20/09/2014

מתכון קל הכנה ללחם מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש

.לחם (ללא לישה) מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש
.כיכר לחם קלה להכנה מאין כמותה. הלחם קל במירקמו, ומכיל מרכיבים בריאים. הכיכר תתאים לכל מאכל מלוח או מתוק
:כאן , כיכר הלחם לפני האפייה


:האפייה זריזה, הינה התוצאה
בצילום: פרוסה מהלחם הטרי, מרוחה בגבינת עיזים- גבינת משק 5%(רכשתי של משק יעקובס), עלי אורגנו טריים ולימונדה

לחם שיבולת שועל
הכמות: כיכר לחם אחת במשקל כחצי קילו
:מרכיבים
כוס חלב (240 מ"ל) חמים
שתי כפות דבש נוזלי
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם
כוס +שלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל מנופה = 250 גרם
ביצה גדולה
כף שמן צמחי (קנולה) - לא שמן זית
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס קמח מלא, מנופה
חצי כוס שיבולת שועל (לבישול) מהירת הכנה
-
לעיטור הכיכר: מעט שיבולת שועל
.תבנית כיכר מוארכת וקטנה באורך כ 23 ס"מ, רוחב כ- 11 ס"מ. מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה

:אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, לערבב את החלב החמים, הדבש והשמרים. לערבב קלות להמסת השמרים. להניח ל 5-6 דקות.בזמן זה, התערובת תתסס קלות
.להוסיף לקערה את הקמח הרגיל, הביצה והמלח
. לערבב הכול כ 3-4 דקות
.לערבב לקערה- ידנית בכף או עם וו הלישה את הקמח המלא ושיבולת השועל. עירבוב קצר עד שהקמחים נבלעים בבצק
.בעזרת היד להעביר את הבצק הרך לנייר האפייה שבתבנית, ליישר
.לכסות קלות ולהתפיח משך כשעה או עד הכפלת הנפח
.הבצק תופח היטב
.בזמן שהבצק תופח, לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לפזר על פני הכיכר מעט שיבולת שועל
.לאפות 15 דקות. במידה ופני הכיכר מזהיבים מדיי, לכסות ביריעת נייר אלומיניום ולהמשך לאפות עוד כ- 25 דקות
.להעביר את הכיכר האפויה לרשת לצינון מוחלט
.לפרוס את הלחם כשהוא פושר או קר. ניתן להקפיא

:לימונדה טעימה וזריזה- בצילום למעלה
לקצוץ גס לימון שלם על קליפתו הצהובה- להרחיק גלעינים (רצוי לימון אורגני/לימון שאינו מרוסס) במעבד מזון או בבלנדר בתוספת מים- מי ברז או מים קרים ומעט סוכר או דבש
.לסנן ולמזוג לקנקן שתייה או כוסות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

19/09/2014

*טארט שוקולד תפוז: מתכון (טבעוני) לראש השנה

אני בטוחה שחיפשתם מנת קינוח מקורית לראש השנה, משהו מתוק עם מרכיבים טבעיים ובריאים יותר. הנה, מצאתי לכם !. יש לנו טארט שוקולדי (ללא שוקולד) בטעם תפוז. הקינוח מכיל בעיקר: תמרים, תפוזים, דבש, קקאו, קוקוס ושקדים. טארט שאינו דורש אפייה והוא מוכן בין רגע במעבד מזון. כל המרכיבים טבעיים וטעימים לחוד וכמובן גם יחד. הפתעה 'טבעונית' קרמית

את המתכון למדתי לאחרונה מגברת יאנג מנוריץ' האנגלית. המתכון שלה התפרסם במגזין האוכל בעולם: גוד פוד בקיץ 2014
:ערכתי מעט מאוד שינויים במתכון והרי הוא לפניכם
טארט שוקולד תפוז (טבעוני) וללא אפייה
:מרכיבים לקלתית
חצי כוס שמן קוקוס נוזלי = 100 גרם
מאה וארבעים (140) גרם שקדים טחונים
מאה ושבעים (170) גרם קוקוס
שתיים וחצי (2.5) כפות דבש נוזלי
כף קקאו איכותי
:מרכיבים למלית
שבעים וחמישה גרם תמרים- לערך 5 תמרים מזן מג'הול
זסט/גרידה משני תפוזים
מיץ מתפוז אחד
רבע כוס שמן קוקוס נוזלי = 50 גרם
מאה ושבעים (170) גרם דבש נוזלי
מאה וארבעים (140) גרם קקאו איכותי
:לעיטור
מעט זסטים של תפוז
מעט אבקת קקאו מנופה

תבנית טארט או תבנית קפיצית 23 או 24 ס"מ- לרפד תחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לשים את התמרים בקערית זכוכית קטנה. לצקת מעל מים רותחים לכיסוי. להניח ל- 20 דקות
:הקלתית
.להכניס את כל מרכיבי הקלתית למעבד מזון
.לעבד דקות ספורות עד שהמרכיבים מעורבים היטב והתערובת לחה
לצקת את התערובת הפירורית על נייר האפייה. בעזרת הידיים להדק ליצירת תחתית מעט עבה. ליצור שוליים נמוכים ועבים
.לכסות את התבנית בניילון נצמד . בזמן הכנת המלית לאחסן בפריזר או במקרר
:המלית
.לסנן את התמרים מהמים. להרחיק גלעינים ולשים במעבד מזון יחד עם יתר מרכיבי המלית
.לעבד (זה ממש קצר) לקבלת תערובת קרמית חלקה, כהה ומבריקה
.בעזרת מרית לצקת את המלית על הקלתית הצוננת. ליישר
.לכסות ולצנן לפחות לשעה במקרר
.לקשט את הטארט בגרידה/זסטים של תפוז, לנפות מעל מעט אבקת קקאו
.לחתוך ולהגיש
.לשמור במקרר
חובה להוציא מקירור כ- 10-15 דקות לפני ההגשה. בזמן זה הטארט יתרכך מעט- הוא טעים כך יותר (!) .הטארט נחתך יפה*



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

18/09/2014

*עוגיות שיבולת שועל (14) - ענקיות +דברים יפים

יום אפייה היה אתמול, ובכלל שבוע מלא בהפתעות טובות מאין כמותן. יש ניסים, קורים ניסים.. אני חושבת לעצמי, בזמן שאני מקצצת שוקולד מריר 70% על קרש העץ ..הישן שלי
 

:בפוסט זה אין (הפעם) שוקולד, גם לא עוגות שזיפים עסיסיות-כן, זו אחת מעוגות יום האתמול, יאמי בהחלט. ותודות לאהוביי שאהבו



הפעם יש כאן עוגיות שיבולת שועל. כן, אתם מוזמנים להניח בצד את כל מתכוני עוגיות שיבולת שועל האחרים שלכם, אלו הן הטובות ביותר
וסליחה, כן ? אין לי הפעם תמונה. העוגיות נמסרו הפעם לחתיך. העוגיות שטוחות, חצי רכות וקלות ביותר להכנה
בקרוב.. מתכונים חדשים, מקוריים (כתמיד,רק כאן בבלוג) לדליקטסים משו משו. שנה טובה וטעימה קוראים יקרים
עוגיות שיבולת שועל
הכמות: 14 עוגיות ענק
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה (מקופסא) = 90 גרם
כוס קמח רגיל, מנופה = 140 גרם
כפית וחצי אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית סודה לשתייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
קורט קינמון
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר דמררה זהוב
רבע כוס סוכר לבן
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
:בקערה קטנה לערבב מרכיבים יבשים
.קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח
.בקערת מיקסר או בקערה לערבוב ידני לערבב היטב חמאה ושני סוגי סוכר
.להוסיף את הביצה והוניל
.להוסיף ב- 3 פעמים את המרכיבים היבשים
.בעזרת כף גלידה או כף רגילה ליצור 14 עוגיות על נייר האפייה. לדאוג לרווח בין העוגיות
.לאפות את העוגיות  12-14 דקות בתנור החם
.לצנן על רשת ולהעביר לצינצנת נאה

:וזה, נהדר

?אוהבים כפות מעץ




תיק חדש נולד השבוע. במראה רומנטי , משולב בתחרה של סבתא.. ביטנה : 100% בד פשתן לבן ורך.100% עבודת יד(אין לי מכונת תפירה אבל אני מחפשת, אחת משומשת...) התיק הקטן הפעם, נמסר כבר במתנה
.כיתבו לי במידה ואתם רוצים תיק מקורי שאין לאף אחד אחר כמותו. התיק יוכן בהתאמה אישית

:זכרו :-)
"The discovery of a new dish does more for human happiness than the discovery of a new star."
-- Jean Anthelme Brillat-Savarin,
French lawyer and epicure

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

08/09/2014

04/09/2014

**יש לי סקופ: נמצאו עוגיות השוקולד הטובות ביותר

כן, נמצאו עוגיות השוקולד הטובות ביותר והרי הן לפניכם
קערה אחת, לערבב ביד, עם כף גלידה ליצור עוגיות ישר לתוך התבנית. לאחר 15 דקות אפייה העוגיות מוכנות. הכינו את הגלידה, זה שידוך נפלא

 
עוגיות שוקולד
הכמות: 16 עוגיות ענק
:מרכיבים
מאה וחמישים (150) גרם חמאה רכה
מאה ושבעים (170) גרם סוכר זהוב
שמונים (80) גרם סוכר לבן
כפית תמצית וניל
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר
מאתיים (200) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
ארבעים (40) גרם אבקת קקאו איכותית (מומלץ קקאו הולנדי כהה ומקורי) מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאה (100) גרם שוקולד מריר (70%) איכותי, קצוץ בסכין חדה
--
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה, שני סוגי הסוכר והוניל. לערבב לקבלת תערובת חלקה
.להוסיף את הביצה, לערבב עד שהיא נבלעת
.להוסיף לקערה את הקמח,אבקת הקקאו, סודה לשתייה, והשוקולד הקצוץ
.ליצור 16 עוגיות בעזרת כף גלידה או כף רגילה, להניח במרחקים גדולים על נייר האפייה. אין צורך לעצב את העוגיות
.העוגיות תתפשטנה במהלך האפייה
לאפות את העוגיות בתנור החם 15-17 דקות. להוציא את העוגיות בעודן מעט רכות. (העוגיות יתקשו לאחר צינון )לצנן דקות אחדות בתבנית, להעביר לרשת לצינון מלא

ויש גם תיקים חדשים, שהכנתי (100% עבודת יד) לאחרונה. התיקים גדולים ממש וכייפים לנשיאה. כל תיק הוא חד פעמי- לא היה ולא יהיה כזה. והפעם.. כולם נמסרו כמתנות
.יש לכם בגד אהוב, קטן מדי או כבר לא מתאים? רוצים אותו כתיק ? כתבו לי
:התיק האדום

 
:התיק הורוד שצולם בלילה

 
:והתיק הכחול


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

18/08/2014

*Tapas of Andalucía - טאפס באנדלוסיה


 
חוברת  29 עמודים-  מתכוני טאפס (באנגלית) כאן

10/08/2014

*דברים יפים וגם שני מתכונים חדשים- 10.8.2014

ממתק קוקוס ושוקולד ללא אפייה


:במיכל מעבד מזון שמים
.מאה גרם קוקוס, 3 כפות שמן קוקוס (קרמי), 2 כפות דבש נוזלי, קורט מלח דק וכפית תמצית וניל
.טוחנים קצרות לקבלת תערובת אחידה ודביקה
.מהדקים את התערובת בעזרת כף, על נייר אפייה בתבנית אפייה קטנה או מיכל עמיד הקפאה בגודל 18 על 18 ס"מ לערך
. מסמנים בסכין 16 ריבועים
.שמים שקד טבעי שלם על כל ריבוע. מכניסים להקפאה למשך 20-25 דקות
.ממיסים 130-150 שוקולד מריר איכותי
.מוציאים את התבנית מהפריזר. מניחים את הריבועים שעל נייר האפייה על השיש
.בעזרת סכין, משחררים את הריבועים הקפואים מהנייר
.בעזרת מזלג טובלים כל ריבוע קוקוס (עם השקד למעלה) משני הצדדים בשוקולד המומס
.מניחים על רשת. מצפים את כל הריבועים באותו האופן
.מחזירים לפריזר לדקות אחדות
. לשמור במקרר

:צילומים משלבי ההכנה



:גלויות מפריס
:ותודה לאורנה ששלחה לנועה :-) שהעבירה לי, כולל בקשה לפרסם כאן


אתר חדשות שמן זית
Olive Oil Times
.האתר [קישור] כולל מאמרים וידיעות על שמן זית. מיועד לקהל המקצועי ולצרכן הביתי

:מתכון לממרח אפונה טעים
.השתמשו באפונה קפואה רגילה (גדולה) או אפונה עדינה
.יוצקים מים רותחים על 2.5 כוסות (300 גרם) אפונה קפואה
.מניחים לדקות ספורות (אין צורך לבשל) מסננים מהמים. יוצקים שוב מים רותחים על האפונה, מניחים ל- 5 דקות ומסננים מהמים
:שמים את האפונה בתוך מיכל מעבד המזון. מוסיפים
.גרידה/זסט מלימון טרי, חופן (כרבע כוס) עלי נענע טריים, רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת, שן שום גדולה, מעט שמן זית ומלח לטעם
.לטחון למירקם גס או עדין
.להגשה: למרוח על פרוסת לחם או טוסט. לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור טחון טרי וזילוף שמן זית


ממרח אפונה טרי על לחמניה הום-מייד
:אתר [קישור] לעבודות יד
.האתר כולל הוראות שלב אחר שלב למגוון פריטים סרוגים, תפורים ובעיקר יפים



:פינטרסט בטוב טעם
Cuisine
!ראו [קישור] כמה טעים
.תיק מקורי המיועד לקניות (בשוק), והמחיר... : פרטים כאן

צלחת אכילה
!היוצרת הנהדרת רד הונג [דף הפייסבוק שלה] בפרוייקט חדש לחברת מאסטר קארד: "משפחה" סועדת על שולחן עשוי טורטילה
:בלוג הצילום [קישור] של סם קפלן
:אוכל, אביזרים ודברים יפים, מעולה
מאה (!) מרכיבי אוכל על צלחת אוכל אחת. לא מאמינים ?- בדקו [קישור]


Hajime’s chikyu dish
מקור
:בירה פירותית, אילו תבלינים/פירות מוסיפים בזמן הייצור
כתבה בוול סטריט ג'ורנל [קישור] ומקור הצילום
מגזין 'על השולחן' בשיתוף מוצרי טיב טעם:מתכונים בניחוח איטלקי, לחוברת: לחצו כאן

?להכין מיצים מפירות/ירקות/תוספים- האם עדיף בבלנדר או במכונה לסחיטת מיצים
:כתבה [קישור] בוושינגטון פוסט וגם מקור צילום כוסות המיץ, כן, ויש גם מתכונים
:לדפדף במגזין
TASTE
לדפדוף ב70 עמודי צבע של המגזין לחצו כאן

:הטיים-ליין של העגבניות
.לחצו על התמונה להגדלה נוספת
מקור: הוול סטריט ג'ורנל


:פרחים מנייר
[קישור לאתר ומקור הצילום]
:תיק חדש נולד לי השבוע
:החומרים
..שני סוגי חוטי סריגה, חולצה ורודה מדוגמת(לשעבר), חומר מילוי להקשחת התיק עשוי מראנר ורוד , חרוזים משרשרת ילדים שהתפרקה
!לתיק יש כיס פנימי עם ציור ורד תואם, רוכסן וכפתור סגירה. נערה אהובה האוהבת ורוד תקבלו השבוע


