29 April 2010

April 29 פסטיבל ירדן וינטאג' 2010-רשמים וטעימות,יקב רמת הגולן,יינות,אוכל ואנשים נהדרים

היין הגדול הבא כבר כאן:ירדן רום 2006-יקבי רמת הגולן
טעמים נפלאים מיקב רמת הגולן-יינות,אוכל ואנשים נהדרים
:קרדיט לצילום למלעלה
"יין מקומי,יצירה בינלאומית "
צילום מימין:בקבוק היין :ירדן רום 2006 צילום:כפיר חרבי
צילום משמאל:ויקטור שונפלד,יינן ראשי ,יקבי רמת הגולן
זלמה לונג,יועצת בינלאומית בתחום גידול היין צילום:גלעד פלאי
משרד יח"צ :שטרן אריאלי

רשמי מהפסטיבל הבינלאומי ליין וגורמה שהתקיים ביקבי רמת הגולן בימים ד'-ה ' 28-29 לחודש אפריל 2010. הפסטיבל נפתח במסיבת עיתונאים מקדימה שלה הוזמנתי והתקיימה עוד ביום שלישי ערב פתיחת הפסטיבל . פסטיבל ירדן וינטאג' 2010 המתקיים זו הפעם השישית החל משנת 1998 והפעם בדגש על "לטעום את המקום". זה היה מפגש מופלא של אנשי היקב,כורמים,שפים ותיקים וגם פנים חדשות,ייננים מהארץ ומהעולם ,עיתונאים מהארץ ומהעולם וכן חובבי יין וגורמה
אנחנו לא מגדלים ענבים, אנחנו מגדלים יין" אומרת בנאומה מנכ"לית יקבי רמת הגולן, ענת לוי"
-
:יום שלישי
מסיבת עיתונאים לפתיחת הפסטיבל ברשות מנכ"לית היקב : ענת לוי. השקת היין החדש - היין הגדול הבא של יקבי רמת הגולן: ירדן רום 2006 בהנחיית ויקטור שונפלד היינן הראשי של יקבי רמת הגולן וזלמה לונג מומחית יין בינלאומית המלווה את היקב זה 6 שנים בפרוייקט מיוחד
עבודתם המשותפת הניבה את היין : Yarden Rom מבציר 2006
ירדן רום 2006 עשוי מ 37% ענבי סירה, 34% קברנה סוביניון ו 29% מרלו. הפירות גדלים במרכז וצפון רמת הגולן ובכרם בגליל העליון.בהמשך: ארוחת ערב ביקבלינה
יום רביעי:-בערב חזרה הביתה
פתיחת הפסטיבל שכללה השתתפות בסדנאות אוכל ויין .עשרות שפים, נבחרת השפים של ישראל רקחה מטעמים מול עיני הקהל. מנות גורמה נפלאות משולבות בהרבה טעם,מעוף ומרכיבים מקומיים.על שמן חרדל שמעתם?..הסילאן, שמן הזית על כל גוונם,דגים,בשר, מיטב ירקות ופירות העונה השתתפו בחגיגה . את סדנאות השפים הנחו הילה אלפרט ומייקל אייל גינור .הייתי בחלקי זמן שונים בסדנאות בכיכובם של השפים :אבי שטייניץ,אידי ישראלוביץ,אייל לביא,גולן ישראלי,דניאל זך,עודד שוורצברד,עומר מילר,רן ראש ושאול בן אדרת. סדנאות אוכל של שפים רבים נוספים התקיימו במהלך יום רביעי והיום, יום חמישי
צל"שים ומסקנות אישיות
הארוע היה מושקע, מהוקצע ומתוכנן לפרטי פרטים.מכרים שביקרו בפסטיבלים בשנים קודמות ציינו את הנוכחי לשבח. ארגון האולמות יחד עם שפע המבקרים שזרמו למקום לא יצר תחושת דוחק
אוהלי ההדגמה הממוזגים היו מאובזרים באופן מושלם להצגת כל מופע גסטרונומי
צוות היקב היה מכניס פנים ודאג להנאת המבקרים בכל רגע ומקום
מאות בקבוקי היין נפתחו למבקרים.יינות שהותאמו במיוחד למנות המוגשות במתחם המרכזי, המטעמים פינקו את חיכנו כל העת
אחוות שפים הכוללת שיתופי פעולה וגם צילום משותף של כ-ו-ל-ם בערב הפתיחה על הדשא
מומחי היין ציינו בסיפוק את הרמה הגבוהה של היין -מקצוענים שיוצרים יין ברמה בינלאומית .כל הכבוד ליינות רמת הגולן
מזג האויר בעונה זו של השנה הטיב עם האורחים . ברגעים שישבנו מחוץ לאולמות ואוהלי הענק הממוזגים של הסדנאות, התפנקנו בשמש חמימה עם קפה ועוגה וחברה טובה
הפסטיבל הפגיש אותי עם אנשים יקרים שהיריעה תקצר למנות את כולם .שמחתי לפגוש את :דניאל רוגוב,מיכאל בן יוסף,אמנון פאר,רן ראש,עמיר אילן,יעל עופר,יאיר גת, אביגדור רותם מפאוזה,רבקה פומרנץ, גאולה רש,מעיין נדיר ועוד רבים וטובים
הארוע פתח לי צוהר מענג ביותר לעולם היין. התענגתי על טעימות יין לא מעטות,טעמים וריחות נפלאים והשתדלתי להמשיך לצעוד על עקבי וישר ..
שמחתי לפגוש מקצועני יין שהעשירו את הידע שלי והותירו בי צמא ליידע וטעם של עוד,כן לכל עולם היין. אני מלאת גאווה על התוצרת המקומית הנפלאה שלנו.המשך יבוא
* לצפייה בסרטון על הארוע לחצו כאן *
כל התמונות ניתנות להגדלה- אנא לחצו עליהן

