17/04/2015
*~~~פטנט לקילוף תפוחי אדמה מבושלים~~~
16/04/2015
*קרחוני דבש-לימון-ג'ינג'ר וקמומיל : 100% טבעי
מצ'לסי למדתי השבוע להכין קרחונים בטעם קמומיל, ג'ינג'ר, דבש ולימון. צילומי הארטיקים שלה יפים כל כך [כאן כולל המתכון שלה] שרצתי מיד למטבח להכין. צ'לסי מציינת שהקרחונים יעזרו בהפגת כאב גרון, אני מצאתי שהם מרעננים את הנשמה, טעמם עדין ושילוב 4 המרכיבים מוצלח. וכן, מדובר בעצם בקרח בטעמים.. ולא בגלידה או סורבה אך זה מרענן ואינו נמס מהר
צ'לסי הכינה את הקרחונים שלה בכלי יעודי לארטיקים (אני מתכוונת להזמין לעצמי גם כן..). אני הכנתי את שלי בשתי צורות- חלק יצקתי לכוסיות קטנות ותקעתי בהם מקלות של ארטיק (מקלות עץ) וחלק יצקתי לתבנית סיליקון מחולקת לרצועות דקות
השתמשתי בכוסיות חד פעמיות שקופות והכי פשוטות שיש בתכולה של 60 מ"ל. הכוסיות נמכרות במארזים של 50 או 100 יחידות בכל מרכול. על מנת לייצב את הקרחונים מזגתי את התערובת לכוסית כפולה (כוסית אחת בתוך השניה) והנחתי את כל הכוסיות על חתיכת קרטון בפריזר
מקלונים לארטיקים (לפחות בשני גדלים) ניתן לרכוש (במארזים קטנים) בחנויות לכלים חד פעמיים וגם בחנויות המתמחות בציוד לאפייה
השתמשתי בכוסיות חד פעמיות שקופות והכי פשוטות שיש בתכולה של 60 מ"ל. הכוסיות נמכרות במארזים של 50 או 100 יחידות בכל מרכול. על מנת לייצב את הקרחונים מזגתי את התערובת לכוסית כפולה (כוסית אחת בתוך השניה) והנחתי את כל הכוסיות על חתיכת קרטון בפריזר
מקלונים לארטיקים (לפחות בשני גדלים) ניתן לרכוש (במארזים קטנים) בחנויות לכלים חד פעמיים וגם בחנויות המתמחות בציוד לאפייה
14/04/2015
*ספר בישול חדש-שיתוף פעולה של מערכת ווטסון וחמישה שפים
השבוע נולד ספר בישול חדש ומהפכני. עבודת חקר ושיתוף פעולה שנעשתה במשך 3 שנים, על ידי בית הספר הגבוה האמריקאי לקולינריה וחברת איי.בי.אם. בפרוייקט השתתפו מערכת ווטסון (להלן 'שף' ווטסון' המבוסס על בינה מלאכותית) לצד חמישה שפים בשר ודם. חוויה ראשונית בעולם של צירופי טעמים (שנעשו על ידי מחשב) ויושמו על ידי השפים. הספר החדשני עשוי להוות מקור השראה לפיתוח מתכונים המבוססים לא על ידי ניסיון אנושי, אלא על ידי ההרכב המולקולרי של חומרי הגלם/מרכיבי בישול
ההשקפה העומדת מאחורי הפרוייקט, מאמינה שלא צריך להיות 'גאון' בכדי להיות בשלן מצוין. בחשיבה 'מחוץ לקופסא' גם לשפים הטובים ביותר יש מגבלות, כניסיון אישי, מנעד הטעמים וצירוף המרכיבים הידוע להם. המערכת המבוססת על בינה מלאכותית עשויה לסייע לבשלן בכל מקום, בגילוי מתכונים טובים, מרכיבים בלתי שיגרתיים וצירופים שבן אנוש לא יכל לתאר בכוחות עצמו
הספר מאגד 65 מתכונים מקוריים עשירים בטעמים חדשים, לדוגמא: קרואסון שקדים ספרדי, כופתאות נוסח קראול ועוגת דלעת איטלקית
:השפים שנטלו חלק בפרוייקט
James Briscione, Michael Laiskonis, Anthony Caporale, Sabrina Sexton, Michael Garrett
