29 January 2015

*ממקסיקו באהבה: מרק תירס קרמי וסלט אורז, שעועית ואפונה


 סלט מקסיקני מאורז, שעועית אדומה ואפונה
הסלט צבעוני, עשיר ומזין. סלט-ארוחה היכול להוות ארוחה קלה בערב (או בכל שעה ביום).  הסלט יישמר בקירור ימים אחדים ויהיה חביב על בני המשפחה גדולים כקטנים
המלצת הגשה: עם לחם, זיתים שחורים, פרוסות או קוביות אבוקדו פרוסות עגבניה וביצי עין ליד בצלחת. 

טיפים והכנות מראש:


לבשל את האורז ולשמור בקופסא במקרר. (גם יומיים לפני הכנת הסלט).
לבשל את האפונה הקפואה במעט מים, לסנן ולשמור במקרר. (גם יומיים לפני הכנת הסלט).
לבשל את השעועית האדומה, לסנן ולשמור במקרר. (גם יומיים לפני הכנת הסלט).
שעועית אדומה  - מומלץ לרכוש שעועית אדומה במשקל או במארז במרכול, לברור היטב, לשטוף מספר פעמים. להשרות את השעועית בהרבה מים למשך לפחות 24 שעות (בקיץ להחליף את מי ההשריה פעם/פעמיים). לבשל עד לריכוך במים בלבד במשך כשעה.  זמן בישול השעועית ישתנה ביחס לטריותה (שעועית פחות טרייה תהיה קשה יותר ותדרוש בישול ממושך יותר). לחלופין, ניתן להשתמש בשעועית אדומה או חומה קפואה/מקופסת שימורים. לגיוון הסלט החליפו את השעועית האדומה בשעועית שחורה.
משקל האורז, אפונה והשעועית לאחר בישול וסינון מנוזלים. שלושתם צריכים להיות רכים ונגיסים אך לא רכים מדי על מנת שיישארו שלמים ויפים בסלט. גם מי שאינו חובב אורז מושבע, יתאהב בסלט הזה !.
זמן הכנה: 20 דקות.
אורז- כל אורז ארוך יתאים . אני השתמשתי בסלט הזה באורז תאילנדי (לרכישה בכל מרכול) . אפשר להשתמש בשארית אורז שבושלה לתבשיל אחר וגם להכין חצי כמות סלט.
לגיוון: השתמשו באורז חום במקום באורז לבן.
הכמות: 6-8 מנות
מרכיבים לסלט:
2 1/2 כוסות אורז ארוך מבושל כבר, צונן  (כ- 350 גרם אורז מבושל)
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה(לא עדינה) לבשל דקות אחדות במים רותחים לכיסוי (כ- 200 גרם לאחר בישול)
420 גרם שעועית אדומה ,המשקל לאחר בישול וסינון מנוזלים
חצי בצל סגול בינוני או רבע בצל סגול גדול , קצוץ (משקל 50-60 גרם)
אופציונלי: חצי פלפל ירוק חריף, פרוס או קצוץ דק או פלפל צ'ילי (אדום) קטן טרי ופרוס דק
1/2 כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
מרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחים (או חומץ שרי)
1 כף מיץ לימון או כף מיץ ליים
2-3 כפות עלי כוסברה טרייה, לתלוש את העלים- אין צורך לקצוץ
2-3 כפות עלי פטרוזיליה טרייה, לתלוש את העלים- אין צורך לקצוץ
1/4 כפית מלח דק
1/8 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט- אופציונלי: עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה לערבב את האורז המבושל, האפונה, השעועית האדומה,  בצל סגול ,פלפל ירוק חריף (במידה ומשתמשים), חצי כפית מלח ופלפל שחור גרוס טרי לטעם. לערבב הכול היטב.
  2. הכנת הרוטב: בצנצנת בעלת סגירה טובה (צנצנת ריקה מריבה למשל) לשים את שמן הזית, החומץ ומיץ הלימון. לנער היטב. להוסיף את 2 כפות עלי הכוסברה ועלי הפטרוזיליה, המלח, פלפל שחור גרוס, לערבב הכול.
  3. לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב. לתקן תיבול במידת הצורך- תוספת של מלח, מיץ לימון ופלפל שחור נוסף.
  4. מומלץ לאחסן את הסלט בקירור למשך מספר שעות או אף ליממה לפני ההגשה. להגיש קר או בטמפרטורת החדר.
  5. להגשה: לחלק לצלחות הגשה ולקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה נוספים.
להגיש את הסלט מיד לאחר ההכנה או לאחר 24 שעות (לספיגת טעמים במקרר)
 
