30/11/2012

*הלחם של אמא שלי - חם מהתנור

הלחם של אמא שלי
אמא, מזל שיש איתי מצלמה!. שתינו עומדות במטבח המואר של אמא, אני שולפת את המצלמה ומתקתקת כמה תמונות של הלחם של אמא שיצא ברגע זה מהתנור. מאוחר יותר אני מבקשת מתכון על מנת להפיץ את הלחם הטעים הזה לעולם. אמא מנדבת מתכון. "וודאי, פרסמי" היא אומרת לי. רשמו מתכון לשלוש כיכרות 'לחם בריאות' קל הכנה וטעים. באחריות

למעלה : 3 כיכרות הלחם שנאפו היום על ידי אמא, דקות ספורות לאחר שיצאו מהתנור. כמה טעימים וחתיכים הם
לחם של אמא שלי
הכמות: שלוש כיכרות לחם גדולות
:החומרים
קילו קמח מיוחד לבן מיחד לאפיית לחם או קמח לבן רגיל
חצי קילו קמח מלא
שתי כוסות מדידה של שיבולת שועל - אפשר דקה- מהירת הכנה
כף סוכר לבן
שלוש וחצי כפות מדידה שמרים יבשים
כף עד כף וחצי מלח שולחני דק
שתיים עד 4 כפות שמן רגיל- קנולה למשל
חמש עד 6 כוסות מים פושרים

24/11/2012

~~~~הריסה/עריסה/אריסה להמונים -הכינו את הפלפלים~~~~~

הריסה/אריסה/עריסה
.אני מגישה לו לטעימה כפית סחוג ירוק וכפית הריסה טרייה. "איזה מהם חריף לך יותר??" אני שואלת
"..הוא מביט בי בתמיהה. "כפית שלמה ?"  "לא.. רק טעימה מהכפית
.מרחרח הוא את שני הרטבים, הסחוג בעל עוקצנות נעימה, לא חריף מדי
!ההריסה טעימה וחריפה אש. "תני לה לעמוד כמה ימים בשמן במקרר..". כמובן שלאחר מכן נחגוג עליה

מאה וחמישים גרם פלפל צ''ילי יבש
ההריסה (נקראת גם אריסה) מכילה בעיקר פלפלים חריפים בתוספות שום, שמן זית ותיבול. הרוטב נפוץ בגירסאות כאלו ודומות בעיקר אצל יוצאי מרוקו, טוניס ואלג'יריה. טעים לתבל בהריסה כל מאכל הדורש פקנטיות - גם כריך, גבינה, פלאפל ועוף בגריל

*~~~~הריסה/עריסה/אריסה להמונים -הכינו את הפלפלים~~~~~

הריסה/אריסה/עריסה
.אני מגישה לו לטעימה כפית סחוג ירוק וכפית הריסה טרייה. "איזה מהם חריף לך יותר??" אני שואלת
"..הוא מביט בי בתמיהה. "כפית שלמה ?"  "לא.. רק טעימה מהכפית
.מרחרח הוא את שני הרטבים, הסחוג בעל עוקצנות נעימה, לא חריף מדי
!ההריסה טעימה וחריפה אש. "תני לה לעמוד כמה ימים בשמן במקרר..". כמובן שלאחר מכן נחגוג עליה
מאה וחמישים גרם פלפל צ''ילי יבש
ההריסה (נקראת גם אריסה) מכילה בעיקר פלפלים חריפים בתוספות שום, שמן זית ותיבול. הרוטב נפוץ בגירסאות כאלו ודומות בעיקר אצל יוצאי מרוקו, טוניס ואלג'יריה. טעים לתבל בהריסה כל מאכל הדורש פקנטיות - גם כריך, גבינה, פלאפל ועוף בגריל

23/11/2012

*צפו: משקאות החורף של ג'יימי אוליבר

:משקאות החורף של ג'יימי אוליבר
How To:Jamie's Perfect Winter Smoothie
.הסרטון הופץ היום לראשונה והוא עשיר ברעיונות טעימים למשקאות בריאות
:הרעיונות
טחינת כל המרכיבים למשקה בבלנדר גדול וחזק
הוספת בננות למשקה לשם המתקה, קרמיות וטעם
הוספת מרכיב העל - ג'ינג'ר טרי
הקפאת מגוון פירות טריים בשקיות הקפאה ולאחר מכן טחינתם למשקאות
הוספת דבש להמתקה
הוספת יוגורט לפירות
הוספת מעט חלב לדילול המשקה
הקפאת פירות קיץ לשימוש מאוחר יותר כבסיס למשקאות יוגורט
במידה והסרטון איננו נפתח צפו בו כאן

*כלי אוכל חושניים Tableware as Sensorial Stimuli

כלי אוכל חושניים
Tableware as Sensorial Stimuli
הפרויקט הבא (שנה 2012) מוכיח עד כמה ניתן למתוח את ההגדרה מהצלחת לכפית ולפה על ידי העשרת חווית האכילה עם כלי אוכל חושניים
:טעם המזון שקרב לשפתינו ונאכל מלוא פה נמדד בחמישה אלמנטים
.טמפרטורה, צבע, טקסטורה, משקל וצורה
.כלי האוכל המעוצבים מוסיפים לאוכל מימד נוסף של חושניות
כלי האוכל הם בעלי צורה שונה, טקסטורה אחרת בחלקה מחוספסת ובצבעים מיוחדים. הכלים בעיקר כפיות וכפות אכילה עשויים מגוון חומרים כפלדה, כסף וגם פלסטיק
.הכלים עוצבו באופן כזה שהם יכולים גם להגביר את תאבון האכילה
:ומדברי המעצבת , ציטוט מהאתר
"The tools I created make us focus on each bite, feel the enriched textures or enhanced chewing sounds between bites," she told Dezeen. "If we can stretch the borders of what tableware can do, the eating experience can be enriched
:אתר


להמשך קריאה ומקור הצילומים (כולל כלי אוכל חושניים נוספים) לחצו כאן




*צפו: לעמוד (יפה) בתור לקופה

. ..אז באיזה תור כדאי לעמוד?, מתברר שלא תמיד משתלם להחליף את התור שוב ושוב



:יוצרי הסרט
Laboratoire Ferdinand Lutz
:אתר היוצרים
ferdinand lutz
רעיונות נוספים של היוצרים : כאן

21/11/2012

