21/04/2012

*ארטיס - גן החיות באמסטרדם- אפריל 2012

אמצע חודש אפריל 2012 אנו פוסעים בשערי גן החיות באמסטרדם-ארטיס זו. קר בחוץ, משפחות עם ילדים פוסעות פנימה יחד איתנו
גן החיות הותיק שוכן במרכז אמסטרדם והוא עצום מימדים. הגן מורכב מארבעה חלקים: גן חיות, פלנטריום, גן בוטני ומוזיאון לגיאולוגיה וזואולוגיה. ניתן לרכוש במחיר נוסף מפת התמצאות אבל אפשר להסתדר גם ללא. משך הטיול בגן עשוי להימשך שעות אחדות. הגן עשיר בצמחיה מטופחת והוא נעים לטיול רגלי. מה תמצאו כאן ? חיות מכל העולם - פילים אסייתים משתובבים להם, אריות ונמרים, בעלי כנף, תנשמת, קופים על כל סוגיהם ובני משפחותים - כולל תינוקות קופים חביבים להפליא, זוחלים, פרפרים ומיני דגה. לחיות תנאי מחייה הדומים מאוד לארץ מוצאם כך שאל תתפלאו להיכנס לאזורים מחוממים, לחים וחממות גידול למינהן.  בגן גם קומה שלמה של אקווריומים המציגים את הדגה החיה בתעלות אמסטרדם

17/04/2012

*על מסעדה טעימה בפריז-Paris Cafe des Musees

בסוף השבוע הראשון של חודש אפריל 2012 ארזנו מזוודות ושמנו פעמנו לעיר האורות האהובה. תחילתו של מסע קולינרי שנמשך גם בבריסל, בברוז' והסתיים באמסטרדם. פריז מנצחת בגדול גם באוכל..זה אין לנו כל ספק
הגענו ואנו כאן ! - ברוכים הנמצאים, מקווים שהיה לכם פסח קל ונעים. רשומה זו מהווה סנונית ראשונה בסדרת פוסטים שיכללו המלצות על מקומות הסעדה/בתי קפה וחנויות מעניינות בשלוש הערים, יהיה טעים חמים ונעים
מזג האויר היה קר, דבר שלא הפריע להנאתנו מהטיול הקולינרי במקום. אכלנו טוב מאוד. אני בוחרת לשתף אותכם בביקור במסעדה מיוחדת, ציקצקנו שפתיים וליקקנו את הצלחות (בנימוס).. הרי בפריז אנו
Cafe des Musees
בית קפה וביסטרו ותיק באזור המארה שבפריז. בשעת הסעודה ישבו בסמוך לנו זוג ישראלים נוסף וגברת (יפנית) שלגמה ארוכות קפה יחד עם קריאת ספר. היא היתה שם לפנינו ולאורך כל הארוחה. לא הזמנו מקום מראש ותוך דקות ספורות התישבנו לאכול. צוות המלצרים חביב, דובר אנגלית טובה ועם הגשת הקינוח שלי גם משעשע ביותר

02/04/2012

**עיצובים חדשים 2.4.2012

 אספתי עבורכם את מיטב היופי העכשווי ברשת
בקבוק וויסקי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כריות בדמות חלוקי נחל

פרטים כאן

כרית אחת , לא צריך יותר
כאן הפרטים
צינצנת זכוכית לחטיפים/דברי מתיקה

פרטים
פותחן בקבוקים
פרטים
מיץ אגסים טהור


חותמת

מדרגות לבית המלון - צ'ילה
Hotel Plaza Grande

מקור
:כמה יפים היו השקיעה וחוף הים ביום שבת


החיים יפים - ללא ספק

29/03/2012

**דברים יפים 29.3.2012

ארגז 'כלי עבודה' אדום
:הארגז המיוצר ביפן מכיל 'כלי עבודה' משוקולד

Hand Tool Chocolates by Kobe
מקור, תמונות נוספות ופרטי מוצר בקישור
לחרצן דובדבנים
המכשיר מעוצב בחן. יחרצן דובדבנים/זיתים מבלי ללכלך את הסביבה. לרכישה גם באמזון

24/03/2012

עוגה לשבת :עוגת שוקולד תפוז

תיאורי העוף בתנור שלו, הוציאו אותי מדעתי. העור הפריך, הרוטב העשיר, הירקות שליד. יחד עם התשוקה ,טוב הטעם בו הכול הוכן והוגש לשולחן באהבה ... כששמעתי מהם מרכיבי הסלט -כולל הצנון, קולורבי ובצל אדום (בנוסף לכל היתר) לא כבשתי יצרי ורצתי למטבח. חוברת ה'גוד פוד' החדשה של הבי.בי.סי הגיע השבוע בדואר. צ'ופר חוברת מתכוני העוגות היה נפלא. מתוכו בחרתי את עוגת השוקולד תפוז. העוגה עברה עיבוד מסוים במטבחנו הקט ויצאה מושלמת לא פחות !  הנה היא

