06/11/2013

*עוגת מלכים ספרדית רוסקה־דה־רייס

רוסקה־דה־רייס
המקום מאפיית אל פולקלור  שבסן אנטוניו, טקסס. מאפייה משפחתית הקיימת כמאה שנים. המתכונים עוברים מדור לדור ומקורם באל סלוודור. חומרי הגלם מיובאים דרך קבע ממקסיקו. המאפייה מייצרת גם דונטס לצד קאפקייקס ובצקים שונים. עיקר התמחותם הוא עוגת המלכים הספרדית המסורתית : רוסקה־דה־רייס לחגיגות יום המלכים. המאפה המיוחד נמכר (300-400 יחידות ביום) בשני גדלים : טבעת קטנה או גדולה. המאפה ממולא ומקושט באופן צבעוני.  ראו כמה יפה ומרשים המאפה המוכן הנארז בקופסא גדולה. הסרטון עלה לרשת היום
[מתכון לדוגמא [1], [2
 

05/11/2013

**It's Pancake Time - פנקייק מפלפלים אדומים

פנקייק כתום עם פלפל אדום

כמה מפתיע וטעים להוסיף פלפל אדום קלוי לתוך תערובת פנקייק. בתוספת חלב, ביצים, מעט קמח וגם זיתים שחורים נקבל פנקייק נהדר
.פנקייק הפלפלים הקלויים כתמתם וטעים לאכילה גם ללא כל תוספת. הכל כבר כלול
 
 
.הכנת הפנקייקים קלה וכייפית במיוחד
?איך מכינים
בתנור/בטוסטר אובן קולים חצאי פלפלים אדומים עד שהם מתרככים. הפעם קליתי את הפלפלים בטוסטר אובן בחום בינוני גבוה כ- 20 דקות
קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים (עם היד) לרצועות או חתיכות גדולות ושמים לתוך מיכל של מעבד מזון

02/11/2013

*עיצוב חדיש - ג'וזפה קולרוסו Giuseppe Colarusso

-לעצב מחוץ לקופסא
 
Giuseppe Colarusso
האמן האיטלקי ג'וזפה קולרוסו, מעצב פריטים שאינם לשימוש יומי, ובכלל אינם/חלקם לשימוש. מחבת טניס עם חור במרכזו, מערוך מרובע ולא עגול. לקוביות המשחק יחסרו הנקודות הכהות, המהדק לא יהדק, אי אפשר יהיה לאחוז בסכו"ם עם ידיות החבל, למקלדת המחשב יהיו תווים לא שמישים וברז יותקן דווקא על ראש תפוז כתום במיוחד
עבודותיו משלבות הומור וראש יצירתי וגורמות לעניין ומחשבה אצל הצופה. הנה דוגמאות אחדות נוספות כאן 

 
  .מומלץ לבקר בכל הקטגוריות שבחלקו העליון של האתר של ג'וזפה
.האתר כולל מגוון עבודות עיצוב, צילום, איור ולוגואים
 
  

*גלידה משני מרכיבים בלבד

גלידה כתומה משני מרכיבים בלבד
האם אפשר לנחש מהו המרכיב הסודי ב'גלידה' שלי 
.לא, וזה לא גזר
 

31/10/2013

*פטנט במטבח- כף מיוחדת לקישוטי מזון



Spoon Drop - Decorating Spoon
.סט של 2 כפות (מחיר משווק 19 דולר) בשני גדלים שונים ליצירת קישוטים מרטבים צבעוניים- מלוחים ומתוקים
.הרטבים חייבים להיות בסמיכות של קרם אנגלז

:בלוג ישראלי יפה

*יום הלחם העולמי 2013: תצוגת הלחמים לפי מדינות

:ידיעה: יום הלחם העולמי 2013 : תצוגת הלחמים
 
שלוש מאות חמישים וארבעה בלוגרים [גם 3 מישראל, וגם אני :)] נטלו חלק ביום הלחם העולמי הנחגג זו השנה ה- 8 בתאריך הקבוע של ה- 16 לאוקטובר. 29 מדינות מרחבי העולם , מגוון טעמים, עושר של לחמים, מתכונים, צילומים מרהיבים, חגיגה אמיתית
על מנת לצפות בכל הלחמים לחצו על הקישור הנמצא בכותרת של כל חלק מ 1-4
 
.חלק 1 - אנדורה, אוסטריה ,בלגיה,ברזיל,קנדה, צ'ילה,סין, צרפת, גרמניה,יוון, הונג קונג,הונגריה
.חלק 2 - הונג קונג, הונגריה, הודו,אינדונזיה,ישראל, איטליה, יפן,מלזיה
.חלק 3 - פולין, פורטוגל
.חלק 4 - רוסיה, סינגפור,ספרד,שוודיה,שוויץ, תאלינד,ברטניה ,אוקראינה, ארצות הברית וונצואלה

 
World Bread Day 2013 - Roundup

*~~~להכין בבית ליקר שוקולד : למבוגרים בלבד~~~

ליקר שוקולד
 
המתכון לליקר השוקולד המשגע הזה התקבל השבוע במייל. הפוסט מאתר דה דיזיין פיילס היה נהדר. צילומי הליקר המוכן, שלבי הכנתו וגם פלחי המנדרינות הכתומות הטבולות (חלקית) ברוטב שוקולד כהה, זרויות במעט שבבי מלח, מסודרות באופן מופתי על רשת, היו קשים עד מאוד לצפייה. התלהבתי עד מאוד וניגשתי למטבחנו הקט להכין
 
.הליקר מכיל מרכיבים מועטים, חשוב שכולם יהיו מהמשובחים שיש
. הליקר טעים, בעל צבע יפה ובעל רמת אלכוהול גבוהה
הכנת הליקר פשוטה: מכינים סירופ/רוטב שוקולד משוקולד מריר, סוכר דמררה ומים. מבשלים את הרוטב קצרות ומצננים
את הרוטב שומרים במקרר עד להכנת הליקר. הרוטב מסמיך מעט עם הקירור. את ליקר השוקולד ניתן להכין למנה בודדת/אישית או מנות אחדות על פי יחס מרכיבים קבוע, פירוט, למטה במתכון
.לאחר ערבוב סירופ השוקולד עם רום וליקר קוואנטרו, ניתן להגיש ואת הליקר ולשתות אותו מיד
 
 
:מילה על המרכיבים
assets Creative Commons License