27/03/2020

דברים טובים - 27.3.2020


דברים טובים ליום שישי -  27.3.2020

עוגה
so good magazine - עוגת שושני תפוחים של
.השושנים היפות הללו הוכנו מתפוחי עץ וזו היתה תמונת השער של גיליון ינואר 2020 של המגזין סו גוד
https://www.sogoodmagazine.com/pastry-blog/editorial/manual-gestures-pastry-with-bite-reign-23rd-journey-sogoodmagazine/?utm_source=Books+For+Chefs&utm_campaign=5f968f3563-sgnews_january20&utm_medium=email&utm_term=0_4f7c8d1a65-5f968f3563-422194589&mc_cid=5f968f3563&mc_eid=a2738fe898&fbclid=IwAR0ioeLSQR13cv6e-7PovONMe5dYsXopGhs6a9B2UoqpSv7XZfTpeDTjz38
מקור הצילום
רוקמת הפטריות
amanda cobbett
אמנדה קובט היא אומנית רקמה היוצרת פטריות ראלסטיות. ראו כמה שפטריה זו יפה, האמת שגם כל היתר



Calypso Farm חווה באלסקה 
.צילומים מרהיבים מחווה באלסקה [אינסטגרם]. פרחים ושלג. ירקות מרהיבים ושלג. צמר יפיפה ו..שלג


26/03/2020

דברים טובים - 26.3.2020

דברים טובים ליום חמישי -  26.3.2020

פסטה קלועה

ג'יסון סטונברנר מומחה לפסטה מסיטאל הבעלים של מסעדה הנקראת על שמו, מדגים הכנת פסטה קלועה. כל שנחוץ זה קמח דורום ומיםכמויות ואופן הכנה מוסברים בסרטון


מגזרות נייר - תעסוקה לא רק לילדים 

.רעיון תעסוקה לילדים- מגזרות נייר וינטאג' - קישור לכל מי שזוכר מגזרות נייר מהילדות
בוחרים מגזרת רצויה מהמגוון שבקישור ולוחצים עליה עם העכבר 
בכדי לבצע הורדת קובץ התמונה למחשב  ולאחר מכן הדפסתו, רצוי בהדפסה צבעונית. לחצו על החץ בפינה הימנית למטה במגזרת שבחרתם, בחרו רזולוציה רצויה - מומלץ אחת משתי התחתונות הגדולות . כעת שמרו את הקובץ בתיקייה הרצויה במחשב

-דוגמה




Spade&Plow Organics חוות


מתכונים צמחוניים [קישור למתכונים] מעוררי תיאבון במיוחד מהחווה לגידול ושיווק ירקות, פירות, תבלינים ופרחים מקליפורניה
.מה אהבתי? מרק הכרובית, השומר האפוי, פסטו שום ירוק ותרד ועוד

----

לך תעשה חמוצים - הקבוצה לחובבי חמוצים, כבושים ועוד


קבוצת פייסבוק טעימה ונעימה - לחצו כאן לבקשת הצטרפות


זו קבוצה המיועדת לחובבי חמוצים, כבושים ועוד. החברים בקבוצה מעלים צילומי כבושים, משתפים במתכונים וכמובן, גם מתייעצים. בתיאבון 

18/11/2019

הוראות סריגה לתמנון לפעוטות/ פגים- my_crochet

  חלק 3 - Crochet קרושה
הנה החתול הכחול, יושב יפה היכן שמושיבים אותו, גאה בנעלי הספורט החדשות שלו.. מביט סביבו במבט סקרן מרבית הזמן. הבובה הזו נסרגה מזמן ונמסרה לאחרונה לילדון מתוק שאני אוהבת, במיוחד


אמרו שלום לאווזי, נסרג לפני כשנה. מאוחר יותר התברר..שהמקור שסרגתי לו היה מגושם, כפות הרגליים בצבע לא מתאים... אז לאחרונה עבר מקצה שיפורים והוחזר לאמי שקיבלה אותו באהבה. מתחת לכובע יש לו שערות ספורות. השובב אילץ אותי לסרוג לו כובע ! כי רק ככה הוא מוכן להצטלם


:שיעור סריגה: הוראות לסריגת תמנון לפגים/פעוטות

16/11/2019

Coffee Around the World סרטון - קפה סביב העולם

Coffee קפה


13/11/2019

הגרלה חדשה בבלוג: ספר אפייה במתנה !

