25 November 2010

~~~~~רושטי - לביבה נפלאה Rösti ~~~~~

רושטי
השבוע אכלתי רושטי במקום אנין, היה טעים, התמוגגתי. הפשטות של הלביבה הזו קנתה אותי. החלטתי לשחזר את ההכנה בבית אך כתמיד באופן קצת אחר. חיש קל קיבלתי 6 לביבות רושטי ענקיות ונפלאות. ובכלל, לאורך כל הכנת המטעם הפשוט הזה הריח במטבח ובבית היו נפלאים. גם הלביבה הזו מוכיחה שפשוט זה הכי טעים
שבוע הבא הולך להיות שבוע חגיגי .. הפעם בשנה (יום הולדתי) חבר יחדיו עם חג החנוכה והם בהחלט סיבה לחגיגה ! אז נכין גם הרבה רושטי לצד המעדנים המסורתיים
לרושטי אותה לביבת ענק שוויצרית גרסאות אחדות כשבכולן הבסיס הוא תפוחי אדמה . הוספתי גם בצל ושום מוזהבים וחופן פטרוזיליה. מלח גס ופלפל שחור (אין בתערובת ביצים) שהשלימו את תערובת הרושטי . הטיגון הוא במעט שמן ומהיר יחסית
!לאכול חם ולהתענג


רושטי תפוחי אדמה - Rösti
החומרים
שמונה מאות גרם תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה) לשטוף ולקלוף -המשקל לפני הקילוף
בצל בינוני או 2 קטנים פרוסים דק
שן עד 2  שום, קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית (+שמן קנולה) לטיגון
אופן ההכנה
לשים את תפוחי האדמה הקלופים והשלמים בסיר בינוני (4 ליטר) לכסות במים (אפשרי מים רותחים) להמליח את המים (חצי כפית מלח). להביא לרתיחה. לבשל כ- 10 דקות. (החלק החיצוני של תפוחי האדמה יהיה מבושל בלבד. החלק הפנימי עדיין מוצק)
בתום הבישול הקצר להוציא את תפוחי האדמה ממי הבישול ולצנן
במחבת לטגן את הבצל כחמש דקות בבחישה עד להזהבה בלבד. להוסיף את השום ולטגן עוד דקה או שתיים
את תפוחי האדמה לגרד במגרדת גסה. להעביר לקערה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הבצל והשום , מלח ופלפל שחור. לערבב עם הידיים
לחמם שמן זית (+שמן רגיל) במחבת (גובה השמן קצת יותר מחביתה). ליצור עם הידיים כ- 6 לביבות גדולות בעובי של כ- 2 ס"מ.להדק ולעגל או להותיר כפי שהן
לטגן את הלביבות 10 דקות בשמן החם. להפוך ולטגן מהצד השני כ- 10 דקות נוספות. (ניתן לטגן בשני סבבים)
.להגיש את הרושטי חם ולהתענג
 

 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License