עדשים שחורות - בלוגה
העדשים הקטנות והשחורות הללו נמכרות במארזי חצי קילו במרכולים (במדף העדשים). קל מאוד לבשל אותן, הן טעימות ומשביעות, למשמח מגוון האפשרויות איתן רב. העדשים השחורות גדלות בקנדה ובצפון אמריקה
:למתכון בסיסי שיספיק (ללא תוספות ירק) לכ-3-4 סועדים
לברור ולשטוף מספר פעמים כוס מדידה אחת עדשי בלוגה שחורות. להשרות בקערה קטנה עם מים לכיסוי כמחצית השעה (לא חובה להשרות אבל כן חיוני לשטוף מספר פעמים במי ברז) ההשרייה תקצר את זמן הבישול. לסנן
. להעביר את העדשים לקלחת/סיר קטן. להוסיף כ- 2.5 כוסות מדידה מי ברז ומעט מלח ולהביא לרתיחה
כעת להוסיף מעט שמן (למשל שמן זית) ופלפל שחור גרוס טרי. לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה כ- 30 דקות או עד שהעדשים רכות
.בזמן הבישול לבחוש מידי פעם, לטעום ולתקן במידה וחסרה מליחות
באופן זה העדשים השחורות יוצאות 'אחד אחד' (ראו בצילום), ניתן לאכול אותן ככה חמות (מאוד) או פושרות או להוסיף עשבי תיבול וירקות לטעמכם
!עוד קצת על העדשים הללו כולל מתכונים ויש גם חומוס בלוגה
עדכון 7.11.2019
.הכנתי את ה'חומוס' מעדשי הבלוגה, יצא יופי
:ככה תכינו
מאתים וחמישים גרם עדשי בלוגה שחורים מבושלים, זה בערך 3/4 כוס עדשים לפני בישול
ראש שום אחד
כפית כמון טחון
חצי כפית פלפל חריף טחון- לא חובה
מאה מ"ל שמן זית
מיץ מלימון אחד או שניים, לטעם
חופן עלי פטרוזיליה לקישוט
---
.לשטוף את ראש השום, לנגב ולעטוף בנייר כסף. לאפות כ- 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות עד שמתרכך
לקרר מעט את ראש השום על השיש. לסחוט כל שן שום ואת תוכנה לשים במעבד מזון, להוסיף למעבד את העדשים המבושלות, מיץ לימון, שמן זית ותבלינים
.לטחון לקבלת קרם אחיד, לטעום ולתקן תיבול, זה הזמן להמליח. במידה וסמיך מדי, להוסיף טיפונת מים
להגיש עם שמן זית מעל ושפע פטרוזיליה קצוצה
--
עדכון 7.11.2019
.הכנתי את ה'חומוס' מעדשי הבלוגה, יצא יופי
:ככה תכינו
מאתים וחמישים גרם עדשי בלוגה שחורים מבושלים, זה בערך 3/4 כוס עדשים לפני בישול
ראש שום אחד
כפית כמון טחון
חצי כפית פלפל חריף טחון- לא חובה
מאה מ"ל שמן זית
מיץ מלימון אחד או שניים, לטעם
חופן עלי פטרוזיליה לקישוט
---
.לשטוף את ראש השום, לנגב ולעטוף בנייר כסף. לאפות כ- 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות עד שמתרכך
לקרר מעט את ראש השום על השיש. לסחוט כל שן שום ואת תוכנה לשים במעבד מזון, להוסיף למעבד את העדשים המבושלות, מיץ לימון, שמן זית ותבלינים
.לטחון לקבלת קרם אחיד, לטעום ולתקן תיבול, זה הזמן להמליח. במידה וסמיך מדי, להוסיף טיפונת מים
להגיש עם שמן זית מעל ושפע פטרוזיליה קצוצה
--
:רובוטיקה בתחום הגבינות
Behind the Scenes: Roth Pavino l Whole Foods Market
:תקריב של שיח שפגשתי בדרך, כמה יפה כשהטבע בורא דוגמאות נפלאות שכאלו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog