר מאגד 365 ימים במסעדת אנדרה
כריכת הספר - מקור |
הספר (הניתן לרכישה בהזמנה מוקדמת ויופץ מאפריל 2016) מבטיח הצצה לחטיפים דרמטיים, צירופי מזון חדשניים, טכניקות בישול אסיאתיות (עם השפעה צרפתית), טעמים מסעירים והמחשבה העומדת בבניית מנה חדשה. הספר מביא (150) צילומים מהמטבח כולל שלבי ההכנה וכמובן המנות המוגמרות
* על מאפייה קטנה ומטריפה בויקטוריה
WildFire Bakery
Wild Fire Bread from Demetria Provatas on Vimeo.
...הסרטון השמח הזה יעשה לכם חשק להיכנס למטבח, לאפות משהו טעים או פשוט, להתחיל לרקוד
עסק משפחתי קטן הפועל בקנדה משנת 1998. במקום מאפיית לחמים ומאפים מגוונים וגם בית קפה המגיש מתוצרת המקום
חומרי הגלם מקומיים, אורגניים, ייחוד המקום הוא באפייה בתנור עצים
לצפייה בסרטון בפורמט גדול - לחצו כאן
אתר המאפייה - כאן
עמוד הפייסבוק של המאפייה - כאן
עמוד האינסטגרם - כאן
...הסרטון השמח הזה יעשה לכם חשק להיכנס למטבח, לאפות משהו טעים או פשוט, להתחיל לרקוד
עסק משפחתי קטן הפועל בקנדה משנת 1998. במקום מאפיית לחמים ומאפים מגוונים וגם בית קפה המגיש מתוצרת המקום
חומרי הגלם מקומיים, אורגניים, ייחוד המקום הוא באפייה בתנור עצים
לצפייה בסרטון בפורמט גדול - לחצו כאן
אתר המאפייה - כאן
עמוד הפייסבוק של המאפייה - כאן
עמוד האינסטגרם - כאן
23/12/2015
**לחמניות קינמון רכות, ממרח שוקולד אגוזים, מוס שוקולד ללא ביצים ועוד
25/11/2015
*עיצובים חדשים (גם לחובבי ינשופים) + עוגת שוקולד בננה חדשה
1.
מאפייה יפה בניו יורק
! EVER
.לחובבי האפייה, הדף הזה מהווה השראה של ממש
.אז זהו, לא הצלחתי להביא לכם צילום אחד משובח, כי כולם כאלו- התרשמו בעצמכם
לאתר הבית של המאפייה - כאן
2.
Infographic - Cocoa Caravan
.?..ארבעים ותשעה (49!) ממתקים מרחבי הגלובס חוברים יחד בפוסטר מתוק במיוחד.האם הספקתם לטעום כבר את כולם
מאפייה יפה בניו יורק
Mah-Ze-Dahr Bakery
לקחתי על עצמי לבחור עבורכם צילום אחד מייצג משפע הצילומים המשובחים בדף האינסטגרם של המאפייה. לטעמי (אתם סומכים על הטעם שלי, נכון?) משימה בלתי אפשרית.. מכיוון שזהו אחד מדפי המאפיות היפים ביותר שנראו כאן, אם לא היפה ביותר! EVER
.לחובבי האפייה, הדף הזה מהווה השראה של ממש
.אז זהו, לא הצלחתי להביא לכם צילום אחד משובח, כי כולם כאלו- התרשמו בעצמכם
לאתר הבית של המאפייה - כאן
מקור |
Infographic - Cocoa Caravan
.?..ארבעים ותשעה (49!) ממתקים מרחבי הגלובס חוברים יחד בפוסטר מתוק במיוחד.האם הספקתם לטעום כבר את כולם
05/11/2015
*רעיונות טעימים וקלי הכנה- 14 דרכים להכין תפוחי אדמה
23/10/2015
* כך מכינים מוס שוקולד משני מרכיבים בלבד
המתכון למוס שלושת השוקולדים הזה מגיעה מאוסטרליה הרחוקה. מוס המורכב משלוש שכבות שוקולד-מריר, חלב ושוקולד לבן. ההכנה מצריכה היערכות מראש אך היא פשוטה וכוללת קוביות שוקולד מ- 3 הסוגים ומים בלבד
המתכון המפורט - כאן
---
:מרכיבים
:למוס השוקולד הכהה
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד מריר
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 70 מ"ל = 1/4 כוס + כפית
:למוס השוקולד הכהה
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד מריר
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 70 מ"ל = 1/4 כוס + כפית
-
:למוס שוקולד חלב
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד חלב
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 60 מ"ל = 1/4 כוס
-
:למוס שוקולד לבן
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד לבן
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 40 מ"ל = 2 כפות + 2 כפיות מים
הערה: לא ניסינו בבית, אבל בקרוב בהחלט ננסה
:למוס שוקולד חלב
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד חלב
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 60 מ"ל = 1/4 כוס
-
:למוס שוקולד לבן
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד לבן
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 40 מ"ל = 2 כפות + 2 כפיות מים
הערה: לא ניסינו בבית, אבל בקרוב בהחלט ננסה
18/10/2015
**~~~קרקרים משולשים מלוחים מקמח מלא ושיבולת שועל~~~~
קרקרים חדשים נולדו השבוע במטבח מקמח מלא, שיבולת שועל (עבה), שומשום, פרג שלם, גרעיני חמניה, קצת חמאה (חובה) ועוד כמה מרכיבים טובים. הקרקרים קלים להכנה ובכל ביס יש הנאה רבה.
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
קרקרים משולשים מלוחים
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
תגיות
פרג,
קמחמלא,
קרקר,
שומשום,
שיבולתשועל