01/11/2008

*November I יום שוק ועוגת שיש וינאית

אחת לכמה שבועות או חודשים, אני עוזבת כל עיסוק אחר, וצועדת לשוק העירוני. ציוד הכרחי :מצלמה ומצב רוח טוב, שום דבר נוסף. בכל פעם מחדש אני מופתעת מהצבעים, הריחות, המגוון העונתי המשתנה, מהשפע הרב. אתמול היה נחמד במיוחד בשוק - מצאתי שפע בננות, ענבים כהים, רימונים בשלים מתפקעים, מילונים, קצת קלמנטינות שחלקן היו עדיין ירוקות. את שתי התמונות הללו, אני אוהבת במיוחד: שתיהן כאילו הוכנו עבורי מראש, בקפידה, נלקחו ברגע אחד של שמש, כמעט שעת צהריים, תהנו

תמונות נוספות מהשוק של יום שישי - בבלוג האוכל והמתכונים של חניתה ורן
 
עוגת השיש הנפלאה
לאחר שהכנתי לראשונה את עוגת השיש הזו, ידעתי שמצאתי את האחת ולא צריך לחפש עוד
המציאה הזו היא עוגת שיש, שני צבעים, רכה , מפנקת עם טעם של עוד וקלה להכנה
זו לא עוד עוגת שיש - דרך ההכנה והקצפת שבתוך תערובת העוגה מקנים לעוגה רכות מסוג אחר. כמובן שבדקתי את העוגה על מי שיכולתי.. כולם אהבו
אנגליקה בעלת המתכון הגרה בוינה, מטיילת בעולם ומפליאה גם בבישולים במטבח, כותבת שזו עוגה שלא מספיקה להתקרר לגמריי במטבח
כתבתי לה בזמנו והודתי לה על המתכון המשובח, היא נתנה לי את רשותה להפיץ את העוגה לכל מי שחפץ בפינוק מושלם לקפה/תה או סתם על הבוקר, לפני העבודה .. הנה קחו את המתכון המושלם לעוגת השיש שחיפשתם

~עוגת שיש וינאית~~
:החומריםמאתיים חמישים (250) מ"ל שמנת מתוקה
מאתיים (200)  גרם אבקת סוכר
כף סוכר וניל
ארבע ביצים גדולות, מופרדות בטמפ' החדר
מאתיים וחמישים (250)  גרם קמח רגיל
שתי כפיות מדידה =8 גרם אבקת אפיה
שלוש כפות חלב
קורט מלח
שלוש כפות גדושות ממרח נוטלה או 2 כפות קקאו איכותי

אופן ההכנה
להקציף (במיקסר) שמנת מתוקה עד ליצירת קצפת חצי מוצקה. להוסיף אבקת סוכר+סוכר וניל ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף נוקשה
ידנית לקפל פנימה חלמונים וחלב
בתנועות קיפול להוסיף קמח מנופה ומעורב באבקת אפיה
בקערה נפרדת (מיקסר) להקציף חלבונים וקורט מלח עד ליצירת קצף. לקפל אותו בעדינות לתערובת העוגה
את מחצית תערובת העוגה לצקת לתבנית טבעתית משומנת ומקומחת קלות
למחצית השניה של תערובת העוגה לקפל את הנוטלה או הקקאו ולצקת בתלוליות על התערובת הבהירה בתבנית
עם כף או מרית ליצור עירבולים ליצירת דוגמת שיש בעוגה
לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש בחום בינוני (180) כ-45 דקות
לאחר צינון להוציא את העוגה מהתבנית ולאבק באבקת סוכר
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License