27 February 2009

* February 28 ~~עוגיות חמאת בוטנים~~

~~עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד מריר ~~

עוגיות המכילות גם חמאת בוטנים וגם שוקולד על פי מתכון של מרתה סטיוארט עם שינויים מסויימים. הכנתי מחצית הכמות לנסיון. המתכון קל להכנה וטעים ביותר, מתיקות מתונה ועוגיות חצי קשות~~עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד~~החומרים:
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל מנופה = 105 גרם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה מנופה
חצי כוס חמאת בוטנים = כ-100 גרם
שלושים (30) גרם חמאה רכה
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
רבע כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
מאה (100) גרם שוקולד מריר-לפחות 60% מוצקי קקאו, קצוץ


אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה אחת לערבב: קמח ואבקת סודה לשתיה.
בקערה שניה לטרוף עם מזלג: חמאת בוטנים, חמאה ושני סוגי הסוכר.
להוסיף ביצה ווניל ולהמשיך לערבב.
להוסיף את הקמח ולערבב.
להוסיף את השוקולד ולערבב עם כף עץ.
לגלגל כדורים (כמות של כף) להניח במרחקים בתבנית מרופדת.
לאפות את העוגיות 13-15 דקות. העוגיות תהינה רכות למגע ויתקשו מעט עם הצינון.
מתקבלות: 25 עוגיות חצי קשות
 
המלצה ראשונה על בלוג אוכל נהדר, שמוThe Food Librarian
 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License