06/03/2014

*~~~~~ממתק קוקוס, קרמל ומרשמלו~~~~~

ממתק או עוגיה
זוכרים שהבטחתי לכם אתמול מתכון נוסף לשימוש בחלב המרוכז הממותק?. לטעמי, חלב מרוכז מאיכות טובה הוא טעים כפי שהוא.. (אל תשאירו אותו לידי..) אך ניתן לשדך לו מרכיבים נוספים ליצירת עוגיה או ממתק חדש
:שלוש שכבות בעוגיה אחת
.שכבה תחתונה - בצק פריך המכיל גם קוקוס וסוכר חום כהה, זו השכבה היחידה הנאפת בתנור
.שכבה אמצעית - קרמל, אותו נבשל בעיקר עם החלב המרוכז
. שכבה שלישית - מרשמלו, גם אותו נכין בקלחת בקלות בדקות ספורות
.נשמע המון עבודה? האמת שזה קל יותר מכפי שניתן לתאר


את הממתק שלנו מומלץ להכין 4-6 שעות לפני ההגשה או לילה לפני. לטעמי, הוא טעים יותר דקות ספורות לאחר שהוצא מהמקרר
.הממתק נחתך בקלות, יציב לגמרי, אינו מתפורר
.האפייה בתבנית קטנה - אפשר לחתוך להרבה ריבועים קטנים, נגיסות מתוקות
. את הממתק אפשר יהיה לשמור כשבוע במקרר, הוא אינו ניתן להקפאה
ממתק קוקוס,קרמל ומרשמלו
:מרכיבים לבסיס
חצי כוס קמח לבן ,מנופה = 70 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
ארבעים וחמישה גרם קוקוס = 1/3 כוס + כף קוקוס
רבע כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה, מומסת

:מרכיבים לקרמל
מאתיים גרם חלב מרוכז ממותק = חצי פחית או שפופרת אחת- מומלץ לרכוש מתוצרת אירופאית
שלושים גרם חמאה
כף דבש נוזלי

:מרכיבים למרשמלו
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס מי ברז= 120 מ"ל
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה- רצוי תבנית מעט עמוקה
הערה: במידה ואתם מכפילים כמויות השתמשו בתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מבתבנית זו, העוגה תתקבל גבוהה קצת יותר
קלחת, קערה
:אופן ההכנה

05/03/2014

*~~~~עוגיות וניל וחלב מרוכז מ 6 מרכיבים בלבד~~~

היום בפינת המתכון הקצר יש לנו מתכון לעוגיות קלות להכנה המורכבות מ- 6 מרכיבים. את בצק העוגיות מערבבים בקערה אחת ידנית, אפשר גם במיקסר. מכדררים את הבצק הרך לכדורים ומיד אופים. רשמו מתכון מוצלח, מומלץ להכפיל כמויות למשלוח המנות הקרוב
את יתרת החלב המרוכז מומלץ להעביר לצינצנת ולשמור במקרר. ביומיים הקרובים או לפני כן, יפורסם מתכון של פרוסות קרמל ומרשמלו ביתי העושות שימוש ביתרת החלב המרוכז
חלב מרוכז- מומלץ לרכוש את פחית החלב מתוצרת אירופאית 


עוגיות וניל וחלב מרוכז
הכמות:כ- 45 עוגיות
:מרכיבים
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן
מאתיים גרם חלב מרוכז = חצי פחית (או שפופרת אחת) את מחצית הפחית הנותרת העבירו לצינצנת ושמרו במקרר למתכון נוסף
מעט משחת וניל או כפית תמצית וניל איכותית
שלוש מאות ועשרים גרם קמח לבן ,מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה
--
שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה או לאפות בשני סבבים באותה התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערה להקרים את החמאה הרכה והסוכר. אפשר לערבב במיקסר או עם ידנית עם מזלג
.להוסיף לקערה את תמצית או משחת הוניל והחלב המרוכז, לערבב היטב
.להוסיף בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה . לאחד עם כף ואחר כך מעט עם הידיים לבצק אחיד
.בעזרת כפית מטבח ליטול כמות בצק, לכדרר לכדור. לגלגל את כל הבצק ל- 45 כדורים
.להניח את כדורי הבצק ,באופן מרווח מעט בשתי תבניות האפייה על נייר האפייה
.בעזרת מזלג לשטח מעט כל כדור
לאפות כל תבנית 15-20 דקות. העוגיות יהיו זהובות וטיפה רכות בעודן חמות. לאחר צינון הן מתקשות מעט
.לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום
--
.אפשר לתבל את העוגיות בתמצית אחרת במקום טעם ההוניל ולחזק את המתיקות בקורט מלח דק



:ידיעה שהתקבלה, תודה לאיריס זילברמן
ביום שני 10/3/14 בבוקר (10:30) יגיע ישראל אהרוני להרצות בפני הסטודנטים והקהל הרחב במסגרת כנס

"מכוער: היפה החדש"

04/03/2014

*~~~~פנקייק.פנקייק - הרבה מתכונים מוצלחים~~~~

! יום הפנקייק הבינלאומי היום, בואו ונחגוג 

.בבוקר, בצהריים, בערב, מתי שמתחשק - פנקייק קרפ או אומלט , תמיד קל להכין והכי טעים
:אסופה של 10 מתכוני פנקייקים, קרפים וגם אומלט אחד 
[קרפ עם סירופ סיידר [מתכון*