20 April 2010

**April 20 ~~~מתכון לעוגת בבקה -עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~

~~~~בבקה - עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~~


בצק בריוש משובח ממולא בשוקולד ובאגוזים, מעל הבצק נבזק סוכר זהוב שלאחר האפייה מזכיר שטרויזל. עוגת שמרים נוסטלגית (כמו של סבתא) רכה ומפנקת


בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי

19 April 2010

*April 20 סלק כבוש

סלק כבוש

מתכון מהיר לסלק כבוש שאפשר לאכול כתוספת עם כל מנה .הצבע נהדר גם כן
סלק כבוש
לקלוף 650 גרם סלק . להכניס את הסלקים השלמים לסיר עם מים מומלחים מעט (רבע כפית מלח דק). להביא לרתיחה . לבשל מכוסה שעה
לסנן, לצנן ולחתוך לקוביות. להניח בקערה בינונית חסינת חום
בסיר להמיס כוס סוכר (200 גרם) ב 450 מ"ל מים. להביא לרתיחה ולהוסיף בצל סגול קצוץ דק ו- 200 מ"ל חומץ תפוחים (ההמלצה היא על חומץ יין לבן, נגמר לי). לבשל 5 דקות
לצקת את התחמיץ על הסלק שבקערה. לצנן מעט ולהעביר לצינצנות. לאחסן במקרר
מתכון ע"פ מגזין הבישול הצמחוני /מאי

חניתה©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

*April 19 רוטב צ'ימיצ'ורי ליום העצמאות

רוטב צ'ימיצ'ורי 


רוטב צ'ימיצ'ורי
:החומרים
צרור פטרוזיליה קצוצה גס
שש עד 8 שיני שום כתושות
כפית פפריקה אפשרי פפריקה מעושנת אמיתית
כף אורגנו טרי
רבע כוס חומץ יין אדום או חומץ תפוחים או רבע כוס נוספת לפי הטעם
כוס שמן זית או 1/2 כוס נוספת -לפי הטעם ומידת הדילול הרצויה
כפית מלח גס או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה: לטחון הכל יחד במעבד מזון, שמתי בצינצנת למעלה מעט מהפטרוזיליה הטחונה גס עם השמן
המתכון ע"פ נאפה סטייל עם שינויים
 

17 April 2010

*April 18 עוגיות השוקולד צ'יפס של דיוויד

עוגיות השוקולד צ'יפס של דיוויד ליבוביץ-טעימה מספר קינוחים חדש
 
עמיתים ברשת מגדירים את ספר הקינוחים החדש של דיוויד כספר המכיל פוד פורנו. בזכות צילומי המנות והרכבן המעורר תיאבון. החודש יצא לאור ספר אפייה וקינוחים חדש שחובר על ידי דיוויד ליבוביץ
Ready for Dessert: My Best Recipes
דיוויד האמריקאי החי שנים בפריז רוקח מתכונים להצלחה ומרחיב את פעילותו בעיר האורות דיוויד מוכר לישראלים רבים כמחבר ספרי אפייה שבינהם הידועים יותר הם ספר השוקולד וספר הגלידות. הוא מנהל בלוג אוכל בפריז ויודע היטב את העבודה, מקצוען
ניחוחות רחובות פריז באביב הזה, ריחות האפייה במטבחו של דיוויד ועד לגרגורי ההנאה שמפיקים העוברים ושבים ברחוב לאחר שטעמו מהעוגיות שלו. דיוויד מסיים את מלאת האפייה ויוצא לחלק לעוברים ושבים את העוגיות. העוגיות המצורפות כאן, עוד דרך למכור ספר
עוגייה זו עשירה המכילה מרכיבים משובחים. דיוויד מספר שללא חמאה אי אפשר..אז אל תנסו להחליף בשומן אחר. יחס המרכיבים בעוגייה הזו שונה: הרבה יותר 'גודיס' מאשר כמות הקמח
 את הבצק יש להכין מראש לפחות שעות/לילה או יממה שלמה
.כל עוגיה מקבלת 'יחס אישי' כמו עוגיית גורמה וזה מורגש בטעם
.יש לשמור על העוגיות הנאפות בתנור, כל דקת אפייה קובעת
.ניתן להכין מחצית כמות הבצק
 


[אל תגלו לדיוויד שערכתי שינויים קלים במתכונו כגון: בטעות נשכחו ממני מספר עשרות גרמים של שוקולד, קיצרתי את שהות גלילי הבצק במקרר]
עוגיות שוקולד צ'יפס
:החומרים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
שמינית כפית מלח דק
מאתיים עשרים גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
כוס סוכר זהוב = 225 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כוסות תערובת אגוזים לפי בחירה = 225 גרם -אגוזי מלך, פקנים, שקדים קלויים וקצוצים גס עם סכין (אני שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך ומחצית הכמות שקדים לא מולבנים - לא קליתי,צירוף מוצלח
ארבע מאות =400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס עם סכין או 340 גרם שוקולד צ'יפס (אני שמתי 240 גרם שוקולד 60% קצוץ, אפשר להוסיף עוד לקבלת עוגיה עשירה עוד יותר
:אופן ההכנה

*April 17 ממרח אגוזים בטעם כבד- נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא

ממרח אגוזים בטעם כבד - נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא
הוא עומד בפתח. "הכנת כבד ?..יש ריח של כבד קצוץ בבית " . "אתה חייב לטעום את זה.." לפיינשמקר שאני מגלה הכול גיליתי שהממרח בכפית השנייה שלו כבר, עשוי על טהרת האגוזים
מאוחר יותר בערב הטלפון מצלצל באמצע ארוחת הערב. "אני חייבת לומר לך משהו בקשר לממרח . הוא יצא לך עוד יותר מוצלח מאשר אצל דודה ב' . נתתי לאחשלך לטעום..רציתי לראות אם הוא נזכר


כבר זמן שאני מתכננת להכין את ממרח האגוזים בטעם כבד. ממרח צמחוני הזכור לי מהילדות. הדודה של אבא שיחד עם בעלה היו הדודים של כ-ולם במשפחה (להם לא היו ילדים) נהגה להכין את הממרח הזה בכמות גדולה בארועים משפחתיים. ה'כבד' היה נתון בקערה עמוקה וחלקו העליון עוטר בפסי שתי וערב עשויים עם מזלג. לדעתי היא השתמשה באגוזים קלויים כי הממרח שלה היה אדמדם מעט. חיפשתי את המתכון בכל מקום אפשרי, שאלתי במשפחה, פתחתי ספרים ישנים. מאוחר יותר פניתי לאימי שהגתה לי בשנייה את יחס החומרים, נגשתי מיד להכנה
הממרח מכיל 3 מרכיבים: אגוזים, ביצים קשות ובצל מטוגן. לאחר שעמד מעט במקרר הוא נהדר וגם מריח כמו כבד קצוץ