:ציפור לחשה לי שמזמן לא הייתה כאן בבלוג הגרלה שווה.. אז הנה יש לנו אחת חדשה
.ספר אפייה אחד יוגרל לאחד מכם - זה הספר
הספר, 251 עמודים יצא לאור בשנת 2015 ומכיל שפע מתוקים אפויים מכל סוג ולכל טעם, תמונות יפות והוראות הכנה ברורות
מקור הצילום
:כללים
.ההגרלה פתוחה לכולם
.ההגרלה נפתחת היום יום רביעי ה 13.11.2019 בבוקר בשעה 09:00
.ההגרלה תסתיים ביום שני ה 18.11.2019 בבוקר בשעה 09:00
.הזוכה יקבל לביתו חינם את הספר במעטפה בדואר ישראל לכתובת שימסור לנו
?מה צריך לעשות בכדי לזכות בספר
. לעשות לייק (רק במידה ולא עשיתם כבר) לעמוד הפייסבוק של הבלוג לימון וג'ינג'ר כאן*
https://www.facebook.com/lemongingerBlog/
.?להשיב במייל על השאלה: מהו המתכון שאתם אוהבים במיוחד בבלוג לימון ג'ינג'ר*
.?להשיב על השאלה: על אלו נושאים הייתם רוצים לקרא בבלוג לימון ג'ינג'ר*
.את התשובות יש לשלוח לנו במייל הזה עד תום ההגרלה
.ביום שני בבוקר תיערך בין המשתתפים ההגרלה. מייל יישלח לזוכה בספר
? מי רוצה במתנה את ספר האפייה
-
.עדכון 18.11.2019 שעה 09:00, יש לנו זוכה והוא אליעזר!, ברכות. מייל נשלח לך ברגעים אלו ממש
.תודה רבה לכל מי שהשתתף בהגרלה. נתראה בהגרלות הבאות

08/11/2019

חדש במטבח: גריסיני מקלוני לחם איטלקיים Grissini

... גריסיני, גריסיני,  גריסיני,  ג ר י ס י נ י  פ ר י כ י ם
   ! וברקע נשמעות נגיסות רמות. כל כך טעימים, רוצו להכין


גריסיני פריכים - הנוסחה
יש להשתמש בכלי מדידה
: מרכיבי הבצק
כוס ורבע מים חמים
כף דבש נוזלי
שתי כפיות סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים
--
שתי כפות שמן זית
שלוש כוסות מדידה קמח מיוחד ללחם, מנופה
חצי כוס קמח מלא, מנופה
כפית ורבע מלח דק
--
לרידוד: מעט סולת
-
:לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים קרים
שומשום ו/או פרג שלם ו/או תבלין לפיצה או תבלין ציפוי מאפה מלוח + מלח גס

06/11/2019

ממרח הפלפלים של יעקב לישנסקי, מתכון טעים

ממרח פלפלים
.מתברר שפעם מזמן יעקב לישנסקי היה מלכת המטבח. כן, כן מלכת המטבח
בכריכה האחורית של ספרו הותיק "חמוצים מתוקים חריפים" כתוב: "יעקב לישנסקי, יליד מטולה, מעביר בספר זה את אהבתו לפירות הארץ ולטעמים השונים והמגוונים, שניתן להפיק מהם דרך שימור, כבישה, רקיחה ועשיית יינות וליקרים". ואכן זהו ספר נדיר במחוזותנו אז והיום ומכל בחינה. הספר שברשותי יצא לאור בשנת 1996 וצולם ע"י נלי שפר. ניתן למצא עדיין פה ושם את הספר בירידי יד שנייה ובחנויות ספרים משומשים
.! הפעם למדתי ממר לישנסקי להכין ממרח פלפלים אדומים
הכנת הממרח בעל הצבע העז ממש קלה: מזהיבים שום ובצל, מעבירים אותם למעבד מזון יחד עם כמות גדולה של פלפלים אדומים חתוכים גס. מרסקים הכול למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים מעט תיבול ומבשלים עד שמסמיך, מצטמצם והנוזלים התאדו
החלטתי להכין מחצית הכמות (תודה אימוש על הרעיון ועל מעדן הפלפלים האחר שאת הכנת). לשם כך בחרתי בשווקים את הפלפלים האדומים יפי הצורה, עבי 'בשר' וגם האדומים ביותר (פחות בצבע אדום כתמתם). הפלפלים היו כה יפים שלרגע התפתתי להעמידם בשורה ולתקתק כמה צילומים. מתברר.. שהרגע הזה עבר

