27/03/2020

דברים טובים - 27.3.2020


דברים טובים ליום שישי -  27.3.2020

עוגה
so good magazine - עוגת שושני תפוחים של
.השושנים היפות הללו הוכנו מתפוחי עץ וזו היתה תמונת השער של גיליון ינואר 2020 של המגזין סו גוד
https://www.sogoodmagazine.com/pastry-blog/editorial/manual-gestures-pastry-with-bite-reign-23rd-journey-sogoodmagazine/?utm_source=Books+For+Chefs&utm_campaign=5f968f3563-sgnews_january20&utm_medium=email&utm_term=0_4f7c8d1a65-5f968f3563-422194589&mc_cid=5f968f3563&mc_eid=a2738fe898&fbclid=IwAR0ioeLSQR13cv6e-7PovONMe5dYsXopGhs6a9B2UoqpSv7XZfTpeDTjz38
מקור הצילום
רוקמת הפטריות
amanda cobbett
אמנדה קובט היא אומנית רקמה היוצרת פטריות ראלסטיות. ראו כמה שפטריה זו יפה, האמת שגם כל היתר



Calypso Farm חווה באלסקה 
.צילומים מרהיבים מחווה באלסקה [אינסטגרם]. פרחים ושלג. ירקות מרהיבים ושלג. צמר יפיפה ו..שלג


ילדים
דפי פעילות חינמיים לילדים ממגזין חלבלוב - לחצו כאן


מתכונים
Harlequin Organic Produce חוות
מקור
מתכוני ירקות ישירות מהחווה האמריקאית במונטנה. לחצו על תמונת הירק הרצוי בקישור ותקבלו מתכונים מצולמים+המלצות נוספות. קישור

ספר בישול
מתכונים מספר בישול חדש ומסקרן- כאן


בצק פילו

מאפה יווני מבצק פילו - בוגאצה
מאפה זה למדתי להכין מהשף היווני
 Nicolaos Katsanis
ערכתי מעט התאמות לטעמנו. מאפה הפילו מכיל מלית סולת (במתיקות עדינה) עם טיפונת גרידת תפוז. מאפה לא גבוה שמומלץ לאכול רק כשהוא חם וטרי, אז הוא פריך והמלית רכה



:מרכיבים
 שמונה עלי פילו + כ 2 כפות חמאה מומסת להברשת העלים
:מלית הסולת
ארבע מאות מ"ל חלב
ארבע כפות סוכר לבן = 50 גרם
שבעים עד 80 גרם סולת = טיפונת פחות מחצי כוס מדידה
זסט של תפוז או לימון או מעט וניל - ביוון משתמשים בהל
ביצה גדולה
כף חמאה מומסת
--
תבנית מלבנית 27 על 20 ס"מ
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
-
.בקלחת מערבבים ומחממים לרתיחה את החלב והסוכר
.להוסיף את הסולת ומעט גרידה/זסט תפוז. לבחוש ולבשל דקות אחדות לקבלת קרם סמיך
.להסיר מהלהבה ולהניח על השיש עד שפושר. כעת להוסיף את החמאה והביצה, לערבב היטב
-
.לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה
להניח עלה פילו ראשון כשחציו בתבנית וחציו השני משתפל החוצה. להבריש את החלק שמחוץ לתבנית במעט חמאה מומסת. כעת להפוך את התבנית ולרפד בעלה פילו נוסף, למרוח בחמאה. להמשיך באופן הזה עם יתר העלים (8 עלי פילו) לקבלת מצע עלים
.למרוח את מלית הסולת על מצע הבצק וליישר
.לכסות את המלית בחצי העלים מצד אחד, לכסות מחצי העלים מצד שני ולהדק
.להבריש בחמאה מומסת
.לאפות את הבוגאצה כ 13-15 דקות עד שהיא זהובה
.להוציא מתנור, לחתוך ל- 9 מנות _שתי וערב). לבזוק בנדיבות באבקת סוכר
.להגיש מיד

 דפי צביעה מיוחדים להורדה חופשית- קישור

פסטה
.נכון שיש לכם מלאי פסטה בבית? הנה רעיון הכנה-  כמה פשוט ככה טעים


!בשבת, מדור נוסף ל"דברים טובים" עם דברים טובים.במיוחד. בואו

No comments:

assets Creative Commons License