30/01/2014

**~~~~~~~~רושטי סלק ורוזמרין, סלק סלק תרדוף~~~~~~

שלושים ס"מ קוטרה, אדמדמה על גבול צבע הבורדו, מלוחה במידה, מקורמלת, משובצת עלי רוזמרין טרי כלביבת ענק טעימה
? רושטי סלק, כבר טעמתם
מארק ביטמן יוצר המתכון, כתב בטור האוכל שלו בניו יורק טיימס בשנת 2008 על רושטי הסלק הזה. הוא למד את סוד 'פנקייק' הסלק (כפי שהוא מכנה אותו) עוד 20 שנה קודם לכן ממייקל רומנו. מנת תוספת בלתי שגרתית שתתאים לסעודה לצד בשרים וסלט ירק וגם יכולה לשמש ארוחה קלה. הרושטי כנהוג אינו, מכיל תוספת ביצים והוא משביע
 
 הלביבה הענקית מבושלת באיטיות במחבת גדולה משני הצדדים. הסוכרים הטבעיים שבסלק המגורד מתקרמלים בזמן הבישול, הלביבה המוכנה פריכה מעט, התוך שלה רך טעים ומפתיע. החומרים מינימליים ממש וכוללים: סלק, מעט קמח לבן ותיבול בסיסי של מלח, פלפל שחור ועלי רוזמרין טריים
ההכנה פשוטה: קולפים את הסלקים בעזרת קולפן תפוחי אדמה. ומגרדים אותם ידנית על פומפיה גסה או במעבד מזון. במעבד מזון זה קל יותר ויהיה מוכן בדקות ספורות. בצילום, הסלקים המגורדים (במעבד מזון), בתוספת מלח, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין
.אל תוותרו על תיבול הרוזמרין, הוא עדין


 
לסלק המגורד שבקערה מוסיפים קמח ומערבבים. לי היה נוח לסיים את מלאכת הערבוב ידנית ולא עם כף. כפות הידיים האדימו לרגע מהסלק ונשטפו חיש מהר לאחר מכן
 
תוספת קמח על תערובת הסלק המגורד
את תערובת הסלק משטחים על מחבת גדולה - 30 ס"מ קוטר. מטגנים באיטיות כ- 10 דקות מכל צד. טיגנתי בחמאת עיזים, חמאה רגילה תעשה גם כן את העבודה
חשוב לטגן את הרושטי על להבה בינונית מתונה ולא גבוהה מדי. בישול מהיר מדי יותיר לביבה שאינה עשויה דיה מבפנים

רושטי סלק ורוזמרין

הכמות: 4 מנות תוספת
.לשתי מנות הכינו מחצית הכמות וטגנו במחבת 22 ס"מ
:מרכיבים
קילו סלק
שתי כפיות עלי רוזמרין טרי,קצוץ גס
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
חצי כוס קמח לבן מנופה = 70 גרם
שלושים גרם חמאה
-
[מחבת 30 ס"מ  [רצוי טפלון/קרמי

:אופן ההכנה
.חותכים את קצוות הסלקים. קולפים בעזרת קולפן תפוחי אדמה
.מגרדים את הסלקים על פומפיה או במעבד מזון. מעבירים לקערה
.מחממים את המחבת על להבה בינונית
.מתבלים את הסלק ברוזמרין הקצוץ, מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
.מוסיפים לקערה כמחצית מכמות הקמח, מערבבים
.מוסיפים ומערבבים יתרת הקמח
.לשים את החמאה במחבת החמה. לחמם עד שהחמאה מזהיבה היטב ומעט משחימה
לצקת את כל תערובת הסלק למחבת. לישר ולהדק בעזרת כף בכדי שתמלא את קוטר המחבת בשכבה אחידה
.לבשל את הרושטי 10-12 דקות. בזמן הבישול לנער מדי פעם את המחבת
.תחתית הרושטי תהיה פריכה ועשויה היטב
לכסות את המחבת בצלחת גדולה, בעזרת מגבת עבה להפוך את הרושטי על צלחת גדולה. להעביר את הרושטי חזרה למחבת כשצידו העליון כעת בתחתית
.להמשיך לטגן 8-10 דקות נוספות
.לחתוך את הרושטי המוכן למנות או משולשים
.להגיש חם מאוד או חמים



:וכאן רושטי קטן יותר בקוטר 22 ס:מ 

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License