26/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות

הרשומה הזו גדושה בעוגיות טעימות (11 מתכונים) .מתכונים ותיקים הנאפים במשפחתנו זה שנים. כל המתכונים מוצלחים ,כייפים ומהירי הכנה (מלבד חיתוכיות הלינצר והביסקוטי). לחלק מהמתכונים צורפו אותם הצילומים מפעם. אתם מוזמנים למלא צינצנות בעוגיות וגם לתת מתנה.זה הולך להיות טעים
במידה ואתם חובבי אפיה/מתוקים בדקו את הרשומה מאוחר יותר מכיון שהיא תתעדכן עם מתכוני עוגיות נוספותעודכן
.ובינתיים .. רוצו להכין .. חומרי גלם טובים וגם הרבה מרץ, סגרירי וקר שם בחוץ
חיתוכיות לינצר

.זוהי אחת מהגירסאות הקלאסיות של עוגת הלינצר המפורסמת, הנקראת ע"ש העיר לינץ באוסטריה
חלק מהגירסאות טוענות לעוגת לינצר טורט - שם העוגה עגולה וממולאת בשכבת ריבה עבה וכמובן פסי הבצק (דקיקים)מעל
גירסה זו היא של עוגת לינצר בתבנית מלבנית גדולה שנחתכת לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי
.ניתן להכין (מתכון שונה) עוגיות לינצר אישיות במגוון צורות: לבבות או עיגולים
.המשותף לכולם עוגות הלינצר: בצק פריך עשיר ונימוך הכולל אגוזים/שקדים טחונים, חלמונים וחמאה כמובן
.המלית תהיה כמעט תמיד ריבת פירות יער אדומים, לעיתים משמש
.ומעל תמיד אותם הפסי בצק, מונחים שתי וערב
.בעוגות לינצר המקוריות אין תוספות שוקולדיות למינהן
אני מביאה פה, תרגום שלי של גירסת חיתוכיות לינצר, הלקוחה מחוברת התפירה הותיקה בורדה 
אימי נהגה להכין את העוגה הזו הרבה בילדותנו והיום נהנת לקבל מאתנו משלוח עוגות לינצר על מגש או בקופסא
.הערה: הייתי חייבת לעדכן את המתכון הישן לימנו
. הבצק הוכן במיקסר, מידות התבנית אולתרו (לא צויינו במקור), והעוגה יצא מצויינת
קל יותר להכין את העוגה בימי החורף או ימים קרירים (או עם מיזוג במטבח..) פסי הבצק יחתכו יפה ודק ולא ימסו לכם בידיים
חיתוכיות לינצר
Linzer Schnitten
הכמות : 24-18 יח’ תלוי בגודל
:החומרים לבצק
שלוש מאות גרם קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה
מאה עשרים וחמש גרם סוכר לבן
מאה עשרים וחמש גרם אגוזים או שקדים טחונים
כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
חלמון מביצה גדולה
שליש כוס חלב
:למלית
כמאתיים גרם ריבה אדומה (פירות יער) רצוי חלקה ללא חתיכות פרי גדולות , למשל תות שדה
: לזיגוג
ביצה קטנה
-
תבנית מלבנית בגודל 22 ס"מ על 30-33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:ההכנה
.להכניס את הקמח, ולאחר מכן את כל חומרי הבצק למיקסר.במספר פולסים לעבד לבצק אחיד
.לצנן את הבצק - לשעתיים לפחות במקרר
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.(ליטול 2/3 מהבצק (כל הבצק שוקל 800 גרם
.לרדד את חלק הבצק הגדול על משטח מקומח (הרבה קמח) לגודל התבנית
.ניתן גם ליטול פיסות מהבצק ולשטח ישירות על התבנית
.להעביר את הבצק לתבנית המרופדת בנייר האפייה
.למרוח מעל הבצק שכבה (בעובי הרצוי) של הריבה
.את שליש הבצק הנותר, לרדד דק יחסית. לחתוך פסים, בערך בעובי 1.25 ס"מ 
. להניח את פסי הבצק על הריבה , בשתי וערב. אני אוהבת להניח פסים אלכסונים
.למרוח רק את פסי הבצק בביצה טרופה
.לאפות את עוגת הלינצר במשך 40-30 דקות
.לחתוך את העוגה לריבועים בהיותה חמימה אבל לא חמה מהתנור על מנת שלא תתפרק
.ניתן לאבק במעט אבקת סוכר מנופה
-
עוגיות קיחלך על פי קלודיה רודן
.לחמם תנור לחום גבוה מאוד, 275 מעלות עם תבנית גדולה וריקה בפנים
.לטרוף 3 ביצים. להוסיף פנימה 3 כפות שמן רגיל, קורט מלח, ו- 2 כפות סוכר
.להוסיף בהדרגה כ- 300 גרם קמח רגיל, בהתחלה לערבב במזלג אח"כ בידיים
.לאחד לבצק נוח לעיבוד ולא דביק מדי לרידוד
.לחלק את הבצק ל-2 חלקים
.לרדד כל חלק לעובי 1/2 ס"מ
.לפזר בערך כפית או שתיים סוכר על הבצק, להעביר קלות מעל את המערוך
.לחתוך לריבועים של בערך 5 ס"מ
.להניח בתבנית החמה, במרחקים. כל העוגיות יאפו בשני סבבים
.לאפות משך כ- 8 דקות
.להוציא, לצנן ולאחסן בכלי אטום
.הפלא: בזמן האפייה, העוגיות תופחות ככריות, ונשארות ככה.. תפוחות ופריכות