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

03/08/2014

**הפתעה במטבח- ציפוי שוקולד לגלידה משני מרכיבים בלבד

משני מרכיבים (טבעיים) בלבד ניתן להכין בקלות את ציפוי השוקולד המושלם הזה וזה עובד כקסם, הנה הנוסחא
ציפוי השוקולד מוכן בין רגע ויצפה באופן מושלם כל כדור גלידה. ניסיתי אותו על 'גלידת' בננות שהוכנה מפרוסות בננה קפואה
מומלץ להכפיל (או יותר) כמויות של ציפוי השוקולד(ל- 6 מנות גלידה השתמשו ב 4 כפות שמן קוקוס +84 גרם שוקולד מריר)
:לציפוי לשתי מנות גלידה
כף שמן קוקוס (אורגני) קרמי, כלומר לא קשה מדי ולא נוזלי = 10 גרם. במידה ואתם מאחסנים את צינצנת שמן הקוקוס במקרר, הוציאו מהמקרר כרבע שעה לפני הכנת הציפוי
עשרים גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שבור לקוביות, רצוי שוקולד 70% איכותי
קורט מלח
? איך מכינים
ממיסים בבחישה את שמן הקוקוס וקוביות השוקולד בקלחת קטנה על להבה קטנה ונמוכה להמסה, או ממיסים במיקרוגל
.מניחים את הקלחת על השיש עד שהציפוי הנוזלי פושר ובטמפרטורת החדר
יוצקים מציפוי השוקולד על כדורי גלידה. ממתינים קצרות עד שהציפוי מתקשה. הוא הופך להיות פחות מבריק
.בעזרת כפית שוברים בנקישה את הציפוי ואוכלים


:צפו, כך מכינים 
 


:מגדל פולי הקקאו טועם שוקולד בפעם הראשונה
 

02/08/2014

**תאנים בבלסמי: מתכון חדש ועוד דברים יפים - 2.8.2014

תאנים יבשות בסירופ וחומץ בלסמי
?איך מכינים (סוג של לפתן/מעדן)
.בקלחת קטנה מערבבים חצי כוס סוכר לבן (100 גר), מעט זסט (או גרידה) מלימון + כוס אחת מים
.מעררבים על להבה בינונית להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל 2-4 דקות
.בקערית חולטים 200 גרם תאנים יבשות במים רותחים, מסננים
.יוצקים את סירופ הסוכר על התאנים. מניחים בחוץ לכשעתיים
.מסננים את התאנים מהסירופ ומעבירים אותן לצינצנת. את סירופ הסוכר ניתן לשמור במקרר לכל שימוש
.יוצקים על התאנים שבצינצנת חצי כוס חומץ בלסמי לכיסוי. מאחסנים במקרר מספר שעות לפני ההגשה
.אכלתם את כל התאנים ונותר חומץ בלסמי בצינצנת ? - הוסיפו אותו לרוטב לסלט או לכל שימוש
 
 
:תיק חדש שהכנתי אתמול : 2 סוגי חוטי סריגה, ביטנה דו צדדית (לשעבר מפית אוכל..) ואביזרים. הכל 100% עבודת יד
התיק הבא יצא כבר לדרך.. כל תיק הוא מקורי, ייחודי וחד פעמי- אין ולא יהיו שניים אותו הדבר


COOK HOUSE
לדפדוף בחוברת המרהיבה -  קיץ 2014 (36 עמודי צבע, כולל מתכונים) לחצו כאן

:דוגמא מהחוברת

מקור

:חוברת נוספת (43 עמודים) מתכוני ענבים מקליפורניה
קישור לחוברת המתכונים- כאן
 

.אתר שכולו זיתים ושמן זית (באנגלית) כולל מתכונים קישור 
assets Creative Commons License