"יין מקומי,יצירה בינלאומית "
צילום מימין:בקבוק היין :ירדן רום 2006 צילום:כפיר חרבי
צילום משמאל:ויקטור שונפלד,יינן ראשי ,יקבי רמת הגולן
זלמה לונג,יועצת בינלאומית בתחום גידול היין צילום:גלעד פלאי
משרד יח"צ :שטרן אריאלי
רשמי מהפסטיבל הבינלאומי ליין וגורמה שהתקיים ביקבי רמת הגולן בימים ד'-ה ' 28-29 לחודש אפריל 2010. הפסטיבל נפתח במסיבת עיתונאים מקדימה שלה הוזמנתי והתקיימה עוד ביום שלישי ערב פתיחת הפסטיבל . פסטיבל ירדן וינטאג' 2010 המתקיים זו הפעם השישית החל משנת 1998 והפעם בדגש על "לטעום את המקום". זה היה מפגש מופלא של אנשי היקב,כורמים,שפים ותיקים וגם פנים חדשות,ייננים מהארץ ומהעולם ,עיתונאים מהארץ ומהעולם וכן חובבי יין וגורמה
אנחנו לא מגדלים ענבים, אנחנו מגדלים יין" אומרת בנאומה מנכ"לית יקבי רמת הגולן, ענת לוי"
-
עבודתם המשותפת הניבה את היין : Yarden Rom מבציר 2006
ירדן רום 2006 עשוי מ 37% ענבי סירה, 34% קברנה סוביניון ו 29% מרלו. הפירות גדלים במרכז וצפון רמת הגולן ובכרם בגליל העליון.בהמשך: ארוחת ערב ביקבלינה
יום רביעי:-בערב חזרה הביתה
הארוע היה מושקע, מהוקצע ומתוכנן לפרטי פרטים.מכרים שביקרו בפסטיבלים בשנים קודמות ציינו את הנוכחי לשבח. ארגון האולמות יחד עם שפע המבקרים שזרמו למקום לא יצר תחושת דוחק
אוהלי ההדגמה הממוזגים היו מאובזרים באופן מושלם להצגת כל מופע גסטרונומי
אחוות שפים הכוללת שיתופי פעולה וגם צילום משותף של כ-ו-ל-ם בערב הפתיחה על הדשא
מזג האויר בעונה זו של השנה הטיב עם האורחים . ברגעים שישבנו מחוץ לאולמות ואוהלי הענק הממוזגים של הסדנאות, התפנקנו בשמש חמימה עם קפה ועוגה וחברה טובה
* לצפייה בסרטון על הארוע לחצו כאן *
כל התמונות ניתנות להגדלה- אנא לחצו עליהן
אוטוטו מגיעים-דרך וילונות האוטובוס
אולם החביות בו נערכה השקת היין החדש
"עבודה מקומית מחשבה בינלאומית "
מתחילים לטעום את היינות.יין שני משמאל יין ,אהבתי במיוחד:סירה 2008 של יקב תל פארס.בכוס היין הרביעית יימזג עוד מעט היין החדש:ירדן רום 2006
למעלה וגם בתמונה לאחר כוסות היין : ויקטור שונפלד-יינן ראשי יקבי רמת הגולן וזלמה לונג מומחית היין הבינלאומית
שפע בשרים ותוספות ,נהנתי מאוד מהארוחה .הצ'ימיצ'ורי(בצד ליד הבשר) היה מופלא
יום שלישי בלילה:הייתי אורחת בצימר של משפחת אזולאי. יחידת דיור מפנקת במיוחד.המקום מעוצב בטעם ונוחות רבה כולל סלון מאובזר,מטבחון מאובזר לגמרי,חדר שינה וחדר אמבטייה + ג'קוזי
מאפים של מאפיית "הלחמי" שהוגשו עם יינות וקפה.טעמתי ואהבתי את הביסקוטי הדקיק עם הפירות היבשים
מנה שהוכנה ע"י השף אבי שטייניץ:דג מוסר ים,קרמבלד פיסטוקים וקונפי משמשים בשמם זית והל
מנת קינוח של השף רן ראש מסעדת הנמל 24:מוס ערמונים על דקואז שקדים,קוקוס וקולי פסיפלורה
טעימות הצהריים בהן הוגשו מנות פרי יצירתם של שפים נבחרים.המנות הוגשו בסגנון טאפאס במתחם האירוח המרכזי .כאן:שף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס
מתחם האירוח
סדנא של השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73: טרטר סלמון
עומר מילר ממסעדת חדר אוכל שהגיש סביח חומוס חמים,חציל וביצה חצי נאה
השף שאול בן אדרת שלא צולם הגיש מנה ייחודית שהורכבה מסירת דלעת אפויה וממולאת לאחר מכן בחיטה מבושלת עם לימונים ופסטיס. הוגשה עם שיפודים של שקדים ועגבניות
כולם טועמים..
מנת מרק גספאצ'ו מעגבניות צהובות ושומר "קונפי" של אביבית פריאל אביחי- "טפאו" מנת מרק עם חמצמצות ותיבול נפלאים!! -כל מי שטעם אהב מאוד
מאפיית לחמים: מגוון של מאפים מלוחים ומתוקים שנאפו והוגשו במקום.מפתיעים היו המאפים הממולאים בבשר טחון ומרציפן.אתי אנג'ל הציגה בפניי את ספר הלחמים של אורי שפט המכיל מגוון מאפים המותאים לאופה הבייתי.לדבריה,מתכונים מדוייקים ומוצלחים ממגוון המאפייה, אצלכם בבית
המקום פורח ומטופח ביופי של ורדים,פרחי לוע הארי
דוכן של פירות בראשית .הבוסתן מציע מגוון פעילויות החל מחודש יוני לתקופה של מספר חודשים
No comments:
Post a Comment