מרכיבים עיקריים לסלט לפני הבישול
 
מרק תירס מוקרם

מרק תירס קרמי, מזין טעים וכייפי מאוד לאכול. גם הקטנים שבחבורה (הילדים) יתאהבו במרק ויבקשו תוספת.


המרק מוכן ממרכיבים מועטים המצויים בכל בית, דל בקלוריות ועשיר בטעם. לאירוח רב משתתפים מומלץ להכפיל כמויות. המרק מתאים להכנה עם ילדים.


המלצת הגשה : לארוחת ערב מושלמת, להגיש לצד סלט אורז, שעועית ואפונה מקסיקני ופרוסות לחם טרי


הערה: במידה ומשתמשים בקופסת שימורי תירס קטנה במשקל ברוטו 400, ניתן להוסיף את כל תכולת הקופסא -240 גרם לאחר סינון



טיפים והכנות מראש:
זמן הכנה ובישול : כ- 60 דקות.
לגיוון: הגישו את המרק בכוסות או קעריות יפות וזלפו מעט מיץ לימון או מיץ ליים סחוט טרי.
הכמות: 4-6 מנות
מרכיבים :
1 בצל בינוני (150 גרם) קלוף וקצוץ
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני (300 גרם סה"כ) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
20 גרם חמאה
750 מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז
100 מ"ל חלב
200 גרם גרעיני תירס מקופסת שימורים (משקל לאחר סינון)
4 כפות שמנת לבישול 10-15% שומן
להגשה:
מספר גרגירי תירס לכל מנה
מעט שמנת לבישול (כפות אחדות) – לא חובה
מעט שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
אופציונלי: פרוסות דקיקות מפלפל ירוק/פלפל צ'ילי טרי
כלים: סיר בינוני (4 ליטר), בלנדר מוט
אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני על להבה בינונית להמיס את החמאה. להוסיף את הבצל והשום ולערבב. להנמיך את הלהבה הבינונית לנמוכה ולבשל בעדינות 9-11 דקות עד להזהבה בלבד. לבחוש מדי פעם בזמן הבישול.
  2. להוסיף את קוביות תפוחי האדמה, ציר המרק או המים והחלב. להביא לרתיחה.
  3. להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר חלקית  ולבשל 15 דקות. לערבב מדי פעם.
  4. להוסיף לסיר את גרעיני התירס ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה חלקית 5-10 דקות עד שקוביות תפוחי האדמה רכות.
  5. לכבות את הלהבה ולהניח למרק ל 15 דקות.
  6. להעביר מספר מצקות מהמרק (כחצי כמות) לקערה. את יתר המרק לטחון לקרם בעזרת בלנדר מוט (קל לטחון בתוך סיר הבישול) . להוסיף לסיר את המרק הלא טחון ולערבב.
  7. לערבב למרק 4 כפות שמנת לבישול. לחמם את המרק .
  8. הגשה: לצקת את המרק לקעריות או כוסות יפות. לקשט בגרגירי תירס, בזילוף שמנת לבישול, שמן זית, פלפל שחור גרוס וגם פרוסה דקה (לא חובה) של פלפל ירוק/פלפל צ'ילי טרי.

מרכיבים עיקריים למרק התירס
אתם מוזמנים לקרא את הכתבה המלאה בפרוייקט שולחן משפחתי - כאן 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License