~~~ממרח אגוזים בטעם כבד/כבד צימחוני~~~

ניתן ורצוי להכפיל לפחות את הכמויות
:החומרים
כוס אגוזי מלך, חצאים או קצוצים גס
שתי ביצים קשות
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
:ההכנה
לטחון את כל החומרים במעבד מזון. אפשר לטחון קודם את האגוזים ואח"כ להוסיף את הביצים והבצל המטוגן. לתבל במלח (מלח גס) + פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. ניתן לקשט בבצל מטוגן
.וכן, מותר לכם לספר היכן ראיתם את המתכון הזה לראשונה
-
המלצה חמה : מופע לרגל 100 שנה להולדתו של נתן אלתרמן . נהננו מאוד מהמופע לפני יומיים- קולנוע לב - דיזינגוף סנטר. שלמה וניצה כהן נפלאים ! * שמפנייה מחולקת לפני המופע
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

15 April 2010

April 15 ~~ מתכון לטראפלס שוקולד~~~~

~~טראפלס שוקולד~~

השיר של ג'ו קוקר התנגן לו ברקע שוב ושוב. מזכיר לי דיאלוג נעים של גוף ונפש עם אהוב. לקראת סיום השיר בעודם פוסעים צמודים - ג'ו קוקר וקתרין דנב אני קמה בשקט ומרקדת לי בקצב ..בעיניים עצומות ..נזכרת. קחו טעימה מהקצב הנעים Joe Cocker with Catherine Deneuve - N'oubliez jamais
-
מתכון הטראפלס הזה הוא גאוני בפשטותו וקלות הכנתו, יש גם טיפים על הדרך. שלושה מרכיבים- מלבד ציפוי הקקאו: שוקולד, שמנת מתוקה וקוניאק (או ברנדי). התוצאה מענגת. ניתן בקלות להכין מחצית הכמות. מזג האויר האביבי מקל על הכנתם של הטראפלס - הם עדיין לא נמסים בידיים ..הטראפלס מומתקים קלות וזהו פתרון למנת קינוח מהירה ואהובה או לאורחים שבדרך


טראפלס שוקולד
:החומרים
שמונים מ"ל שמנת מתוקה = 1/3 כוס - אני שמתי שמנת מתוקה 38%
שלוש מאות גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו קצוץ דק ,שמתי 60%
שישים מ"ל קוניאק - שמתי ברנדי
--
:אופן ההכנה
בסיר קטן להביא את השמנת לרתיחה. להסיר מהלהבה ולהוסיף את השוקולד הקצוץ. לערבב היטב עד שנמס והתערובת חלקה. (במידה ולאחר עירבוב השוקולד לא נמס כולו ניתן להחזיר ללהבה וחמם מעט מאוד על להבה נמוכה ביותר בבחישה)
.בעדינות ובהדרגה לערב פנימה את הקוניאק
להעביר את התערובת לקערית מתכתית ולצנן בחוץ עד שהשוקולד יציב, במשך כשעה עד שעה וחצי לבחוש מידי פעם. להכניס למקרר ולצנן עד שהתערובת מוצקה (כשעה +). ניתן לשמור את התערובת כך עד כשבוע במקרר. חשוב: לפני יצירת הטראפלס להוציא מהקרור ולהביא לטמפרטורת החדר
לנפות קקאו לקערית קטנה. בעזרת כפית חמימה (לטבול כפית במים חמים ולנגב) ליטול כמות מהתערובת ולהעביר לקערית הקקאו. לגלגל מכל עבר
.לשמור את הטראפלס בקרור עד ההגשה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

