10/04/2010

*April 10 קולאץ' צ'כי : תות שדה בבצק שמרים

קולאץ' צ'כי - מאפה שמרים ממולא בתות שדה
מאפה קולאץ' צ'כי :תות שדה בבצק שמרים
..דמיינו לעצמכם מאפה שמרים ריחני המוגש חם מהתנור, ממולא בתות שדה מתקתק הנוטף מתוכו..בזוק בסוכר סביב
קולאץ'- מאפה שמרים ואחת ממנות הדגל של המטבח הצ'כי. מנת קינוח פופלרית המזכירה בצורתה דונאטס אבל הטעם לגמרי אחר. הצ'כים נוהגים למלא את המאפה במגוון מליות מתוקות נוספות מלבד תות שדה, כגון : גבינה ושזיפים
 

?איך מרכיבים את המאפה
המאפה מזכיר לחמנייה או עוגיית ענק גבוהה מכיל מבצק שמרים משובח במתיקות עדינה. הבצק תופח כרגיל ואח"כ מגולגל לכדורים. לאחר תפיחת הכדורים יש ליצור שקע עמוק ורחב בכל אחד מהם ולמלאו בתותים (שבושלו עוד קודם). מעל בוזקים מעט/הרבה לפי הטעם תערובת פירורית עדינה ומתקתקה. 16 המאפים נכנסים לתנור למשך כ-20 דקות
 עדיין לא תמה עונת התותים והם נמכרים בשווקים במחיר של 5-8 ש"ח לקילו כדאי לנצלם


מאפה קולאץ' צ'כי- Kolac
:החומרים
מאתיים וארבעים גרם תות שדה נקי, לקטום ולפרוס דק
תשעה עשר כפות סוכר לבן - ישמשו לבצק, למלית התותים ולפירורים
חצי כפית מיץ לימון ,לא חובה
חצי כוס מים חמימים
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים = 7 גרם, או פי 3= 21 גרם שמרים טריים
שישים גרם חמאה רכה + 30 גרם חמאה מומסת
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חלמון מביצה גדולה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן= 490 גרם, לבצק וגם לציפוי
שלושת רבעי כוס חלב פושר

:אופן ההכנה
הכנת התותים

בקלחת /סיר קטן לערבב את התותים עם 12 כפות סוכר (מכמות הסוכר הרשומה), מעט מיץ לימון-לא חובה ורבע כוס מים. לבשל על להבה בינונית כעשר דקות עד שמסמיך. להסיר מהלהבה ולצנן. ניתן למעוך במזלג במידה וישנם חתיכות גדולות של תותיםיתקל רוטב דומה לריבה לא סמיכה

06/04/2010

April 6 ~~~~~חומוס לבנוני- כל הטיפים וכל הסודות~~~~~~

!חומוס - יש חומוס לבנוני בבית


:הקדמה
"?שמע", אני אומרת לו."אני הולכת לשתף אותך בניסוי קטן .. מוכן "
הוא מחייך. כמה אני אוהבת את החיוך הזה... עדיין איננו יודע שיהיה שפן הנסיונות שלי היום (כן, מזמן לא טחנתי בבית קפה שחור
אני מקרבת לאפו קערית עץ קטנטנה גדושה בפולי קפה שחור קלויים היטב "תריח.."
"אני הולכת לטחון אותם כעת" .. "תשתה קפה
מטחנת הקפה הקטנה מפתיעה ומשרתת נאמנה. מתקבל קפה שחור טחון טרי, דק כהה וריחני
הקפה מתבשל לו כבר על הלהבה. אני חייבת את תוספת הסוכר שלי בשחור הזה
.מאוחר יותר היה גם חומוס לבנוני בבית
מוצאי פסח. שיטוט שיגרתי ברחבי הנט, גם אוכל. מאוחר יותר התקבל דואר חדש. מתכון לעוגיות מעמול כחלק מחגיגות הפסחא. ניגשת לראות את הכישרון מאחורי המעמולים המושלמים שבצילום. וכאן יש לי הפתעה
קוראים לו פואד והאמינו לי, לאיש החביב הזה יש בלוג אוכל מהטובים שיש ברשת העולמית. בלוג אוכל לבנוני אוטנטי מוסבר באנגלית קולחת, בצניעות, ידענות הרבה טעם טוב, צילומים משובחים, טיפים, כותרות מלאות הומור ודיוק. הבלוג של פואד נקרא
The Food Blog
--
יושבת מרותקת מול המחשב. מעיינת בבלוג של פואד כולו ועד תחילתו. בחודש ספטמבר 2009 נכתב פוסט החומוס שלו קישור לפוסט. האיש נדיב, הרשומה שופעת טיפים שלא נוסו אצלנו קודם. אני קמה מיד וניגשת למטבח להשרות גרגירי חומוס במים כפי שפואד מורה בפוסט שלו
פואד, איש צעיר שמוצאו לבנוני חי קרוב לעשור בסידני שבאוסטרליה הרחוקה. האיש יודע מהו אוכל טוב, מנהל בלוג אוכל מקצועי העוסק בעיקר ולא רק באוכל לבנוני. לצד מתכונים כולל הבלוג גם ביקורות מסעדות וצילומים מרהיבים. האיש עושה עבודה נהדרת. בשנייה אחת גלשתי דרכו לאתר של קרוב משפחתו החי שם ועוסק בעיצוב אתרים, רגע אחרי הייתי אצל בלוגרית מסוריה. מרהיב וטעים אצל השכנים
כבר אתמול בלילה צייצתי בטוויטר. שלחתי לפואד תודה על הבלוג ושאני הולכת להכין את החומוס שלו
:לשמחתי הוא מיהר להשיב לי
"thanks Chanit! let me know how you go with my hommous - posted on 00:56:34 "

05/04/2010

*April 5 קינוח : אגסים בדבש ותבלינים

קינוח:אגסים בדבש ותבלינים
מנת קינוח טעימה במתיקות מתונה וריח נפלא


אגסים בדבש ותבלינים
ל- 5 מנות
:החומרים
חמישה אגסים בשלים ומוצקים, קלופים וחצויים
ליטר מים
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
שישית כוס דבש נוזלי כ- 2 כפות
פיסת ג'ינג'ר טרי חתוכה לפרוסות
ציפורן שלמה
כוכב אניס שבור לחתיכות
מקל עד 2 מקלות קינמון

:אופן ההכנה
.לגלען את חצאי האגסים בעזרת כפית מיוחדת
:בסיר בינוני לערבב
.מים, דבש וסוכר. להביא לרתיחה ולהוסיף תבלינים
.להוסיף את חצאי האגסים ולבשל כמחצית השעה/עד שהאגסים רכים בסיר מכוסה
.לצנן ולאחסן במקרר

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

04/04/2010

*April 4 סלט תפוזים סלק ושומר

סלט תפוזים סלק ושומר- הויטמינים כבר בפנים


סלט תפוזים סלק ושומר
המתכון מבוסס על אתר דה קיטצ'ן
החומרים ל-2 מנות

ראש שומר בינוני
ארבעה סלקים קטנים
שלוש כפות מיץ תפוזים
זסט מתפוז או חצי תפוז לפי הטעם
שלוש כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
שניים עד ארבעה תפוזים

:ההכנה
.לחתוך את קצוות השומר ולרחוץ אותו.לפרוס את ראש השומר דק מאוד במנדולינה או סכין חדה
.בקערית לערבב את השומר עם שתי כפות מיץ תפוזים ושתי כפיות שמן זית. לתבל במלח ופלפל בנדיבות

.לשטוף,לקלף את הסלקים ולגרדם דק . בקערית לערבב את הסלקים, זסט תפוזים,כף מיץ תפוזים וכפית שמן זית

