26/10/2008

** October 2008 II ביסקוטי צנוברים וחמוציות

ערמה של ביסקוטי איטלקי -היא והוא
ביסקוטי צנוברים וחמוציות כמו באיטליה - הגירסא החצי קשה, נהדר
~~ביסקוטי צנוברים וחמוציות~~~

ערימה של ביסקוטי
ארוכים
דקיקים
זרויים בכל מיני צבעים
--
היא
והוא
--
לא קרובים עדיין
מגששים
--
היא שברה ביסקוטי אחד, ארוך
ולעסה אותו לאט
--
הוא שאל מה היא עושה?..
אני מנסה לשנות כיוון מחשבה..
אתה מסקרן אותי
('נורא')
--
הוא לגם קפה
מהעבר השני
ושתק
הוא כבר מזמן היה בעדה
--
אז איך את מכינה את הביסקוטי הזה?

הנה ככה:
טורפים 100 גרם חמאה רכה +2/3 כוס סוכר לבן (130 גרם)
מוסיפים 2 ביצים גדולות, קורט מלח, כפית תמצית וניל, כף קליפת תפוז מגוררת, 2 כפות מיץ תפוזים ומערבבים היטב
מוסיפים 2 כוסות קמח רגיל ( 280 גרם) מנופה עם שתי כפיות אבקת אפיה
מערבבים פנימה כוס צנוברים וגם כוס חמוציות
יוצקים את התערובת על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור. מיישירים לאורך ליצירת מלבן בארוך התבנית וברוחב של כ 10-12 ס"מ
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני - 180 מעלות כ 30-35 דקות
מוצאים ומצננים - 15 דקות
חותכים בעדינות כ- 16 ביסקוטים
מחזירים לתנור לעוד כ- 10 דקות

מצננים על רשתBuon Appetito--
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License