31/01/2009

** February 1~~עוגת תפוחים גרמנית~~ ופטנט ישראלי

~~עוגת תפוחים גרמנית~~
עוגת תפוחים מפנקת זהו שמה של העוגה הזו. עוגת תפוחים רכה ועדינה במיוחד. מרכיבי עוגת התפוחים הזו וגם אופן ההכנה שונים במקצת מכל עוגת תפוחים אחרת. בי נשבעתי לבני ביתי שבשבוע הבא תהיה עוגה כזו נוספת אבל בכמות כפולה. ביקשו מנה נוספת. שאני אסרב

עוגת תפוחים גרמנית
:לבצק
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
כף סוכר וניל -לא חובה
קליפה מגוררת מחצי לימון
שתי ביצים גדולות
מאתיים גרם קמח לבן רגיל
כפית ורבע אבקת אפיה

:לציפוי התפוחים
שש מאות וחמישים גרם תפוחים
שתי כפות מיץ לימון
לציפוי שקדים

חמישים גרם חמאה
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
שתי כפות חלב
שלושים גרם שקדים פרוסים

--
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום 200 מעלות ולגשת להכנת העוגה
קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מגלעינים ופורסים דק. בוזקים את מיץ הלימון ומניחים.
בקערת מיקסר מקציפים :שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון .להקציף ידנית רק עד קבלת קצף חצי נוקשה. לבחוש פנימה את הביצים. לקפל פנימה קמח מנופה ומעורב עם אבקת האפיה

לבחוש קצרות
למרוח את התערובת על תבנית האפיה המרופדת בנייר אפייה. לפזר מעל את התפוחים. לאפות במרכז התנור החם כ 15- 20 דקות. בינתיים יש להכין את הציפוי
בקלחת קטנה לבשל על להבה נמוכה: חמאה, סוכר ווניל. כשהכל נמס להוסיף את השקדים, לבחוש ולערבב
להוציא את העוגה מהתנור, לפזר מעל מהציפוי בעזרת כף, להחזיר לאפיה נוספת של 20 עד 25 דקות
לצנן מעט ולאכול


שיטת הצלחת החמה
'+/- hot plate'
מגזין העיצוב דיזיין בום מדווח על ההמצאה שפותחה ע"י צמד הישראלים: עמי דרך ודב גנשרוא
צמד המעצבים מישראל הם בוגרי המחלקה לאמנות ועיצוב ב"בצלאל". בשנת 1995 הם פתחו סטודיו לעיצוב בשכונת נווה צדק בת"א, עם התמחות בעיקר בעיצוב מוצרים ועיצוב פנים
 ?מה חדש בצלחת החכמה שפיתחו
הצלחת משולבת קרמיקה וטכנולוגיה יחד. על הטכניקה ותמונת נוספות ניתן לקרא - כאן . כל מה שנחוץ הוא לחבר את הצלחת למקור מתח. הצלחת ותכולתה יישמרו על המזון חם
בקרו באתר המעצבים כאן
התמונה צולמה ע"י מוטי פישביין ולקוחה ממגזין דיזיין בום

No comments:

assets Creative Commons License