15/05/2020

לחם בננות, מתכון טעים וקל

***לחם בננות אמריקאי
לחם בננות אמריקאי, קל להכין וכייף לפרוס ולאכול גם כארוחת בוקר זריזה (אצלי..). שתי קערות, אחת למרכיבים הרטובים וגם מחית הבננות, השנייה למרכיבים היבשים. בתוספת שוקולד ואגוזים, העוגה תהיה חיש קל בתנור. לחם הבננות במתיקות עדינה ועשיר במחית בננות. מועך תפוחי אדמה ימעך לכם את הבננות הרכות בזריזות ותודה לשפית שרה טיבטס על הרעיון הטוב הזה והמתכון השפוי (מבחינת סוכרים ושומן) שעודכן אצלי אך במעט
רוצים ל'החביא' מספר פרוסות לחם בננות בפריזר?- חתכו פרוסות עבות יחסית מהלחם והניחו בקופסה להקפאה או בשקית הקפאה כשחתיכות נייר אפייה (נייר אפייה חתוך קטן) מפרידות בין כל פרוסה, כך יקל להפריד את הפרוסות בעת הצורך. בקיץ פרוסות לחם הבננות יפשירו תוך דקות ספורות


לחם בננות
הכמות - כיכר אחת בינונית
תבנית כיכר מוארכת בגודל 26 על 11 ס"מ לערך או בגודל דומה או קטנה קצת יותר (מדידת אורך/רוחב התבנית נעשתה בדפנות החיצוניים). (התבנית צריכה להיות בתכולת קילו). יש לשמן מעט ולקמח את התבנית או להדק לתוכה נייר אפייה
.קחו בחשבון - זמן האפייה קרוב לשעה . השתמשו בכפיות מדידה וכלי מדידה
השתמשתי בשתי בננות קטנות ואחת גדולה, כמו זו שבתמונה למעלה*
:המרכיבים
שלוש בננות בשלות בגודל בינוני = 320 גרם משקל הבננות לאחר קילוף
שני שליש כוס סוכר לבן = 130 גרם
שליש כוס שמן קנולה = 56 גרם
שתי ביצים גדולות= 110-120 גרם סה"כ
כפית תמצית וניל איכותית
שתי כוסות קמח לבן מנופה = 280 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה מנופה = 10 גרם
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתיה מנופה
מאה גרם שוקולד חלב/מריר קצוץ דק בסכין - אני שמתי חפיסה שוקולד לינדט במרירות עדינה
חצי כוס אגוזים קצוצים, מומלץ קלויים = 60 גרם
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לשים את הבננות הקלופות בקערה בינונית ולמעוך למחית חלקה בעזרת מועך תפוחי אדמה
.להוסיף את הסוכר, שמן, ביצים ווניל. לבחוש היטב
:בקערה נפרדת נערבב מרכיבים יבשים
.לערבב את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח
.להוסיף את תערובת הקמח לתערובת עם הבננה, לבחוש היטב
.לקפל פנימה את השוקולד והאגוזים
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה וליישר. לאפות בתנור החם עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, אצלי זמן האפייה כ- 52 דקות
.להוציא מהתנור ולהשאיר בתבנית כ 10-15 דקות. להעביר לרשת לצינון
.הלחם בננות טעים חמים או קר