.לקלוף ולפרוס את התפוזים
:להגשה
.לסדר פרוסות תפוזים על צלחת.לסדר מעל מהסלק ולמעלה לסדר מהשומר המתובל
להגיש טרי
--
:יום הפאי הבינלאומי

יום הפאי נחגג בחודש מרץ .כמדי שנה אופים נותנים את ידם במאפה מתוק בדרך כלל המסמל פאי. קלודט יצרה עוגה יצירתית במיוחד. העוגה מכוסה כולה במאה ספרות שמהוות את השבר העשרוני של המספר פאי=היחס בין היקפו של מעגל לבין קוטרו.מלית העוגה שלה עשירה וכוללת מגוון פירות יער .העוגה תככב בקמפיין יום הפאי בשנה הבאה. מקור התמונה ותמונות עוגות פאי נוספות כאן
תכירו פרי חדש: אננסתות

פרי קייצי שנראה כתות שדה לבן אך טעמו וריחו כשל אננס.הפרי ישווק כבר האביב בבריטניה למשך חמישה שבועות
:ריבה מתפוזי דם ותפוחים

רנה כותבת על ריבה עונתית המבוססת על תפוזי דם,תפוחים ותפוזים רגילים. תהליך ההכנה אורך יומיים והתוצאה נראת מבטיחה.מקור הצילום הנהדר של התפוזים החצויים כולל המתכון המפורט כאן
:ביף סטרוגנוף

ביף סטרוגנוף:מנה עשירה על פי מתכון של השף תומאס קלר.שילוב של בשר עם פטריות ופסטה ברוטב שמנת.מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי.מקור התמונה והמתכון המפורט : כאן
:פרושוטו ואספרגוס על הגריל

כמה פשוט ככה זה נראה מעורר תיאבון. מקור התמונה בפליקר - כאן
Bitchin’ Kitchen תוכנית הבישול

נדיה בפרסומת לתוכנית הבישול המכושפת שלה בערוץ הפוד נטוורק. מקור התמונה,סרטון ופרטים כאן

01/04/2010

April 1 je t'aime מסעדת בראסרי

je t'aime מסעדת בראסרי
:הקדמה
הקדמה
התלבשת כמו לארוחת ערב.." כך הוא. ואני ,מחייכת לעצמי. קצת מתגנדרת.עגילים תלויים שמצאתי לאחרונה . חולצה שחורה עם מחשוף עמוק (מאוד) החולצה חדשה,מחמיאה וקייצית . וחצאית שחורה.כמה כייף ללכת בחצאית.התאהבתי לגמרי בלבוש הזה.קצת שחור על וסביב העיניים שיהיה.השחור הזה גורם לי להרגיש טוב... תכף הולכים לאכול צהריים אני מרגישה יפה, נו אני קצת רעבה..

אני לא מתאהבת בקלות.ולא, לא בכל אחד.אבל שאני מאוהבת זה עם עוצמה ,תשוקה,נתינה והשקעה וכייף שלא נגמר..היום בצהריים , התאהבתי ,הפעם במסעדה
--
je t'aime בראסרי
קראתי המלצות טובות על המסעדה. מאנשים שדעתם מוערכת על ידי . הוא קיבל המלצה אישית חמה מחבר הסועד וחוגג שם קבוע. בדקתי ברשת . סקרנו את התפריט ..החלטנו לחגוג לו יום הולדת מאוחר במסעדת בראסרי .וזה קרה היום
-
אתמול לעת ערב הוא שולח לי סמס: "מקומות לבראסרי כבר הזמנת? " ואני ממושמעת ..מתקשרת למקום. אני נענית שאין צורך להזמין מקומות לצהריים. מקסימום נמתין מעט .וכך היה
שעת צהריים קרוב לשעה 14:00 . המסעדה מלאה מאוד, בחוץ ובפנים. התבקשנו להמתין קצת. התפנה מקום לשניים בחוץ תוך דקות ספורות . התיישבנו.יחד עם התפריט נשאלנו עם נרצה לחם או מצה. קיבלנו סלסלה עם 4 פרוסות עבות של לחם טרי נהדר ולצידו חמאה.בהמשך הסלסלה מולאה מחדש לבקשתו .הלחם ללא חיוב.הנה התפריט שהיווה לי בעייה.. .הכל נקרא לי טעים ומפתה לטעום..


ישנו התפריט הרגיל וישנו גם תפריט מיוחד נוסף לחודש אפריל עם מנות מיוחדות. ישנה אפשרות לקבל מנה עיקרית ותוספת במחיר של מנה עיקרית.אנו סוקרים את כל המנות.הבחירה לא פשוטה.לפתיחה אני מזמינה מהמגוון : מרטיני תות-22 :שקל .המשקה מרענן, כולל חתיכות תות וגם גבישי קרח

:מנות ראשונות
:הוא מזמין מולים,טעמתי אחד (אני לא אשת מולים) טעים לו, הנה המנה הכוללת עשבי תיבול ולימון- 56 שקלים


אני מזמינה סלט אטריות אורז בסויה,עשבי תיבול ובוטנים קלויים - מחיר המנה מתפריט החודש כלול במחיר המנה העיקרית שלי- בהמשך, הנה הסלט

.הסלט מרענן, הרוטב נהדר. שאריות הרוטב נאכלו עם הלחם. הצלחת שלי מבהיקה בנקיונה בסיום המנה

הזמנו יין. לא צילמתי. אני אשת יינות לבנים הזמנתי את כוס יין מתפריט חודש אפריל-פינו -גריג'יו-עשרים שקל.הוא הזמין כוס פפאפנהיים גוורצטרמינר-39 שקלים.שני היינות היו לי טעימים
.בין לבין שולחננו נוקה, הוחלפו מפיות
התנועה במסעדה ערה.אנשים מגיעים כל הזמן.משפחות, צעירים , מבוגרים.המלצרים עובדים במקצועיות.בשיתוף פעולה.שולטים ומתקתקים הכל. השירות שלהם נעים,קשוב ויעיל.בינם שוררת נעימות.המלצרית 'שלנו' שמרה איתנו על קשר עין. השקיפה לוודא שטעים לנו. פינת מיידית צלחת ריקה.תענוג
:מנות עיקריות
לו: דג לברק בגריל. דג שלם עם לימון עשבי תיבול- טעים.עצמות הדג נותרו על הצלחת הגדולה. מחיר המנה 96 שקלים. צורפה גם מנת סלט עגבניות ומוצרלה הכלולה במחיר,הנה המנה.הוזמן גם צ'יפס.הכל נאכל עד תום

מנה עיקרית שלי : פילה קוד על ירקות אסייתים עם כוסברה ושמן שומשום.הוזמנה גם מנת צ'יפס ליד(הגיע גם מנת אורז שהחזרנו מבלי לטעום כי רצינו רק צ'יפס)
:הנה המנה שלי מחירה: 86 שקלים

הדג רך, נמס בפה.מצויין. השעועית הירוקה דקיקה הרוטב נהדר. הצי'יפס דקיק וטעים לי מאוד. לו הצ'יפס מלוח ופחות טעים
.אנו מבקשים תפריט קינוחים ושני אספרסו
הוא בוחר בטארט טאטן המוגש עם מנת שמנת מעל, לא טעמתי .לדבריו מצויין .ניגוד הטעמים של העוגה והשמנת מושלם.38 :שקלים , הנה המנה שלו