עוגת השוקולד תפוז כהה, רכה, לחה , עסיסית,קלת הכנה, מושלמת- כבר אמרתי? לא תאמינו ! אבל אין צורך להקציף ביצים או להפעיל מיקסר ופשוט ביותר לטרוף את העוגה בעזרת מטרף ידני. העוגה מכילה תפוז שלם עם קליפתו העובר בישול מוקדם עד שמתרכך הוא ונטחן לממרח. לטעמי זוהי עוגת השוקולד האולטימטיבית ויכולה בקלות להפוך אצלכם לעוגת 'הבית' או עוגת היום הולדת - הפתעה הקבועה ליקיריכם. כמו כן, העוגה כוללת שמן קנולה וללא שומן מוצק כלל ומצופה בגנאש שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו) על טהרת השמנת ושוקולד המריר. הגנאש מתמצק עם הקירור במעט ומתרכך בטמפרטורת החדר. העוגה טעימה מאוד ישירות מהמקרר. ככה בדיוק מקבלים את השבת ! שתהיה נפלאה מתמיד
עוגת שוקולד תפוז
:החומרים
תפוז גדול רחוץ
מאה גרם שוקולד מריר (60-70%) שבור לקוביות
שלוש ביצים גדולות
מאתיים וחמישים גרם סוכר לבן
מאתיים וחמישים מ"ל שמן רגיל
שתי כפות אבקת קקאו
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה

:לגנאש השוקולד
מאתיים גרם שוקולד מריר (70%) שבור לקוביות
מאתיים עשרים וחמש מ"ל שמנת מתוקה
-
תבנית עגולה בקוטר 23-24 ס"מ , משומנת
:אופן ההכנה
לדקור את התפוז בקיסם מסביב ולבשלו בסיר (מכוסה) עם מים רותחים כ 30 דקות. להוציא מהמים, לצנן מעט ולטחון את התפוז בשלמותו במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק. לצנן
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס את מאה הגרם שוקולד על סיר כפול ולצנן מעט
.בקערה גדולה לטרוף יחד: ביצים, סוכר ושמן
.להוסיף בהדרגה מחית התפוז
.לערבב פנימה שוקולד מומס
.לנפות לתוך הקערה את הקקאו, קמח ואבקת האפייה
.לערבב הכול יחד קצרות. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המשומנת ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם משך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן את העוגה, להעביר סכין סביב הדפנות ולהפוך לצלחת הגשה נאה. לצנן לגמרי
:הכנת הגנאש
.לשים את קוביות השוקולד בקערת מתכת או קערה חסינת חום אחרת
.להביא את השמנת המתוקה לרתיחה ולצקת אותה על השוקולד
.להניח למשך שתי דקות
.כעת לטרוף את השוקולד והשמנת יחד לקבלת תערובת חלקה
.(להניח את התערובת בצד עד שהיא מסמיכה וניתנת למריחה מעל העוגה (אפשרי לצנן דקות ספורות בפריזר
.בעזרת סכין מריחה למרוח את הגנאש מעל העוגה, אפשרי גם בצדדים
.לקשט בזסטים של תפוז או קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
.לשמור את העוגה בקירור