08/05/2020

הגיעו ימי התום TOUM - מתכון לתום ממרח שום לבנוני

תום - TOUM
חובבי שום, יש כאן משהו טוב עבורכם!. בטוחה שאתם משתמשים בשום והרבה ממנו, נכון?. היום יש לנו פטנט שיקל עליכם בזמן בישול והכנת האוכל והוא גם טעים מאוד. כך זה החל: התקבל מייל ממלבורן שבאוסטרליה הרחוקה ולא, הפעם זה לא היה מייל מקרובי המשפחה שלנו. במייל הייתה כתבה גם על מסעדת מאהה במלבורן, מסעדה מזרח תיכונית בה מכין שף הבית (שמה של המסעדה כשם אשת השף) ממרח בשם תום (כן, קוראים את זה כמו שום= הירק החריף)
מקור הצילום אתר המסעדה - כאן  mahago.com.au
תום הוא ממרח/מטבל המורכב בעיקר משום טרי הנטחן עם מיץ לימון ושמן זית ונוצרת (בזכות השום) אמולסיה הדומה למיונז. הממרח על בסיס מרכיבים טבעיים וללא צורך בבישול והוא קרמי ומוכן תוך דקות ספורות בתנאי שתקלפו.. קודם שיני שום בכמות נאה. השתמשתי בשום טרי שרכשתי השבוע באחד המרכולים, ראו בצילום שלי.
השף מציין שהוא מכין את ממרח השום בכל מסעדותיו וגם בביתו ומשתמש בו היכן שצריך שום טרי. כשיש לכם את הממרח המוכן ,הוא מוסיף, אין צורך במלאכת קילוף השום, כתישתו, גם לא לרחוץ לאחר מכן את קרש החיתוך
ממרח השום יתאים להוספה לתבשילים המוקפצים בווק, לתבשילי פסטה, למריחה על עוף בגריל (העוף המוכן) וגם קצת לפני הצלייה ואצלנו גם פינק מחית תפודים חמה
תום TOUM - ממרח/מטבל שום לבנוני
הממרח קרמי, ריחני ודמוי מיונז (בזכות טחינה בבלנדר ולא במעבד מזון או בעלי ומכתש). כך תכינו : לטחון למחית חלקה 150 גרם שיני שום (=משקל נקי) יחד עם כ 40 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי. לזלף פנימה לאט תוך כדי ערבול כ - 100-120 מ"ל (או יותר) שמן זית. לטחון עד קבלת ממרח הדומה למיונז. להמליח לטעם. חשוב להימנע מטחינת יתר ע"מ לא ל'שבור' את האמולסיה. להעביר לצנצנת, לצקת מעל שכבת שמן זית לכיסוי. לשמור במקרר עד מס' שבועות
המקור עם שינויים קלים מ broadsheet
מקור- 300 גרם שום, 500 מ"ל שמן זית, 60 מ"ל מיץ לימון, מלח לטעם
הערות - השף מכין כמות כפולה של רוטב עם כמות מכופלת של שמן. כלומר, לכמות המצוינת כאן הוא שם 250 מ"ל שמן זית. לא ניסיתי להקפיא את הממרח ואיני חושבת שהוא יעבור היטב הקפאה, חשוב להשתמש בשום יפה, ללא פגמים, לחתוך קצה ולהסיר כל חלק ירוק במידה ויש.
ממרח התום שלנו - לחצו על הצילום להגדלה
קרקרים
בחודש נובמבר 2016 פרסם מגזין סוואר כתבה עם מתכון לקרקרים של אניה פרנלדס (מספרה- הום קוקד)  הקרקרים עשויים קמח מלא וקמח לבן באותו היחס, מכילים גם מעט שמן זית, מים ומלח בבצק. הטריק במתכון הזה - הבצק חייב לנוח בחוץ למשך שעה, מכיון שבמכוון כמות המים בבצק אינה גדולה. מצאתי שקל לאחד הכול לבצק (וללוש וללוש..) בעזרת הגיטרה של המיקסר. חשוב לרדד את הבצק דק ממש כמעט שקוף ולמרוח כל קרקר במברשת (זו עם השיער הרך ולא מברשת סיליקון) בטיפונת שמן זית משני הצדדים. מעט שמן זית זה טבילה קטנה של המברשת בכוסית/צלוחית שמן זית שתספיק לכמה קרקרים. ההמלצה במקור להשתמש בקמח מלא בטחינה גסה, שמתי קמח מלא רגיל, שני הקמחים מנופים יחדיו בנפה צפופה. הקרקרים ישמרו פריכים בקופסא אטומה למספר ימים:ל- 60 קרקרים

