28/04/2016

*עשרה בלוגי אפיה שכדאי להכיר - חלק 2 Best Baking Blogs

1. 

27/04/2016

*עשרה בלוגי אפייה שכדאי להכיר - חלק 1 Best Baking Blogs

עשרה בלוגי אפייה שכדאי להכיר - חלק 1


 
2.
The Vanilla Bean Blog
הבעלים: שרה קייפר
שרה היא אופה, צלמת וכותבת רשומות אוכל מוכשרת. ערך מוסף: המינימליזם בסטיילינג שולט ומביא לקדמת הבמה את האוכל בצורתו הטבעית

21/04/2016

*דברים יפים - 21.4.2016


ציור
קולקציה נדירה של 70 איורים בוטניים יוצאת בימים אלו לאור כתדפיסים מרהיבים. פרחי הגן מוצגים בתערוכה בסידני עד הראשון למאי 2016
:כדברי [קישור] המקור
"The collection includes illustrations from the Garden's first, and possibly greatest illustrator, Margaret Flockton, current illustrators and from the archives of the Daniel Solander Library dating as far back as "1794 
מקור ותמונות נוספות

Margaret Flockton Award Exhibition  
Maiden Theatre, Royal Botanic Garden Sydney  
 
אינסטגרם 1
 חנות און ליין (המוכרת מוצרים ברחבי עולם) משיקגו המנוהלת ע"י אם ובתה. בעיקר אומנות משולבת בפרחים, נהדר
מקור וצילומים נוספים
אינסטגרם 2
מרי מאיירת ויוצרת במגוון חומרים עבודות יד מרהיבות. חנות האטסי שלה כאן
קישור לבלוג
סרטון: כפריחה אביבית


מגש אוכל לילדים 
...מגש אוכל מקורי עשוי סיליקון, המאפשר סידור אוכל בריא באופן מעורר תיאבון. יתאים לתינוקות, ילדים ומבוגרים ילדותיים

100% אנימצייה עשויה נייר


אומנות צביעה על ביצים - מבוקובינה, רומניה
:בדקנו והמלצנו
:התקבל אצלנו לבדיקה כלי אחסון חדש של המותג הצרפתי
Luminarc
:שם הסדרה
Pure Box Active
.כלי אחסון מזכוכית (מחוסמת) בעל מכסה פלסטיק אטום. לכלים מכסה עם שסתום המאפשר שימוש במיקרו ללא צורך בהסרת המכסה
לכלים גם עמידות מפני חום וקור, ניתנים לאחסון במקפיא ולשימוש במיקרו ובתנור עד 180 מעלות, ללא המכסה
אמי הכינה השבוע פלפלים אדומים על האש וכבשה אותם בשמן, מיץ לימון ומלח אטלנטי (מעדן!). הפלפלים אוחסנו בקופסא החדשה במקרר. הקופסא יפיפיה, המכסה קל ונוח לסגירה חוזרת ויחסית לכלי איחסון אחרים עשויים זכוכית, הכלי אינו כבד. מומלץ בחום
הסדרה מגיעה במגוון גדלים וצורות, ונמכרת ברשת המשביר לצרכן, הום סנטר, פור-שף ובחנויות המובחרות במחיר של 14.90-54.90 


צילום: יחצ"ן

 !!חג פסח שמח




17/04/2016

*עשרים הכללים על מנת להיות איטלקי

HOW TO BE ITALIAN 20 Rules Italians never break
 

16/04/2016

*עיצובים חדשים - 17.4.2016

סרטוני אוכל מאויירים
רעבים ? חנה לילי מגישה סרטוני אוכל (בסטופ מושן) נהדרים המאויירים על ידה ידנית -דף האיסטטגרם שלה
חנה לילי מאיירת בריטית 'מבשלת' אנימציות המוכנות מנייר בלבד. כל יצירה כוללת איור המרכיבים (הזעירים), תהליך הבישול/ההכנה ולבסוף,להגשה, היא נעזרת באצבעותיה. כריכים בגריל (עם הרבה גבינה), פיצות בצורת לבבות ועוד. אומנם לילי מאיירת רק כשנה אך הכשרון המיוחד שלה, זיכה אותה במעל 40,000 עוקבים באיסטגרם שלה הנה כאן
מקור
קקאו 100%
חברת קסה לוקר מקולומביה [דף הבית] מציגה באיסטגרם דף שכולו חומרי גלם ומוצרים מוגמרים עשויים 100% קקאו
CasaLuker Food Ingredients

מקור
לחם וקפה
טום בראד, אמן בריטי החי ופועל באיסטנבול. חשבון האינסטגרם שלו עשיר בצילומי לחמי מחמצת 100% אורגניים אותם הוא יוצר ידנית

מקור
מטבח אחד : שלושה שפים
Daniel Humm
 Will Guidara
André Chiang
Eleven Madison Park X Restaurant ANDRÉ


זר פרחים אכיל
:בלוג האפייה ספינקל בייקס מדגים שלב אחר שלב הכנת זר אכיל, עבודה מקסימה ומדוייקת

מקור הצילום וקישור לאופן הכנת הזר

פאי התפוחים הקל בעולם
.את הבצק מכינים ידנית ממספר מועט של מרכיבים. מלית התפוחים רכה וטעימה, ומתובלת בקינמון חיש קל תקבלו פאי תפוחים לתפארה. צילומים, בקרוב
:מרכיבים לבצק
מאה ועשרים (120) גרם גבינת שמנת
מאה (100) גרם חמאה רכה
מאתים ושלושים (230) גרם קמח לבן, מנופה = כוס+2/3 הכוס קמח
:מרכיבים למלית
חמישה תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמיט, קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם) + כף סוכר
חצי כפית קינמון טחון
---
מעט אבקת סוכר 
-
תבנית אפייה מלבנית בגודל 37.5 על 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.בקערה להקרים את גבינת השמנת והחמאה. להוסיף כוס וחצי מהקמח (את היתרה לשמור למלית) לערבב הכול לבצק חלק
.לחלק את הבצק ל- 2 כדורים
לרדד כדור בצק אחד על משטח מקומח קלות למידות תחתית תבנית האפייה וגם לכיסוי מעט של הדפנות. להעביר את הבצק המרודד לתחתית התבנית שרופדה בנייר אפייה
בקערה בינונית לערבב את התפוחים הפרוסים עם הסוכר, קינמון ויתרת הקמח. להעביר את המלית מעל הבצק שבתבנית
.לרדד דק את כדור הבצק השני. להניח אותו מעל מלית התפוחים
.ליצור בבצק העליון מעט חתכים ליציאת האדים
.לאפות את הפאי בתנור החם 35-40 דקות או עד שהוא זהוב היטב
.לצנן על השיש כרבע שעה לפני ההגשה
.ניתן לבזוק על הפאי שפע אבקת סוכר וגם להגיש עם סילאן תמרים
-----
:בדקנו והמלצנו
 התקבלו אצלנו לבדיקה 3 מוצרים של חברת "תמר כנרת", יצרנית וותיקה וידועה בגידול תמרים וייצור סילאן ומוצרי תמר, להלן המלצותנו  
חרוסת בסגנון ביתי:אני מודה שמעולם לפני לא רכשנו חרוסת, הייתי מעט סקפטית ל'מבחן הטעם' של מוצר קנוי, בהשוואה לחרוסת הביתית והאהובה (בדר"כ ללא תמרים). בנוסף לטעימה שלנו, מסרתי את צינצנת החרוסת לנסיינית אהובה 
ההפתעה שלה ושלנו היתה טעימה ומתוקה. החרוסת על בסיס תמרים, במרקם חלק וצבע כהה, מכילה בנוסף גם תפוח עץ, אגוזים, יין ותבלינים. המירקם החלק מתאים למריחה על לחם (וגם מצות) או לגרגרנים.. בכפית. תוספת התיבול (ציפורן/קינמון?) היתה מוצלחת. המוצר נמכר בצינצנות זכוכית (250 גרם). מחיר מומלץ :12 ש"ח 

צילום: יחצ"ן
סילאן גריל:
בחברת תמר כנרת מציעים רוטב סילאן גריל איתו ניתן להכין מרינדה לסוגי בשר וגם להכנת פרגיות עוף וירקות על האש.
לטעמנו, טעם הרוטב חביב. החברה מציעה רטבי סילאן בטעמים נוספים (תבעי מארז שונים), שווה לבדוק. מיכל לחיץ בתכולה של 350 גרם נמכר במחיר 16-18 ש"ח
צילום: יחצ"ן
סילאן טבעי: 
חברת תמר כנרת מציגה סילאן טבעי 100% (ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר). הסילאן – סירופ התמרים שימושי במטבח הישראלי ובכלל הן בישול והן באפייה ולעיתים גם כתחליף לסוכר. השתמשנו בסליאן כחלק מרוטב משרה לבשר חזה עוף וגם על מנת הקינוח, פאי תפוחים (המתכון למעלה). המוצר נמכר בבקבוק לחיץ -400 גרם במחיר 20 ש"ח.

צילום: יחצ"ן

29/03/2016

*חידושים והמצאות -התנור החכם

.התנור החדש הזה מעוצב באופן כזה שהוא 'ינחש' את סוג המזון המוכנס לתוכו, ויבשל אותו בזמן והטמפרטורה המדוייקים
החברה המפתחת את התנור החכם (הנראה כטוסטר אובן) , ממקומת בסן פרנסיסקו. התנור מצוייד במצלמה פנימית היכולה לשגר לסמארטפון בזמן אמת, את תהליך הבישול/האפייה מתוך התנור. בנוסף, התנור 'ישגר' הודעה כשהתבשיל או המאפה יהיו מוכנים. בשלב זה התנור נוסה ע"י מאה אנשים
 


june oven
אתר החברה 

חדש מלונדון, בר (בירה) עשוי שוקולד
 

24/03/2016

*עיצובים חדשים - 24.2.2016: מארזי פסטה, איריס סקוט מציירת באצבעות ועוד

מעצב המוצר ניקיטה קונקין תושב מוסקווה, יצר סדרת מארזי פסטה העושה את קניית הפסטה ובישולה מהנה ומחוייכת. תודו שקל יותר לבחור פסטה, מסולסלת או ישרה וגם כייף להניח את המארז במטבח (גם ליופי..). הסדרה כוללת שלושה מארזים ו'חלון' שקוף לתצוגת הפסטה  

אחת מההנאות של כל פעוט היא לקשקש בצבעים או למרוח צבע עם האצבעות על בריסטול ענק וגם על הקירות. איריס סקוט אומנית ניו יורקית (ילידת 1984) עושה מזה אומנות, היא מציירת בצבעי שמן בעזרת האצבעות בלבד
 
 הטוויטר של איריס: כאן
דף הפייסבוק : כאן
דף הפינטרסט: כאן
אינסטגרם: כאן
 
 
ארגון הסלאו פוד העולמי פרסם את האלמנך של המזון לשנת 2015
לדפדוף (חינמי) ב-136 עמודי הצבע המקסימים של החוברת - לחצו כאן 
 
מקור צילום המסך
***
לג'ני ווילסון, ילדה אמריקאית בת 12, יש תוכנית בישול משלה, :התוכנית נקראת
The Three Js' and That Guy's Kitchen
  Peabody TV
 

 
מגזין המיועד בעיקר למסעדנים, אך לא רק
לקריאה, לחצו כאן
 

האמן אוסטין רדקליף הוציא בימים אלו ספר חדש. קחו הצצה לעבודה המאורגנת שלו. סדר צריך להיות? לפעמים. קישור מתחת לצילום המסך

מקור
 

**פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים, נהדר

פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל ושזיפים
פנקייק רך ועבה הנאפה בתנור בתוך מחבת.  קל להכנה וטעים המוגש טרי וחם עם רוטב בטעם מייפל, תפוחים ושזיפים יבשים 


מנה מפנקת שהיא חגיגה לעין ולחך לכל המשפחה. הפנקייק מזין, נהדר בעודו חם , טעים כארוחה קלה או ארוחת ערב (או ארוחת בראנץ') בליווי שתייה קלה (הצעת הגשה לסירופ טבעי בהמשך הרשומה).

את תערובת הפנקייק (רק לערבב את כל המרכיבים יחד) וגם את הרוטב ניתן להכין יום לפני. זמן האפייה קצר (כ 20 דקות בלבד). הפנקייק תופח יפה בזמן האפייה, צונח ממש מעט בהוצאתו מהתנור, מרכזו נותר רך כרפרפת טובה. המתכון בסגנון אמריקאי מבוסס על רעיון גרמני מסורתי של פנקייק תפוח הנאפה בתנור ומוגש כארוחת בוקר. מנה זו מוגשת בבית הקפה האמריקאי "פינטסייז בייקרי".
 פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים - מתכון מנצח

הצעת גיוון: החליפו את השזיפים בפירות יער.
הכמות:4-6 מנות
מרכיבים לפנקייק:
4 ביצים גדולות L
1 1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר לבן
1 כוס קמח רגיל (140 גרם), מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה, מנופה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית או משחת וניל
200 גרם גבינת ריקוטה
מרכיבים לרוטב השזיפים:
assets Creative Commons License