?..פאי קרם קרמל מעוטר בקצפת, כבר אכלתם
.לא כדאי להיבהל מהוראות ההכנה המעט ארוכות
:הכנת פאי הקרמל בשלושה שלבים
הכנת קלתית בצק- בצק דקיק שאינו מכיל כלל סוכר. הבצק הפריך, גם לאחר המילוי בקרם הקרמל, מוכן בדקות אחדות, ידנית או במעבד מזון וגם נאפה בזריזות . המשך הכנת פאי הקרמל אינו דורש אפייה
הכנת הקרמל- בשלב זה נהפוך את הסוכר הלבן לקרמל נוזלי וזהוב. חשוב להיצמד להוראות ההכנה המפורטות. זהירות, זה חם. כאן נחוצה סבלנות רבה ודיוק. בשלתם את הסוכר יותר מדי? הוא ישחיר ולא תקבלו קרמל. את הסוכר הלבן ההופך באיטיות לקרמל אין לבחוש או לגעת בסיר
בישול קרם הקרמל - זהו החלק הקל והכייפי שבמתכון שלי. מבשלים קרם קרמל מחלב, חומרי עיבוי וכמובן הקרמל הנוזלי שהכנו קודם. הקרם סמיך, בצבע קרמלי (כמובן) וטעים מאוד. במידה ולא מתחשק לכם פאי קרמל, על בצק -ערבבו את קרם הקרמל הצונן בקצפת מוצקה שהוכנה משמנת מתוקה וטיפונת סוכר, והרי לכם מוס קרמלי. ניתן ליצור מהמוס או שכבות של מוס וקרם קרמל קינוח כוסות מרהיב
למעלה: את קצוות הבצק האפויות, הלא ישרות (מסומנות באיקסים) ישרו בזהירות בעזרת האצבעות, פשוט לשבור חתיכה קטנטנה |
.פאי הקרמל הוא במתיקות עדינה, קרם הקרמל משתלב נהדר עם הבצק הפריך שאינו ממותק
...במידה והייתי אוכלת את הפאי לבדי.. הייתי זורה על קרם הקרמל מעט מלח אטלנטי
פאי קרם קרמל וקצפת
פאי בקוטר 22 ס"מ
לפאי מעט גבוה יותר (הפאי נמוך) אפו בתבנית בקוטר 20 ס"מ
לפאי מעט גבוה יותר (הפאי נמוך) אפו בתבנית בקוטר 20 ס"מ
:מרכיבים
:לבצק
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם, מנופה
קורט מלח דק
חמישים (50) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מים קרים מאוד- מי קרח (מים מקרור) כ- 3 כפות מדידה
:לקרם הקרמל
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם-להכנת הקרמל
שליש כוס מים חמים מאוד, כמעט רותחים
- - -
- - -
חצי ליטר (500 מ"ל) חלב
חמישים גרם חמאה, אין צורך חמאה רכה
שש כפות קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
שתי ביצים גדולות טרופות בקערית
:לקישוט הפאי
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% שומן = 250 מ"ל (כוס) מוקצפת לקצפת יציבה עם מעט אבקת סוכר או סוכר
:כלים ואביזרים