~~~שבלולי פיסטוק- מתכון עוגיות חדש~~~~~

שבלולי פיסטוק ומרציפן
מתכון חדש לעוגיות פריכות במלית פיסטוקים טחונים ומרציפן. המתכון קל להכנה ודורש קירור כפול של הבצק
.ניתן להחליף כמות מסויימת (כרבע) מהפיסטוקים באגוזי מלך טחונים
.בשימוש בפיסטוקים טחונים בלבד וללא תוספת אגוזים יתקבלו עוגיות במלית ירוקה יותר, זה טעים ויפה
גלילות הבצק מצריכות קירור של מספר שעות במקרר. ניתן לזרז את התהליך ע"י איחסונם בפריזר עד התקשות -אין צורך להקפיא
רכשו מארז מרציפן במשקל 100 גרם וללא ציפוי שוקולד. חובה שהמרציפן יהיה טרי (עם תאריך תפוגה רחוק) של יצרן טוב וכמובן מרציפן רך
.קל לטחון את האגוזים והסוכר לאבקה  בבית בעזרת במעבד מזון


*~~~שבלולי פיסטוק- מתכון עוגיות חדש~~~~~

שבלולי פיסטוק ומרציפן
מתכון חדש לעוגיות פריכות במלית פיסטוקים טחונים ומרציפן. המתכון קל להכנה ודורש קירור כפול של הבצק
.ניתן להחליף כמות מסויימת (כרבע) מהפיסטוקים באגוזי מלך טחונים
.בשימוש בפיסטוקים טחונים בלבד וללא תוספת אגוזים יתקבלו עוגיות במלית ירוקה יותר, זה טעים ויפה
גלילות הבצק מצריכות קירור של מספר שעות במקרר. ניתן לזרז את התהליך ע"י איחסונם בפריזר עד התקשות -אין צורך להקפיא
רכשו מארז מרציפן במשקל 100 גרם וללא ציפוי שוקולד. חובה שהמרציפן יהיה טרי (עם תאריך תפוגה רחוק) של יצרן טוב וכמובן מרציפן רך
.קל לטחון את האגוזים והסוכר לאבקה  בבית בעזרת במעבד מזון

