09 April 2009

* April 9 ~~ מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית ~~ כמו מילקי~~

מעדן (פרפה)שוקולד וקצפת-~~'כמו מילקי' ~~ תוצרת בית: דאבל קצפת וטעם
המעדן גם כשר לחג הפסח לאוכלי קורנפלור ונהדר בכל ימות השנה


 

~~~מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית 'כמו מילקי' - טעים בצורה בלתי רגילה ~~~~~

:בסיר או קלחת (בתכולה 2 ליטר) מערבבים
*למדוד חומרים בכפות מדידה +כוסות מדידה
שש =6 כפות סוכר לבן
שתי= 2 כפות קורנפלור
שתי=2 כפות אבקת קקאו, רצוי לנפות
קורט מלח

לטרוף פנימה בהדרגה

 כוס וחצי חלב
לבחוש פנימה: 1/2 כוס שמנת מתוקה
:בישול
לבשל על להבה בינונית בבחישה עד הרתיחה.
להמשיך לבשל בעדינות עד שמסמיך על להבה מתונה.
להוסיף: 120 גרם שוקולד מריר 60%
לבשל בבחישה עד שהשוקולד נמס והפודינג מסמיך במשך דקה או שתיים.
להסיר מהאש, להוסיף כפית תמצית וניל ולערבב.
לצנן בסיר 5 דקות. לערבב מעט למניעת יתירת קרום.
לצקת כמות (של בערך שליש כוס פודינג) לכלי הגשה אישי.
לצנן מעט בחוץ על השיש ולאחר מכן להכניס לקרור לייצוב וצנון.
לעטר בשכבת קצפת מעל כל מעדן צונן.לשמור במקרר.
לקצפת
להקציף היטב שמנת מתוקה אחת +כף אבקת סוכר או סוכר (או יותר סוכר לפי הטעם)
כמות הקצפת תספיק ל-6 מעדנים
מומלץ להכין כמות כפולה מהמעדן הזה. יפה למסירה כמתנה. יישמר במקרר מכוסה כשבוע ימים
 


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

2 comments:

dita said...

המתכון נפלא וקל להכנה. מאיפה הכלים שבהם השתמשת?

Chanita Harel חני הראל said...

לחברת 'גד' יש סוג של יוגורט שנמכר בכלים הללו עשויים זכוכית.רק יש צורך לאלתר מכסה. תודה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License