?ביס .. מישהו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

עדכון 25.3.2012- צילום של אירוס נצרתי מטיול צפוני ביום השבת

18/03/2012

* ~~~עוגת שוקו בננה~~~~

.אז למה אנו עושים את זה דווקא בסלון.. ועוד על השולחן ?" הוא התעקש לדעת ישר על ההתחלה"
רגע לפני שיצא לסידוריו ביקשתי ממנו ..ערבב לי את העוגה. על השולחן הגדול בסלון הונחה קערת מתכת בינונית ובתוכה חמאה קצת רכה
ואני ? עצלה שכמותי באותו הרגע, נגשתי שוב ושוב למטבח והוספתי לו לקערה מרכיב אחר מרכיב שיוסיף לתערובת עוגת השוקו בננה. "קח מטרף.." הצעתי. הוא התעקש לערבב את כל העוגה דווקא במזלג! [מי צריך מיקסר עם ערבוב טוב שכזה ?? ! :) ]. העוגה תפחה ונאפתה חיש קל בתנור. עוגת שוקו בננה, כהה מאוד, עסיסית וטעימה בקלי קלות

עוגת שוקו בננה
:החומרים
מאה גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן= 150 גרם
ביצה גדולה
חצי כוס יוגורט לא ממותק- ראו הערה למטה
כפית תמצית וניל
בננה גדולה, מעוכה או בננה וחצי קטנה - מעוכה עם מזלג
כוס וחצי קמח לבן תופח = 210 גרם, מנופה
רבע כוס קקאו, מנופה
קורט מלח
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כוס מים רותחים
-
תבנית עגולה-קוטר 22 ס"מ משומנת

16/03/2012

*סיפורה של מנה- מסעדה באוסטרליה

סיפורה של מנה
המסעדה
Royal Mail Hotel
המיקום : אוסטרליה
Dunkeld, Victoria
השף
Dan Hunter
צוות המסעדה רויאל מייל הוטל שבויקטוריה מכין מנות אוכל ממרכיבים הטריים ביותר. המרכיבים גדלים בגינת הירק הסמוכה למסעדה
דן הנטר השף הראשי של המקום מדגים כיצד מרכיבים טריים וטעימים (ואורגניים) מרכיבים את המנות המוגשות במקום, זה מעורר תיאבון בהחלט
סרטון הוידאו כולל צילומים יפים אך גם מספק הסבר על זני עגבניות, זרעים וטעם משובח
סמיט' ג'ורנל :קרדיט צילום +ידיעה
בסרטון השף נותן דגש על מרכיבי שלוש מהמנות המוגשות במקום
Tomato on toast, hand-made sheep's ricotta
Eel and bone marrow, eggplant, pickled vegetables
Rare breed pancetta

15/03/2012

גרנולה ברס ו(עוד)דברים יפים

הגרנולה ברס נארזו אחד אחד יפה (כמו סוכריות) ונסעו לצבא. עם שובו של המפקד שאהב את הטעם והמארז.. ננסה לצלם גרנולה בר אחד, כמובן שבמידה וישאר משהו. והפעם מתכון חדש לגמרי, טעים וקל להכנה .ניתן לפורר את המאפה ולהוסיפו למנת היוגורט (נטול סוכר ותוספים) היומית- זה בדיוק מה שאכלתי הבוקר לפני העבודה. וגם ניתן להקפיא את הגרנולה ברס בחתיכות או מפוררים בקופסא/שקית . המלצה שלי : הכינו למישהו אהוב במיוחד
בצילום: רשימת החומרים
גרנולה ברס
הכמות: 12 יחידות
:החומרים
מאה גרם חמאה
שלוש כפות דבש
שבעים גרם סוכר דמררה זהוב
מאה ארבעים גרם שיבולת שועל לבישול ,לא שיבולת שועל שלמה
חמישים גרם קוקוס
שלוש כפות שומשום
מאה גרם תערובת פירות יבשים ואגוזים- לבחירתכם , קצוץ
-
תבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

12/03/2012

מטבל חמאת בוטנים- נוסחא מנצחת

לא, אין דברים כאלו.. הוא חוזר ואומר לי בעודו טובל פלח תפוח נוסף במטבל חמאת הבוטנים החדש. קחו נוסחא מנצחת למטבל קרמי,  גדול בטעם המכיל 4 מרכיבים ולוקח שתי דקות הכנה בלבד !  המטבל יתאים גם לטבילת קרקרים, פלחי תפוחי עץ ומקלוני סלרי
כל שצריך - קערה אחת, מזלג או מטרף וזהו ! יש מטבל
צבע המטבל יפה והוא יסמיך קצת עם הקירור

* האריה שאהב גרניטה תות שדה

טעים לי ! זה מה שאמר הטועם הראשון שאכל מלוא הספל 'סוג של' גרניטה תות שדה. 'טעם התות מודגש' אמר. קראי לרשומה -האריה שאהב גרניטה ..תות
:לקראת סוף המערכה הראשונה נזרקה זעקה מהקהל שכוונה לגיבור המחזה
?קח אותה או זרוק אותה לכל הרוחות .. אבל איך אתה יכול להישאר אדיש כלפיה 
כמה נשים .. כותבות היום מכתבי אהבה
 

11/03/2012

* מרק קרם כרובית עם תרד

מרק קרם כרובית עם תרד
 מרק כרובית מוקרם, קרמי ללא תוספת שמנת. הוספת עלי התרד למרק הקרמי וללא בישול נוסף (של התרד) היא הברקה טעימה מאוד. התרד מתרכך מיד במרק הרותח ומוסיף צבע וטעם למרק. בזמן טחינת המרק המבושל השאירו מעט חתיכות ירק קטנות ושלמות. תבלו את המרק בתיבול נוסף ומעניין לבחירתכם. אהבתי את המרק עם פלפל שחור גרוס ומעט צ'ילי. טעים להגיש את המרק חם או מחומם בזילוף יוגורט ושמן זית

10/03/2012

* *~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~

