14/01/2012

*דגי הזהב המופלאים יציר מכחולו של אמן יפני Riusuke Fukahori

 בסוף השבוע האחרון נחתמה תערוכה מיוחדת במינה. הגלריה הממוקמת בלונדון מציגה בשיגרה אומנים יפניים וממדינות אסיאתיות נוספות
התערוכה נתנה הפעם במה לעשרים עבודות נבחרות ולאומנותו המופלאה של האמן היפני ריוסוקה. עולם שלם של דגי זהב התגלה, עזי צבע, מלאי חיות- פרי מכחולו של הצייר

Goldfish Salvation
העבודות נוצרות על ידי טכניקה מיוחדת. ציור תלת מימד, בשימוש בצבעים אקריליים ושרף שקוף. הציור/הפיסול של הדגים נעשה במספר שכבות, מעל כל שכבת צבע נמזג שרף שקוף נוזלי. היצירה כולה נעשית ונתונה בתוך מיכל. שכבות הצבע והשרף יוצרות מראה תלת מימד ומצגת חיה לגמרי. הנה דוגמא

12/01/2012

*קוראים לו כריסטופר פורד-פסטרי שף מוכשר כשד Christopher ford

Christopher ford
"Food is my passion, photography is my outlet"
.קבלו במחיאות כפיים סוערות את כריסטופר פורד. פסטרי שף מוירג'יניה

* עיצוב חדש ומדליק

ספל הקפה הגדול בעולם



במידה ואתם מנסים להפחית את כמות הקפאין היומית שלכם- ספל הקפה הענקית הזו לא תתאים לכם...גימיק חביב בדמות ספל ענק שיכול להכיל בממוצע 20 ספלי קפה סטנדרטיים. הספל ברוחב של 25 ס"מ ועלותו 50 דולר

