24/03/2016

**פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים, נהדר

פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל ושזיפים
פנקייק רך ועבה הנאפה בתנור בתוך מחבת.  קל להכנה וטעים המוגש טרי וחם עם רוטב בטעם מייפל, תפוחים ושזיפים יבשים 


מנה מפנקת שהיא חגיגה לעין ולחך לכל המשפחה. הפנקייק מזין, נהדר בעודו חם , טעים כארוחה קלה או ארוחת ערב (או ארוחת בראנץ') בליווי שתייה קלה (הצעת הגשה לסירופ טבעי בהמשך הרשומה).

את תערובת הפנקייק (רק לערבב את כל המרכיבים יחד) וגם את הרוטב ניתן להכין יום לפני. זמן האפייה קצר (כ 20 דקות בלבד). הפנקייק תופח יפה בזמן האפייה, צונח ממש מעט בהוצאתו מהתנור, מרכזו נותר רך כרפרפת טובה. המתכון בסגנון אמריקאי מבוסס על רעיון גרמני מסורתי של פנקייק תפוח הנאפה בתנור ומוגש כארוחת בוקר. מנה זו מוגשת בבית הקפה האמריקאי "פינטסייז בייקרי".
 פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים - מתכון מנצח

הצעת גיוון: החליפו את השזיפים בפירות יער.
הכמות:4-6 מנות
מרכיבים לפנקייק:
4 ביצים גדולות L
1 1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר לבן
1 כוס קמח רגיל (140 גרם), מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה, מנופה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית או משחת וניל
200 גרם גבינת ריקוטה
מרכיבים לרוטב השזיפים:
1 1/2 כוסות מיץ תפוחים טהור (להכין מתרכיז תפוחים טהור בתוספת מים)
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
1/4 כוס סוכר חום כהה
1 מקל קינמון או חצי כפית קינמון טחון
1 כוס שזיפים יבשים ללא גלעינים
--
50 גרם חמאה חתוכה למספר חתיכות
להגשה: אבקת סוכר
לאפייה: מחבת עמוק יחסית, עמיד בחום גבוה לאפייה בתנור בקוטר 25 ס"מ
אופן ההכנה:
הכנת הפנקייק- להכין את התערובת כשעה לפני או יממה מראש:
בעזרת מטרפה ידנית לערבב את כל המרכיבים לקבלת תערובת חלקה.
.להעביר לצנצנת ולאחסן במקרר לשעה או ליממה לפני האפייה
הכנת הרוטב – אפשר להכין יום/יומיים מראש ולאחסן במקרר:
.להכניס את כל מרכיבי הרוטב מלבד השזיפים היבשים לסיר קטן
להביא לרתיחה על להבה בינונית נמוכה. להנמיך את האש ולבשל דקות אחדות (8-10 דקות) עד שהרוטב מסמיך מעט. להסיר מהלהבה.
.להוסיף לסיר את השזיפים ולהניח בחוץ למשך כשעה. במידה ולא לשימוש מידי, להעביר לצנצנת ולאחסן במקרר
אפייה והרכבת המנה:
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
כשתנור חם דיו, להכניס לתוכו את המחבת ובו חתיכות החמאה (50 גרם חמאה). לחמם היטב עד שהחמאה נמסה ומבעבעת.
.להוציא את תערובת הפנקייק מהמקרר, לבחוש מעט שתהיה שוב  אחידה
להוציא את המחבת החמה מהתנור – זהירות: חשוב לכרוך מגבת עבה סביב ידית המחבת.
.לצקת מיד את תערובת הפנקייק לתוך המחבת. להחזיר לתנור ולאפות כ- 25 דקות עד שהפנקייק תפוח , יציב במרכזו וצבעו זהוב היטב
להוציא את המחבת מהתנור, להניח על הכיריים. להעביר סכין סביב שולי הפנקייק.
:הגשה
.לחתוך למנות , משולשים
להגיש כל מנה בצלחת, לקשט בסירופ המבושל (גם קר מהמקרר) בשזיפים ובאבקת סוכר.
תרכיז פטל/חמוציות
תרכיז טבעי ואדמדם, קל הכנה שיישמר כחודש במקרר. השתמשו בפרי טרי או פרי קפוא. חמוציות יניבו סירופ אדום יותר. חומץ התפוחים מחזק ומדגיש את טעמי הסירופ
.מומלץ להגיש סירופ קר מהול בסודה או מים קרים. התרכיז גם יפה להגשה בבקבוק קטן כמתנה מהמטבח
מרכיבים:
1 תפוח בינוני בעל קליפה אדמדמה (משקל כולל קליפה 110 גרם) לקלוף ולקצוץ
110 גרם חמוציות או פטל טרי או פרי קפוא ומופשר
1 כוס סוכר זהוב (200 גרם)
1/2 כוס חומץ תפוחים (120 מ"ל)
1 כוס מים
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים בסיר קטן.
להביא לרתיחה על להבה בינונית. להנמיך מעט את הלהבה ולבשל 10 דקות.
להסיר מהאש, לכסות ולהניח בסיר למספר שעות בחוץ על השיש (או ליממה שלמה).
לצקת את הסירופ והפירות לתוך מסננת צפופה המונחת על קערה. למעוך את הפירות לתוך המסננת.
.להעביר את הסירופ המסונן לבקבוק/צנצנת ולאחסן במקרר
הצעת הגשה למבוגרים: למהול את הסירופ בוודקה או ויסקי ומעט מיץ לימון.

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog



No comments:

assets Creative Commons License