קרקרים חדשים נולדו השבוע במטבח מקמח מלא, שיבולת שועל (עבה), שומשום, פרג שלם, גרעיני חמניה, קצת חמאה (חובה) ועוד כמה מרכיבים טובים. הקרקרים קלים להכנה ובכל ביס יש הנאה רבה.
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
קרקרים משולשים מלוחים
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment