06/01/2015

**מצאתי את העוגיה הטובה בעולם

שזיפים-אגוזי מלך-אגוזי פקאן-סוכר חום-לימון-קינמון-ציפורן-וניל:בעוגיה אחת נמסה בפה
זו היתה מלאכת מחשבת להכין את העוגיות הללו. (ותודות לאמא שלי על סיעור המוחות, אמרתי לך שאת גאון!) וזה קרה הלילה. ימים של אפייה ללא הפסקה. הרבה עבודה וכייף גדול. ושוב חישובים על גבי חישובים אצלנו במטבח הקטן והחמים : לחשב את הכמויות של המלית והבצק, ושיתאימו אחד לשני, ליצור בצק נמס בפה, עוגיה מושלמת, לא פחות, ממכרת לגמרי. צורתה של העוגיה מזכירה משהו (רק) את עוגיות ה'ערגליות'. המלית עשירה בכל טוב, כהה וטעימה, ומעל אבקת סוכר. אלו בהחלט עוגיות המתאימות לשינוע וגם עוגיות מתנה. רוצו להכין

 
!למטה, מצורף צילום ליילי, מחר/מחרתיים (בתלות בסופה..) נעשה לעוגיות צילום דוגמנות
 
 
עוגיות שזיפים בנוסח סיציליה
הכמות: 48-50 עוגיות
:מרכיבים
:לבצק
חמש מאות וארבעים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כפית (4 גרם) אבקת סודה לשתייה , מנופה
חצי כפית מלח דק
מאתיים גרם חמאה - לחתוך לקוביות ולהשאיר לריכוך
מאה ושבעים גרם סוכר לבן
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
רבע כוס חלב = 60 מ"ל
 
:למלית
שלוש מאות וחמישים גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים
שישים גרם אגוזי מלך, לקלות מעט במחבת יבשה
שישים גרם אגוזי פקאן, לקלות מעט במחבת יבשה
חמישים גרם סוכר חום כהה
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי
זסט/גרידה מחצי לימון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
אופציונלי: רבע כפית מוסקט טחון
 
:לציפוי
ביצה טרופה עם טיפונת מים
--
מעט אבקת סוכר
--
תבנית גדולה (של התנור) ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
:הכנת המלית
במיכל מעבד מזון לשים את כל מרכיבי המלית. לעבד עד שכול המרכיבים מתאחדים יחד לכדור. התערובת צריכה להיות אחידה וטחונה במרקם מעט גס
:הכנת הבצק
.בקערית לערבב את הקמח המנופה, אבקת סודה לשתייה ומלח, להניח בצד
בקערת מיקסר במהירות בינונית (עם המלוש ה"קיי") לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת תפוחה מעט
.להוסיף לקערה את הביצה ותמצית הוניל
.להוסיף את החלב ולערבב עד שנבלע
.בהדרגה, להוסיף את תערובת הקמח. בעזרת לקקן לגרד לפי הצורך את צידי הקערה
.להעביר את כל הבצק למשטח רידוד מקומח מעט. ללוש מעט לקבלת כדור בצק. הבצק ישקול 1 קילו
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים (500 גרם כל אחד). חלק אחד לעטוף ולאחסן במקרר, את החלק השני נעבד לעוגיות
 
:עיצוב ואפייה
. לחמם תנור לחום גבוה- 200 מעלות
כמות העוגיות תמלא 2 תבניות אפייה גדולות ושוטוחות- אפו בתבנית אחת בשני סבבים, או הכינו מראש 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
לרדד חלק ראשון של ההבצק על משטח מקומח קלות, לגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ. לדאוג שהחלק הצר של הבצק יהיה מולנו
לחתוך את הבצק לרוחבו ל- 4 חלקים שווים, כלומר 4 רצועות רוחביות. כל רצועה תהיה ברוחב 10 ס"מ ובאורך 30 ס"מ
לחלק את המלית ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לבצק המרודד, חלק שני לבצק שבקירור. כל מחצית מלית תשקול 237 גרם
.לחלק את מחצית המלית הראשונה ל- 4 חלקים שווים, חלק אחד עבור כל רצועת בצק
.לשמן מעט את הידיים (בשמן רגיל, שמן קנולה למשל), לגלגל כל חלק מליתל לגליל דק באורך 30 ס"מ
.להניח את גלילי המלית על כל רצועת בצק
לגלגל כל רצועת בצק סביב המלית במהודק. להמשיך לגלגל עוד מעט: באופן זה, שולי הבצק יתהדקו והגליל יתארך מעט
.לחתוך כל גליל בצק לכ- 6 חלקים. לגלגל כל עוגיה מעט ביד על מנת שתישמר הצורה הגלילית
.להניח את העוגיות (24-25 יחידות) על נייר האפייה. 24 עוגיות יכנסו בתבנית אחת, במרווחים קטנים
.להבריש את העוגיות בביצה הטרופה
.לאפות את העוגיות בתנור החם 12-13 דקות או עד שהן זהובות היטב
.בזמן שהעוגיות נאפות, להוציא את המחצית השנייה של הבצק מהמקרר, ולהכין בדיוק באותו האופן
.אפשר ומומלץ לבזוק אבקת סוכר על העוגיות החמות
.לצנן את העוגיות לחלוטין על רשת. לאחסן בכלי אטום
- -

 !הגרלה, יש לנו הגרלה 
.ספר אפייה שווה יוגרל בין קוראי הבלוג. ספר האפייה נקרא: 100 לחמים נהדרים מאת פול הוליווד
.הספר (2004) בכריכה קשה, מכיל 144 עמודי צבע עם מתכונים ללחמים ומאפי שמרים מתוקים ומלוחים
:כללי ההגרלה
.ההגרלה פתוחה לכל קורא
.ההגרלה נפתחת היום 7.1.2015 ותיסגר ביום שבת הקרוב:  13.1.2015 בחצות
.הספר יישלח לכם במתנה כולל דמי משלוח (על חשבוננו), לכתובת שתמסרו לי במייל במהלך שבוע הבא
.אז מה אתם צריכים לעשות בכדי לזכות בספר האפייה? - להשיב על 3 שאלות ולשלוח אותן במייל
.מייל המאשר השתתפותכם בהגרלה יישלח לכם. במידה ולא קבלתם אישור תוך מספר שעות- אנא שלחו שנית
.בתום ההגרלה אשלח לכם מייל המאשר זכייתכם (זוכה אחד) עם בקשה למסירת כתובת למשלוח הספר באמצעות דואר ישראל
:השאלות
?מה אתם אוהבים בבלוג האוכל שלנו
?מה הייתם רוצים לשנות/להוסיף בבלוג
?איזה מתכון הכנתם/אהבתם במיוחד בשנים/בשנה האחרונה
.שלחו לנו מייל לכתובת הזו

 
:תמיד זה עכשיו


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

01/01/2015

* עוף בתנור עם עגבניות, זיתים וטימין, ותודה לשף נייג'ל סלייטר

עוף- עגבניות- זיתים שחורים- טימין- לימון- שמן זית
השנה שלנו נפתחה ברגל ימין, עבודה מעל הראש (גם בדיי ג'וב שלי שאינכם מכירים) ובכלל, העומס מביא הספק נוסף וסיפוק רב. בימים שהשמש מאירה לנו לסירוגין ואם הבית עדיין מסתובבת לעיתים במכנסונים דקים מדי ובכפכפי אצבע (ללא גרביים!), המטבח שלנו פעיל, חמים ונעים. מטבח קטן מדי, ללא חלון שמש.. , מאובזר, מנוצל בכל פינותיו, שוקק עשייה. רעיונות חדשים מתבשלים בו וכל מיני מטעמים מלוחים ומתוקים. לכל האוכל נוסף פן בריא, טבעי, מופחת שומן וסוכר, גם אם זה פחות פופלרי, ככה אנו אוכלים. היום אני שמחה לשתף אותכם במתכון של עוף בתנור. הקסם במתכון (ותודה לשף נייג'ל סלייטר, המתכון בהשראתו המלאה עם שינויים קלים) הוא הפשטות : מרכיבים מעטים במיוחד, שתמיד יש בבית לצד תיבול בסיסי המניבים מנה נהדרת
השף ממליץ להגיש את העוף לצד אורז או קוסקוס, או פרוסת לחם עבה בה אפשר לספוג את הרוטב הטעים. אני, ממליצה בפה מלא (כפל) לאכול את העוף רגע לאחר שהוצאתם אותו מהתנור, ועם הידיים
! איזה כייף, הצלחות מתנקות מעצמן
.שתהיה שנה טובה - הנה לוחות שנה [קישור] , לכל חודש להורדה חופשית
 
:ולפני האפייה 
 
הכנת העוף בתנור מתחלקת לשניים: הזהבה של חלקי העוף ולאחר מכן העברתם לתבנית אפייה, ציפוי בתערובת (רוטב) של עגבניות ותבלינים ואפייה לא ארוכה מדי בתנור
:הערות לפני שמתחילים
.השף ממליץ על שימוש ב- 8 ירכי עוף גדולים. אני השתמשתי ב- 9 שוקיים במשקל כולל של 1.3 ק"ג כולל העור
.אפיתי זמן ממושך יותר מההמלצה (כ- 10 דקות נוספות) והפעלתי לסירוגין את הטורבו
.הרוטב של העוף בעל חמיצות עדינה ורעננה
עוף בתנור עם זיתים וטימין
הכמות : 4-6 מנות
:מרכיבים

**עוגת שיש שוקו תפוז, רכה וטעימה - 1.1.2015 שנה טובה

פותחים שנה עם עוגת הבית: עוגת שיש. שוקו. תפוז
.עוגה רכה וטעימה היא עוגת השיש שלנו. בטעם שוקו תפוז עם תוספת קטנה ומפתיעה בבצק 
.כל פרוסת עוגה מתקבלת בדוגמא שונה של שיש


עוגת שיש שוקו תפוז
:מרכיבים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן= 200 גרם, אפשר להפחית כף/שתיים ולהשתמש ב 170 גרם סוכר
ארבע ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
שלוש כפות שמן זית
מאתים ושלושים גרם קמח לבן מנופה
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שתי כפות חלב
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות אבקת קקאו, מנופה
זסט או גרידה מתפוז כתום שלם
כף מיץ תפוזים
-
תבנית כיכר בגודל לערך 11 ס"מ על 26/27 ס"מ (או קטנה מעט יותר) משומנת מעט. לשים בתוכה נייר אפייה מקופל על מנת שייקל להוציא את העוגה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח, להניח בצד
בקערת מיקסר (עם קרס לישה) או בקערה לערבוב ידני לטרוף את חתיכות החמאה הרכה והסוכר. לטרוף דקות אחדות לקבלת תערובת קרמית וקלה
.להוסיף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם, לטרוף לאחר כל הוספה. לערבב פנימה את שמן הזית
להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב רק עד שהיא נבלעת בעיסת העוגה. במידת הצורך לגרד את דפנות הקערה בעזרת לקקן
.לחלק את התערובת שווה לשתי קערות
.לקערה אחת להוסיף ולערבב את- החלב, וניל והקקאו
.לקערה השניה להוסיף את מיץ וגרידת הלימון
.לנטף כפות גדושות משתי התערובות לסירוגין לתוך תחתית תבנית האפייה, ליישר מלמעלה
.ליצירת דוגמא יפה של שיש, לעבור עם סכין חדה מעט בתוך התערובת ולערבל קלות
לאפות את העוגה בתנור החם 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה נפרדת מדפנות התבנית
.להניח לעוגה בתבנית דקות אחדות. בעזרת נייר האפייה להעביר לרשת לצינון מלא
.העוגה נשמרת נהדר במקפיא כשהיא פרוסה לפרוסות לא דקות כשבין כל פרוסה נייר אפייה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/12/2014

**~~מתכון ללחמניות הבייגלה הקלות בעולם ~~~

.ערב אפייה בבית. ריח של לחמניות טריות במטבח
אני מעצבת בעדינות כל לחמנייה, מבשלת בסיר מים גדול, מברישה בחלבון ומפזרת שפע שומשום מעל. נהנת כל כך ומרגישה הכי הכי, דווקא ביום האחרון של השנה, קודנדיטורית לרגע או אולי הרבה יותר מזה. צעירה, צעירה.. :-), וכבר אופה כבר 40 שנה
.הצילום שכאן צולם הלילה בנייד.. מחר יהיה כאן צילום מואר קצת יותר

:הבטחתי צילום, אז הנה הוא, הלחמניות האחרונות שנותרו


.הלחמניות הללו קטנות יחסית, עשויות בצק שמרים שקל להכין, כייף לעצב וטעים לאכול. תוך הלחמנייה רך וקרומה פריך
.הבצק עובר התפחה אחת בלבד למשך כשעה, מעוצב חיש קל ללחמניות, מבושל קצרות במים, מצופה ונאפה בתנור חם
.המתכון מדוייק על הגרם והמ"ל, אל תשנו דבר. יתקבלו 12 לחמניות שטעים לאכול חמות מהתנור או להקפיא לימים אחרים
: לגיוון
החליפו את ציפוי השומשום בפרג שלם טרי
לחמניות בייגלה
הכמות: 12 לחמניות קטנות
:מרכיבים
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כוס מים חמים = 250 מ"ל
ביצה אחת גדולה טרופה קלות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 15 גרם שמרים טריים
שתי כפיות מלח דק
כפית סוכר לבן
כפית שמן זית
--
לבישול : סיר (4 ליטר) מלא במים רותחים - הבייגלה מבושלים קצרות משני הצדדים במים ללא תוספים
--
:לציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף מעט במזלג
כפות (4 כפות לערך) אחדות שומשום- כ 30 גרם
:אופן ההכנה

*בלוגים מהעולם: טרישה בייס עושה קסמים עם עוגיות

: הכירו את הבלוג של טרישה בייס   

  Saving Room for Dessert (שומרים מקום לקינוח)
טרישה בייס מכורה למתוקים, והרווח כולו שלנו - היא מפרסמת בבלוג שלה מתכונים מעולים שלהם. קבלו ממנו טעימה עם מגוון עוגיות, משיבולת שועל עד מגדל של עוגיות שוקולד 


לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן 

: בכתבה מתכונים מפורטים ל

עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד- בצילום

בצק כהה במיוחד- עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד ( Tricia Buiceצילום )
:וגם
עוגיות שיבולת שועל כמו של פעם
עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבת חלב
 עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

30/12/2014

פיתה ערבית עם זעתר

!הבו לי זעתר.. ושמן זית.. וקצת לאבנה ליד
קל מאוד להכין פיתות עם זעתר, והטעם ממש ממכר: פיתות ללא כיס המוכנות מבצק שמרים ונאפות דקות ספורות בתנור חם מאוד כשהן מצופות בתערובת זעתר ושמן זית. הפעם הגשתי אותן עם גבינת לאבנה שהוכנה יום קודם מיוגורט 4.5%. הפיתה הלוהטת עם הגבינה הרכה והקרירה - צירוף נהדר


24/12/2014

*חומוס כתום, חליטה 100% טבעית ועוד דברים יפים - 24.12.2014

מטבל חומוס כתום עם גזר צלוי
הכמות: 2-3 מנות
:מרכיבים
שלושה עד 4 גזרים לא גדולים, לקלוף ולחצות לשניים לרוחב הגזר
כף וחצי שמן זית לאפיית הגזר
רבע כוס שמן זית לטחינת המטבל
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כוס חומוס מבושל ומסונן מנוזלים, כ- 150 גרם
חצי כפית כמון טחון
שן שום גדולה, לקלוף ולקצוץ גס
חצי פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
כפית רכז עגבניות
שתי כפות טחינה גולמית
-
לקישוט כל מנה - גרגירי חומוס/מעט גזר קלוי/בצל ירוק ושמן זית
 
:אופן ההכנה
להניח את הגזרים על נייר אפייה בתבנית קטנה. לנטף עליהם כף וחצי שמן זית, מלח (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס. לאפות בתנור חם, כ- 200 מעלות משך כ 25 דקות או עד שהגזר מתרכך ושחום טיפה. מומלץ להפוך פעם/פעמיים בזמן האפייה. להוציא מהתנור ולצן על השיש
במיכל מעבד מזון לשים את גרגירי החומוס המבושל, כמון,שום, פלפל צ'ילי, מיץ הלימון, רכז עגבניות, טחינה גולמית, מלח ופלפל שחור גרוס
.לחתוך את הגזר האפוי למספר חתיכות ולהוסיפו למיכל מעבד המזון
.לטחון הכול למטבל גס. בזמן הטחינה להוסיף רבע כוס שמן זית. לטעום ולתקן תיבול