:אני מזמינה מוס שוקולד, מנה גדולה וגבוה במיוחד במחיר של 38 שקלים, הנה

אני חופרת לאט לאט עם הכפית שלי במוס השוקולד... בפנים מתגלה גם מוס לבן.המוס עוטה גלימת שוקולד כהה קשיחה מעט .הבסיס שוקולדי עוד יותר .זה טעים לי כל כך.אני מתמוגגת. סיכום הארוחה:היה לנו נעים,טעים.נשארנו עם טעם של עוד
נכון ,תמחור המנות היה יקר, ידענו על כך מראש פחות או יותר . זה ביקורנו הראשון במקום. נחזור ללא ספק ונמשיך להמליץ. .טוב לדעת שבכל רגע שמתחשק במרחק נסיעה.. יש ארוחה טובה במקום הפתוח 24 שעות ביממה
je t'aimeמסעדת בראסרי

? אמרתי כבר שאינני מתאהבת בקלות, לא כן

:וקצת תמונות מהטיול של אחרי


חנית©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

31/03/2010

*March 31 מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח

מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח
 
האם גם אצלכם זה קורה ? מגירת הירקות במקרר מלאה תפוחי עץ מכל מיני סוגים ובכל מיני צבעים חלקם עבר זמנם ואף אחד לא רוצה כבר לאכול
בערב החג אפיתי מחלק מהתפוחים הללו כקינוח לחבר'ה ששומרים על גיזרתם (כולם בעצם..) זילפתי מעט דבש על התפוחים השלמים ושילחתי אותם לתנור. חמישה תפוחי עץ נוספים נותרו במגירה
 

המתכון (מספר הבישול היהודי של ארתור שוורץ ) הגיע בדיוק בזמן. מדובר בעוגת תפוחי עץ קלה להכנה המשלבת שכבות של בצק רך מוקצף, שכבות תפוחי עץ ושכבות אגוזים בסוכר וקינמון. העוגה נאפית כשעה והיא טובה גם כמנת קינוח. אפיתי את העוגה בטוסטר אובן וכיסיתי בנייר כסף לאחר 20 דקות אפייה. לדעתי כדאי יותר לאפות את העוגה דווקא בתנור וכך להימנע מקבלת תחתית מעט כהה המתקבלת בטוסטר. יופי של מתכון המכיל קמח מצה (ללא אבקת אפייה) מעט שמן ובאמת בכלום עבודה. טעם העוגה לא 'פסחי' והריח המתפשט בבית נהדר

עוגת תפוחים לפסח
:החומרים
:ציפוי
חצי כוס אגוזים קצוצים- אגוזי מלך או פקנים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן - שמתי רק חצי כוס סוכר=100= גרם
כף קינמון טחון או תערובת תבלינים שתכיל קינמון, מוסקט וג'ינג'ר - שמתי 2 כפיות קינמון

:לבצק
שלוש ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
שליש כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס קמח מצה
חמישה תפוחי עץ מסוג אחד/כמה סוגים עדיפות לתפוחים זהובים ופריכים-לקלוף את התפוחים, לחצות, להוציא ליבתם ולפרוס דק
שליש כוס צימוקים- לא חובה, אני לא הוספתי

תבנית פיירקס ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפייה
להכנת הציפוי: בקערית לערבב את האגוזים, סוכר וקינמון. לשמור בצד
:הכנת הבצק
בקערת מיקסר במהירות בינונית לטרוף את הביצים. בהדרגה להוסיף את הסוכר, 2 כפות בכל פעם. להמשיך להקציף את התערובת עד שהיא קצפית והיא מסמיכה. להמשיך להקציף ולזלף פנימה את השמן
.להוציא את קערת המיקסר וידנית לקפל פנימה את קמח המצה. לערבב היטב

.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה
.לפזר מעל מחצית מכמות ציפוי האגוזים
לסדר למעלה מחצית מכמות התפוחים. במידה ואתם מוסיפים צימוקים פזרו כעת את כולם מעל התפוחים
.כעת לנטף את המחצית השניה של הבצק מעל התפוחים
.לסדר מעל את יתרת התפוחים. למעלה לפזר את יתרת ציפוי האגוזים
לאפות את העוגה כשעה ורבע או עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות. הציפוי יימס ויתקרמל מעט. (אין צורך לבדוק את העוגה עם קיסם כי הוא כן יתקבל לח וזה בסדר)
.לפני ההגשה לצנן את עוגה לגמרי בתוך התבנית
המתכון מתורגם ומעובד קלות לפי ספרו של ארתור שוורץ
Arthur Schwartz's Jewish Home Cooking: Yiddish Recipes Revisited

