26 May 2009

* May 26 שמונה פלפלים כתומים

שמונה פלפלים כתומים
.הקופאית בסופר הסמוך למקום עבודתי היתה זריזה היום. שבעה פריטים היא תיקתקה הפעם במהירות
 רכשתי קילו ומחצה של פלפל כתום, פחות משמונה ש"ח עלתה לי כל השקית
מאוחר יותר בבית, החלטתי להחמיץ את הפלפלים. נאים היו למראה עד מאוד
איך הכנתי?
חיממתי את תנור האפייה לחום של 200 מעלות. את הפלפלים הרחוצים חציתי לשניים בחלק התחתון, שקל יותר לחיתוך. את החצאי פלפל הנחתי בתבנית אפייה הגדולה של התנור, על נייר אפייה. לא הוצאתי גרעינים,החלק החתוך כלפי מטה. אפיתי את חצאי הפלפלים במרכז התנור במשך כ- 40 דקות. זמן האפייה ישתנה בהתאם לסוג הפלפלים והתנור. הירק צריך להתרכך
קליפת הפלפל משחימה מעט אך הפלפל נותר צהוב- כתום מתחת לקליפה. את הפלפלים האפויים שמתי בקערה גדולה, כיסיתי מיד בקערה נוספת גדולה, כמו חממה בפנים, שיזיעו. הנחתי מכוסה למספר שעות. (בשלב זה יש הזורים על הפלפל מלח גס). בתחתית הקערה הצטברו נוזלים, יש לשפוך אותם.
יש לקלף כל מחצית פלפל, להוציא במשיכה אחת את הגרעינים, זו פעולה זריזה. את חצאי הפלפל יש לחתוך לגודל הרצוי, לחצי או לרצועות דקות, להניח את הפלפלים בקערה גדולה
--
בקערה קטנה להכין רוטב :
מיץ לימון מ  1-2 לימונים, לפי הטעם
שמן זית בכמות הרצויה, אפשרי פחות מכמות הלימון
מלח גס או מלח שולחני דק לפי הטעם
סוכר לפי הטעם או - 2 כפיות שטוחות
שיני שום פרוסות או קצוצות לפי הטעם

לערבב הכל יחד.
לצקת את הרוטב על הפלפלים בקערה ולערבב.להעביר לצינצנת או כלי אחר ולאחסן במקרר.
--
אפשר לאכול מייד או למחרת, ניתן להכין באותה הדרך עם פלפל אדום, יש השמים חומץ במקום מיץ לימון, בזקתי מעט פלפל צ'ילי גרוס על הרוטב- לא חובה


:טיפ של אברי מקפה דה מרקר(תודה אברי יקר) - ככה הוא מכין פלפל/גמבה כבושה
שורף על האש 8 יחידות - 3-4 ביחד על הגז הגדול
רוטב
בכוס של 200 מ"ל
שליש לימון סחוט
שליש חומץ - הרוב הדרים וכף בלסמי
שליש כוס שמן סויה
כפית שטוחה מלח דק
כפית שטוחה סוכר לבן
וכמובן 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
לערבב ולהשרות ביחד עם הגמבות לפחות שעה במקרר



חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License