17/12/2014

*קציצה שכזו ! - קציצות דג סלמון, תפודים ובצל ירוק

דג סלמון. סלמון
הפתעה בצלחת ! קציצות מדג סלמון עם הפתעות בפנים . מעט מרכיבים, טעימים אחד אחד בקציצות שמנמנות(בגודלן) קלות להכנה, בריאות וומשביעות מאוד, כולנו בדקנו
קציצות הסלמון מורכבות בעיקר מדג סלמון (דג טרי או דג קפוא שהופשר) תפוחי אדמה מבושלים ובצל ירוק בשפע
. הקציצות נהדרות כשהן חמות ורכות


:מילה על המרכיבים
דג הסלמון - רצוי להשתמש בפילה מדג סלמון. הפילה נקי מאידרות (עצמות הדג) וקל וטעים לבשל איתו. אני השתמשתי בחלק ממארז הנקרא: "נתחי פילה סלמון קפוא" של יצרנית גדולה. המארז (500-700 גרם) מכיל 100% דג סלמון ללא תוספים. במידה ואתם משתמשים בדג הקפוא, הפשירו אותו במקרר למשך הלילה או מספר שעות טרם הכנת הקציצות. אין להקפיא מחדש דג שהופשר
בצילום: נתח פילה סלמון מופשר
תפוחי אדמה - בישול תפוחי האדמה מהיר. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה. מסננים את התפודים ממי הבישול ומחזירים לסיר לדקותיים על מנת שיתייבשו מעט. מועכים למחית (לא חלקה, להשאיר מעט גסה) ומניחים בקערה. מעל המחית מפזרים את דג הסלמון שבושל בנפרד במים למשך כ- 5 דקות

10/12/2014

*חדשות מזון :10.12.14-שוק אוכל נייד, מירקות לצעצועים, מעדן סולת ועוד

שוק אוכל נייד על גלגלים - קנדה
בטורנטו, הוסב אוטובוס ששימש להסעות ילדים לשוק אוכל נייד על גלגלים. בכוונת המיזם (הלוואי אצלנו בארץ!!) להביא מזון טרי ומגוון לשכונות מעט מרוחקות בהן פחותה הנגישות למזון איכותי
:ושם הפרוייקט, מצויין, לא פחות
The Mobile Good Food Market
.האוטובוס אטרקטיבי,מעוצב ומצוייד היטב במדפים, ומיכלים המלאים בתפוחי עץ טריים, תפוזים, תרד, ברוקולי ומגוון טרי נוסף
.הרכישה יכולה להתבצע מחוץ או בתוך האוטובוס וקיימת גם נגישות לנכים

מקור הצילום
מקור וצילומים
:כך זה עובד
 


צעצועים שמחים מירקות
.מלפפון על גלגלים , מכונית עשויה מגזר, מטוס מחציל או תפוח אדמה, הליקופטר ? רק תבחרו
:חנות פריזאית [לינק] יצרה פרוייקט מעניין הנקרא
Open Toys
.בעזרת חלקים מודפסים הניתנים להורדה חופשית, ילדים (וגם מבוגרים) יכולים ליצור צעצועים מקוריים
.ניתן להוריד קבצים דוגמאות (בחינם) ולהדפיסם בכל מדפסת תלת מימד. חמישה עשר החלקים הופכים ירקות משעממים לצעצועים יפים
הרעיון המקורי נולד בקיץ 2013, על ידי מעצבת ספרדיה ותוכנן להיות מיושם על עץ או פקקי שעם ולאו דווקא על ירקות. הניסיון לחבר חלקים לעץ או לשעם ללא אביזרים נוספים, לא צלח. הירקות זמינים, בטוחים לשימוש ורכים מספיק בכדי להצמיד להם אביזרים
...הצעצועים המוכנים ניתנים לשטיפה במים לא חמים מדי, והי, מהירקות אפשר להכין תבשלים, גם ולא רק צרפתיים
:החנות
leFabShop
להורדה חינמית של 15 הדגמים - לחצו כאן
להוראות הרכבה חינמיות  - לחצו כאן
.חשבון הטוויטר של החנות
:שם המעצבת
Patricia Urquiola
:תכנון/ביצוע
 Thomas Thibault

מקור הצילום

09/12/2014

*קלמנטינות ספרדיות - ארוטיקה על הצלחת

Spanish clementines, pumpkin seed oil and basil by José Andrés



06/12/2014

*חדשות מזון 6.12.14 :פטריית הכמהין הגדולה בעולם,"ביט בייט",לאכול בלון כקינוח ועוד

