24/03/2014

**~~~לחם כפרי : נוסחא מוצלחת וקלת הכנה~~~

לחם כפרי


:הערות לפני שמתחילים
את הבצק המקדים מומלץ להכין מספר שעות מראש, הוא מכפיל את נפחו ולכן יש לדאוג לערבבו (במזלג) במיכל או קערה עמוקה
.את הבצק אפשר ללוש במעבד מזון או במיקסר עם וו לישה או ידנית
.מידות הקמחים והנוזלים מדוייקות. סביר שלא יהיה צורך להוסיף בזמן הלישה קמח או נוזלים
בצק הלחם חייב לעבור מספר התפחות ארוכות. אלת תותרו על התפחה מלאה וארוכה ואל תדלגו אל אף אחת. ההתפחות מקנות ללחם טעם משובח, גם הקרום טעים מאוד
הלחם מכיל אחוז ניכר של קמח מלא המקנה ללחם צבע חום (לא כהה).את הקמח המלא מומלץ לנפות גם כן
תתקבלנה שתי כיכרות (בגודל בינוני) לחם כפרי על 'קומות'. הלחם נפרס בקלות ויישמר פרוס בשקית הקפאה בפריזר למספר שבועות


הלחם קל מאוד להכנה. גם מי שלא אפה לחם מימיו ויכין את המתכון במדוייק, וככתוב- יצליח בוודאות
.הלחם יתאים לדברי מאכל מלוחים, גם מתוקים
.אפשרי לאבק את הלחם לפני האפייה בקמח מלא ולא בקמח לבן
.את שתי כיכרות הלחם הכפרי ניתן לאפות יחדיו בתנור, בתבנית גדולה על נייר אפייה
האפייה אורכת כ- 50 דקות. כיביתי את התנור לאחר כ- 45 דקות והשארתי את הלחם עוד דקות ספורות
הלחם המוכן יהיה שחום היטב וריחני.הוציאו את התבנית ובדקו לאחר אפייה של 50 דקות על ידי נקישה קלה בתחתית הלחם, ישמע צליל חלול ? הלחם מוכן. הוציאו מהתנור וצננו על רשת


.פרסו את הלחם כשהוא פושר או קר,לא בעודו חם
..גשו לתנור 20 או 30 דקות לאחר תחילת האפייה, הריח הטוב לבטח יקרא לכם


לחם כפרי - נוסחא מנצחת
הכמות: 2 כיכרות
:מרכיבים לבצק המקדים

כף שמרים יבשים = 11 גרם
מאתים וחמישים  מ"ל מים פושרים
כוס קמח רגיל לבן רגיל = 140 גרם
רבע כפית סוכר לבן
 
:מרכיבים לבצק
שלוש מאות וחמישים גרם קמח מלא, מנופה
שלוש מאות וחמישים גרם קמח לבן רגיל
מאה וארבעים גרם קמח מיוחד ללחם
שתיים וחצי כפיות מלח דק
חמישים גרם חמאה רכה
ארבע מאות וחמישים מ"ל חלב פושר/חמים

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק המקדים - מומלץ להכין לילה לפני או לפחות 3 שעות לפני הכנת בצק הלחם
.בקערה או מיכל עמוק לערבב במזלג: מים, שמרים, קמח וסוכר
.לכסות. להניח למשך 2-3 שעות על השיש או למשך הלילה, במקום קריר

:הכנת הבצק
:בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני לנפות ולערבב את שלושת סוגי הקמחים
.קמח מלא, קמח לבן רגיל וקמח מיוחד לאפיית לחם
.להוסיף את המלח ולערבב
.להוסיף את החמאה הרכה, בחתיכות קטנות. לערבב עד שהחמאה נבלעת בבצק 2-3 דקות
.בנפרד לצקת ולערבב את החלב לתוך הבצק המקדים התפוח
.לצקת את התערובת הנוזלית לתוך תערובת הקמחים בזמן שהמיקסר עובד
.לערבב הכול לקבלת בצק אחיד
.ללוש את הבצק ידנית או במיקסר דקות אחדות (5-10) לקבלת בצק חלק וגמיש
.להתפיח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות למשך שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו
.ללוש מעט את הבצק התפוח. להחזיר לקערה. להתפיח שעה וחצי נוספות עד שהבצק משליש את נפחו
:עיצוב ואפייה
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק ישקול כ- 800 גרם
לקחת מחצית ראשונה של הבצק (800 גרם). לחתוך ממנה שליש ולגלגל לכדור פחוס. את יתר הבצק (מהמחצית) לגלגל לכדור גדול ופחוס
.להניח את הכדור הגדול על נייר האפייה שבתבנית, מעליו להניח את כדור הבצק הקטן
.להעביר מוט של כף עץ, במרכז שני כדורי הבצק מלמעלה עד למטה ולהוציאו
בצילום: כיכר לחם אחת מהשתיים(לפני התפיחה) החץ מורה היכן הוכנס מוט כף העץ. להכניסו מלמעלה עד שהוא נוגע בנייר האפייה ולהוציא מיד


.לחרוץ מעט את 2 כדורי הבצק שהפכו לכיכר אחת בעזרת סכין חדה או תער חד
.לעצב באותו האופן את כיכר הלחם השנייה. להניחה ליד הכיכר הראשונה
.לכסות קלות ולהתפיח כשעה
:כך נראות הכיכרות התפוחות לאחר כשעה בדרכן לתנור


:חמישים דקות לאחר מכן


.בזמן שהבצק תופח , לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לנפות מעט קמח לבן רגיל על שתי הכיכרות התפוחות
.לאפות את הכיכרות בתנור החם 45-50 דקות
.הכיכר המוכנה תהיה שחומה ואפויה היטב. נקישה על תחתיתה בעזרת האצבעות, תשמיע צליל חלול
.לצנן על רשת. לפרוס כשהלחם פושר או קר

 
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License