16/12/2013

*אפליקצייה לבשלנים - UNIQLO RECIPE


?במידה ונערבב מוזיקה,מזון, סטייל, אופנה,6 שפים (אמריקאיים)ו-  24 מתכונים מקוריים, נו - מה נקבל
:אפליקצייה חינמית חדשה המשלבת בין אופנה לאוכל
Uniqlo cooking app

.באפליקצייה מוזיקה מקורית, 'קולות' רקע של בישול וגם טיימר
.המתכונים , משלבים מרכיבים מצויים וטכניקות בישול לא מסובכות לבישול 'מנות שף' בבית
.כל שף לובש סט בגדים שצבעיו תואמים את המנה או המנות שהכין


מקור
:פרטים

15/12/2013

*~~~~לפתן חבושים, דבש ,וניל ואניס~~~~~~~

חבושים: דבש : וניל : אניס
 
.מפינת המתכון המהיר : לפתן חבושים מבושם. פשוט מעדן
 
 

:לפתן חבושים ככה מכינים
רוחצים כקילו חבושים, לערך 3 חבושים גדולים. קולפים את החבושים וחותכים לחתיכות סביב ליבתם. שמים בסיר בינוני
:מוסיפים לסיר
 שליש עד חצי כוס סוכר לבן = 70 עד 100 גרם סוכר
רבע כוס דבש נוזלי
חצי מקל וניל חצוי לאורכו, לרוקן את תוכנו עם כפית על החבושים
שני כוכבי אניס
קורט מלח
שתי כוסות מים
.מביאים הכל לרתיחה עדינה על להבה בינונית, בוחשים להמסת הסוכר
מנמיכים מעט את הלהבה הבינונית. מכסים את הסיר ומבשלים לריכוך החבושים והפיכתם לורדרדים, 35-45 דקות
.מרחיקים את כוכבי האניס. מגישים חם או קר

מוש בן ארי: אנשום

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

14/12/2013

*לין רוסטו קספר מגישה שתי מנות קלות הכנה

:בסרטון הוידאו הקצר מדגימה לין רוסטו קספר הכנת שתי מנות פתיח קלות להכנה ומעוררות תיאבון
חטיפי גבינת מוצרלה: רוכשים גליל גבינת מוצרלה, תולשים ממנו חתיכות קטנות ומניחים בקערה. יוצקים מעל שמנת מתוקה ומשרים לריכוך
לין אומרת שהשריית חתיכות המוצרלה בשמנת המתוקה תורמות לריכוכה ותוספת טעם מתקתק. אפשר להשרות יום לפני ההגשה
טובלים כל חתיכת מוצרלה רכה בפפריקה מתוקה או בפיסטוקים קצוצים או בבצל ירוק קצוץ. תוקעים קיסם בכל חתיכת גבינה. מניחים בצלחת הגשה
עלי עולש 'ממולאים' - מניחים עלי עולש (לרכישה בעונה בסופרים במגשי פלסטיק במחלקת הירקות) על צלחת הגשה
בחלק מהעלים אפשר לשים חתיכת גבינת מוצרלה מצופה , או להכין ריבת תאנים- מתכון למטה כאן ולהניח כפית מהריבה על כל עלה



:הרכב ריבת התאנים
שש עד 7 תאנים יבשות
חצי כוס יין אדום
שמן זית
בצל סגול בינוני או גדול
מלח
פלפל שחור גרוס טרי , שמינית כפית פלפל אדום חריף גרוס
 חצי כוס חומץ יין אדום או חומץ תפוחים
שתיים עד 3 כפות סוכר חום
 מתכונים מלאים ,מקור ופרטים

*גזר ואפונה ברוטב קארי : מנת תוספת קלה להכנה

גזר : אפונה : רוטב קארי
 
ההשראה למנה הזו מגיעה ממסעדה בג'מייקה. היא מוגשת במסעדת 'שוגר מיל' השוכנת במונטגו ביי ג'מייקה. המנה טעימה מחממת ומוכנה בזמן קצר
המנה מכילה אפונה וגזר ברוטב קארי עשיר טעם. במסעדה מכינים את תבשיל הקארי עם גזרים עגלגלים מזן טומבלינה שהוא מתוק יותר. השתמשתי בגזר ארוך רגיל וטרי. את אפונת הגינה האנגלית הטרייה המרתי באפונה מקומית קפואה שהופשרה. אפשר להשתמש באפונה קפואה רגילה או זו 'העדינה' שהיא קטנה יותר. הפחתתי במעט מכמות הנוזלים ושניתי גם את יחס התבלינים, במסעדה מגישים את המנה עם כפית שלמה פלפל שחור גרוס טרי
עם חוזק התיבול אפשר לשחק ולחזק עוד יותר את הטעמים על פי הטעם האישי. יופי של מנה. מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה

 
אפונה וגזר ברוטב קארי
:מרכיבים
שתי כוסות = 300 גרם אפונה קפואה, להפשיר כחצי שעה לפני ההכנה
ארבע מאות וחמישים (450) גרם גזר,קלוף וחתוך למקלונים או קוביות
ארבע כפות שמן קנולה
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כף אבקת קארי
רבע עד חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס ציר ירקות או מים
חצי כוס חלב קוקוס - מומלץ להשתמש בזה הנמכר בקרטוניות, הוא מכיל פחות תוספים והוא טעים יותר
חצי כפית סוכר זהוב

:אופן ההכנה

13/12/2013

*ג'ולי משחקת עם אוכל julie's kitchen

julie's kitchen
.ג'ולי אוהבת דברים יפים, טעימים, ליצור, ללמוד, והיא צנועה, יפיפיה וגם קצת ביישנית
.ג'ולי החלה לפרסם באיסטגרם קולז'ים של אוכל שנעשו מתוצרת עונתית של שוקי איכריים ושכנים 
מקור: הפינטרסט של ג'ולי
זה התפתח לפרוייקט מתמשך שכלל לימוד עיצוב של צמחים, תיאוריה של צבעים ואהבה טהורה למזון באשר הוא. ג'ולי אוהבת לשחק עם אוכל (ורואים את זה) ואסירת תודה שיש לה קהל לכל זה, וכן, תודה ג'ולי, גם אנוכי בינהם
 
מקור: הפינטרסט של ג'ולי
מרבית התוצרת מגיעה משוק האיכרים של סנטה מוניקה או מגינתה העירונית של ג'יני. הצילומים נעשים על ידי ג'ולי עם מצלמת קנון או מצלמת האייפון, באור טבעי ובמטבחה הפרטי. ג'ולי חייתה במקומות שונים בעולם, ביקרה ותבקר ברבים ונוספים. היא אוהבת לאכול כל דבר.. לפחות פעמיים
:וזה מה שהיא כותבת ב'אודות עצמה' באתרה
For years I worked with numbers. Now I work with words. Right brain left brain ping pong is what I call this".
.פשוט נהדרת
 
 
 
 
 
 

12/12/2013

*חידושים והמצאות : פודיני מדפיס אוכל אמיתי וספר בישול מצוייר

Foodini פודיני 
האם טכנולוגיה חדישה תדפיס אוכל במקום שנבשל אותו ? האם רובוט יחליף שף במסעדה ? - התשובה ברורה, אך הגימיק משתכלל מיום ליום. קחו הצצה למדפסת המזון הראשונה, העושה קסמים ומכינה אוכל תוך דקות

Print your own food
.מדפסת תלת מימד חדישה הנקראת 'פודני' מאפשרת ל'הדפיס' פיצות,פסטות,שוקולד ועוגות
:המדפסת משלבת טכנולוגיה, מזון , אומנות ועיצוב

*צפו: קרבונרה בגירסא אישית - השף אדוארד קים, שיקגו

:אדוארד קים הוא השף של מסעדת מוט סט. (סטריט) השוכנת בשיקגו. המוטו שלו בבישול הוא
"We try to make everything as complicated as possible"
 
אינסטגרם

:היום יצא לאור מגזין חורף 2013 בגרסתו המקוונת
Heart Home magazine

11/12/2013

*ישר מהיקב: סופלה בטטה אישי

..בטטה : שמנת מתוקה : יום כתום רגע לפני בא הסופה..היא כבר כאן
 
יקב קנדל ג'קסון ידע כנראה למי לשלוח את המתכון הזה, לאשה אחת שאוהבת לשחק גם במטבח. בצמוד לרשימת מרכיבים באורך בינוני וסביר, צורפו גם שתי המלצות שתייה ליינות היקב כמובן. את היינות שלהם טרם טעמתי אך את סופלה הבטטה המענג, הכנתי וגם טעמתי וזה קרה השבוע
 
 
 המתכון של היקב מתאים בכמותו כמעט לגדוד, חלקתי אותו לחצי
ההמלצה היתה על הכנת מאפה גדול בכלי אחד של סופלה. החלטתי לאפות ולהגיש את הסופלה בכלים אישיים. קבלתי 7 מאפים שנאפו ברמקינים יפים להגשה בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
 
 
החבר'ה שם המליצו על תוספת של עלי מרווה. אני זייפתי הפעם ושמתי עלי טימין. את הפלפל הלבן החלפתי בפלפל שחור גרוס. שמתי פחות מלח
:הכנת הסופלה האישי באמת קלה להכנה
assets Creative Commons License