14 April 2010

April 15 מבשלים 2010-הצצה לתערוכה

מבשלים 2010-הצצה לתערוכה

זו הולכת להיות מסורת . כך אומר לי אלעד איש השיווק של חברת יד מרדכי. "זו השנה הראשונה שהתערוכה יצאה לדרך" ."מהצצה ראשונית ,אין כאן ייצוג של כל חברות המזון והציוד שבמשק.." אני סחה לו. " נכון " הוא מאשר. "..לא כל החברות האמינו בתערוכה.. הארגון היה מצויין, באו לקראתנו, יש המוני מבקרים וזה רק היום הראשון..".הצלחה
עץ זית גדול ואמיתי לגמרי עומד לו במרכז הדוכן של חברת יד מרדכי. אלעד מציין שזה היה ממש מבצע להביא את העץ בשלמותו לכאן. השורשים שלו נמצאים מתחת לדוכן ועוד יומיים הוא חוזר הביתה -לאדמה. הצוות בדוכן מחלק טעימות והסברים על המוצרים. חבר'ה נחמדים אחד אחד.השעה 5 לערך. אני עוצרת מונית ספיישל בשדרות רוקח בתל אביב. מבקשת להגיע לתערוכה.נוסעים .לצידי יושבת אושר. "את גם לתערוכה?..את מבקרת רגילה או מציגה ?.." היא שואלת. אני מאשרת לה שגם-מבקרת רגילה בהחלט וגם ולא במקרה בלוגרית אוכל.ואולי אכתוב משהו על הארוע. נראה . היא מספרת לי בהתלהבות שהיא מציגה שם. החברה שלהם מייבאת מוצר חדש ואיכשהו ברגע האחרון הם נכנסו לתערוכה. היה ביקוש למוצר שלהם ולא רק מלקוחות פרטיים. מלח מתובל בתבלינים חייב להיות להיט אני חושבת.אני ניגשת איתה לדוכן שלהם עם ההגעה. מריחה ובוחנת את המארזים הנאים.התלבטתי אם להגיע לתערוכה.תערוכה ראשונה לפודיס ולשוק הבייתי לבשלנים שביננו . אני לא אוהבת ללכת לתערוכות לבדי ומכיוון שבני זוג פוטנצייאלים היו טרודים בעמל יומם ולא ששו ללכת לתערוכת מזון דווקא, החלטתי ברגע אחד שאני נוסעת, לבדי . אושר מחברת המלח המתובל פתרה לי רגע של מבוכה ממש בכניסה
ניתן ללחוץ על כל תמונה להגדלה.בכניסה לתערוכה ,עמדתי להוציא את הכרטיס מחנות הספרים המקנה הנחה של 10 שקלים ברכישת כרטיס כניסה (יחד עם זה שהוצע לי לקבל הזמנה לתערוכה בפייסבוק שלי ולא ניצלתי את זה) .במפתיע ובמקום קיבלתי ממנה בתודה כרטיס כניסה במתנה. שעת אחר הצהריים ומספר המבקרים סביר. אפשר להסתובב ללא דוחק בשני ביתני הענק של התערוכה. שעות ספורות לאחר מכן המקום התמלא במבקרים, נראו גם ידוענים
-פגשתי מספר אנשים הכותבים על אוכל ברשת. זו היתה מבחינתי הפתעת הערב. אנשים טובים אחד אחד שאני מעריכה . תודה לכם , שמחתי להכיר. נועה, תודה על הפגישה כבר בכניסה
-התיק שלי מתחיל להתמלא בקטלוגים ואני קצת רעבה . לא באתי לכאן בכדי לאכול אבל חסרות לדעתי טעימות ממוצרי המזון . בדוכן הבירה אני מבקשת טעימה מהבירה ומציעים לי רק לרכוש בקבוק. בדוכני היין יש טעימות למי שרכש כרטיס טעימות בתשלום בדוכן הסמוך. בדוכן הגבינות מוכרים גבינות.לא מצאתי אבל אולי לא ראיתי קוביות גבינה לטעימה .כך גם בדוכן החלבה והטחינה.ניגשתי למזנון לקנות לי שתייה
-יאיר פיינברג השף שאני פוגשת כאן לראשונה הסביר לי על מכשיר הטרמומיקס שהוא משווק. הצוות שלו עמל ללא הפסקה בהכנת מיני מאכלים וקינוחים המוכנים בין רגע במכשיר הזה .טעימות ניתנות למבקרים. היה עניין. אנשים רצו לדעת על המכשיר. בתכנון שלו לייבא גם מכשיר בישול בוואקום שיבשל לכם ארוחה בעצמו

10 April 2010

*April 10 קולאץ' צ'כי : תות שדה בבצק שמרים

קולאץ' צ'כי - מאפה שמרים ממולא בתות שדה
מאפה קולאץ' צ'כי :תות שדה בבצק שמרים
..דמיינו לעצמכם מאפה שמרים ריחני המוגש חם מהתנור, ממולא בתות שדה מתקתק הנוטף מתוכו..בזוק בסוכר סביב
קולאץ'- מאפה שמרים ואחת ממנות הדגל של המטבח הצ'כי. מנת קינוח פופלרית המזכירה בצורתה דונאטס אבל הטעם לגמרי אחר. הצ'כים נוהגים למלא את המאפה במגוון מליות מתוקות נוספות מלבד תות שדה, כגון : גבינה ושזיפים
 

?איך מרכיבים את המאפה
המאפה מזכיר לחמנייה או עוגיית ענק גבוהה מכיל מבצק שמרים משובח במתיקות עדינה. הבצק תופח כרגיל ואח"כ מגולגל לכדורים. לאחר תפיחת הכדורים יש ליצור שקע עמוק ורחב בכל אחד מהם ולמלאו בתותים (שבושלו עוד קודם). מעל בוזקים מעט/הרבה לפי הטעם תערובת פירורית עדינה ומתקתקה. 16 המאפים נכנסים לתנור למשך כ-20 דקות
 עדיין לא תמה עונת התותים והם נמכרים בשווקים במחיר של 5-8 ש"ח לקילו כדאי לנצלם


מאפה קולאץ' צ'כי- Kolac
:החומרים
מאתיים וארבעים גרם תות שדה נקי, לקטום ולפרוס דק
תשעה עשר כפות סוכר לבן - ישמשו לבצק, למלית התותים ולפירורים
חצי כפית מיץ לימון ,לא חובה
חצי כוס מים חמימים
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים = 7 גרם, או פי 3= 21 גרם שמרים טריים
שישים גרם חמאה רכה + 30 גרם חמאה מומסת
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חלמון מביצה גדולה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן= 490 גרם, לבצק וגם לציפוי
שלושת רבעי כוס חלב פושר

:אופן ההכנה
הכנת התותים

בקלחת /סיר קטן לערבב את התותים עם 12 כפות סוכר (מכמות הסוכר הרשומה), מעט מיץ לימון-לא חובה ורבע כוס מים. לבשל על להבה בינונית כעשר דקות עד שמסמיך. להסיר מהלהבה ולצנן. ניתן למעוך במזלג במידה וישנם חתיכות גדולות של תותיםיתקל רוטב דומה לריבה לא סמיכה