05/05/2020

Natasja Sadi - אומנית עוגות הפרחים מאמסטרדם

.. הפרחים שהיא יוצרת יפים להפליא, להתכופף ולהריחם, כמעט 
;ממעצבת בגדי כלות בתפירה עילית הפכה בין יום לאופה ויוצרת עוגות מפוארות על קומות. חובבת פרחים כחולים ולבנים וכל דבר שהוא מתוק. ביום יום היא מעצבת עוגות חתונה אלגנטיות מקושטות בפרחי בצק סוכר. הפרחים האמיתיים שהיא שוזרת הם יצירת אומנות אם/מבלי שפרי הרימון יככב לצידם. יש לה לקוחות מרחבי עולם מניו יורק ועד פריז
.כתבות עם צילומי יצירותיה פורסמו במגזיני פרחים, באל דקור האמריקאי, הרפר'ס באזר והווג ההולנדי
אינסטגרם - כאן
  
 
אתר - כאן



01/05/2020

*ריבת שסק נפלאה*

שסק לימון - הריבה
.יום אחד ממש לאחרונה קבלתי צנצנת קטנטנה של ריבת שסק ולימון. טעמתי מהריבה ונהנתי מאוד, הריבה היתה מופלאה
אחת מהטובות שאכלתי!. מהר ביקשתי מתכון ובתמורה קבלתי את המתכון של גיסתי (גללו למטה) והמון שסק מהעץ וגם לימונים מהעץ מהם הכנתי אתמול את הריבה. תודה לאח שלי ולגיסתי, בזכותם יש לנו ריבת שסק לימון נפלאה
שיניתי מעט את המתכון ואם יש בידיכם שסק וקצת זמן לטפל בשסק (נו, יש הרבה פחת) אז רוצו להכין את הריבה בעלת הצבע והטעם הנהדר
בצילום - הריבה שלי מתבשלת, כמעט מוכנה
ריבת שסק
:מרכיבים
תשע מאות גרם שסק נקי חצוי - משקל השסק (900 גרם) ללא גלעינים וללא פחת
מאה גרם פרוסות לימון, להסיר חרצנים, אפשר להשאיר חלק מהפרוסות עם הקליפה הצהובה וחלק ללא
שבע מאות וחמישים (750) גרם סוכר לבן
מיץ מחצי לימון קטן
כוס מים = 200 מ"ל
--
סיר כבד בתכולה של 4 ליטר

:אופן ההכנה
.לשים בסיר את השסק, מעליו לפזר את הסוכר, את מיץ הלימון והמים
.לבשל (לבחוש מעט להמסת הסוכר) על להבה בינונית ללא מכסה עד לרגע הרתיחה
להעביר את הסיר ללהבה הקטנה ביותר ולבשל (לבחוש מידי פעם) עד שהריבה מסמיכה, צבע השסק מתכהה והריבה- הנוזלים שלה עוברים את מבחן הצלחת
.אצלי הריבה הזו היתה מוכנה לאחר כשעה וחצי
.להעביר את הריבה לצינצנות נקיות (לשפוך על הצינצנות מים רותחים כשהן מונחות בכיור) ולאחסן במקרר

:והנה המתכון המקורי כפי שקבלתי

בואי אמא


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2020 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

16/04/2020

רק דברים יפים - "בובות געגוע", העסק של ננה

בובות געגוע, הסטודיו של ננה
התקופה האחרונה תופסת את כולנו מתגעגעים. בשגרה, געגועים הם רגעים פרטיים ואישיים כל כך, אך נדמה שישנו גם געגוע קולקטיבי המאחד את כולנו, לימי שיגרה שהיתה, לקרובים והיקרים שלנו, לחיבוקים ולמגע הקרוב, לשלווה, לעבודה בפול טיים ג'וב ועוד ועוד
ננה, בעלת העסק בובות געגוע, עוסקת ביום יום בגעגועים. את העסק שלה גיליתי לפני חודשים בפייסבוק והוקסמתי: בובות מקוריות ויחודיות, יפיפיות עשויות בטעם וביד מקצועית שיודעת, מלווה בסיפורי חיים של מזמיני הבובות והכול כתוב נהדר על ידי ננה. לאישה הזו יש משהו מיוחד, זה הרגע שגם אתם תכירו אותה