~~~~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~~
כמה כייף וטעים לנגוס בביסקוטי הללו.. אך לפני כן, ראו את דוגמניות המטבח- פרחי הנורית משוק הפרחים (תודה יקירי) שהחזיקו יפה כל כך שבוע תמים עד אתמול. הנה הן יממה לפני קמילתן

שישים ביסקוטי משובצים במשמש יבש, ג'ינג'ר מסוכר וגם אננס יבש ואיכותי. אתם מוזמנים לגוון את הפירות היבשים והתבלינים לטעמכם. רשימת מרכיבים קצרה יחסית הניבה יופי של ביסקוטי שאפשר לחתוך גם דק מאוד ללא שיתפוררו לכם! לאפות פעמיים בחום בינוני נמוך לאט

בתמונה למעלה :קמח, סוכר לבן, ביצים, שמן, פירות יבשים- משמש, ג'ינג'ר ואננס, תבלינים


בצילום : חלק מהביסקוטי ארוזים כבר באריזת מתנה - קופסא מפח שנמצאה השבוע בבית
ביסקוטי עם פירות יבשים
הכמות: כ 60 עוגיות
:חומרים
שלוש כוסות קמח רגיל= 420 גרם
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם
כפית ורבע אבקת אפיה
חצי כפית מלח דק
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
כוס פירות יבשים קצוצים דק
חצי כוס שמן רגיל
ארבע ביצים גדולות
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערת המיקסר לערבב מרכיבים יבשים [מסומנים בצבע בורדו] ופירות יבשים קצוצים דק
.בקערה בינונית נפרדת לטרוף את הביצים והשמן
בזמן שהמיקסר עובד במהירות בינונית נמוכה להוסיף בהדרגה את תערובת הביצים והשמן. קל לעשות זאת על ידי העברת הנוזלים מהקערה לכוס המדידה. לערבב קצרות לקבלת בצק. הבצק יהיה דביק
להרטיב את הידיים ולחלק את הבצק שבתוך הקערה (או להעבירו למשטח עבודה) לשלושה חלקים שווים
להעביר כל חלק בצק לתבנית וליצור ממנו (במידת הצורך ,להרטיב שוב את הידיים במי הברז) כיכר קטנה ומוארכת. .לשמור על מרחקים בין 3 הכיכרות. הן יתפשטו לרוחב. כולן תכנסנה לתבנית אחת
.לאפות את 3 הכיכרות 35-40 דקות עד שהן זהובות ומוצקות למגע היד
.להוציא מהתנור. להעביר לרשת ולצנן לחלוטין
.בעזרת סכין גדולה ומשוננת ('סכין לחם') לחתוך כל כיכר לפרוסות אלכסוניות דקות יחסית. 15-20 יחידות מכל כיכר
.הכיכרות נפרסות נהדר ולכל עובי שתרצו ושומרות על יציבותן
להחזירן לתנור כשכל פרוסה במצב 'שכיבה' לאפייה נוספת באותו החום. שתי כיכרות יכנסו לסבב הראשון. את יתר הביסקוטי אפו בסבב השני
.יש לאפות את הביסקוטי עוד 7-10 דקות. ניתן להופכן במהלך האפייה
.לצנן לגמרי על רשת
.הביסקוטי ישמרו טובים בכלי אטום במשך מספר שבועות


ממרח אגוזי הלוז 'כמו נוטלה' התגלה שוב כטעים ביותר. המתכון המלא כאן. אגוזי הלוז (130 גרם) שנרכשו במרכול במחלקת הפירות היבשים (במארז שקול וארוז מראש)  היו טעימים מאוד.נשנשתי אותם בכל פעם קצת .. מזל שלממרח נחוצה כוס אגוזים אחת.. קלייתם ארכה פחות מעשר דקות ומיד בתום הקלייה הם הונחו במפית בד קטנה. שפשפתי אותם בזריזות וקליפתם נשרה חיש קל. לאחר מכן טחנתי את האגוזים, הוספתי את יתר החומרים (כפית וניל) וטיפה יותר שמן ויש יופי של ממרח
.הכמות המתקבלת היא כוס ומחצה. כדאי להכפיל כמוויות על מנת שיהיו לכם יופי של מתנות ארוזות יפה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

assets Creative Commons License