06 April 2010

April 6 ~~~~~חומוס לבנוני- כל הטיפים וכל הסודות~~~~~~

!חומוס - יש חומוס לבנוני בבית


:הקדמה
"?שמע", אני אומרת לו."אני הולכת לשתף אותך בניסוי קטן .. מוכן "
הוא מחייך. כמה אני אוהבת את החיוך הזה... עדיין איננו יודע שיהיה שפן הנסיונות שלי היום (כן, מזמן לא טחנתי בבית קפה שחור
אני מקרבת לאפו קערית עץ קטנטנה גדושה בפולי קפה שחור קלויים היטב "תריח.."
"אני הולכת לטחון אותם כעת" .. "תשתה קפה
מטחנת הקפה הקטנה מפתיעה ומשרתת נאמנה. מתקבל קפה שחור טחון טרי, דק כהה וריחני
הקפה מתבשל לו כבר על הלהבה. אני חייבת את תוספת הסוכר שלי בשחור הזה
.מאוחר יותר היה גם חומוס לבנוני בבית
מוצאי פסח. שיטוט שיגרתי ברחבי הנט, גם אוכל. מאוחר יותר התקבל דואר חדש. מתכון לעוגיות מעמול כחלק מחגיגות הפסחא. ניגשת לראות את הכישרון מאחורי המעמולים המושלמים שבצילום. וכאן יש לי הפתעה
קוראים לו פואד והאמינו לי, לאיש החביב הזה יש בלוג אוכל מהטובים שיש ברשת העולמית. בלוג אוכל לבנוני אוטנטי מוסבר באנגלית קולחת, בצניעות, ידענות הרבה טעם טוב, צילומים משובחים, טיפים, כותרות מלאות הומור ודיוק. הבלוג של פואד נקרא
The Food Blog
--
יושבת מרותקת מול המחשב. מעיינת בבלוג של פואד כולו ועד תחילתו. בחודש ספטמבר 2009 נכתב פוסט החומוס שלו קישור לפוסט. האיש נדיב, הרשומה שופעת טיפים שלא נוסו אצלנו קודם. אני קמה מיד וניגשת למטבח להשרות גרגירי חומוס במים כפי שפואד מורה בפוסט שלו
פואד, איש צעיר שמוצאו לבנוני חי קרוב לעשור בסידני שבאוסטרליה הרחוקה. האיש יודע מהו אוכל טוב, מנהל בלוג אוכל מקצועי העוסק בעיקר ולא רק באוכל לבנוני. לצד מתכונים כולל הבלוג גם ביקורות מסעדות וצילומים מרהיבים. האיש עושה עבודה נהדרת. בשנייה אחת גלשתי דרכו לאתר של קרוב משפחתו החי שם ועוסק בעיצוב אתרים, רגע אחרי הייתי אצל בלוגרית מסוריה. מרהיב וטעים אצל השכנים
כבר אתמול בלילה צייצתי בטוויטר. שלחתי לפואד תודה על הבלוג ושאני הולכת להכין את החומוס שלו
:לשמחתי הוא מיהר להשיב לי
"thanks Chanit! let me know how you go with my hommous - posted on 00:56:34 "

05 April 2010

*April 5 קינוח : אגסים בדבש ותבלינים

קינוח:אגסים בדבש ותבלינים
מנת קינוח טעימה במתיקות מתונה וריח נפלא


אגסים בדבש ותבלינים
ל- 5 מנות
:החומרים
חמישה אגסים בשלים ומוצקים, קלופים וחצויים
ליטר מים
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
שישית כוס דבש נוזלי כ- 2 כפות
פיסת ג'ינג'ר טרי חתוכה לפרוסות
ציפורן שלמה
כוכב אניס שבור לחתיכות
מקל עד 2 מקלות קינמון

:אופן ההכנה
.לגלען את חצאי האגסים בעזרת כפית מיוחדת
:בסיר בינוני לערבב
.מים, דבש וסוכר. להביא לרתיחה ולהוסיף תבלינים
.להוסיף את חצאי האגסים ולבשל כמחצית השעה/עד שהאגסים רכים בסיר מכוסה
.לצנן ולאחסן במקרר

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

04 April 2010

*April 4 סלט תפוזים סלק ושומר

סלט תפוזים סלק ושומר- הויטמינים כבר בפנים


סלט תפוזים סלק ושומר
המתכון מבוסס על אתר דה קיטצ'ן
החומרים ל-2 מנות

ראש שומר בינוני
ארבעה סלקים קטנים
שלוש כפות מיץ תפוזים
זסט מתפוז או חצי תפוז לפי הטעם
שלוש כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
שניים עד ארבעה תפוזים