:הפרוייקט צולם על ידי הצלמים
וטוד פורטר
.העיצוב נעשה על ידי דון מוריס
:בית הספר [קישור] נוסד בשנת 1975
The Institute of Culinary Education (ICE)
*ממתק טבעי מ-4 מרכיבים + טכניקות בישול - Cooking Technique
דבש - טחינה - שמן קוקוס - קקאו
ממתק טבעי (צמחוני), ללא צורך בבישול בטעם שוקו חלבה: מערבבים בקערה אחת בכף את כל המרכיבים, יוצקים לתבנית סיליקון קטנה ומשגרים לפריזר לכ- 20 דקות
מוציאים מההקפאה, חותכים למלבנים/ריבועים קטנים ואורזים בנייר אפייה (אפשרי לשמור ללא אריזה) מומלץ לשמור בפריזר את הטעים הזה
:הערות
'חיוני להשתמש בכף מדידה סטנדרטית ולא בכף מטבח רגילה. יש למדוד את החומרים בכף שטוחה ולא 'הריונית
לקבלת ממתק חלק מלמעלה וללא סימני טחינה (כמו שלי..), יש לדאוג שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר+לערבב הכול קצרות לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מרכיבים שאתם נוהגים לשמור במקרר, יש להוציא כמחצית השעה לערך לפני ההכנה על השיש במטבח
לקבלת ממתק חלק מלמעלה וללא סימני טחינה (כמו שלי..), יש לדאוג שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר+לערבב הכול קצרות לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מרכיבים שאתם נוהגים לשמור במקרר, יש להוציא כמחצית השעה לערך לפני ההכנה על השיש במטבח
הדבש חייב להיות דבש נוזלי, שמן הקוקוס יכול להיות רך או נוזלי, הטחינה נוזלית והקקאו איכותי- שלי תוצרת בלגיה
אפשר לארוז כל ממתק מוכן בנייר אפייה. אני ארזתי בנייר אפייה ממחוזר 100% טבעי. הנייר המיובא בגוון חום נמכר במרכולים במדפי המוצרים האורגניים, במארז קרטון מוארך ונקרא (באנגלית) נייר אפייה פרגמנט (המארזים דומים למארזי ניילון נצמד/נייר כסף). הנייר חתוך כבר ליחידות בגודל 30 על 40 ס"מ
? איך מכינים
בקערה מערבבים לתערובת חלקה וכהה: 6 כפות דבש נוזלי, 4 כפות טחינה גולמית, 4 כפות שמן קוקוס (רך או נוזלי), 3 כפות אבקת קקאו, מעט תמצית וניל וקורט מלח
משטחים את התערובת על תבנית סיליקון קטנטנה או תבנית אפייה קטנה מוארכת (16על 11ס"מ לערך) . מכניסים לפריזר ל 20-25 דקות או עד שמתמצק
הופכים את תבנית הסיליקון, לוחצים על התחתית לשחרור הממתק בשלמותו על קרש חיתוך. חותכים למלבנים/ריבועים קטנים. אורזים כסוכריה בנייר אפייה. שומרים בפריזר במיכל סגור או שקית הקפאה
-עשרות בודדות של סרטוני וידיאו המלמדים טכניקות בישול בסיסיות, חלקן משמשות אותנו ביום יום, באחדים טוב להיזכר. לדוגמא
כיצד להכין ציר, מיונז, איך מאדים ירקות, מפלחים פירות הדר, מקרמלים בצל, מנקים כרישה,מטפררים שוקולד, מנקים פטריות, מזגגים עוגה, חותכים מנגו ועוד
לצפייה בכל הסרטונים - לחצו כאן
13/04/2015
*ידיעה: בנות המרנג מלונדון כובשות (גם) את המסך - Meringue Girls
מרנג. מרנג