זה הולך לקרות בסוף השבוע הזה בניו יורק ,סותביס יציע למכירה את פטריית הכמהין הלבנה הגדולה בעולם
הפטרייה התגלתה בשבוע שעבר באיטליה על ידי משווק כמהין מהוותיקים ביותר (סבטינו טראפלס). משקלה 1.87 קילו כמעט כפול מהפטרייה הקודמת ששברה שיאי עולם
במכירה קודמת, בשנת 2010, נמכרה פטריית כמהין במחיר 417,000 דולר!. הפטרייה הענקית הזו יכולה לשמש לתיבול מעל 10,000 תבשילי ריזוטו ומחירה ההתחלתי יהיה 60,000 דולר
---
BitBite
.מתקן (כמו אוזניה קטנה) ביט בייט לשמירה על המשקל ושיפור הרגלי האכילה

05/12/2014

* מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט

עוף אפוי בתנור היא אחת המנות הפופולרית והאהובות ביותר. הוסיפו לעוף תפוחי אדמה ו/או ירקות ותבלינים והרי לכם ארוחה. השבוע, הכנתי לנו עוף (כרעיים) בתנור עם תפוחי אדמה קטנטנים ותבלינים וגם עם פטנט הכנה נחמד. התיבול פשוט וגם טעים מאוד. תפוחי האדמה מושלמים
 
 
הפטנט הפשוט חוסך כלים ומערבב היטב את חלקי העוף, תפוחי האדמה והתבלינים. איך מכינים ? -  מכניסים את כל המרכיבים לשקית הקפאה עבה ומנערים מעט עד שהכל מצופה בתיבול. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור החם. לאחר כשעה אפשר כבר לשבת לאכול. אל תשכחו להגיש סלט ירק טרי ליד
 
 
עוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים

30/11/2014

**קינוח נפלא : פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו

זה קרה לעת ערב. הוא שאל אם יוכל לטעום מהפנקוטה שוקולד קפה שלי וגם לקבל אקסטרא קצפת, ככה בצד
.הנהנתי בהנאה גלויה וניגשתי למטבח
מביטה בו אוכל, כפית אחת כפית. ממתינה למוצא פיו. מתמוגגת מכל מילה. ואתם קוראי היקרים, הכינו וטעמו גם כן: הפנקוטה הזו קלה להכנה מאין כמותה, במתיקות עדינה. מעדן של ממש שיאכיל 8 אנשים שאוהבים את המתוק שלהם באריזה קטנה, כהה ושוקולדית



 
פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו
הכמות: 8 מנות
:מרכיבים
כוס ורבע חלב
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
קורט מלח דק
כפית אבקת אספרסו או כפית אבקת נס קפה
כפית תמצית וניל
מאה גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ דק, בעזרת סכין
--
לקישוט: מעט קצפת נוספת, ממותקת קלות + שוקולד מגורר
כלי הגשה: 8 רמקינים/קעריות הגשה בתכולה של 60-80 מ"ל כל אחד
 
:אופן ההכנה
:הג'לטין
לצקת 1/4 כוס חלב קר (מכמות החלב הכולל) לקערית קטנה. לפזר מעל את אבקת הג'לטין. לא לערבב. להניח ל- 10 דקות
.לאחר 10 דקות, לערבב את הג'לטין בחלב, להניח בצד
:בישול הפנקוטה
.לצקת לסיר את יתרת החלב, השמנת המתוקה, הסוכר וקורט מלח. לערבב להמסת הסוכר
.לבשל ולהביא לרתיחה על להבה בינונית
.להנמיך את הלהבה, להוסיף את אבקת האספרסו או אבקת הנס קפה, לבחוש עד שהיא מעורבת היטב
.בזמן שהקרם רותח בעדינות, להוסיף את תמצית הוניל והשוקולד הקצוץ
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה, בבחישה מתמדת עד שהשוקולד מעורב היטב והקרם חלק וקטיפתי
.להסיר מהאש. לבחוש פנימה את הג'לטין המומס. לערבב היטב
.[במידה ונותרים גרגירי קפה, אפשר להעביר את הקרם דרך מסננת]
.לחלק את הקרם לרמקינים. לכסות ולצנן על השיש עד שפושר
.לצנן במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה או למשך כל הלילה. בזמן זה הפנקוטה תתמצק
:הגשה
.קצפת מעל ושוקולד מריר מגורר


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License