10/01/2012

*מתכון למאפינס תות לנצח

מאפינס תות לנצח
שתי הפתעות קרו הבוקר. עטרות המאפינס הכתומות עשויות סיליקון התגלו כמוצר מצויין. אפילו טוב יותר מתבנית מאפינס מסיליקון
הנחתי אותן על תבנית מתכת בגודל 20 על 30 ס"מ. הן אפו לי יופי של מאפינס. אפייה אחידה מכל כיוון. לאחר צינון קל המאפינס החליקו החוצה והם גם מתנקים חיש קל. ההפתעה השניה היתה בדמות התות שדה. זה ישמע כמו בדיחה אבל התותים הללו שנמצאו במקרר.. החזיקו כשבועיים 'כמו חדשים'

* ~~~~עוגיות שבבי שוקולד~~~~

קטנות פריכות וממכרות - עוגיות שבבי שוקולד שלנו. 5 דקות הכנה והתוצאה נפלאה. קחו משהו מתוק ליום שלישי פעמיים כי טוב


:הערות לפני שמתחילים
.המתכון מדויק, אל תשנו דבר 
.ניתן להחליף את חתיכות השוקולד בשוקולד צ'יפס
.ניתן להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפייה במקום קמח תופח
.חשוב ליצור עוגיות קטנות ואחידות בעזרת כפית ואז תקבלו כמה עשרות עוגיות. עוגיות גדולות יהיו רכות
את העוגיות יש להניח בתלוליות קטנות במרחקים - 16 עוגיות בתבנית גדולה של התנור, הן מתפשטות בזמן האפייה
זמן האפייה קצר ומוערך ב 10 דקות בתלות בתנור שלכם וגודל העוגיה. העוגיות עדיין אינן מוכנות? השאירו אותן שתי דקות נוספות
.יש לצנן את תבנית האפיה בין כל סבב אפייה, ניתן לאפות על אותו נייר אפייה
.העוגיות פריכות וישמרו בכלי אטום
.העוגיות יפות להגשה בצינצנת כמתנה
! קדימה לעבודה

08/01/2012

*עוגיות קוקוס:קערה אחת,6 מרכיבים,15 דקות אפייה וזה מוכן

עוגיות קוקוס
עוגיות הקוקוס יפות ועגולות כל כך. מערבבים עם כף את כל המרכיבים. לי זה לקח שתי דקות .מרטיבים את הידיים ומגלגלים לכדורים, משגרים לתנור ולאחר כ-15 דקות יש עוגיות !. רכשו קוקוס טרי, את יתר החומרים יש לכם לבטח בבית
!"מתכון של להדפיס-לשמור-לרוץ ולהכין"

*קוביות ג'לי טריפל סק לימון

מתכון מיוחד- שוטים ג'לי טריפל סק לימון
.במקום כוסית משקה אפשרי להגיש 'קוביה' שקופה בטעם לימוני אלכוהולי. טעים ומעט כהיל
.יש להכין את הקוביות כשש שעות לפני הגשה או יום לפני
.המתכון מעובד מבלוג מתכוני הג'לטין :  מטבח הנסיונות של הג'לי שוט

05/01/2012

*תערוכת הבירה של ישראל: BEERS 2012 - אירוע טעימות בירה וסיידר-

טעמי דבש ,קרמל ,ארומה פרחונית, בננה מקורמלת, וניל, הדרים, סיידר ישראלי (מעולה!) , ג'ינג'ית, בהירה, אדמונית, בלונדית, כהה עם סיומת כמו של אספרסו לאחר ארוחה טובה
."בירה - " יש לה גוף שקשה להתעלם
.כל זה ועוד בערב של טעימות 11 סוגי סיידר והרבה בירה - פתיח מסקרן לתערוכת הבירה לשנת 2012 
BEERS 2012
.התערוכה תתקיים ביום ד' 11 לינואר 2012 בין השעות 16:00 ל 23:00 (היכל נוקיה ת"א) ואנחנו היינו שם בשביל לטעום קודם וגם לדווח

02/01/2012

* השאירו אותי לבד (!) ..עם פודינג סולת חם וקערית סוכר- וזה כייף גדול

פודינג סולת -חלב ,שמנת ווניל
?איך מכינים
מערבבים בסיר: חלב, שמנת לבישול -רכשו קרטון קטן וסטנדרטי של שמנת לבישול, סוכר, קורט מלח ווניל. במידה ואין ברשותכם מקל וניל השתמשו בתמצית וניל, איכותית בלבד. את המקל חשוב לחצות או לרוקן תוכנו לתוך החלב. אני אוהבת לבשל את המקל בחלב בגלל חיבה עזה לטעם ונילי. מביאים לרתיחה ומזלפים פנימה את הסולת. מבשלים על להבה מתונה 10 דקות עד שמסמיך
.יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים חם, פושר או קר מהמקרר
.ניתן לבזוק מעט סוכר על הרפרפת החמה אבל זה לא חובה, הפודינג מושלם ככה
הערה: דייסת סולת 'רגילה' לא נאכלת בשיגרה כשהיא קרה. אבל זה לא 'סתם' דייסה וטעים מאוד גם קר. ישמר במקרר ימים אחדים בכלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול


מה צריך ? חלב -אבל הרבה חלב. שמנת לבישול 15 אחוזי שומן, ככה, לא הרבה מדי. סוכר, שיהיה קצת מתוק על הלשון, וניל שיהיה ריח וטעם גן עדן .. וסולת שיהיה סמיך, הפודינג המנחם שלנו

בצילום:מימין, שמנת לבישול 15% , במרכז סוכר + חצי מקל וניל חצוי, משמאל- הסולת

01/01/2012

** מיני עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות

.עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות כה מוצלחות, מתברר שלעיתים לא צריך לעבוד קשה בשביל ללקק את האצבעות...זמן קצר לאחר מכן. קערה אחת, קלחת אחת, חומרים זמינים ויש עוגות קטנות, כמו קאפקייקס, אפויות במידה, רכות עם תוך קצת נוזלי -זה מעדן

 

29/12/2011

חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ

צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..)  אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט


:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל


*חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ

צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..)  אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט


:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל

assets Creative Commons License