* כתבה : אליפות ישראל בקינוחים 2012 - כנס טרה לקונדיטוריה

2012 אליפות ישראל בקינוחים
 אתמול התקיים כנס טרה לקונדיטוריה ואליפות ישראל בקינוחים 2012 . היינו שם בשביל לדווח
הכנס מוקם באולם גדול בתערוכת ישרפוד 2012 החל בשעות הצהריים והסתיים לעת ערב, הכניסה למוזמנים בלבד
קונדיטורים ברמות שונות וגם מתחילים, חובבי קינוחים, בעלי עסק בתחום הקונדיטוריה, אנשי חברת טרה, בלוגרי אוכל, עורכי/ות מדורי אוכל ברשת ועוד הגיעו לכנס הראשון מסוגו שהתקיים ביוזמת מחלבת טרה ואיגוד השפים
  בכנס הוכרזו הזוכים המאושרים בתחרות "אליפות ישראל בקינוחים" שירכיבו את נבחרת ישראל שתתחרה באליפות העולם בצרפת
:והזוכים
במקום הראשון- שף קונדיטור אלון גולדמן
במקום השני- הקונדיטורית ענת אלון
במסגרת הכנס זכו המוזמנים להרצאות מקצועיות אודות מגמות בשוק, טרנדים, מאפי בריאות, ולסיום פאנל מומחים בהנחיית אילן גור מו"ל על השולחן. במהלך הכנס הוגש כיבוד, שתייה קלה, יין לבן ואדום, מנות קינוח, אווירה חמה וחברית ומפגשים בין אישיים מפתיעים. נציגות בולטת היתה לאנשי חברת טרה המספקת מגוון מוצרים לתחום
בכנס הועברו שתי הרצאות :סדנת פטסירי של השף קונדיטור דיוויד אוסטרייט מבלגיה וסדנת שוקולטייר של השף קונדיטור דיוויד דוקאמפ מצרפת
.עבודת שני השפים בוצעה על הבמה והוקרנה בשני מסכים במקביל
.קהל המוזמנים שבאולם זכה לראות את שלבי ההרכבה הסופיים של שתי מנות קינוח מפוארות

19/11/2012

**כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת

 מתכון קל הכנה לקינוח שוקולדי ומפנק, כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת. ההכנה זריזה, כייפית ותתאים גם לשיתוף ילדי המשפחה

? איך מכינים

11/11/2012

מרק קרמי וארוחה במחבת של אמא שלי - 2 מתכונים חדשים

.שני מתכונים חדשים מפינת 'המתכון המהיר'. תודות להמוני הנרשמים החדשים לבלוג ! כמה כייף לי שאתם קוראיי
מרק דלורית,תפודים ובצלים
.מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף (הפוך) או נייר אפייה, משמנים את הנייר במעט שמן רגיל או שמן זית
.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לתוך התבנית חותכים קוביות של דלורית קלופה ומגולענת , כ- 700 גרם נטו, שניים עד 3 תפוחי אדמה בינוניים במשקל כולל של ארבע מאות גרם  ,חתוכים לקוביות גדולות ושניים עד שלושה  בצלי שאלוט קלופים וחצויים
.מתבלים הכול במלח גס/אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי (אפשרי מעט תבלין הרב דה פרובאנס). מנטפים מעל שמן זית
.אופים 30-40 דקות עד לריכוך הירקות. באמצע זמן האפייה, להוציא את התבנית ולהפוך את הירקות לצידם השני

קרם וקארד חבושים

?קרם /קארד חבושים כבר הכנתם   
רעיון מאתגר וטעים הוא הכנת קרם/קארד וורדרד וקרמי העשוי חבושים. כן, קצת קשה לטפל בחבושים ,בשרם קשה אך זה שווה. לאחרונה , רכשתי מספר חבושים, את הקרם הזה הכנתי משני חבושים גדולים במשקל כולל של כ 600 גרם.  קילוף הפרי מהיר ונעשה בעזרת קולפן תפוחי עץ או תפוחי אדמה. הגילעון קשה יותר אך נפתר בעזרת סכין גדולה וחדה. את החבושים הקצוצים מבשלים בישול ראשון במעט מים וסוכר לבן עד לריכוך הפרי וקבלת חבושים בעלי צבע אדמדם.יש להקפיד לא לחרוך את החבושים בגלל מיעוט הנוזלים , חשוב שתערבבו מדי פעם.  את החבושים המבושלים טוחנים לקרם ומכאן האפשרות להשאירם כך,הם טעימים  . כל שצריך זה להעביר את הקרם לצינצנת ולאחסן במקרר - ולאכול פי שהוא , עם כפית.. או כממרח על לחם או צנים  או כקרם חדשני לעוגת שכבות . וגם - לערבב את קרם החבושים עם קצפת ולצקת לכוסיות קינוח נאות או למלא בו טרטלטים קטנים. במידה ותרצו להכין קארד חבושים , יש להחזיר את הקרם לסיר הקטן בו בושלו, להוסיף : מיץ לימון, חמאה וחלמונים ולבשל באיטיות עד להסמכה ועד רגע לפני הרתיחה. את הקארד המבושל ניתן להעביר לצינצנות ולעשות בו את אותו שימוש כמו הקרם חבושים ללא הביצים והחמאה. מומלץ להקציף מעט בנפרד את החלמונים ,כן,שכחתי,לשם קבלת קארד במירקם קרמי אף יותר. טעם הקארד מרוכז וטעים
assets Creative Commons License