:ההכנה
.לחתוך את קצוות השומר ולרחוץ אותו.לפרוס את ראש השומר דק מאוד במנדולינה או סכין חדה
.בקערית לערבב את השומר עם שתי כפות מיץ תפוזים ושתי כפיות שמן זית. לתבל במלח ופלפל בנדיבות

.לשטוף,לקלף את הסלקים ולגרדם דק . בקערית לערבב את הסלקים, זסט תפוזים,כף מיץ תפוזים וכפית שמן זית

.לקלוף ולפרוס את התפוזים
:להגשה
.לסדר פרוסות תפוזים על צלחת.לסדר מעל מהסלק ולמעלה לסדר מהשומר המתובל
להגיש טרי
--
:יום הפאי הבינלאומי

יום הפאי נחגג בחודש מרץ .כמדי שנה אופים נותנים את ידם במאפה מתוק בדרך כלל המסמל פאי. קלודט יצרה עוגה יצירתית במיוחד. העוגה מכוסה כולה במאה ספרות שמהוות את השבר העשרוני של המספר פאי=היחס בין היקפו של מעגל לבין קוטרו.מלית העוגה שלה עשירה וכוללת מגוון פירות יער .העוגה תככב בקמפיין יום הפאי בשנה הבאה. מקור התמונה ותמונות עוגות פאי נוספות כאן
תכירו פרי חדש: אננסתות

פרי קייצי שנראה כתות שדה לבן אך טעמו וריחו כשל אננס.הפרי ישווק כבר האביב בבריטניה למשך חמישה שבועות
:ריבה מתפוזי דם ותפוחים

רנה כותבת על ריבה עונתית המבוססת על תפוזי דם,תפוחים ותפוזים רגילים. תהליך ההכנה אורך יומיים והתוצאה נראת מבטיחה.מקור הצילום הנהדר של התפוזים החצויים כולל המתכון המפורט כאן
:ביף סטרוגנוף

ביף סטרוגנוף:מנה עשירה על פי מתכון של השף תומאס קלר.שילוב של בשר עם פטריות ופסטה ברוטב שמנת.מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי.מקור התמונה והמתכון המפורט : כאן
:פרושוטו ואספרגוס על הגריל

כמה פשוט ככה זה נראה מעורר תיאבון. מקור התמונה בפליקר - כאן
Bitchin’ Kitchen תוכנית הבישול

נדיה בפרסומת לתוכנית הבישול המכושפת שלה בערוץ הפוד נטוורק. מקור התמונה,סרטון ופרטים כאן
מה עוד מתבשל ברשת ניתן לקרא - כאן

01 April 2010

April 1 je t'aime מסעדת בראסרי

je t'aime מסעדת בראסרי
:הקדמה
הקדמה
התלבשת כמו לארוחת ערב.." כך הוא. ואני ,מחייכת לעצמי. קצת מתגנדרת.עגילים תלויים שמצאתי לאחרונה . חולצה שחורה עם מחשוף עמוק (מאוד) החולצה חדשה,מחמיאה וקייצית . וחצאית שחורה.כמה כייף ללכת בחצאית.התאהבתי לגמרי בלבוש הזה.קצת שחור על וסביב העיניים שיהיה.השחור הזה גורם לי להרגיש טוב... תכף הולכים לאכול צהריים אני מרגישה יפה, נו אני קצת רעבה..

אני לא מתאהבת בקלות.ולא, לא בכל אחד.אבל שאני מאוהבת זה עם עוצמה ,תשוקה,נתינה והשקעה וכייף שלא נגמר..היום בצהריים , התאהבתי ,הפעם במסעדה
--
je t'aime בראסרי
קראתי המלצות טובות על המסעדה. מאנשים שדעתם מוערכת על ידי . הוא קיבל המלצה אישית חמה מחבר הסועד וחוגג שם קבוע. בדקתי ברשת . סקרנו את התפריט ..החלטנו לחגוג לו יום הולדת מאוחר במסעדת בראסרי .וזה קרה היום
-
אתמול לעת ערב הוא שולח לי סמס: "מקומות לבראסרי כבר הזמנת? " ואני ממושמעת ..מתקשרת למקום. אני נענית שאין צורך להזמין מקומות לצהריים. מקסימום נמתין מעט .וכך היה
שעת צהריים קרוב לשעה 14:00 . המסעדה מלאה מאוד, בחוץ ובפנים. התבקשנו להמתין קצת. התפנה מקום לשניים בחוץ תוך דקות ספורות . התיישבנו.יחד עם התפריט נשאלנו עם נרצה לחם או מצה. קיבלנו סלסלה עם 4 פרוסות עבות של לחם טרי נהדר ולצידו חמאה.בהמשך הסלסלה מולאה מחדש לבקשתו .הלחם ללא חיוב.הנה התפריט שהיווה לי בעייה.. .הכל נקרא לי טעים ומפתה לטעום..