?ספרי לנו מי את
.אני ננה
אני אמא של אוריה ורותם ואשתו של גדי, ובעלת סטודיו בובות געגוע, הידוע גם בשמו
Project Creatures
הסטודיו (וגם אני) גרים בירושלים, באמצע גינה גדולה, לא אופיינית לעיר, שאותה מטפח האיש שלי הגנן
ומספקת לנו, בטח בתקופה הזאת, הרבה אויר ירוק, פרחים וירקות שאנחנו אוכלים ומבשלים כל השנה
.ניתן למצא את בובות געגוע בפייסבוק, באתר ובאינסטגרם

איך הכול התחיל
סיימתי ללמוד עיצוב תעשייתי ב 2015 בבצלאל. פרויקט הגמר שלי שעסק בתיקים לכלי נגינה, השאיר אותי עם ערימות של בדים שלא ידעתי מה לעשות איתן. אז התחלתי לתפור בובות. בהתחלה סתם, בלי שום תכנון או סקיצה. בהמשך נתתי אותן כמתנות, וכשהן מילאו את הבית, התחלתי למכור. לא חשבתי שזה יהפוך לעיסוק, זה היה נראה לי תחביב נחמד, שמאוד נהניתי ממנו, לקח לי זמן, שתי חופשות לידה, והרבה חיפוש עבודה לא מוצלח, להבין שלא רק לי זה עושה טוב, אלא שהבובות שלי מצליחות לגעת באנשים, ולעשות טוב בעצמן, ומאז שהשתכנעתי, אני בתוך זה, לגמרי
לסטודיו הנוכחי נכנסתי לפני שנתיים, ואז גם התחלתי לתפור בובות געגוע, בובות שעשויות מבדים ששולחים אלי

04/04/2020

רוטב פלפלים חריפים, מתכון נהדר

***רוטב פלפלים חריפים***
:ב- 15 למרץ השנה קבלתי מהגרדיאן הבריטי כתבה חדשה [קישור] עם הכותרת

A love letter home – recipes and stories of the Palestinian table

הכתבה אודות הספר החדש של טרה וסמי תמימי מ'משפחת אוטולנגי' ציינה את ספר הבישול הפלסטיני החדש של השניים וכללה איך אפשר שלא גם מתכונים, יש גם חומוס ומטעמים נוספים. בצילום הפותח את הכתבה שני המחברים יושבים זה לצד זה, אוחזים בצנצנת רוטב פלפלים אחת ירוקה, השנייה אדומה
הרוטב הזה מומלץ שיהיה בכל בית וכל הזמן מהסיבה שהוא קל להכנה והולך עם כל דבר, ביצים, דג, בשר וירקות
:הייתי חייבת להכין ברגע שהתאפשר להשיג מעט פלפלים חריפים ירוקים טריים וזו התוצאה
הרוטב שלי לפני טעימה ראשונה
רוטב פלפלים חריפים- המתכון
:לצנצנת אחת בינונית
מאתים וחמישים (250) גרם פלפלים חריפים ירוקים או אדומים - לקטום קצוות, לפרוס דק עם הגרעינים
כף אחת מלח
שלוש כפות חומץ תפוחים
כף מיץ לימון
שמן זית לכיסוי
-
.לערבב היטב את פרוסות הפלפל החריף עם המלח. להעביר לצנצנת, לאחסן במקרר 2-3 ימים
.ביום השלישי לסנן את הפלפלים מהנוזלים, להעבירם למעבד מזון ולטחון
.להוסיף את החומץ ומיץ הלימון, לערבב ולהחזיר לצנצנת בה היו קודם פרוסות הפלפלים
.לצקת מעל כמות מספקת של שמן זית לכיסוי הפלפלים
.לאחסן במקרר
.הרוטב יישמר במקרר כ- 6 חודשים
.מומלץ לערבב מעט את הרוטב (עם השמן) לפני השימוש