כן, גם באפייה האופנה מתחדשת ומתחלפת, לצד הקלסיקות שכולנו (לובשים) ואופים ביום יום. לפני כשבע שנים היו אלו הקאפקייס המרהיבים שכבשו את העולם בשלל ציפויים וקישוטים, לאחר מכן נולדו הקייק פופס הקטנים. בשנים האחרונות ממש מככבים (לצד או בצמוד לעוגיות המקרונס) נשיקות מרנג בכל צבעי הקשת
בנות המרנג (סטייסי ואלכס) מלונדון מתמחות בהכנת נשיקות מרנג צבעוניות, נמסות בפה ומושלמות. הכול החל לפני שנים אחדות עת הבנות הופיעו בתוכנית טלוויזה ששודרה בערוץ סקיי1, התוכנית נקראה
Cooks to Market
לדעתן של בנות המרנג העסוקות (יוצרות אלפי נשיקות מרנג בשוטף, כותבות ספרי בישול), זהו זמן המרנג. הן מיטיבות להכינו במגוון טעמים גם אם חלקם נועזים מעט (וזה מצויין)- נשיקות מרנג בטעם תותי שדה, ג'ינג'ר, פלפל שחור, שוקולד, וניל והרשימה עוד ארוכה. הנשיקות מגיעות בגודל נגיסה
בסרטון מדגימות הבנות הכנת נשיקות מרנג ומנדבות מספר טיפים של מקצוענים להצלחה. הן מלמדות כיצד ליצור מרנג צבעוני בטעמים כגון- מלון, פיסטוקים, סלק ושוקולד (את המתכון המלא לנשיקות תמצאו כאן). טיפ מיוחד של הבנות: חימום הסוכר בתנור לפני עירבולו עם החלבונים, ההוספת הסוכר לקצף תהיה כפית אחר כפית (!). ראו [כאן סרטוני וידאו נוספים] את עבודתן היפה ומארזי המרנג, תענוג
כן, גם באפייה האופנה מתחדשת ומתחלפת, לצד הקלסיקות שכולנו (לובשים) ואופים ביום יום. לפני כשבע שנים היו אלו הקאפקייס המרהיבים שכבשו את העולם בשלל ציפויים וקישוטים, לאחר מכן נולדו הקייק פופס הקטנים. בשנים האחרונות ממש מככבים (לצד או בצמוד לעוגיות המקרונס) נשיקות מרנג בכל צבעי הקשת
בנות המרנג (סטייסי ואלכס) מלונדון מתמחות בהכנת נשיקות מרנג צבעוניות, נמסות בפה ומושלמות. הכול החל לפני שנים אחדות עת הבנות הופיעו בתוכנית טלוויזה ששודרה בערוץ סקיי1, התוכנית נקראה
Cooks to Market
לדעתן של בנות המרנג העסוקות (יוצרות אלפי נשיקות מרנג בשוטף, כותבות ספרי בישול), זהו זמן המרנג. הן מיטיבות להכינו במגוון טעמים גם אם חלקם נועזים מעט (וזה מצויין)- נשיקות מרנג בטעם תותי שדה, ג'ינג'ר, פלפל שחור, שוקולד, וניל והרשימה עוד ארוכה. הנשיקות מגיעות בגודל נגיסה
בסרטון מדגימות הבנות הכנת נשיקות מרנג ומנדבות מספר טיפים של מקצוענים להצלחה. הן מלמדות כיצד ליצור מרנג צבעוני בטעמים כגון- מלון, פיסטוקים, סלק ושוקולד (את המתכון המלא לנשיקות תמצאו כאן). טיפ מיוחד של הבנות: חימום הסוכר בתנור לפני עירבולו עם החלבונים, ההוספת הסוכר לקצף תהיה כפית אחר כפית (!). ראו [כאן סרטוני וידאו נוספים] את עבודתן היפה ומארזי המרנג, תענוג
12/04/2015
*מרטין ווישהארט מכין רום בבה מושלמים
11/04/2015
*תשעה דפי אינסטגרם (תוצרת איטליה) שחייבים להכיר
איטליה מככבת באינסטגרם וזה לא מפתיע - בזכות הארכיטקטורה, הנופים וכמובן האוכל הנפלא. מרומא לפירנצה, אספקטים איטלקיים מגוונים נתפסים בעין מצלמתם של בלוגרים, צלמים ואומנים. הנה מקבץ איטלקי ייחודי, מומלץ לעקוב
1.
1.