[קרפ שוקולד וריבת שזיפים  [מתכון

[פנקייק פלפלים אדומים [מתכון

01/03/2014

*אורז אדום וכרובית במנה אחת

המוכר במחלקת הירקות עמד וסידר כרובית לצד כרובית. כולן היו קטנטנות, כל אחת קיבלה מידיו טיפול אישי, גם הוסרו ממנה עלים מיותרים. הן היו יפות כל כך, העמסתי אחדות לתוך עגלת הקניות. אורז אדום (שאני מאוד אוהבת) היה כבר בבית, גם יתר מרכיבי המנה. האתגר היה לשלב בין אורז אדום לכרובית למנה אחת טעימה


.וזה הצליח ! קבלנו סיר של כרובית ואורז: מתובל בלימון, מלח, שום והרבה פלפל שחור גרוס
המנה אינה מצטלמת הכי יפה בעולם- היא מחיתית , משביעה וטעימה מאוד. לאכול חם ממש או לחמם היטב במחבת לאחר הקרור
.שמרו מעט מפרחי הכרובית המטוגנים לקישוט המנה המוכנה

אורז אדום וכרובית
הכמות: 3-4 מנות
:מרכיבים
כרובית קטנה במשקל חצי קילו, שטופה, מפורקת/חתוכה לפרחים בגודל נגיסה
שלוש כפות שמן זית
שלוש עד 4 שיני שום גדולות קלופות וכתושות
שלושת רבעי כוס אורז אדום (של 'סוגת' באריזות קילו, מוצלח) - לשטוף ולסנן מהמים
שלוש כוסות מי ברז
חופן גדול גבינת פרמזן מגוררת
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי או כף נוספת לטעם
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל , לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
--
סיר בתכולה של 4 ליטר

26/02/2014

*חדש מברזיל ! - פקק חכם: גם לבקבוק המשקה גם למשחק

. סיימתם את בקבוק המשקה ? רגע, אל תשליכו את הפקק
חברת קלאבר קאפס מברזיל מציעה שימוש בפקקי הבקבוקים כדומה לאבני לגו. פקקי הבקבוק ישמשו כאבני משחק במקום למחזר פלסטיק

[קישור לאתר החברה ]Clever Caps


*עוגיות דאבל שקדים (וצנוברים) איטלקיות

בטלפון ,היא אמרה לי: "קניתי לך 150 גרם שקדים מולבנים אצל מיכאל" (הבעלים של חנות התבלינים). זה היה אתמול, לפנות ערב, כשהייתי באמצע כל מיני ..גם מהורהרת. "הוא עמד לסגור את החנות.."  (יום שלישי).. עזבתי הכול ,אצתי לקחת ממנה את השקדים ועוד כמה דברים טובים
חנות התבלינים והפיצוחים קרובה לביתנו יותר, אך לה יש יחס מיוחד אצלו. האיש המזוקן פותח עבורה מארזים חדשים של אגוזים וקטניות ,מגלה מה טרי יותר, מסכם לה את החשבון זריז וגם מאחל כל טוב,עם חיוך ומבטא דרום אמריקאי מתנגן

24/02/2014

*להכין בבית: גבינת קסו פרסקו ביתית

קל וכייף להכין את גבינת הקסו פרסקו (גבינה טרייה) המקסיקנית בגירסא הביתית. הגבינה מורכבת משלושה מרכיבים בלבד (כולל המלח) ותהיה מוכנה כמעט מיידית
גבינת הקסו פרסקו הביתית מזכירה במקצת בטעמה גבינת ריקוטה אולי גם גבינה צפתית (רזה). הגבינה נחתכת יפה וטעמה מעודן
.את הגבינה המקסיקנית המקורית מכינים מחלב מלא
 
Q u e s o  F r e s c o
 
 
הגשתי את הגבינה הטרייה מפוררת עם ירק ורוטב לימוני שתובל בעלי כוסברה טרייה- המתכון המפורט -בהצעת ההגשה, בהמשך הרשומה
.במידה ותרצו להכין שני כדורי גבינה (יפה כמתנה מהמטבח) וזה מומלץ, הכפילו כמויות

גבינת קסו פרסקו ביתית
הכמות : כדור גבינה בינוני, כשתי כוסות גבינה
:המרכיבים

23/02/2014

*אגסים אפויים בקינמון וקקאו ועוגיות שוקולד לשלום עולמי- דורי גרינספן Korova


 
לאפות פרוסות אגסים מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וקקאו. לנישנוש כחטיף או לקישוט מנות קינוח.
ככה תכינו
מחממים תנור לחום נמוך- 135 מעלות.
פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין 3 אגסים. השתמשתי באגס אחד ירוק ושני אגסים אדמדמים מוצקים יחסית.
לפני פריסת האגסים יש לחצותם, לגלען בעזרת כפית 'תפוחן'. מומלץ לפרוס כל אגס לפרוסות שלמות ודקות. מכל אגס יתקבלו 15-20 פרוסות.
מניחים את פרוסות האגסים על רשת התנור או על משטח סיליקון המונח על תבנית/משטח אפייה.
בקערית מערבבים:
שלוש כפות סוכר לבן
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
שתי כפות קקאו
מפזרים את התערובת על פרוסות האגסים. אופים שעה בתנור לייבוש. לאחר כמחצית השעה הופכים את פרוסות האגסים לצידן השני.
פרוסות עבות יותר ידרשו דקות אפייה נוספות.
פרוסות האגסים האפויות ישמרו כיומיים בכלי אטום בחוץ או בפריזר בשקית הקפאה. ניתן לאכול ישירות מהפריזר.
למטה עוגיות השוקולד האהובות. המתכון פורסם לפני שנים בבלוג הנוסף שלנו, מתכוני אמא.


עוגיות שוקולד לשלום עולמי /Korova
assets Creative Commons License