02/04/2020

רק דברים טובים - 2.4.2020

רק דברים טובים ליום חמישי 2.4.2020
כשפוקצ'ה פוגשת אומנות
.טרנד חדש באינסטגרם - אפיית פוקצ'ות ולחמים מקושטים בירקות
VineyardBaker האינסטגרם [קישור] של 
"Putting the Art in Artisan Breads"
.הנה דוגמה נוספת
.פה תקבלו השראה - קולקציית פוקצ'ות צבעוניות [קישור] מכל העולם
.מה שמים על הבצק?- בעקרון מה שתרצו וגם פרוסות עגבנייה, פלפל אדום, בצל ירוק ותבלינים טריים

מקור הצילום
Dorie Greenspan  האינסטגרם של דורי[קישור] ם
מקור
Bird Note
רוצים לשמוע ציוץ ציפורים מהכורסה בבית? הירשמו לאתר הציפורים ותקבלו נייוזלטר מקסים בתכיפות טובה. כאן

31/03/2020

דברים טובים - 31.3.2020

רק דברים טובים ליום שלישי - 31.3.2020
עוגת תפוחים קטנה וטעימה
.עוגת הבית טעימה, רכה וגם קלת הכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
. לקערה לנפות 120 גרם קמח לבן, 2 כפיות אבקת אפייה ו- 125 גרם סוכר לבן
.להוסיף 100 גרם שקדים טחונים
.בקערה נפרדת לטרוף 2 ביצים, מעט תמצית וניל ו- 250 גרם (מ"ל) שמנת חמוצה 15%
.לצקת את קערת החומרים הרטובים לתוך קערת מרכיבים יבשים, לערבב הכול לתערובת חלקה
.לקלוף 3ולפרוס דק 3 תפוחי עץ מסוג גראני סמיט
.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתוך תבנית משומנת/מרופדת בנייר אפייה בגודל 28 ס"מ על 25 ס"מ
.לפזר מעל מחצית פרוסות התפוחים
.לצקת מעל יתרת תערובת העוגה. לפזר מעל יתרת התפוחים
.לפזר מעל פני העוגה מעט סוכר ופרוסות שקדים מולבנים
.לאפות בתנור החם כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
.לצנן כ 10 דקות לפני ההגשה


עוגיות סאן ניקולאס - Lillian Borromeo  -הפיליפינים
עוגיות רכות וטעימות הנפוצות בפיליפינים וידועות כעוגיות 'בעלות סגולות המרפא'. ליליאן השפית וההיסטוריונית מכינה אותן בסרטון יפות כל כך. מרכיבים עיקריים..חלמונים וקורנפלור התורם לעוגיות הנמסות בפה
.הנה מתכון מהרשת טרם נוסה

 Common Roots Farm חווה [אתר] משולבת



לתפור בובת דג

30/03/2020

דברים טובים - 30.3.2020

  דברים טובים ליום שני - 30.3.2020

ילדים

.למחזר בקבוקי משקה- כאן עמוד ההוראות ממנו ניתן להוריד קובץ הסבר ולהכין בבית. רעיון נוסף


Rhode Island

Brian and Karla Simmons החווה האמריקאית של 

Harvesting RI: "Beef, Cows, Cheese" from Soren Sorensen on Vimeo.

פרוסות כרוב בתנור
.ישנם הקוראים למעדן הכרוב האפוי הזה "סטייק כרוב"... סליחה, בשבילי סטייק עשוי מבשר
הנה לכם דרך פשוטה להפוך את הכרוב למנת תוספת טעימה. כל שצריך זה כרוב, שום, שמן זית, מלח ופלפל

assets Creative Commons License