עוגיות יין איטלקיות
.עוגיות קלות להכנה, פשוטות וטעימות. הבצק שאיננו מכיל שומן מוצק או ביצים ניתן להכנה ידנית או במיקסר
.העוגיות נשמרות זמן רב בקופסא אטומה או צנצנת יפה .עמידות לנסיעה או משלוח
המתיקות מתונה, טעם וניחוח היין מורגשים. אני אוהבת להוסיף יין לבן מתוק, גוונו את טעם היין כרצונכם


Ciambelle Dolci עוגיות יין איטלקיות
:החומרים
כוס סוכר = 200 גרם
כוס יין לבן
חצי כוס שמן קנולה
שלוש כפיות מדידה של אבקת אפיה
ארבע כוסות קמח רגיל
מעט סוכר לבן לזרייה על העוגיות לפני האפייה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה לערבב: קמח + סוכר +אבקת אפיה
.ליצור גומה ולהוסיף בבחישה פנימה יין ושמן
.ללוש לבצק חלק במשך מספר דקות
.יתקבל בצק מוצק, דומה לבצק לחם
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור ל 180 מעלות
.ליטול פיסות בצק בכמות של כף. לגלגל לגלילים באורך של 12 ס"מ ורוחב  1.5 ס"מ
.לסגור לטבעת
.לטבול צד עליון של כל עוגיה בסוכר. להניח בתבנית, הצד המסוכר יהיה כלפי מעלה
.לאפות בתנור החם עד שמזהיב במשך 15-17 דקות
.לצנן היטב טרם האיחסון

עוגיות סוכר איטלקיות
Zucchero
.עוגיות מהירות הכנה ואהודות מאוד כאן אצלנו  .מכמות הבצק יתקבלו כ- 50 עוגיות

:החומרים
מאה ושמונים גרם חמאה רכה
כוס סוכר = 200 גרם ,ניתן להפחית קצת
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפיה
שתיים ורבע כוסות קמח רגיל= 320 גרם

לגילגול העוגיות: חצי כוס סוכר מעורב עם כפית קינמון
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 200 מעלות
.לטרוף ידנית או במיקסר: חמאה, סוכר. להוסיף וניל וביצה
.בקערה נפרדת לערבב קמח ואבקת אפיה מנופים
.להוסיפם לתערובת החמאה. לערבב הכל לבצק
.ליצור כדורים (36-48 תלוי בגודל הרצוי), לגלגל בסוכר וקינמון
.להניח בתבנית האפייה במרחקים
.לאפות עד להזהבה במשך כעשר דקות