ישנו התפריט הרגיל וישנו גם תפריט מיוחד נוסף לחודש אפריל עם מנות מיוחדות. ישנה אפשרות לקבל מנה עיקרית ותוספת במחיר של מנה עיקרית.אנו סוקרים את כל המנות.הבחירה לא פשוטה.לפתיחה אני מזמינה מהמגוון : מרטיני תות-22 :שקל .המשקה מרענן, כולל חתיכות תות וגם גבישי קרח

:מנות ראשונות
:הוא מזמין מולים,טעמתי אחד (אני לא אשת מולים) טעים לו, הנה המנה הכוללת עשבי תיבול ולימון- 56 שקלים


אני מזמינה סלט אטריות אורז בסויה,עשבי תיבול ובוטנים קלויים - מחיר המנה מתפריט החודש כלול במחיר המנה העיקרית שלי- בהמשך, הנה הסלט

.הסלט מרענן, הרוטב נהדר. שאריות הרוטב נאכלו עם הלחם. הצלחת שלי מבהיקה בנקיונה בסיום המנה

הזמנו יין. לא צילמתי. אני אשת יינות לבנים הזמנתי את כוס יין מתפריט חודש אפריל-פינו -גריג'יו-עשרים שקל.הוא הזמין כוס פפאפנהיים גוורצטרמינר-39 שקלים.שני היינות היו לי טעימים
.בין לבין שולחננו נוקה, הוחלפו מפיות
התנועה במסעדה ערה.אנשים מגיעים כל הזמן.משפחות, צעירים , מבוגרים.המלצרים עובדים במקצועיות.בשיתוף פעולה.שולטים ומתקתקים הכל. השירות שלהם נעים,קשוב ויעיל.בינם שוררת נעימות.המלצרית 'שלנו' שמרה איתנו על קשר עין. השקיפה לוודא שטעים לנו. פינת מיידית צלחת ריקה.תענוג
:מנות עיקריות
לו: דג לברק בגריל. דג שלם עם לימון עשבי תיבול- טעים.עצמות הדג נותרו על הצלחת הגדולה. מחיר המנה 96 שקלים. צורפה גם מנת סלט עגבניות ומוצרלה הכלולה במחיר,הנה המנה.הוזמן גם צ'יפס.הכל נאכל עד תום

מנה עיקרית שלי : פילה קוד על ירקות אסייתים עם כוסברה ושמן שומשום.הוזמנה גם מנת צ'יפס ליד(הגיע גם מנת אורז שהחזרנו מבלי לטעום כי רצינו רק צ'יפס)
:הנה המנה שלי מחירה: 86 שקלים

הדג רך, נמס בפה.מצויין. השעועית הירוקה דקיקה הרוטב נהדר. הצי'יפס דקיק וטעים לי מאוד. לו הצ'יפס מלוח ופחות טעים
.אנו מבקשים תפריט קינוחים ושני אספרסו
הוא בוחר בטארט טאטן המוגש עם מנת שמנת מעל, לא טעמתי .לדבריו מצויין .ניגוד הטעמים של העוגה והשמנת מושלם.38 :שקלים , הנה המנה שלו


:אני מזמינה מוס שוקולד, מנה גדולה וגבוה במיוחד במחיר של 38 שקלים, הנה

אני חופרת לאט לאט עם הכפית שלי במוס השוקולד... בפנים מתגלה גם מוס לבן.המוס עוטה גלימת שוקולד כהה קשיחה מעט .הבסיס שוקולדי עוד יותר .זה טעים לי כל כך.אני מתמוגגת. סיכום הארוחה:היה לנו נעים,טעים.נשארנו עם טעם של עוד
נכון ,תמחור המנות היה יקר, ידענו על כך מראש פחות או יותר . זה ביקורנו הראשון במקום. נחזור ללא ספק ונמשיך להמליץ. .טוב לדעת שבכל רגע שמתחשק במרחק נסיעה.. יש ארוחה טובה במקום הפתוח 24 שעות ביממה
je t'aimeמסעדת בראסרי

? אמרתי כבר שאינני מתאהבת בקלות, לא כן

:וקצת תמונות מהטיול של אחרי

ניתן לקרא את הביקורת על המסעדה גם כאן

AddThis Social Bookmark Button
חנית©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License