----
הממרח טיפונת מתקתק, בעל צבע עמוק וטעם שונה מיתר ממרחי הפלפלים שטעמתי. מר לישנסקי המומחה לא ציין משך זמן הבישול, אצלי: הכנתי חצי כמות (רשומים כאן כמויות כבספר), בישלתי הכול בסיר עם תחתית כבדה בתכולה של 4 ליטר, 47 דקות בדיוק לאחר תחילת הרתיחה. בישול איטי, כשאני קמה בכל פעם.. בוחשת, מתענגת על הריח ומתקנת תיבול. והו, כמובן שטועמת מהטעים הזה. מעט בכל פעם ...ממש קצת
.!רוצים ממרח ירקרק? החליפו את הפלפלים האדומים בירוקים
.כאן אגב יש מתכון חדש ל'חומוס' מעדשי בלוגה שחורות
ממרח פלפלים אדומים
:מרכיבים
רבע כוס שמן זית
ארבע שיני שום, קצוצות
שני בצלים, קצוצים דק
שני קילו פלפלים אדומים או ירוקים מנוקים מגרעינים ומהליבה הלבנה
כפית אחת מלח
חצי כפית מלח לימון, ויתרתי , שמתי מעט מיץ לימון במקום
שלוש כפיות זעתר, וויתרתי
שתי כפות סוכר, או לפי הטעם
פפריקה חריפה

עדשי בלוגה שחורות, טיפ בישול ומתכון לממרח

עדשים שחורות - בלוגה

העדשים הקטנות והשחורות הללו נמכרות במארזי חצי קילו במרכולים (במדף העדשים). קל מאוד לבשל אותן, הן טעימות ומשביעות, למשמח מגוון האפשרויות איתן רב. העדשים השחורות גדלות בקנדה ובצפון אמריקה
:למתכון בסיסי שיספיק (ללא תוספות ירק) לכ-3-4 סועדים
לברור ולשטוף מספר פעמים כוס מדידה אחת עדשי בלוגה שחורות. להשרות בקערה קטנה עם מים לכיסוי כמחצית השעה (לא חובה להשרות אבל כן חיוני לשטוף מספר פעמים במי ברז) ההשרייה תקצר את זמן הבישול. לסנן
. להעביר את העדשים לקלחת/סיר קטן. להוסיף כ- 2.5 כוסות מדידה מי ברז ומעט מלח ולהביא לרתיחה
כעת להוסיף מעט שמן (למשל שמן זית) ופלפל שחור גרוס טרי. לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה כ- 30 דקות או עד שהעדשים רכות
.בזמן הבישול לבחוש מידי פעם, לטעום ולתקן במידה וחסרה מליחות
באופן זה העדשים השחורות יוצאות 'אחד אחד' (ראו בצילום), ניתן לאכול אותן ככה חמות (מאוד) או פושרות או להוסיף עשבי תיבול וירקות לטעמכם
!עוד קצת על העדשים הללו כולל מתכונים ויש גם חומוס בלוגה
עדכון 7.11.2019
.הכנתי את ה'חומוס' מעדשי הבלוגה, יצא יופי
:ככה תכינו
מאתים וחמישים גרם עדשי בלוגה שחורים מבושלים, זה בערך 3/4 כוס עדשים לפני בישול
ראש שום אחד
כפית כמון טחון
 חצי כפית פלפל חריף טחון- לא חובה
מאה מ"ל שמן זית
מיץ מלימון אחד או שניים, לטעם
חופן עלי פטרוזיליה לקישוט
---
.לשטוף את ראש השום, לנגב ולעטוף בנייר כסף. לאפות כ- 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות עד שמתרכך
לקרר מעט את ראש השום על השיש. לסחוט כל שן שום ואת תוכנה לשים במעבד מזון, להוסיף למעבד את העדשים המבושלות, מיץ לימון, שמן זית ותבלינים
.לטחון לקבלת קרם אחיד, לטעום ולתקן תיבול, זה הזמן להמליח. במידה וסמיך מדי, להוסיף טיפונת מים
להגיש עם שמן זית מעל ושפע פטרוזיליה קצוצה


--
:רובוטיקה בתחום הגבינות

Behind the Scenes: Roth Pavino l Whole Foods Market



:תקריב של שיח שפגשתי בדרך, כמה יפה כשהטבע בורא דוגמאות נפלאות שכאלו


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License