ביסקוטי עם יין לבן
:החומרים
תשעים גרם שקדים מולבנים קלויים
שלוש מאות גרם קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
מאה וחמישים גרם סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
מאה שבעים וחמישה גרם יין לבן מתוק
:יין מומלץ לטבילת העוגיות המוכנות וגם לבצק
Vin Santo
:אופן ההכנה
.לערבב בקערה: קמח + אבקת אפיה ומלח
.להוסיף סוכר וקליפת לימון
.לחתוך פנימה חמאה. ולערבב באצבעות ליצירת תערובת פירורית
.ליצור גומה במרכז, להוסיף את היין
.לערבב בכף עץ ליצירת בצק רך
.להעביר את הבצק למשטח וללוש פנימה שקדים
:ליצור מהבצק "נקניק" במידות אלו
אורך:30 ס"מ
רוחב:10 ס"מ
עובי:2.5 ס"מ
.לשטח מעט
.להניח על נייר אפייה, לעטוף ולשמור במקרר עד שמוצק למשך שעתיים או יותר
:אפיה ראשונה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לאפות את הגליל (לאחר ששחררנו אותו מהנייר המגולגל) כ- 45-35 עד שמזהיב
להוציא בעדינות מהתנור.לצנן קצת על קרש חיתוך גדול
:אפיה שנייה
.להנמיך את חום התנור ל 160 מעלות
.לאחר צינון קל, לחתוך את "הגליל" עם סכין חדה לחתיכות בעובי 1.25 ס"מ
.לחתוך בעדינות ע"מ לא לפורר את העוגיה
.בשלב זה, העוגיות תהינה עדינות ורכות עם מרקם "עוגתי", אל דאגה
.להניח חזרה בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה
.לאפות עוד 25-25 דקות עד שקשה וזהוב
המלצה: ל´הפוך´ אותם פעם או שתיים במהלך האפייה השנייה
.לצנן על רשת לחלוטין
.לאחסן בכלי יפה וסגור היטב
-
עוגיות דבש ולימון
הכמות: 45 עוגיות
החומרים
מאה ועשרים גרם חמאה
חצי כוס סוגר לבן פחות כף = 85 גרם
ביצה גדולה
שליש כוס דבש נוזלי
שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם
רבע כפית מלח דק
כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
-
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום דינוני גבוה 190 מעלות
בקערה להקרים חמאה וסוכר
להוסיף ביצה ודבש
לערבב מרכיבים יבשים, להוסיף גרידת לימון
להוסיף תערובת מרכיבים יבשים לתערובת החמאה, לערבב היטב
לנטף עוגיות על נייר האפייה
לאפות כעשר דקות עד להזהבה


עוגיות שיבולת שועל ושוקולד


:חומרים
כוס וחצי קמח רגיל
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
מאתיים וארבעים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
כוס סוכר דמררה זהוב
שתי ביצים גדולות
שלוש כוסות שיבולת שועל, אפשרי לא מהירת הכנה- זה מה ששמתי בעוגיות
כוס וחצי שוקולד צ'יפס או כמות זהה של שוקולד קצוץ לפחות 60% מוצקי קקאו
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
בקערה לערבב קמח, אבקת אפיה ומלח
בקערה נפרדת ידנית או במיקסר לטרוף
חמאה. להוסיף שני סוגי סוכר. להוסיף ביצים, אחת בכל פעם
בכף עץ לבחוש פנימה תערובת קמח
להוסיף שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
עיצוב ואפייה
ליצור עוגיות בכמות של 2 כפות לעוגיה או עוגיה עם כמות של כפית גדושה תערובת-זה מה שמצולם
חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות
-
עוגיות גדולות , יתקבלו  18 יש לאפות 20-25 דקות
עוגיות קטנות יותר ,יתקבלו 32 עוגיות יש לאפות כ - 15 דקות
חשוב לאפות את העוגיות עד שהשוליים שלהן מזהיבות

עוגיות שיבולת השועל ע"פ זה

חטיפי גרנולה פריכים-גרנולה ברס

מתכון מהיר הכנה שמזכיר את הגרנולה ברס הקנויים בעלי הטעמים המגוונים
ניתן ליצור חטיפים במגוון טעמים . על ידי שימוש במגוון פרי יבש/אגוזים אל תשימו כאן שזיפים/תמרים


:החומרים
שלוש כוסות שיבולת שועל ,לא מהירת הכנה
כוס אגוזים קצוצים גס
כוס פרי יבש למשל מישמש/צימוקים/חמוציות יבשות ממותקות
כוס גרעיני חמניה קלופים
שתי שפופרות חלב מרוכז או פחית אחת של קרוב ל 400 מאות גרם חלב מרוכז תוצרת הולנדית ולא סינית
מאה ועשרים גרם חמאה, מומסת
-
תבנית בגודל לערך של  37 ס"מ על 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
ההכנה
לחמם תנור ל 160 מעלות
בקערה גדולה לערבב היטב את כל המרכיבים
לצקת את התערובת לתבנית ולשטח אותה
לאפות במשך 25-30 דקות עד שזהוב
לצנן מעט. להוציא מהתבנית, יחד עם נייר האפייה, לחתוך למלבנים
אני אוהבת להגיש כל יחידה ארוזה בנייר שעווה, כשהקצוות מגולגלות כסוכריה
את חטיף ה'אנרגיה' ניתן לקחת לעבודה,לנסיעה או למסור מתנה

 
עוגיות פיסטוק והל
עוגיות ללא ביצים, ללא חומרי התפחה, ללא קרור, חומרים ביחס שווה..במינימום עבודה. הבצק ניתן להכנה במיקסר. את הפיסטוקים יש לטחון במעבד מזון או מטחנת הקפה /תבלינים 
.אפשר ליצור את העוגיות בכל צורה