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

30/03/2010

*March 30 מרק כרישה תפוחי אדמה ופטריות

 מרק אביבי של כרישה-תפוחי אדמה ופטריות
מרק מכרישות, תפוחי אדמה ופטריות. בסיום הבישול מזלפים למרק החם בלילה של ביצה ומיץ לימון- לא מומלץ לוותר על זה. צבע המרק ישתנה והטעם מעולה. כדאי לתבל בנדיבות במלח, פלפל שחור גרוס. תתקבלנה כ 8 מנות מרק נדיבות
מרק כרישה-תפוח אדמה ופטריות
:החומרים
שש כרישות בגודל בינוני
רבע כוס שמן
ארבעה תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
מאתיים עד 250 גרם פטריות לבחירתכם=סלסלה אחת-נקיים ופרוסים
שמונה כוסות מרק עוף או מים
ביצה
שלוש כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
לחתוך את קצוות הכרישה:בחלק של השורש ומצידה השני, לחתוך את מרבית החלק הירוק. לשטוף ולחצות כל כרישה לאורכה. לפרוס לחתיכות בגודל של כ- 2 ס"מ. להניח את הכרישה הפרוסה בקערת מים גדולה לשטוף עד שהיא נקייה ולסנן
בסיר גדול על להבה בינונית לחמם את השמן. להוסיף את הכרישות, תפוח האדמה והפטריות. לערבב ולבשל במשך 5 דקות בבחישה
להגביר את הלהבה ולהוסיף לסיר את הנוזלים. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל את המרק במשך כארבעים דקות או עד שהירקות מתרככים
קערית לטרוף את הביצה עם מיץ הלימון. להוסיף לקערית מספר כפות של המרק- החם והמתבשל- נוזלים בלבד ולערבב
להנמיך את הלהבה,לצקת לסיר את תערובת הביצה בזילוף עדין ובבחישה מתמדת. לבשל דקה בלבד לא להרתיח
לתבל את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם/בנדיבות. להגיש חם/חמים או לאחר חימום

24/03/2010

* March 24 חדשות מזון - דברים יפים

[ג'יין פיטרס - צלמת מזון - [אתר
ג'יין תושבת המבורג אינה מצלמת רק מזון אבל צילומי האוכל שלה תופסים את העין. הדוגמאות המצולמות-מאתר של ג'יין

לאשלי הוא אתר מקסים העוסק בלייף סטייל- אומנות,עיצוב וסטייל
האתר הפועל מסוף שנת 2008 מהווה אוסף של פריטים מעוצבים המהווים מקור השראה לרבים וכולל גם: אביזרים, כלי מטבח, פריטי אופנה והרבה טעם.
קחו הצצה
 
פילה בקר אספרגוס ותפוחי אדמה- מהגלרייה של רוני יופה בקפה דה מרקר
ציורים אמיתיים" כך קוראת רוני לגלרייה שלה, מעט אוכל ,הרבה פורטרטים ויופי.מקור התמונה וכל הגלרייה כאן "
ממש כצילום- ציור הידיים הקולפות את התפוח של הציירת יהודית שני  
מקור הציור בגלריה של יהודית שני בקפה דה מרקר. הנה האתר של יהודית שני - נהדר
טינה רופ - צלמת
טינה מתמחה בעיקר בצילום ילדים, מזון וספרי בישול- הנה האתר שלה- יופי של עבודות
דברים יפים נוספים אפשר לקרא את מלוא הפוסט גם כאן - פוד פורנו להמונים
 
assets Creative Commons License