21 November 2008

* November VII ממתק פנפורטה איטלקי

~~~ממתק פנפורטה איטלקי~~~
 

~ממתק פנפורטה איטלקי~
המרכיבים

מאה ועשרים (120) גרם קמח רגיל
כפית קינמון טחון
כפית הל טחון
מאה ושישים (160) גרם שקדים לא מולבנים
מאה וחמישים (150) גרם אגוזי לוז
מאה (100) גרם צימוקים
שישים (60) גרם תאנים מיובשות קצוצה דק
מאה ועשרה (120) גרם אננס מסוכר קצוץ דק
שישים (60) גרם זנגויל מסוכר קצוץ דק
שישים (60) גרם פפאיה (או אפרסק) מסוכר קצוץ דק
מאה וארבעים (140) גרם אבקת סוכר
מאה עשרים (120) מ"ל דבש נוזלי
שתי כפות מים

--
אבקת סוכר לקישוט הממתק האפוי

אפיתי את הממתק בטוסטר אובן בתבנית טפלון קטנה במידות 17 ס"מ על 23 ס"מ. גם תבנית עגולה או ריבועית 20 ס"מ תתאים

:אופן ההכנה
יש לרפד את התבנית בנייר אפייה, יחד עם זה הנייר טיפה נדבק למאפה, יש להמתין מעט לצינון, ולהעזר מעט בסכין. אל דאגה, הנייר יירד בקלות
לחמם את התנור/טוסטר אובן לחום בינוני נמוך 160 מעלות
לקלות משך 5 דקות את האגוזים. לאחר צינון לשפשף ולהסיר מהם את הקליפה הדקיקה. השארתי חלק מהקליפה וגם את השקדים אותו הדבר.לא קליתי. אני אוהבת את השקדים טבעיים עם הקליפה החומה הדקה
בקערת מתכת גדולה לערבב

קמח, קינמון, הל, שקדים, אגוזי לוז, צימוקים, תאנים, אננס, זנגויל ופפאיה או אפרסק, חשוב שכל הפירות והאגוזים יהיו מכוסים היטב בקמח
בקלחת קטנה לערבב

אבקת סוכר+דבש והמים, לערבב ולבשל כ- 2 דקות עד שהסוכר נמס. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות ללא עירבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומבעבעת
לצקת את תערובת הדבש החמה מהסיר לתוך הקערה עם הפירות-אגוזים-תבלינים-קמח. לערבב היטב
לצקת את התערובת לתבנית האפיה וליישר
לאפות כ-25 עד 35 דקות. אם נחרך מעט למעלה לכסות בנייר אלומיניום בדקות האחרונות של האפייה
חשוב להמנע מאפיית יתר. המאפה צריך להשאר מעט רך במרכזו, ויתקשה לאחר קרור. אפיתי את הפנפורטה שלי 35 דקות בטוסטר אובן, לדעתי ה-5 דקות האחרונות הן יותר מדי
לצנן בתבנית. להפריד מנייר האפייה. לבזוק אבקת סוכר. לחתוך חתיכות בגודל הרצוי
מומלץ לחתוך עם סכין לחם


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License