:החומרים
מאה עשרים וחמש גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר
כפית הל טחון
חצי כוס פיסטוקים קלויים טחונים
חצי כוס קמח רגיל
חצי כוס קורנפלור
-
תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה

:ההכנה
לחמם תנור לחום של 150C לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150 מעלות
.במיקסר (או ידנית) לטרוף חמאה וסוכר עד שמעורבים יחד. להוסיף :הל,פיסטוקים, קמח וקורנפלור
לערבב יחד לבצק אחיד (הבצק רך, אם לא אוחדו החומרים - יש לאחדם על משטח מקומח, אבל מנסיון מתאחדים יופי
.לרדד את הבצק בחלקים על משטח מקומח לעובי של 1.5 ס"מ, אני רידדתי דק יותר
. לחתוך עם חותכן בצורה שרוצים, או פשוט לחתוך לפסים/ריבועים , זה יחסוך רידוד מחדש של חתיכות בצק
.להניח את העוגיות על תבנית האפיה
.לאפות בתנור החם (כן ! 150 מעלות,ולא יותר ) משך כ- 17-20דקות עד הן זהובות
.להמתין קצת לפני הוצאת העוגיות מהתבנית, הן עדינות ויכולות להשבר
.להעביר את העוגיות לרשת צינון, לאבק בעדינות באבקת סוכר , לאחסן בכלי אטום
:החומרים
מאה וארבעים גרם קמח רגיל
מאה וארבעים גרם קמח מלא
מאה וארבעים גרם קמח שיפון
כפית מלח
מאה ושמונים מ"ל שמן זית
מאה ושמונים מ"ל מים
כוס וחצי דגנים ותבלינים - אני שמתי קווקר מלא, שומשום, זרעוני חמניה,קצח-מלאתי מיכל פלסטיק של 250 גרם בתעורבת
:אופן ההכנה
.לערבב הכל, מלבד רבע כוס דגנים ותבלינים
.לחלק את הבצק לשני חלקים , לעטוף ולהניח ל- 30 דקות
.לרדד את הבצק דק, לפזר תוספות ולעבור מעל עם מערוך
.לדקור את הבצק שלא יתפח, לסמן ריבועים או צורות אחרות בעזרת סכין, לאחר האפיה לשבור את הקרקרים
.לאפות בחום בינוני 170 מעלות במשך כ 25 דקות
.מתכון הקרקרים הובא [קישור] בשנת 2006 על ידי אדר קפלן מור
הנה צילום מהפעם האחרונה אצלנו


עוגיות שוקולד צ'יפ דקות ופריכות
הכמות: 60 עוגיות
 :החומרים
מאתיים שמונים גרם קמח רגיל=2 כוסות מדידה קמח
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
כפית מלח
*מאתיים גרם חמאה רכה
שלושה רבעים כוס סוכר לבן=150 גרם סוכר
שלושה רבעים כוס סוכר חום כהה, מהודק בכוס המדידה
כפית אחת מים
כפית אחת תמצית וניל איכותית= מקורמיק
שתי ביצים מס' 1= גדולות
שתי כוסות שוקולד צ'יפס, אני מעדיפה את אלו של אופנהיימר=300 גרם שזה חבילה שלמה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני- 180 מעלות
.בקערה בינונית לנפות קמח עם סודה לשתיה, להוסיף מלח
בקערת המיקסר או ידנית לטרוף חמאה, שני סוגי סוכר .להוסיף את המים והוניל ולהמשיך לטרוף. עכשיו להוסיף את הביצים ולטרוף הכל לעיסה חלקה
.להוסיף את תערובת הקמח, ואחר כך לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס. להמנע מערבוב יתר
.לנטף עוגיות קטנות מכפית על נייר האפייה בתבנית, במרחקים של 5 ס"מ אחת מהשנייה. העוגיות יתפשטו בזמן האפייה  רצוי שבתבנית הגדולה של התנור ייכנסו ששה עשר עשר עוגיות בכל פעם, סה"כ העוגיות שתקבלו הן מעל 60, תלוי בגודל שתיצרו אותן
 .לאפות בתנור החם 12 או 13 דקות עד שהשוליים והעוגיה בצבע זהוב- חום
.להוציא מהתנור, לצנן מעט ורק אז לשחרר מהתבנית. לקרר על משטח צינון. לאחסן בכלי אטום
העוגיות דקידות ופריכות . במידה ולאחר הצינון גיליתם שחלק התרככו, כי אולי לא היו דקות מדיי, שטחו אותן שוב בתבנית הגדולה והכניסו לתנור חם, בחום בינוני לדקות אפייה נוספות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 

No comments:

assets Creative Commons License