Rachel Roddy | @rachelaliceroddy
רייצ'ל נולדה בלונדון וחיה בעשור האחרון ברומא. היא אוהבת לבשל, לכתוב ולשתות קפה ועושה את כל אלו והרבה דברים נוספים בטוב טעם. רייצ'ל היא כתבת, ספר הבישול הראשון שלה עומד לצאת לאור בחודש יוני 2015. הבלוג שלה פעיל משנת 2008 ונקרא
הטוויטר שלה: כאן
![]() |
| הספר החדש העומד לצאת לאור |
2.
Elizabeth Minchilli | @eminchilli
Elizabeth Minchilli
:לאליזבט מינצ'ילי, סופרת ומארגנת טיולים קולינריים באיטליה יש חשבון אינסטגרם מרהיב. החודש יצא לאור הספר השישי שלה הנקרא
Eating Rome: Living the Good Life in the Eternal City
.אליזבט כותבת כבר שני עשורים על התרבות האיטלקית. מלבד ספרים היא יצרה 3 אפליקציות המתמקדות ברומא, ונציה ופירנצה
.חשבון האינסטגרם שלה מביא את המיטב מהמטבח האיטלקי וחיי היום יום באיטליה
הבלוג של אליזבט : קישור
Kelly Medford | @kellymedfordart
כניסה לאינסטגרם
.קלי עברה לגור באיטליה בשנת 2005 והתאהבה מיד ברומא ופירנצה. בחשבון האינסטגרם שלה תמצאו בעיקר נופים
4.
.קלי עברה לגור באיטליה בשנת 2005 והתאהבה מיד ברומא ופירנצה. בחשבון האינסטגרם שלה תמצאו בעיקר נופים
4.
@notmynonni
.חשבון אינסטגרם המתעד סבים וסבתות מרחבי איטליה וממקומות נוספים
דף הפייסבוק של הפרוייקט: כאן
5.
Veronica Ferraro | @veronicaferraro
.חשבון האינסטגרם של חובבת אופנה מובילה באיטליה. כניסה לחשבון וכן, יש.. גם קצת (צילומי) אוכל למי שרעב
6.
6.
L’ Arte sa Nuotare | @lartesanuotare
.בעל חשבון זה נותר אלמוני. אוצר צילומי אומנות רחוב מרכיבי משקפי צלילה, בעיקר מפירנצה
7.
Alexandra Korey | @arttrav
צילום, אומנות והחיים בפירנצה. מנוהל על ידי אלכסנדרה- היסטוריונית קנדית (לשעבר) שהגיעה לאיטליה בשנת 1999 לצורכי לימודים ונשארה גם בזכות האהבה
8.
Emiko Davies | @emikodavies
.אמיקו היא כתבת אוכל המשתפת את אהבתה לבישול. כותבת גם באתר פוד52
.מה תמצאו? שפע צילומי אוכל מגרים, אוכל רחוב, חומרי גלם, מנות מוכנות ועוד, במילה אחת: נהדר
9.
.מה תמצאו? שפע צילומי אוכל מגרים, אוכל רחוב, חומרי גלם, מנות מוכנות ועוד, במילה אחת: נהדר
9.
Olimpia Zagnoli | @olimpiazagnoli
.כאן תמצאו בעיקר אופנה, עיצוב, גרפיקה, צבעים עזים, הרבה שמחה ואולי גם השראה
-
הערה: צילומי המסכים מתוך חשבונות האינסטגרם
-
הערה: צילומי המסכים מתוך חשבונות האינסטגרם
*המוזיאון הבריטי מציג: לחם מלפני 2,000 שנה
בשנת 79 לספירה, אופה קדום שם את כיכר הלחם שלו בתנור. כ 2000 שנה מאוחר יותר נפתחה דלת התנור ונמצאו בתוכה שרידי לחם. זה קרה בזמן חפירה ארכיאולוגית בעיר הרומית העתיקה הרקולנאום
:מרכיבי הלחם
ארבע מאות גרם מחמצת, 12 גרם שמרים, 18 גרם גלוטן, 24 גרם מלח, 532 גרם מים, 405 גרם קמח כוסמין, 405 גרם קמח מלא
המתכון המפורט באתר המוזיאון הבריטי: כאן










